Hae
Mansikkapilvi

Miehet!!

Se sukupuoli joka tietää aina kaikesta kaiken, vaikka eivät edes oikeasti tiedä. Tuli tässä elävässä elämässä yksi loistava esimerkki vastaan.

Oltiin Gigantissa hakemassa mun puhelinta huollosta. Myyjä sanoi, että piirilevy on näköjään myös vaihdettu. Kysyin myyjältä, että mikä on piirilevy. Sain vastaukseksi ”sellainen tärkeä osa puhelimen sisällä”. Niin siis mikä, eihän tuo vastaus nyt valottanut asiaa sen enempää. Noh, käännyin oman mieheni puoleen; mikä on piirilevy? Sieltä alkoi melkein sama (piiri)levy pyöriä kuin tällä Gigantin myyjällä. No se nyt on sellainen… Katkaisin puheen ja sanoin molemmille miehille, että ettehän te edes tiedä ja silti pitää yrittää jotain vastata kun ei vaan voi sanoa, että en tiedä! 😀 Mies ei voi myöntää tietämättömyyttään. Gigantin myyjä vaan hymyili tietokoneensa näytölle ja mun mies, noh mun mies vaan kikatteli.

Naiselle on niin helppo selostaa ympäripyöreä vastaus joka ei todellisuudessa oikein edes tarkoita mitään ja sitten nainen on että ahaa, vai sellainen ja sitten nainen voi katsoa miestään, että ei vitsi miten ihana, tuonkin asian se tiesi ja sydän sydän. Mitähän tää munkin oma kaikkitietävä olisi yrittänyt siitä piirilevystä kertoa. Ei tsiisus näitä.

Kyllä niiltä miehiltä voi toki oppiakin asioita. Me ollaan esimerkiksi juteltu mm. wlanista ja wi-fistä, standardeista ja sähköverkosta ja sähkövirrasta.

Mun mies on myös laiskistanut minua. Ennen tätä parisuhdetta elin parisen vuotta yksin. Yksinäinen sinkkunainen. Kaikki asiat piti hoitaa siis itse. Jos jotain et saanut hoidettua niin sitten se homma jäi ja aika vähän sellaisia hommia oli mitkä jäi roikkumaan kesken, (toki yksi käpylamppu kummittelee mielessä, sitä en nimittäin koskaan saanut kasattua, ei kyllä kukaan muukaan) mutta noin niinkuin pääsääntöisesti. Kaikki asiat, kokoamiset, viemäreiden puhdistukset sun muut ”miesten työt” hoitui kyllä tältä naiselta.

Nyt kun mulla sitten on se mies, minä jätän joitain asioita todella, ehkä vähän liiankin herkästi hänen niskoille. Roskapussi, minä en vaan jaksa viedä sitä. Oon vienyt hiton monta roskapussia menneinä vuosina, nyt on jonkun muun vuoro.

Kuten myös painavat kauppakassit. Ennen oikein ylpeilin sillä miten minä jaksan kyllä kantaa kauppakantamukset. No entäs nykypäivänä? Nyt on vaan niin helppo nousta autosta ja huikata, minä otan tämän kukan ja vessapaperipaketin, saatko sinä ne loput?! Ja siis toi kysymyshän oli ihan retorinen, ei siihen tarvitse vastata, kannat vaan ne kassit niin minä menen avaamaan oven.

Oon siis herännyt itse tähän tilanteeseen. Vielä ei ole tullut huomauttelua mieheltä mun akkamaisuudesta. Mua lähinnä mietityttää, että tarvitseeko mun edes luopua tästä. Eikö nainen saa ollakin vähän nainen?

Osaa ne miehet toki olla huomaavaisiakin, kuten eräs kerta tässä menneellä viikolla mun oma oli. Olin lähdössä seuraavana aamuna autolla Kuopioon. Yöpakkaset on tulleet ja tiet on olleet jo liukkaita etenkin aamuisin. Noh, mun mies sitten päätti etten minä ajalla meidän ylikuluneilla kesärenkailla noissa oloissa ja hän ajeli omien töittensä päälle 60km päähän asioikseen vaihtamaan meidän autoon talvirenkaat alle, että minä saisin ajella turvallisemmin määränpäähäni. Aww. Tähän nyt niitä sydämiä.

Nyt mä haluaisin kuulla teiltä kertomuksia teidän miehistä 🙂

Tietääkö teidänkin miehet kaikesta kaiken tai olisiko sulla kenties kerrottavana jotain ihanan ällö-romanttista, esimerkiksi huomionosoituksia, mitä olette mieheltänne saaneet?

7 kommenttia

 1. Riksu kirjoitti:

  Täällä ollaan oltu yhdessä 10 vuotta. Suhteen alkuaikoina oltiin tietenkin ällörakastuneita eikä minnekään voinu mennä yksin. Nyt tilanne on tietenkin toinen, kun ollaan vanhempia ja kasvettu. Avopuoliso on aina ollu sellainen itse rauhallisuus, kun taas mie ite oon vastakohta eli kaikki pitäis tapahtuu justnytheti ? Parasta tässä vuosien saatossa on ollu, että oma luonne on rauhoittunu eikä joka ikisestä asiasta tarvitse stressata aina. Pienet teot on niitä ihanimpia tekoja toiselta esim. Itse olen iltavuorossa ja mies on tehnyt seuraavan päivän ruoan, jota saa ottaa evääksi ?
  Miehessä ällistyttää se, että miten paljon hän tietää autoista ja jos kysyy jotakin mikä osa tekee autossa mitäkin niin vastaus tulee selkeästi eikä ympäripyöreästi. Mies siis työkseen huoltaa ja korjaa autoja. Tosin muissa asioissa ympäripyöreät vastaukset on tyypillistä hälle ja loput pitää päätellä itse tai olla päättelemättä ? Mitä välillä odotan enemmän, että kukkia saa ostaa muulloinkin kuin itsellä on synttärit ?

 2. tumpelo kirjoitti:

  Meillä tämä menee jostain syystä toisin päin – olen itse se parisuhteen kaikki tietävä osapuoli.. En tarkoita että tietäisin kaiken paremmin vaan pikemmin tunnen hämmästyttävän määrän turhaa nippeli tietoa kummallisista asioista ja olen trivial pursuitissa lyömätön. Siihen tyyliin että kun mies heittää jotain läpällä, että miksiköhän tämäkin on näin niin sitä varmemmin tiedän mitä turhanpäiväisempi vastaus. Ymmärrän siis sinänsä sen ettei ole kiva tunnustaa, ettei tiedä kaikkea, siinähän pettää odotukset 😉
  Sorrun itsekin nykyään tukeutumaan mieheeni pikku askereissa kuten kauppakasseissa, vaikka ne jaksaisin hyvin kantaa. Kyllähän siinä aika pienestä asiasta tulee hemmoteltu ja arvostettu olo, että jos se vain molemmille on ok, niin mikäs siinä. Ollaan joskus sovittu, että mies opettaisi tasapuolisuuden nimissä mua vaihtamaan nuo talvirenkaat. Vielä tässä odotellaan sitä päivää. 😀 Vähän nurinkurista, että ihan näin omalta kokemuspohjalta arvioituna moni mies tekee nykyään ”naisten töitä” ja ”miesten töitä, mutta naiset vain ”naisten”.

 3. hämmentynyt kirjoitti:

  tarina on mun exästä, joka on nyt saanut mun pään ihan pyörälle. Meidän erosta on nyt vähän yli vuos, ja sen sanottama julkastiin suomalaiselle yhtyeelle. Ja oon aivan varma että kappaleessa kerrotaan hänen omia fiiliksiä viime talvelta. Tuntuu samalla niin hyvältä, pahalta ja hämmentävältä. Minkälaisia fiiliksiä itse on saanut aikaan toiselle. Oon kuunnellut kappaleenn vuorokauden sisään varmaan 10 kertaa ja aina vaan tulee tippalinssiin.
  Että kyllä me naisetkin taidetaan aika vaikeita olla.

 4. Anni kirjoitti:

  Olipa hauska teksti! Rupes kyllä naurattamaan kun juuri kauppakassien kantaminen tuntuu itsellekin nykyään niin raskaalta että sen vessapaperin ehkä juuri ja juuri jaksaa kantaa kun mies kantaa loput ? Ja miehet myös paitsi tietävät kaikesta kaiken myös osaavat kaiken paremmin kuin sä vaikka eivät eläessään olisi kokeilleet! Naurattaa ja raivostuttaa joka kerta

 5. PP kirjoitti:

  Mä kyllä kannan itse usein ne kauppakassit, vähän periaatteen takia, mikä on sekin tavallaan ihan pöhlää 😀 Meillä mies hoitaa ällöjä juttuja, eli esimerkiksi viemäreiden putsaukset. Mä voin aina vedota siihen, että olen synnyttänyt, niin sen velvollisuus on tehdä osansa. Mies tietää paljon autoista ja kodin remonttihommista. Ei ole tosin sitä tyyppiä, etteikö voisi myöntää tietämättömyyttään. Hän ei ole kuitenkaan mikään tekijätyyppi vaan ennemminkin työnjohtajahenkinen. Mulla palaa hermot aika nopeasti, jos jotain hommaa vatuloidaan ja tehdään epätehokkaasti. Esimerkiksi en pysty oikein katsomaan miehen ruoanlaittoa, koska se on ihan uskomatonta nykertämistä. Mutta hän on niin huomaavainen ja osaa keittää mulle parhaat iltateet, sydän sydän 😀

 6. Katja kirjoitti:

  Kyllä mun mies ainakin kuvittelee tietävänsä melkein kaikesta melkein kaiken 😀 Ja mua ottaa päähän kun sen pitää tarkistaa joku asia minkä minä tiedän googlesta. Ei pysty vaan uskomaan että minä oikeasti tiedän. Mulla on muuten sama juttu kuin edellisellä kommentoijalla, jostain syystä otan usein kolme kauppakassia ja jätän miehelle sen vessapaperipaketin. Ehkä se on joku tarve todistaa että minähän muuten pärjäisin ihan mainiosti yksinkin? Mutta on paljon asioita jotka jätän miehelle, tietokoneongelma, puhelinongelma, pyöräongelma -> kultaa! Ei naisen tarvi kaikkea tehdä, niin paljon on sitä näkymätöntä työtä varsinkin lapsiperheessä minkä nainen hoitaa ilman että muut edes huomaa. Huomaavasiat on tehdä ruoka valmiiksi, ihanaa tulla kotiin kun on herkullinen salaatti odottamassa 🙂 vapaapäivinä mies myös tekee aina ruuan. Taitaa se huomaavaisempi arkisissa jutuissa olla kuin minä. Kukkiakin saattaa ostaa.

 7. Nimetön kirjoitti:

  Mä jätän kauppakassit suosiolla hänelle, kun hän ne aina multa nappaa. 😀 kauppareissut yksin on mun mielestä niin tylsiä ja haluan sieltä aina mahdollisimman nopeesti pois. Ällöt jutut, mm yllämainittu viemärin puhdistus jää myös hänelle. 😀 mä hoidan paljon muita kotihommia ja mies on enemmän pois kotoa joten ne on mulle luontaisia. ruuat tehdään yhdessä. Tykkään herrasmies -tavoista, esim. hän avaa mulle ovia ja auttaa takin pois/päälle. 🙂 eikä siinä oo mun mielestä mitään ”pahaa” että mies auttaa naista,tai että pitäisi olla sillä asenteella että ”kyllähän mä nyt ovet osaan avata tai takin pukea itsekin”. 😀 no varmasti osaat, mutta mielestäni kauniita eleitä ja kunnioittaa vanhoja tapoja. Me ollaan kohta seurusteltu 6 vuotta ja ollaan edelleen varmastikin joidenkin mielestä niitä ällösöpöjä jotka kiehnää toisissaan kokoajan. 😛

  t. Minka
  https://minkasdiaries.wordpress.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *