Hae
Mansikkapilvi

Uusi sali ja arvonta!

Yhteistyössä Liikku Jyväskylä

Mulla on ollut ongelma täällä Jyväskylässä asuessani. Mä en ole löytänyt hyvää ja kotoisaa salia. Kävin pari kuukautta yhdellä salilla ja sinne meneminen oli joka kerta todella väkinäistä. Sali oli aina täynnä, koskaan et mahtunut tekemään kunnolla. Välineet oli huonoja tai sitten niitä oli aivan liian vähän salilla oleviin ihmisiin nähden.  Salilla ei tehnyt mieli käydä ja jos sinne meni niin siellä alkoi ärsyttämään todella nopeasti. Siis ärsyttää jos homma ei toimi ja treenit menee aivan pipariksi.

No onneksi huomasin kesällä mainoksen Facebookissa; Jyväskylään oli aukeamassa uusi kuntosali ja se on nyt vihdoin ja viimein auennut. Sali ei ole vielä ihan viimeisen päälle valmis mutta oon nyt jo ihan rakastanut.

Treenineliöitä on huikeat 2000!

Tiloina toimii vanha tehdasrakennus osoitteessa Kympinkatu 3. Tilat on korkeat ja avarat, treenatessa ei happi lopu. Sali toimii kahdessa kerroksessa ja voin sanoa, että on tilaa. Laitteet on täysin uusia kuten kaikki painot myös. Salin omistajat ovat mukavia ja toivottavat kävijät lämpimästi tervetulleiksi. Treenaamaan pääsee vuorotyöläinenkin sujuvasti, eli aamu viidestä ilta yhteentoista pääsee avainkortilla jumppailemaan.

Olen nyt viikon treenannut tuolla kuntosalilla ja heti tuli kotoinen fiilis siellä, vaikka juttuja joutuukin aina etsimään kun onhan kyseessä kuitenkin ihan uusi sali. Omat rutiinit ei ole vielä muodostuneet mutta voin käsi sydämellä sanoa, että on hyvä sali.

Salista halutaan kehittää hyvä ja omistajat ottavat mielellään palautetta ja kehitysehdotuksia vastaan.

Arvon yhdelle onnekkaalle kuukauden ilmaiset treenit kyseisellä kuntosalilla. Haluaisin kuulla mitä elementtejä sinä salilla arvostat vai onko millään mitään väliä? Jätä vastaukseesi toimiva sähköpostiosoite, niin otan sitten voittajaan yhteyttä sähköpostilla. Arvon itse vastausten joukosta voittajan 23.10 sunnuntaina ja julkaisen sen täällä blogissani samana päivänä.

39 kommenttia

 1. Mira kirjoitti:

  Mulle kuntosalilla tärkeää on että on riittävästi painoja, tankoja tms ja tilaa tehdä treenit!

 2. Heidi kirjoitti:

  Mä oon jo suosikkisalini, tai oikeestaan liikuntakeskuksen löytänyt! Mulle on liikkuessa tosi tärkeetä tilavuus ja ryhmäliikuntamahdollisuus, ja sen olenkin jo löytänyt. On aina niin mahtava lähteä treenailemaan, kun on sellainen paikka mistä tykkäilee! Mä oon kanssa pari kertaa tota Liikku- salin mainosta kattellut, ja pohtinut millainen se on, niin oli kiva tästä postauksesta saada vähän siitä selvää 🙂

 3. Saara kirjoitti:

  Oi kun näyttää avaralle! Oma tila treenatessa tärkeää, ja sitä tuolta näyttää löytyvän ?Hyväkuntoiset perus laitteet ja välineet myös välttämättömiä kunnollisen treenin aikaansaamiseksi.

 4. Essi kirjoitti:

  Asun kanssa Jyväskylässä, mutta en ole aloittanut kuntosaleilua. Mielestäni hyvään kuntosaliin kuuluu avarat tilat, sekä hyvät kellonajat vuorotyöläisille, eli pääsee treenaamaan silloin kun haluaa. Myöskin sekin on tärkeää, että treenilaitteet ovat kunnossa ja treenaaminen sujuu hyvin.

 5. miltsu kirjoitti:

  mun mielestä tärkeintä on salin ilmapiiri. tuntemattomatkin moikkaa ja tsemppaa 🙂 toki laitteillakin on väliä, mutta hieman alkeellisemmatkin olot kestää kun on mukava fiilis lähteä salille.

 6. Amanda kirjoitti:

  Salilla tärkeitä juttuja on riittävä tila, painoja tarpeeksi, laitteita riittävästi, ryhmäliikuntamahdollisuus ja hyvä ilmapiiri. 🙂

 7. Hannele kirjoitti:

  Tärkeimpiä juttuja salilla on juurikin se että on tilaa treenata, välineet on kunnossa ja aukioloajat on mahdollisimman laajat. Liikku näyttää ainakin näissä kuvissa tosi avaralle, huippua 🙂

 8. ninna kirjoitti:

  tärkeintä sijainti en jaksa matkustaa kauas ja hinta koska tulot vähäiset

 9. Krista kirjoitti:

  Avarat tilat ja sellanen kiva fiilis, että on oikeasti tervetullut treenaamaan! Niin ja tietenkin tarpeeks kaikkea ettei tarvi puolta tuntia jonottaa käsipainoja!

 10. petra kirjoitti:

  Mulle tärkeää on sijainti ja hinta eli lähellä ja halpa. Jos on vielä mahdollista treenata ilman jonoja niin vielä parempi. Mun salina on ollut jo 3 vuotta liikku oulussa 🙂

 11. Anu kirjoitti:

  Itsekin vuorotyöläisenä arvostan laajoja aukioloaikoja ja laitteiden monipuolisuutta. Etenkin jalkatreenejä ajatellen esimerkiksi hack-laite on onnen omiaan 🙂 Edellisen salijäsenyyden myötä innostus rakkaaseen saliharrastukseen lopahti salilla olevan jatkuvan tungoksen takia. Olisi motivoivaa löytää kuntosali jossa todella mahtuu tekemään sen mitä on suunnitellutkin, ja innostua uudestaan itselle mieluisasta harrastuksesta ☺

 12. Jemina kirjoitti:

  Tärkeintä on et on ystävällistä porukkaa ja paljon tilaa ja kunnolliset laitteet 🙂

  • Kaisa kirjoitti:

   Tärkeintä toimivat laitteet ja hyvä fiilis! 🙂 Treeni kavereita saa ja pitää olla, mutta jos on liikaa porukkaa, niin johan turhauttaa! 🙂 Olispa kiva päästä kokeilee tätä salia!

 13. Ninnu kirjoitti:

  Salilla tärkeää on hyväksyvä ja tsemppaava ilmapiiri, se, että saa rauhassa treenailla, jos siltä tuntuu. Myös se, että painoja on monipuolisesti ja riittävästi, on tärkeää. Salilla vietetyn ajan kun haluaa käyttää tehokkaasti liikkuen, eikä odotellen vuoroja. Riittävästi tilaa on myös hyvä olla, jos haluaa tehdä toiminnallisempaa treeniä! Opiskelijalle myös hinnalla ja sijainnilla on iso merkitys. 🙂

 14. Petra kirjoitti:

  Hei! Salilla käynti on minulle pakollista. Säännöllisellä treeniä olen saanut niskakivut helpottamaan kahden vuoden kipujen jälkeen. Samalla alalla olen ja päättelyä pitäis pärjätä… sali näytti hyvältä.. olen harkinnut nykyisen vaihtoa edullisempaan..

 15. Ripsu kirjoitti:

  MInulle salia valitessa on tärkeintä se, että sali on auki aikaisin aamusta, koska tykkään aloittaa treenini jo ennen viittä. Myös hyvät aerobiset laitteet ovat tärkeitä, ja se, että niitä on riittävästi, koska teen ison osan aerobisista treeneistäni salilla. Myös toiminnalliseen treeniin soveltuvat välineet, pallot, trx:t, kahvakuulat ja muut ovat plussaa, samoin kuin isot peilit, joista voi aina välillä tarkistaa tekniikkaa.

 16. Jasmina kirjoitti:

  Tärkeää on juurikin tuo treenien sujuvuus eli riittävästi tilaa ja laitteita 🙂 Itse käyn jkl:ssä kunnan salilla ja se on oikein mukava ja kotoisa. Välillä tykkään kuitenkin käydä muuallakin niin saa vaihtelua ja erilaisia laitteita 🙂

 17. Anonyymi kirjoitti:

  Haluatko kertoa, millä tavalla välineet olivat huonoja?

  • Noora kirjoitti:

   Siellä salilla missä kävin oli usein ”odottaa huoltoa”-lappu laitteiden päällä aika kauankin. Vapaapaino-alueen penkkejä oli aivan liian vähän ja säädettäviä niistäkin vain osa, eikä tuolien selkänojaa saanut täysin pystyyn, sillä se selkänoja otti istuinosaan kiinni. Soutulaite oli ainakin naiselle täysin onneton, sillä ei saanut kyllä muuta tuntumaa kuin itsensä kiukkuiseksi. Jalkalaitteita ei juuri ollut ja ns. ”vaakaprässi” oli huono sekä loitontajassa oli liian vähäiset säätömahdollisuudet. Tilat ovat ahtaat, ehkä uudelleen järjestely voisi auttaa.

   Nämä ovat ehkä vain minun mielipiteeni salista.

   Salilla oli tosin hyvää se, että siisteydestä pidettiin kyllä sitten huoli, joskus ihan kahden työntekijänkin voimalla. Irtopainot pyyhittiin 10minuutin välein eri työntekijän toimesta 😀

 18. Pinja E kirjoitti:

  Mulle tärkeintä on riittävän suuret tilat, ja että ruuhka-aikoinakaan tarvitse hirveästi jonotella. 🙂

 19. Roope kirjoitti:

  Tärkeintä on se, että on riittävästi tilaa kävijämäärään nähden. Arvostan myös sitä, että salilla on hyvä ja kannustava ilmapiiri, tekemisen meininki saa kyllä välittyä heti sisään astuessa.

 20. Meeiju kirjoitti:

  Arvostan hyvässä salissa mukavaa ilmapiiriä ja tilaa, suuri plussa myös laitteiden määrälle. pieni jonottaminen ei ole haitaksi mutta siitä huolimatta oma reeni sujuisi mahdollisimman nopeasti. Olen suunnitellut että tulisin salille tutustumaan sillä nykyinen sali missä tällä hetkellä käyn ei tunnu laisinkaan omalta, tämä olisi upea tilaisuus päästä testaamaan sali kunnolla kuukauden ajan. Muutenkin olisi lähempänä kotiani eli sali matka lyhentyisi hurjasti.

 21. Iitu kirjoitti:

  Mielestäni salilla tärkeää on hyvä tila, monipuolisesti laitteita ja tarpeeksi paljon. Myös mukava henkilökunta on plussaa, niin on kiva aina mennä salille 🙂

 22. juli kirjoitti:

  Tarpeeksi välineitä/avaruus ja sijainti

 23. Annika V kirjoitti:

  Ihana Liikku! Pakko päästä kyllä pian kokeilemaan.

  Mä oon kolunnu monet salit useassa kaupungissa, mutta sama ongelma on edelleen, eli ei löydy sopivan hintaista sopivalla tarjonnalla. Tilaa, monipuoliset laitteet lämmittelystä palautteluun ja mahdollisuus myös tehdä vapailla painoilla omassa rauhassa on plussaa 🙂

 24. Maiju kirjoitti:

  Pitää olla riittävästi tilaa eikä happi saa loppua 🙂 Eikä laitteiden varaajia 🙂

 25. LT kirjoitti:

  Sijainti -lähellä kotia. Laitteet – kunnon veto/kyykky paikat, monipuolisesti laitteita ja vapaita painoja, muutamat erilaiset aerobiset laitteet. Kävijämäärä – ei jonottelua, eli sopiva määrä kävijöitä ja moikkailua. Hinta – kohtuullinen.

 26. Esba kirjoitti:

  Ois kiva jos salilla ei oo nillittäjiä jotka valittaa mave sarjojen jälkeen ettei saa tiputella painoja. edellisellä salilla mulle tultiin sanomaan turhasta painojen ryskämisestä.. omasta mielestäni vaan laskin painot tavallisesti maahan ja kyllähän niistä kolahus kuuluu. En nyt jaksais hirveesti viimesiä senttejä jarrutella painoja maahan laskiessa 😀

  Siisti ja tilava, riittävästi laitteita niin siinä 6/5 sali!

 27. Ann kirjoitti:

  Mulle ehdottomasti tärkeintä on sijainti! Siedän nuhjuisuutta, tunkkaista ilmaa tms. seikkoja melkoisen hyvin, kun on kävelymatkan päässä. Autoa mulla ei ole ja treeniin menee ihan liikaa aikaa (ja rahaa), jos pitää lähtee bussilla köröttelemään toiselle puolelle kaupunkia. Kesällä tietysti voi mennä fillarilla, mutta en uskalla ajaa, kun tiet on jäässä.

  Liikkuun oon menossa ens viikolla tutustumaan. Se olis passeli sijainniltaan. Kävellen noin vartti. Siinä jo saa jonkunlaisen lämmön päälle.

 28. Ph kirjoitti:

  Mukava henkilökunta, riittävästi laitteita ja ettei laitteisiin tarvitse jonotella. Minusta tärkeää on myös riittävän suuri alue millä mahdollista tehdä loppuvenyttelyt yms. 🙂

 29. Henna Väisänen kirjoitti:

  Tärkeintä on väljät tilat sekä riittävät määrät vapaita painoja.

 30. Heidi kirjoitti:

  Uudet, hyvät laitteet. Olen aamuisin reenaaja, joten on hyvät että sali aukee klo 5. Tärkeää on myös viihtyisä ilmapiiri.

 31. Iida Hyvönen kirjoitti:

  Hei! Itekkin oon jyväskylästä hyvää salia etsinyt ja kiinnostais tietää, että millä salilla kävit aiemmin ettei tuu ite ostettua jäsenyyttä sinne 🙂

 32. pilke1 kirjoitti:

  Laitteilla suomenkieliset ohjeet ja selkeät, isokokoiset kuvat liikkeiden oikeaoppisesta suorittamisesta sekä riittävästi ”omaa” tilaa liikkeiden suorittamiseen

 33. Nana kirjoitti:

  Minulle tärkeintä on, että salilla saa treenata rauhassa ja monipuolisesti sekä laitteet ovat kunnossa!

 34. Helzu kirjoitti:

  Tärkeintä minulle on avaruus, siisteys ja ergonomiset laitteet sekä riittävästi tilaa vapailla painoilla treenaamiseen Ahtaat pukuhuoneet eivät miellytä. Viihtyvyyttä lisää myös salin ”oma tyyli ja värimaailma”

 35. Minja kirjoitti:

  Tärkeintä ovat hyvä ja kannustava ilmapiiri, toimivat laitteet joita tarpeeksi paljon, sekä sijainti. 🙂

 36. Eveliina Vähä-Ruka kirjoitti:

  Sijainti, siisteys ja tilojen avaruus ehdottomia ykkösjuttuja! Aukioloajat ja lapsiparkki ovat nykyään myös tärkeitä kriteerejä omalla kohdalla 🙂

 37. Sounds good! kirjoitti:

  Pitäähän tuo käydä kokeilemassa, vaikka nyt olenkin jo vuosia käynyt todella hyvällä salilla Seppälässä (Citymarketin ja Ikean välissä). En kirjoita tähän nimeä ettei lasketa mainokseksi! 😀 Selkeä ja simppeli sali jossa hyvin laitteita. Iltapäivällä on vähän ruuhkaa niin kun taitaa olla kaikilla saleilla (paitsi ilmeisesti tällä uudella), mutta jonottaa ei tarvi kun osaa vähän itse miettiä treeniä/variaatioita tilanteen mukaan. Itse tykkään kun henkilökunta on aina paikalla ja tervehtii/huomioi mennen tullen! Siisteydestäkin pitävät huolen ja kk-maksu on vaan 18€! 😀 LOVE IT!! Käy kokeilemassa sitäkin! (Sano, että kirjotat blogia niin voit saada diiliä! 😉 )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *