Hae
Mansikkapilvi

Kun kerran kuukaudessa sattuu

On taas se aika kuukaudesta kun sattuu niin hemmetisti. Mulle on sanottu usein, että syö kipulääkkeitä jo hyvissä ajoin etukäteen, niin ehkäisisin pahimmat tuskat mutta kuka haluaa napsia kipulääkkeitä huvikseen ihan vaan jos alkaa koskemaan? En ainakaan minä.

Puhun nyt siis kuukautiskivuista joista varmasti moni naisista kärsii ja itse kuulun niihin joilla kivut osaavat olla uskomattoman kovat aina kerran kuukaudessa. Silti yritän aina ajatella, josko tällä kertaa ei sattuisi niin paljoa.

Niin, mun kuukautiset on olleet kivuliaat aina siitä lähtien kun mun menkat teini-iässä alkoi. Äiti osasi kertoa ja lääkitä mua kyllä hyvin jo silloin, sillä äidillä oli ollut omassa nuoruudessaan aivan yhtä tuskaiset kivut.

Menkat on mulla aina olleet kivuliaat mutta joskus ne on erityisen kivuliaat. Kun tunnen ensimmäiset vihlaisut alavatsalla, niin tiedän, että jos en heti tuolloin saa kipulääkettä tankattua itseeni, niin menee hetki ja en pysty tekemään enää mitään muuta kuin makaamaan sikiöasennossa sängyllä ja keskittymään siihen, että en oksentaisi ja muistaisin hengittää. Monesti kyyhötän jalat kyyryssä sohvalla tai sängyssä ja keinun edestakaisin. Usein jos tilanne sallii, menen kuumaan suihkuun. Itselläni nimittäin lämmin vesi auttaa krampeissa. Kramppeja ne todellakin on, supistuksia. Tunnen kun mun kohtua murjotaan. Se tuntuu siltä kuin joku ottaisi mun kohdun käsiinsä ja puristaisi sen kuivaksi, vääntämällä kuin märkää pyyhettä sen päistä eri suuntiin, heittäisi sen katuun ja astuisi sen päälle ja kengällä astuen oikein hieroisi sen päältä. Siltä ne kivut tuntuu. Sen jälkeen hetkeksi helpottaa ja kohta kipu jälleen yltyy ja sama tuska toistuu. Usein mulla menee vatsakin aivan sekaisin, koska koskee niin kovasti. Pahoinvointi ja oksentaminenkin kuuluvat kuvioon, aina kun on pahimmat kivut.

Usein kuulee puhuttavan, että liikunta auttaa näihin kipuihin. No ei auta. Muistan eräänkin kerran kun olin ulkona liikkumassa,  menkat oli alkaneet melko juuri. Otin etukäteen jo särkylääkettä mutta kivut vain yltyivät. Loppujen lopuksi nyhräsin itkua ja kyyhötin jälleen edestakaisin keinuen urheilukentän portaissa kivun voimasta. Ei ollut puhettakaan siitä, että olisin voinut liikkua. Se on pahin tilanne kun huomaa, että menkat alkaa ja kivut alkaa voimistua ja sulla ei ole kotona kipulääkettä. Se on tilanne jota ei toivo kyllä kenellekään. Se matka sinne apteekkiin on niin tuskaisa.

Näiden kipujen vuoksi mulle on myös kehittynyt hurja synnytyspelko. Jos jo pelkät kuukautiset voivat saada aikaan noin kovaa kipua, niin mitä se sitten on jos ihmislapsi yrittää tulla maailmaan ja kohtu joutuu sen supistelemalla työntämään ulos, en osaa edes kuvitella. Hui kauheeta!

Olen joskus lääkärissä käydessäni maininnut kivuistani, kysynyt olisiko joku toinen lääke parempi kuin tulehduskipulääke Burana jota käytän. Buranan syönti ei ole hyväksi vatsalle jos sitä joutuu enemmälti syömään. Vastaus oli : ei ole. Syöt vaan sitä Buranaa. Ja niinhän minä sitten teen. Joskus 2400mg annos vie vasta kivun pois. Yleensä otan suoraan 800mg – 1200mg ja silti kipuvihlaisut saattavat tuntua noista kipulääkkeistä läpi. Muutaman tunnin päästä sitten tankkaan jo lisää.

Töistä en ole koskaan ollut pois tämän vaivan vuoksi. Muistan kyllä ne hetket kun kipu lamaannuttaa. Olen tippunut polvilleni kun olin kaupassa töissä, joudun usein pysähtymään hengittämään krampin ajaksi ja niitä kramppeja kun tulee pahimmillaan 10-20sekunnin välein. Onneksi tätä kipua kestää vain yleensä sen ensimmäisen vuorokauden. Toinen päivä on jo helpompi ja pärjää pienemmillä annoksilla särkylääkettä.

On vaan niin hirveää kun tietää, että kerran kuukaudessa tämä toistuu niin kauan kun mulla kuukautiset tulee. Osa naisista ei kuukautiskivuista tiedä mitään ja olen tosi onnellinen heidän puolestaan mutta sitten on meitä joita aina säännöllisesti koetellaan. Ihan kuin kuukautisten ja hormonitoiminnan kanssa olisi muutenkaan niin kovin helppoa elää, sitten pitää olla vielä nämä kivut.

Onko sulla jotain kikkoja kuukautiskipujen kanssa elämiseen?

Kipua

43 kommenttia

 1. Taru Mari/www.lily.fi/blogit/stuff-about kirjoitti:

  Moi! Kuulostaa tosi ikävältä. 🙁 Oletko käynyt lääkärissä ettei kyse olisi endometrioosista?

  • Noora kirjoitti:

   No en kyllä oo käyny lääkärissä. Pitäis varmaan käydä, että sais sen pois mielestä ja varmistettua.

 2. Jenni kirjoitti:

  Mulla tulee aina silloin tällöin todella kovia kipuja, mutta huomasin, että mitä enemmän treenasin jo ennen kuukautisia, niin sitä vähemmän oli kipuja. Yritän aina vähintään viikkoa ennen aloittaa pienimuotoisen ”rääkin” ja pysyä todella aktiivisena. Jos kivut pääsevät alkamaan, niin mäkin makaan sängynpohjalla ja toivon, että nukahtaisin ja heräisin, kun krampit on loppu. Tsemppiä <3

  • Noora kirjoitti:

   Aijaa, sulla toimii tollanen. Pitää kokeilla!

   Nukahtaminen olis ihanaa mutta kun tietää, ettei se oo mahdollista niin kauan kuin koskee. 🙁 Tyhmää!

 3. Sanna R kirjoitti:

  Itte kärsin endometrioosista joten niin tiedän ja hoitsun hommia teen, mä joudun nykyisin sillon tällön olemaan pois sen ekan päivän onnexi on ymmärtävä esimies. Itsellä tilanne johtanut lapsettomuuteen asti. Koitapa reseptillä burana slowta joka liukenee vasta suolistossa ärsyttää minua ainakin vähempi toki vaikutus vähän hitaampi:)
  Ihanaa tämä naiseus ☺️

  • Noora kirjoitti:

   Endometrioosia oon joskus itsekin epäillyt mutta mulla ei oikein nuo muut oireet sovi kuvaan, tai en oo siis muulloin kipeä kuin kuukautisten ekana päivänä tyyliin, niin uskon ja toivon, ettei nää johtuis endosta vaan ihan menkoista pelkästään. Pitäis varmaan kuitenkin käydä lääkärissä.

   • Leea kirjoitti:

    Noin kovat kuukautiskivut eivät kuulosta normaaleilta. Minullakin oli ”vain” lamaannuttavan kovat kuukautiskivut eikä muuta, ja osoittautuivat endometrioosiksi 🙁

 4. Heidi kirjoitti:

  Kuulostaa erittäin ikävältä vaivalta, joka valitettavasti (onneksi) toistuu joka kuukausi. Ei varmasti ole aina helppo asennoitua positiivisesti ?
  Joskus on itselläkin ollut satunnaisesti kova kuukautiskipu ja synnytyskivun kokeneena kivut ovat yksi yhteen. Saman tyylinen juiliva ja omalla tavallaan lamauttava kipu. Hengitys vaikeutuu ja muuttuu raskaammaksi, täytyy muistaa hengittää. Tekee mieli vetää itsensä kippuraan ja koettaa vaan selviytyä. Kun kipu helpotttaa, se tuntuu siltä kuin myrskyn jälkeen alkaa paistaa aurinko, linnut laulaa ja rauha laskeutuu maahan.
  Voimia joka kuukautiseen kamppailuusi!

  • Noora kirjoitti:

   Jep, ikävää tää onkin.

   Niin mä pahoin pelkäänkin, että synnytyskivut ovat vaan kuukautiskivut potenssiin sata. Ei kiva!

   Joo ja kun huomaa, ettei enää tuu kramppia niin se on ihanaa 😀

   Kiitti tsempeistä!

  • Opiskelijatyttö kirjoitti:

   Miten mä ymmärsin tän et synnytyskivut joiltai osin ja joillakin on yks yhteen eli samanlaisia?? Tiiän ainaki yhen, jolla on endo ja hänen mielestään kk-kivut sattuvat enemmän. Opiskelen ite farmasiaa ja todellakin on tehokkaampia lääkkeitä kum burana!? Ite kävin just tänään lääkäriltä pyytämässä reseptit Miranaxiin ja Litalginiin. Litalgin vie krampit pois ja Miranax (550mg naprokseeni) on tehokkaampi kuin burana. Itekki oon kehittäny synnytyspelon. Mut silti aattelen, et palkinto on ainaki ihanampi niiden kipujen jälkeen!!!?? uskon et selviäisit synnytyksestä! Ois mielenkiintoista kuulla niiden tarinoita, joilla ihan oikeesti ollu kovat kk-kivut (oksentelu,hiki valuu, sikiöasento, pyörtyilyt) et millasia on ollu synnytykset.

   • Sirkka kirjoitti:

    Minä oon tämmönen esimerkki. Menkat kun alkoi 12v niin alkoi nuo järjettömät kivut ja taju lähtenyt monta monta kertaa..sillon ainoa asento oli sikiöasento ja koittaa pystyy hengitellä ja pysyä tajuissaan sen kivun kanssa. Ja mieletön tuskan hiki kastelee joka paikan, en missään koskaan ole yhtäpaljon hionnut. Sillon en treenannut säännöllisesti niin en tiedä olisiko se auttanut. Nyt 3 lasta saaneena ne kivut on mennyttä elämää. Loppui ensimmäiseen synnytykseen. Ja kun synnytin ensimmäistäni niin ajattelin viimesimpiä supistuksia et ne oli sellasia kun aina menkoissa oli. Eli pahimmat avautumiskivut. Oma lukunsa ja erilainen oli ite lapsen tulo, mutta se on sit kokonaan eri juttu ? Ei kannata menkkakipujen vuoksi silti kantaa synnytyspelkoa! Synnyttäjä saa kivunlievityksiä ja joskus selviää ilmankin, niinkun itselläni 2 synnytystä luomuna vain siksi etten ehtinyt saada enää mitään. Mutta se palkinto sylissä saa unohtamaan koetut tuskat ?

 5. iuski kirjoitti:

  Clotam. Se on reseptilääke, mutta mulla ainakin auttoi melko hyvin.

  Myöhemmin e-pillerit on vieneet kivuista pahimman terän pois ja pärjään kun otan ekana ja ehkä tokana päivänä Ibumax400.

 6. Nimetön kirjoitti:

  Olin jäsenkorjaajalla, joka alaselkääni käsitellessään yhtäkkiä kysyi, onko mulla kivuliaat kuukautiset ja liittyykö niihin vatsavaivoja. Olin aivan ihmeissäni, sillä niin juuri on!!

  Minulla on siis tuolla alaselän lihaksissa todella voimakkaita, syvällä olevia jumituksia, jotka sitten vaikuttavat myös kohtuun, kun lihakset ympärillä ”kiristyvät” (näin sen ymmärsin). Huh! Eli ehkä sinua voisi auttaa lihaskalvojen käsittely, jooga, syvävenyttely? 🙂

  • Jenni kirjoitti:

   Oho, kiitos että jaoit tämän. Ei ole koskaan tullut mieleen, että kipujen taustalla voisi olla jotain tuollaista. Nim. pahasti selkävaivainen.

   • Nimetön kirjoitti:

    Niinpä, ei minullekaan! Enkä siis ollut ottanut koko asiaa itse puheeksi, joten hämmennykseni oli kyllä melkoinen asian tultua esiin. Ihminen on melkoinen kokonaisuus, niin moni asia voi vaikuttaa moneen muuhun. 🙂

 7. Ninsu kirjoitti:

  Itse kärsin kammottavista kivuista 13-23 ikävuosina, mikään ei auttanut! Olin täysin kyvytön työntekoon ja oksentelinkin. Sain esikoiseni 24-vuotiaana, jonka jälkeen en ole kärsinyt kuukautiskivuista sekuntiakaan ☺ eli lohdutuksena; jos joskus synnytät, voi se ratkaista koko ongelman ?

 8. Jaaana kirjoitti:

  Minun kuukautiseni alkoivat varhain ja ovat alusta saakka olleet todella kivuliaat. Yritin aikanaan kipulääkityksen lisäksi juuri tuota urheilua, mutta mitenpä urheilet kun et voi askeltakaan ottaa kun meinaat oksentaa ja menettää kivusta tajuntasi? 🙁

  Sittemmin mulla määrättiin jo 15-vuotiaana e-pillerit ja ne ovat kyllä auttaneet. Tunnen silti vihlaisut aina vatsassani noin päivää-kahta ennen kuin kuukautiset ovat alkamassa (ja toki sen pilleriliuskastakin näen, missä ollaan menossa), mutta ne vihlaisut ovat siedettäviä. Otan kuitenkin yhtenä, kahtena päivänä kipulääkettä eli ihan Ibumaxia 2x400mg ja sillä pärjään ELLEI kipu oo ennättänyt ottamaan jo niskalenkkiotetta! Sillä sen se ilman kipulääkettä, e-pillereistä huolimatta, tekee! Tuo kuvailemasi tilanne loppuneesta kipulääkkeestä menkkojen alettua ON IHAN KAMALAA! :'(

  Sittemmin aikuisiällä lääkärin rohkaisemana oon ruvennut syömään e-pillereitä putkeen siten, että kolme kokonaista liuskaa ilman sitä 7 päivän taukoa. Tuo kolme on kuulema tosiaan vielä turvallista syödä ja sitten on annettava menkkojen tulla 🙂 On ihanaa, kun kipukohtauksista ei tarvitse kärsiä kuukausittain ja ne kipuaallot ovat muutenkin jo laimentuneet niistä ihan alkuajoista 🙂

  Lisään vielä, että vaikka syön tuon kolme liuskaa putkeen niin aina ”siihen aikaan kuusta” kuin menkkojen olisi määrä tulla, tunnen vatsassani pikkunipistelyä ehkä yhtenä päivänä – se on kuitenkin niin mitätöntä ettei todellakaan tarvitse kipulääkettä vaan jatkan vain seuraavan e-pilleriliuskan perään 🙂

  t. Lapseton kolmekymppinen 🙂

 9. Anna kirjoitti:

  Alpoxen ja e-pillerit, muuten ei ovesta ulos tai oikeastaan edes sängystä ylös päässyt. Kahden synnytyksen jälkeen kuitenkin voisin todeta samansuuntaisesti kuin ylläoleva, että kivut kyllä vähenivät roimasti. Kivuton en edelleen ole, mutta ilman särkylääkkeitä pystyn toimimaan, olemaan töissä ja urheilemaan etc. Eli toivoa on 🙂 Ja ne synnytyskivut. Joo, onhan ne kuin kuukautiskrampit, mutta voimakkaampia. Kuitenkin kun tietää minkä vuoksi kärsii, niin motivaatio on vähän eri kuin menkkojen aikana. Ja hei, siellä sairaalassa niillä on lääkkeitä joka lähtöön, kuten ehkä tiedät.

 10. Nimetön kirjoitti:

  Hormoonikierukka yms. vie kuukautiskivut säännöllisesti pois.. 🙂 Sairaanhoitajan kait tuo pitäisi tietää? 😀

 11. eeli kirjoitti:

  Täällä kans yks joka kärsii joka kuukausi.. Kivut on niin kovat välillä että sitä itkee vaan sängyssä, kun kouluun tai töihin on vaan pakko mennä. Nuorempana tuli oltua välillä pois, kun en saanut öisin nukuttua. Silloin ”hoidettiin” e-pillereillä, jotka sittemmin lopetin kun en niitä halunnut enää käyttää. Tällä hetkellä kipuun auttaa kombona 1g panadol + 600mg burana. En tiedä mistä johtuu, mutta useimmiten erikseen otettuna ne ei auta? Ton satsin yleensä otan 2-3 kertaa päivässä, silloin kun on pakko. Muuten en haluakkaan särkylääkkeisiin koskea, vaan viivyttelen niin pitkään kuin mahdollista. 🙁

 12. Nina kirjoitti:

  Pronaxen/miranax auttaa hurjasti enemmän jostain syystä mulla kun burana.

  • Jamky kirjoitti:

   Suosittelen todellakin Pronaxenia! Itse kärsin vuosia kivuista, joihin burana tai mikään perinteinen särkylääke ei auttanut. Selkävaivan vuoksi sain sattumalta Pronaxenin ja tuolloin lääkäri mainitse sen auttavan myös kuukautiskipuihin. Yks Pronaxen aamulla ja illalla menee parin kolmen ekan päivän aikana mutta sen jälkeen pärjää hyvin jo ilman. Tuo lääke paransi kyllä kerralla elämänlaatua kituviikoilla!

 13. Elina kirjoitti:

  Kuulostaa tosi inhottavalta! Itellä onneksi yleensä muutamalla buranalla saa kivut pois!
  Kannattaa kokeilla buranan sijaan ketoprofeenia (esim ketomex). Se saattaa joillain auttaa paremmin kun ibuprofeeni! Tai sitten just vapaa kauppaan tullut pronaxen.

 14. taika kirjoitti:

  Mä alotin aikanaan just noiden kipujen takia e-pilsut. Auttoi kyllä roimasti.

 15. Heetu kirjoitti:

  Naprokseenia vaikuttavana aineena sisältävä pronaxen on mulla ainut särkylääke, joka auttaa menkkakipuihin. Suosittelen pyytämään reseptin lääkäriltä.

 16. muhku kirjoitti:

  Miranax ja Ketomexn kehiin!

 17. elisa kirjoitti:

  Vimovo. Sisältää naprokseenia ja esomepratsolia. Mulla ei mahakipuja oo koskaan menkkojen aikaan, mutta selän puolella tuntuu sitäkin enemmän. Tuo auttaa, mutta toki on reseptilääke ja suht arvokas sellainen. 🙂

 18. johanna kirjoitti:

  Tutulta vaikuttaa! Itsellänikin on aina ollut erittäin kivuliaat kuukautiset. Sain jo yläasteikäisenä lääkäriltä Miranax-reseptin, lääke auttaa ja sen vaikutus kestää pitkään. Tämäkin lääke tosin mielestäni vaatii pientä ennakointia, jos kipu ehtii liian kovaksi, niin tuskaista on lääkkeen ottamisen jälkeenkin. Uusimpana apukeinona mulla on alaselän kinesioteippaus, olen kokenut että se auttaa laimentamaan särkyä huomattavasti.

 19. Roosa kirjoitti:

  Aika lailla sama homma, enkä siedä yhtään vatsakipuja joten voi vaan kuvitella .. Joku muulin mainitsi tuon treenin, itse lasken aina päivät tarkkaan ja osaan ajoittaa liikunnan juuri ennen menkkojen alkua ja seuraavana päivänä vähemmän kipua, myös särkylääke ennen nukkumaanmenoa! Toki jos ei säännölliset voi olla vähä vaikeempaa ..

 20. Hanna kirjoitti:

  Hei! Joku jo kommentoikin, mutta monille kuulemma käy niin että synnytyksen jälkeen menkkakivut lievenevät/loppuvat. Itsekin kuulun näihin onnekkaisiin. Omat menkkani eivät kyllä olleet läheskään noin kipeät mitä kuvailit, mutta kuitenkim normaalia elämää häiritsevät, erityisesti sen takia kun vatsa meni sekaisin. Että pieni toivo on ettei niistä joudu kärsimään aina, siis jos lapset on toiveissa 🙂 ja kaksi hyvin erilaista synnytystä kokeneena voin myös kommentoida että synnytystä ei kannata pelätä. Se on niin yksilöllistä ja synnytys kohtaista kuinka paljon sattuu ja miten sitä kestää. Joka tapauksessa siitä selviää, kun on pakko. Synnytyksessä auttaa myös kun kivulle on kaikkein paras syy, toisin kuin menkoista kärsiessä.

 21. Jasmina kirjoitti:

  Itselläni helpottaa koviin vatsakipuihin, kun täytän tyhjän pullon kuumalla vedellä ja rullailen sillä vatsan päällä 🙂

 22. Nimetön kirjoitti:

  Mulla auttaa lonkankoukistajien venyttely jonkin verran. Muistakin lonkan aluetta avaavista ja rentouttavista asennoista ja venytyksistä saattaa olla apua. Se sikiöasento ei siis välttämättä oo paras asento kivun lievittämiseen, vaikka tuntuukin ehkä ainoalta siedettävältä.. Mutta parhaaksi avuksi oon kokenut orgasmin. Helpottaa nukahtamista kuukautisten aikaan huomattavasti.

 23. Caritainen kirjoitti:

  Mulla on endometrioosi ja kipusi kuulostavat juuri siltä. Kaikilla ei ole kaikkia oireita… ja mitä synnytykseen tulee, niin usein kovat kuukautiskivut jo valmistavat naista synnytykseen ja kun ”synnyttää” kerran kuussa, niin itse koitos voikin olla yllättävän kivutonta. Itselläni synnytyskivut ovat olleet lievempiä kuin kuukautiskivut – ja siis luomuna olen mennyt hyvin pitkälle. Moni endotar on sanonut, että ei se synnytys mitään, kun on jo kokemusta kuukautisista.

 24. -didi- kirjoitti:

  Tutut oireet, itsellä lähti myös nuorena kipujent takia jalat alta. Burana on kipuihin yhtä tyhjän kanssa. Ajatus synnytyksestä joskus myös kauhistutti, kun ajattelin, että jos siitä kivut vielä muuttuvat kovemmiksi. No ei ne oikeastaan. Supistukset kestää vähemmän aikaa kerralla kuin mitä kuukautiskivut. Synnytyssupistuksiin auttoi lämpimät suihkut ja jumppapallon päällä keinuttaminen, en ole vielä päässyt kokeilemaan auttavatko nämä kuukautiskipuihin, sillä yhtiäkään kuukautisia ei ole vielä ollut luonnollisesti synnytyksen jälkeen (poika on vuoden ja 4kk 😀 ).. sitten kun meno synnytyksessä yltyy niin on ilokaasut ja epiduraalit 🙂

  Itsellä noiden kipujen lisäksi vaivaa aina kauhea turvotus, kuukautisaikoja varten tuli olla omat housunsa ja rintaliivinsä, kun kroppa kerää tuolloin nestettä niin rajusti.

 25. Laura kirjoitti:

  Tuttua juttua… Ainoo apu on e-pillerit omalla kohdalla.

  Toisena päivänä yleensä hellittää hieman, mutta kyllä sen teurastuksen tuntee. Monet aamut mennyt tuossa ahdistuksessa, kun koittaa kerätä itseään töihin. Yksi mikä on auttanut (siihen vähän lievempään kipuun) on joogasta mukaan tarttunut eteentaivutus pienellä sivuttaisheijauksella. Eli eteenpäintaivutuksessa (http://images.totalbeauty.com/content/photos/yoga-poses-back-01.jpg) heijaan yläkroppaa hiljalleen sivulta toiselle, pitäen jalkoja ja peppua paikoillaan. Vatsa hieroutuu reisiä vasten ja tämän pitäisi hieroa sisäelimiä. Siinä sitten vaan heijaillaan, rentoudutaan ja hengitellään rauhassa. Mulla on ainakin auttanut siihen lievempään kipuun.

 26. Nina kirjoitti:

  Itselläni auttoi MSM jauhe. Otan sitä joka päivä, mut påivää ennen kuukautisia nostan annostusta 2rkl 2 krt päivässä+tupla c-vitamiini. Minulla ei sen jälkeen ole ollut kipuja juuri laisinkaan+iho ja hiukset kiittää!
  Aurinkoista syksyä! -Nina

 27. Marinka kirjoitti:

  Kuulostaa mun korvaan ihan endometrioosilta, suosittelen tutkituttamaan tämän vaihtoehdon. Itseltä leikattiin vuosi sitten.

 28. Tepa kirjoitti:

  Itselläni nuorempana kuukautiset aiheuttivat lamaannutavaa kipuilua. Silloin ei muuhun kyennyt kipujen aikana kuin sängyssä sykkyräasennossa heijaamaan ja itkua pidättelemään.

  Normaalielämään vaikuttavien kuukautiskipujen kanssa ei pidä jäädä yksin, mene rohkeasti eri lääkärille ja kerro tilanteesta ja vaadi itsellesi asianmukaista hoitoa.

  Itselleni on ollut apua pronakseenia vaikuttavana aineena sisältävistä kipulääkkeistä. Tuntuu monelle juuri tuo lääkeaine tuovan apua näihin vaivoihin, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos se olisi sinullekin tehokkaampi ratkaisu.

  Tsemppiä ja toivottavasti saat kipuilua kuriin ?

 29. J kirjoitti:

  Itselläni ei buranat tai panadolit ensimmäisen päivän kipuiluihin auta laisinkaan. Olen saanut aikanaan Miranaxia migreeniin mutta käyttöohjeissa lukee että käytetään myös mm kuukautiskipujen hoitoon. Näin ollen nappasin kerran kuukautiskipujen kourissa miranaxin ja kivut hävisivät puolen tunnin aikana kokonaan! Sen jälkeen aina heti kun tunnen että kuukautiset ovat alkamassa ja kivut alkamassa niin nappaan miranaxin huiviin. Sen avulla ei kipuja tule laisinkaan! Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

 30. Annina kirjoitti:

  Moikka! Mä suosittelen banadolin ja buranan yhdistämistä. Eli itse otan 400mg buranan ja 300mg banadolin ja se kyllä auttaa. Ennen söin kanssa pelkkää buranaa ja isoistakaan määristä ei ollu juurikaan apua. Mutta tän nykyisen oon todennut todella toimivaksi. Enkä joudu syömään särkylääkkeitä menkkojen aikana kuin niiden alkamispäivänä yhden kerran.

 31. Kikaltsu kirjoitti:

  o/ kyllä, naisena oleminen on välillä niiiiiin ”ihanaa”… 😉
  Mulla vielä loppuviikoksi vaihtuu krampit migreeniin :/ mutta mulla sentään se liikkuminen hieman auttaa – kunhan ensin pystyy nousemaan ylös siitä sikiöasennosta 😀
  Jostain muistan lukeneeni, ja aina välillä tämä asento todella olo helpottaa (liekö plasebovaikutus, mutta ihan sama), eli selälleen ja jalat ns. salmiakkikuvioon (eli polvet koukkuun ja siitä ”levälleen”). Ja vielä kun hieman sivelee alavatsaa, niin selviää siihen asti kunnes särkylääke taas vaikuttaa, nim. öisin kipuun heräävä..
  Jos ei olisi lapsi toiveissa, olisi sisääni jo istutettu kierukka 😉

 32. Luminous kirjoitti:

  Kivut kuulostavat niiiin tutulta. Mulla vielä muutama migreenipäivä ennen kuukautisia.
  Parhaiten auttaa reipas annos burana + panadol ja n. 3-4 päivää täysin hiilariton dietti ennen kuukautistenalkamispäivää. Tsemppiä!

 33. Satuinkeri kirjoitti:

  Miranax auttaa. Muut särkylääkkeet eivät auta yhtään. Pari päivää joudun lääkettä syömään joka kuukausi. Ilman Miranaxia olisin työkyvytön. Lämpö myös helpottaa eli lisäksi kuumavesipullo alavatsalle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *