Hae
Mansikkapilvi

Se on tuo sana läski, joka saa niskavillat pystyyn!

Provosoiva sana läski mutta sitähän se ihra on: läskiä.

 

Kirjoittelen blogissani paljon mun omia mielipiteitä asioista. Yksi asia jonka olen päättänyt on se, että koskaan en tule lihomaan. Lihomaan siis niin, että minua voisi sanoa ylipainoiseksi. Elämässä tulee kuitenkin asioita vastaan, joskus voi sairastua ja lihominen tapahtuu sitä kautta, tai joku lääkehoito, kiloille vaan et voi mitään, niitä kertyy. On olemassa monia syitä painon nousuun, joihin ei voi itse vaikuttaa ja se on jokaisen vaan hyväksyttävä ja elettävä sitten niiden kanssa.

Kuitenkin ne kilot joihin voin itse vaikuttaa, niin niiden suhteen minä tiedän, ettei minusta koskaan tule ylipainoista eli läskiä. Minua ei kiinnosta tippaakaan se miltä muut näyttää tai kiinnostaako ihmisiä mun ympärillä se edes, että miltä he itse näyttävät. Aivan sama minulle. Jokainen saa tasan olla sitä mitä on. Lihavuus ei myöskään vie kenenkään ammattitaitoa ja osaamista pois, kuten edellisessä tekstissäni jo mainitsin. Lihava tai laiha, jos sinä olet pätevä jossain asiassa, niin sinä olet sitä varmasti minkä painoisena tahansa.

Jos kirjoittaa tekstin, jossa mainitaan sana läski, niin voin olla varma, että monet ihmiset takertuu tuohon yhteen sanaan ja tavallaan unohtaa koko muun tekstin ja sitten tulee täyslaidallinen kuraa niskaan. Saa toki tullakin, kommenttiboksi on avoin teille kaikille lukijoille.

Nykypäivänä jauhetaan kauheasti ulkonäöstä ja etenkin niistä kiloista. Niitä kun ei saa olla liikaa eikä liian vähän. Niitä pitää olla sopivasti. Mikäs sen sitten määrää mikä on sopivasti kenellekin? Vaaka, peili vai ulkopuolisten ihmisten kommentit vai kenties sinä itse ja sun oma olo itsesi kanssa?

Itse olen määrittänyt lihavuudelle tietyn rajan omassa mielessäni. Varmasti jotkut muutkin on näin tehneet. Se ei välttämättä kulje käsi kädessä BMI:n kanssa.

Jos minä olen sitä mieltä, että en halua olla lihava tai ylipainoinen tai minä en haluaisi lihavaa PT:tä itselleni valmentajaksi, niin se on tasan tarkkaan minun oma henkilökohtainen mielipide, enkä todellakaan oleta, että kukaan muu niin ajattelisi. Joku toinen voi ja saa motivoitua pulskasta PT:stä, minä en motivoidu. En vain saisi hänestä motivaatiota vaikka hän varmasti hommansa osaisi. Ihan kuten minua pidetään epäpätevänä vanhempien ihmisten silmissä ikäni tai ulkoisen olemuksen, kuten hiustenvärin vuoksi, silti tiedän kyllä mitä töissä teen.

Monet valittavat sitä, miten nykypäivänä ylipainoisia ihmisiä sorsitaan ja joka paikassa niistä jauhetaan. Olen erään Facebook-sivuston jäsen. Tuolla sivustolla ylipainoiset tsemppaavat toisiaan, kertovat kokemuksiaan miten kilot ovat vaikuttaneet elämään, harrastuksiin ja mieleen. Suurin osa heistä haluaisi olla laihempi, pienempi kokoisempi yms. Siellä se sanotaan ääneen, omat läskit ahdistaa ja ärsyttää. Ei toki kaikkia mutta aika useita. Moni haluaisi olla kevyempi.

Miksei sitten normaalipainoinen, joka treenaa, hitto, aivan hiki otsalla ja veren maku suussa useita kertoja viikossa just sen takia, ettei niitä kiloja pääsisi kertymään, saisi arvostella lihavuutta? No kun minä en siitä mitään tiedä. Jep. Joku kommentoi aika osuvasti edelliseen postaukseen, että sitä samaahan me normaalipainoiset ihmiset tehdään kuin useat lihavat; yritetään pitää se paino kurissa. Joillekin ei vaan ole ehtinyt kertyä sitä vararengasta ja joillekin on. Samalla tavalla siellä salilla pitää hikoilla sen hoikan kuin sen läskinkin.  Silti minulla ei vaan ole mitään oikeutta puhua läskistä, se on tekopyhää. Tavallaan tässä ollaan samassa veneessä kaikki (tai osa teistä ois minut heittänyt jo ajat sitten pois siitä veneestä :D).

Edelleenkin painotan kuitenkin sitä, että en halua läski-puheillani viitata sairauksista johtuviin lihomisiin ja liikakiloihin. Uskon, että ihmiset lihoo muutenkin.

Minulla on oikeus minun omaan mielipiteeseeni asioista. Se ei tarkoita sitä, että se olisi asioissa se absoluuttinen totuus, se on vain se minun mielipiteeni ja miten minä näen asiat. Sinä saatat nähdä ne sitten jo eri tavalla, kuten teistä moni tekeekin. Minun mielipiteeni on joidenkin teidän mielestä bullshittiä ja se on ok.

39 kommenttia

 1. Ellu kirjoitti:

  Aamen! Samaa mieltä tässäkin asiassa 🙂 Vaikka oon varmaan jo aikasemminkin sanonut täällä niin sanon uudestaan, ihanaa kun joku puhuu rehellisesti kaunistelematta!

 2. silja kirjoitti:

  Oon positiivinen tyyppi enkä kestä muide haukkumista, pyrin olemaan tiedostetusti hyväksyvä ja ketään ihmistä vastaan minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa sinällään 😀 mutta ylipainoiset. Oon sun kanssa samoilla linjoilla! Ylipainoiset kun eläs miun elämää kuukauden verran niin ei varmaan moni tähän pystys (aikaisin herääminen ja nukkumaan meno, säännölliset ja melko tarkat ruokailut, liikunnalle varattu aika myös kiireisessä arjessa, pyöräily kaikkialle, arkiliikunnan valitseminen yms..). Jotenkin moni varmaan luulee, että normaalipainoiset vain on rentona ja ei tee mitään sen terveyden eteen. So wrong! Itse näen vaivaa joka päivä, jotta pysyisin terveenä ja pitäisin kehostani. En muiden takia, vaan siksi että en vain kestäisi sitä millainen olo minulla olisi ylipainoisena. Ja kuten sanoitkin, uskon että moni ylipainoinen ei ole onnellinen kropassaan tai tyytyväinen itseensä. Sitten kun se ylipaino on todellinen rasite esim. yhteiskunnalle, niin suututtaa vaan vielä enemmän. Lihavat jakaa omia tapojaan lapsilleen, mikä on johtanut siihen että diabeteksestä on tulossa lasten sairaus. Lapset ei jaksa enää pelata välkällä hippaa ja pyöräily ja porkkana on kamalinta maailmassa. Mutta hei, on ihan ok olla läski ja jatketaan lihomista ja katsotaan me terveyttämme vaalineet sit 80-vuotiaina kun sen ajan sukupolvet kuolee kolmikymppisinä sydänkohtauksiin…… 😐

  • Ei läski kirjoitti:

   Ylipainoiset hyvinkin elää ihan täysin samaa elämää! 😀 Jonka kuvasit tuolla alkupuolella (heti sen jälkeen kun sanoit että pyrit oikein olemalla olemaan suvaitseva, sinällään…) Ongelma ei tässä blogissa olekaan se sana läski, vaan se, miten kovasti ja julmasti ihminen ajattelee ja kirjouttaa. Tai on se tuo sanakin, koska kyllähän siitä vaan niille läskeille tulee paha mieli. Blogin kirjoittaja ei tule ikinä ymmärtämään mikä hänen kirjoituksessaan on se mikä on väärin, niin turha sitä on yrittää selittää. Itsekin luki kommenteista vain läskiasiat ja jätti kaiken muun huomiotta.

   Kirjoitukseen itseensä vielä, niin varmasti nykyisin vatvotaan kiloja ja muuta ulkonäköä koko ajan, kun on just tälläisiä kirjoituksia. Lopeta siis! Muut aiheet on paljon parempia ollut. Lopun paras perustelu ”minun mielipide saan sanoa minun mielipiteen” on suoraan kaikkien vähemmistöjä ym. ihmisryhmiä sortavien käsikirjasta. Näinkin laajalla levikillä julkaistavaa blogia kirjoittaessa pitää olla jonkinlainen käsitys siitä, mitä nettiin suoltaa ja vieläpä minkälaisen yleisön luettavaksi. ”Esimerkin voima” ja silleensä. T: Ei läski

   • N kirjoitti:

    Kaikkia ei voi suojella mielensä pahoittamiselta, eikä omia mielipiteitä loputtomasti mukauttaa sen mukaan että joku saattaa loukkaantua. Jos tulee paha mieli blogeista jotka käsittelevät tiettyjä aiheita, ei niitä varmaan kannata lukea.

    • Noora kirjoitti:

     Niin, jos ei kiinnosta lukea mun mielipiteitä ja juttuja, niin mun sivuille ei ole mikään pakko tulla 🙂

 3. mt kirjoitti:

  Tässä maassa on kyllä niin paljon nillittäjiä ettei tosikaan ja ihmeellisen paljon tuntuu porukalla olevan vapaa-aikaa tarttua kaikenmaailman pilkkuvirheisiin tai oman pään sisällä tapahtuviin analyyseihin toisten (joita usein ei edes tunne millään tavalla henkilökohtaisesti) ihmisten kirjoittamista teksteistä.

  Itse olen ollut sekä laiha, että lihava ja siitä väliltäkin kaikkea. Syinä jojoilevaan painoon on ollut vuosien varrella monia kuten vakavat sairastumiset, stressi (haha, jostain syystä se tuntuu 20-kymppisenä laihduttavan ja 30-kymppäisenä lihottavan), laiskuus, liikunnan puute etc eli jotkut syyt ovat olleet ehkä enemmän julkisesti hyväksyttäviä ja jotkut eivät niinkään. Itse olen jo vuosia ottanut semmoisen asenteen kaikkiin näihin ulkopuolelta ja sisäpuolelta tuleviin painospekulaatioihin, että pitää aina pyrkiä näkemään itsensä realistisesti ja pyrkiä ITSE tekemään mahdollisesti parannustoimenpiteet, jos kokee tarvetta. Mielipiteet ovat vain mielipiteitä. Aina kannattaa ekaksi pyrkiä miettimään kuka sanoi ja mitä oikeasti sillä ehkä tarkoitettiin ja millä vakavuudella ja reagoida vasta sen analyysin jälkeen. Jos edes kannattaa reagoida. Itse tykkään kun ihmisillä on erilaisia mielipiteitä ja tapoja elää – niistä kuuleminen on kaikkein parasta ja elämässä oppimisen kannalta tärkeintä. Myötäilyllä eikä ”tossutuksella” (=mennään vaan muiden mukana ja pelätään elää vahvasti oman näköistä elämää) ei vaan maailmaa muuteta parempaan suuntaan eikä eteenpäin kehityksessä mennä.

  Ja c’mon, mihin on ihmisillä jäänyt huumorintaju?! Mulla kun tulee vähänkin painoa lisää (joka menee mulla heti vaan vatsaan) niin joskus ovat ihan tuntemattomatkin kysyneet, että ”milloin on laskettu aika?”. On kuule ihmisillä aika priceless ilme sen jälkeen kun heittää takaisin kevyesti ja hymyillen että ”ei, en oo raskaana, oon vaan lihava”. Oon niin monet hyvät naurut saanut noista tilanteista! 🙂

 4. tepa kirjoitti:

  Mä en ymmärrä miksi laihduttaminen on muka niin vaikeaa?. Ja kyllä on omakohtaista kokemusta,neljä kertaa olen raskaana ollut ja joka ikisestä liikakilosta hankkiuduin eroon neljä kertaa. Ei se läski itekseen kerry jos on perusterve,vaan syömällä ja liikunnan puutteella,kyllä sen jokainen tietää. Jos kilot häiritsee niin sitten pitää ryhtyä tekoihin eikä vetää höttöä naamaan.selitetään kuinka on niin rankka elämänvaihe ynnä muuta.ihan kun se mässäämällä paranisi,päinvastoin.

 5. joku kirjoitti:

  Kylläpä oli taas lapsellinen kirjoitus. Läskejä saa nimitellä näköjään ja jauhaa kokoajan samasta aiheesta. Missä empatia?
  T. Normaalipainoinen jota läski ei häiritse

  • kummastunut kirjoitti:

   Näin. Jotenkin olen alkanut pettymään näihin postauksiin ja niiden ristiriitaisuuteen ihan yleisellä tasolla. Toisena päivänä kunnioitetaan ja symppistellään alkoholisteja ja nistejä, toisena päivänä ei heru samallailla myötätuntoa tai EDES sitä kunnioitusta näille läskeille. Joita btw osaat varmaan terveydenhuollon ammattihenkilönä nimittää vähän sievemminkin – tai sitten lakkaa ainakin kertomasta miten shn työ vaatii tietynlaista empatiakykyä, taitoa, ja erityistä osaamista kohdata ihmisiä (ja mitä näitä nyt olikaan) jonka tietysti oot oppinut ihan työn kauttakin ja osaat sen tietysti. Osaatko sitten kuitenkaan niin hyvin?

   Joo, työroolia ja vapaa-ajan roolia ei pidä sekoittaa, en minäkään hoitajana töissä käyttäydy täysin niin estoitta miten vapaalla. Mutta sen voin ainakin sanoa että koulu ja työ on vienyt sen jonninjoutavan kapeakatseisuuden pois ihan sieltä omasta arjestakin eikä sitä viitsi olla niin mustavalkea mielipiteissään ja käyttäytymisessään kuin ennen – juuri siksi kun tietää että asiat ei oikeasti aina ole sitä miltä ne näyttää, enkä nimenomaan puhu tässäkään vain niistä ylipainoisista.

 6. Ansku kirjoitti:

  Miksi normaalipainoinen ja terveellä itsetunnolla varustettu urheileva haluaisi arvostella lihavuutta..? En ole itsekään minkään hyssyttelyn kannalla, vaan asioista pitää minustakin puhua oikeilla nimillä, mutta kanssaeläjiä kunnioittaen. Lihomisen takana on niin monta syytä kuin löytyy lihaviakin, enkä ainakaan itse tahdo tieten tahtoen nostaa kenelläkään ikäviä mietteitä pintaan. Eikä minua kiinnostakaan, onko joku lihava, superlihava, normi vai laiha, kunhan hlö itse on tyytyväinen tilaansa. Jos tulee neuvoa kysymään, niin eri asia. Tähän maailmaan mahtuu jo muutenkin tarpeeksi negatiivisuutta, joten itse pyrin enemmänkin kannustamaan positiivisesti. 🙂

  Vaikka urheilenkin keskivertoa aktiivisemmin ja jumppailu on suuri osa elämääni, en koe, että minun tyylini elää oikeuttaisi arvostelemaan ketään. Enhän itsekään oikein lämpene, jos joskus harvoin joku höpöhöpö kuvailee mun elämäntapaa liian kurinalaiseksi: minun elämäni, älä siis pliis puutu! Kohtelen muita, kuin toivon itseänikin kohdeltavan.

  Voisin kuvitella ostavani palveluita ylipainoiselta, ammattitaitoiselta PT:ltä: joidenkin ihmisten persoona, positiivisuus, ammattitaito ja säteily ympärilleen vaan jättää niin hyvän fiiliksen, ulkonäöstä viis. 🙂 Oon itse kuullut olevani tälläinen hlö, joten siksi en vannokaan mitään ”en tule koskaan lihoamaan”, koska tiedän, että minä persoonana riitän muille näinkin, mutta fyysinen hyvinvointini taas tuo mulle sitä triplahyvää oloa, positiivisuutta ja treenaaminen on vaan niin kivaa! Pelkät ulkonäkömotivaattorit harvoin riittävät pitämään liikuntaharrastusta yllä tai painoa kurissa.

 7. Minde kirjoitti:

  Joskus tää oli mulle vaan blogi muiden joukossa, mutta sun rehellisillä ja suorilla teksteillä oot noussu yheksi mun lempparibloggaajista. Kiitos sulle siitä että sanot asiat niin kuin ne on etkä lähde sievistelemään. On inhottavaa että joudut kestämään sen takia paljon kakkaa kommenttikentässä, mutta ite nyt ainakin pyrin kommentoimaan useammin että olen samaa mieltä kanssas!! Ja kun sä et edes julista mitään totuuksia vaan nimenomaan mielipiteitä…mutta niitähän ei saa olla elleivät ne miellytä kaikkia xd Huikeeta syksyä <3

 8. Sanna kirjoitti:

  Ylipainosta taitaa olla kuitenkin helpompi päästä eroon kun ylimielisyydestä..

 9. Piupau kirjoitti:

  Erittäin hyvä kirjoitus jälleen kerran!!! Mikä hemmetti siinä on, että jos puhuu lihavuudesta edes ohimennen, siitä tulee ihan jäätävä haloo?? Olen kuullut hyvin usein kuinka lihava hoitaja arvostelee kahvihuoneessa alkoholi- tai huumeriippuvaista ihmistä tai henkilöä, joka on rajusti alipainoinen! Olen myös joutunut kuuntelemaan kuinka lihava hoitaja sanoo ettei pysty ymmärtämään mielenterveyshäiriöisen potilaan ajatuksia tai tekoja.
  Kysyn vaan, mistä johtuu runsas ylipaino? Onko siinä häiriintynyt suhde ruokaan ja herkkuihin, siis onko sekin riippuvuus? ON!
  Entä psyykenpuoli? Onko siinä jotakin häiriötä, kun oman elämän hallintaa ei ole ja teoillaan aiheuttaa itselleen pahaa? ON!
  Kuka maksaa näiden riippuvuuksien hinnan?
  Kyllä se kuulkaa on niin, että juurikin tälläistä keskustelua tarvitaan. Ei ylipainosta puhumista ja siitä omien mielipiteiden sanomista tarvitse/saa lakaista piiloon vain sen takia, että ylipainoiset siitä pahastuvat. Jos näin tehdään, silloin hiljaisesti hyväksytään ylipaino ja kaikki siitä syntyvät lieveilmiöt.
  Yhteiskunta maksaa kaikki ne lukuisat sairaudet joita ylipaino aiheuttaa. Veronmaksajat maksaa ja itse kyllä laittaisin veroeuroni muihin asioihin kuin insuliineihin.
  Pahinta tässä on se, että ylipaino näyttää periytyvän. EI, ei se EI ole geneettistä!! Vaan opittua! Lihava äiti ja isä, mikä on tulos? Ikävä kyllä, aika varmasti samankaltainen ’perintö’ kuin alkoholistiperheen lapsilla.
  Riippuvuudet on ikäviä asioita, mutta ne ei katoa hyssyttelyllä.

 10. Nimetön kirjoitti:

  Aika hassua, että pidin sua jotenkin kivana bloggarina, kun satuin blogiisi eksymään. On kyllä joutunut muuttamaan mielipidettä tässä hetken tätä blogia luettua. Ehkä ne hoidettavasikaan eivät arvosta qusipäisyyttä ja luulet heidän dissaavan sua ulkoisen olemuksen vuoksi (jonka ilmeisesti kuvittelet olevan jotenkin tosi wow – ei ole, sori. Kasvosi ovat rumat, kroppasi on aika löllö ja tyylisi hyvin venäläisen oloinen, eli mauton.)

  • Noora kirjoitti:

   Sä saat olla tuota mieltä minusta, se on ihan täysin ok. Ja onneksi itse tiedän miten potilaitani hoidan ja voin sanoa hyvällä omallatunnolla, ettei kukaan varmasti käyttäisi minusta sanaa kusipää 🙂

   Ja minä otan venäläisen tyylin kohteliaisuutena, he jaksaa aina panostaa ulkonäköönsä 🙂

  • sara kirjoitti:

   Huhhuh mikä kommentti! 😀 Aivan käsittämätön 😉 En käsitä miten kukaan pystyy haukkumaan tuolla tavoin ihmistä henkilökohtaisesti. 🙂 Hyvä kirjoitus!!

 11. Läski itsekin kirjoitti:

  Miksi tämä kirjoitus piti tehdä? Mikä tarkoitus tällä on, paitsi kalastella lukijoita blogiin ”rankalla” aiheella? Postaus on täysin yhdentekevä, voisit yhtä hyvin kirjoittaa loukkaavasti ihmisistä, jotka värjäävät punaiseksi hiuksensa tai ottavat rakennekynnet.

  Lihavuus on ominaisuus ihmisessä niin kuin joku muukin. Vaikka lihavakin ihminen kokisi itsensä ajoittain tyytymättömäksi kroppaansa, niin ei varmaan normaalipainoisellakaan ihan koko ajan ole ”hyvä kroppapäivä”. Lihava voi pitää ulkonäöstään ihan yhtä paljon kuin hoikkakin – mikä shokkiuutinen! Jos minä lihavana arvostelisin sinun hoikkaa kroppaa, saisin varmasti kuulla olevani vain kateellinen. Ehkä tästäkin postauksesta voisi siis päätellä, että olet kateellinen läskeille?

  Postauksessa kerrot erittäin epäarvokkaan mielipiteesi negatiiviseen sävyyn. Minäkin tiedän etten aio koskaan värjätä punaiseksi hiuksia enkä ymmärrä niitä ihmisiä, jotka niin tekevät. Mutta ei sitä tarvitse ääneen kertoa, koska en halua loukata kaikkia Suomen punatukkaisia ihmisiä. Kuuluu ihan peruskäytöstapoihin.

 12. Läski [the original] kirjoitti:

  ”Aika hassua, että pidin sua jotenkin kivana bloggarina, kun satuin blogiisi eksymään. On kyllä joutunut muuttamaan mielipidettä tässä hetken tätä blogia luettua. Ehkä ne hoidettavasikaan eivät arvosta qusipäisyyttä ja luulet heidän dissaavan sua ulkoisen olemuksen vuoksi (jonka ilmeisesti kuvittelet olevan jotenkin tosi wow – ei ole, sori. Kasvosi ovat rumat, kroppasi on aika löllö ja tyylisi hyvin venäläisen oloinen, eli mauton.)”
  Jopas on kommentti 😀
  Mitähän tällaiset bloggaajan haukkujat kuvittelevat saavansa aikaan? Ensin ”annetaan palautetta” postauksesta ja perään haukutaan bloggari rumaksi ja löllöksi 😀 😀

  Lihavuuteen on monia syitä. Itse usein ajattelen lihavuuden johtuvan siitä ettei ikinä olla opittu elintavoille joilla olisi muita tuloksia kuin lihavuus. Tai sitten on niin syvällä käsittelemättömiä ongelmia että em.syistä johtuvat elämäntavat pitävät lihavuutta yllä tai aiheuttavat sitä.
  Itse olen tällainen psyykkisesti läski ja mässäilen vieläkin pahaan olooni. Nykyään vaan olen myös yhtäaikaa ”terve” että jaksan liikkua niin paljon että paino tällä hetkellä putoaa.
  Toivotaan että tasapaino löytyy ja säilyy meillä kaikilla. Peace and Love <3

 13. Nina kirjoitti:

  Minä olen lihava. En sellainen sairaalloisen lihava, vaan 15-20kg ylipainoinen. Tässä läskikeskustelussa voisin yhden asian muistuttaa. ”You are not fat. You have fat. You also have fingernails, but you are not fingernails.”

 14. Henni kirjoitti:

  Hakisitko ystävällisesti bloggauksen aiheesti jostain muualta kuin läskimyytinmurtajista. Tai jos sinulla on tarve kommentoida, tee se kyseisen ryhmän keskusteluihin.
  Kiitos.

 15. Amaalia kirjoitti:

  Onko bloggaajalla niin kapea maailmankuva, ettei hoksaa, että ihan yhtä moni ”läski” pitää myös huolta itsestään, herää aikaisin urheilemaan, syö terveellisesti, käy salilla ja juoksee maratonin? Pitkän matkan juoksijana tuntuu joskus, että maratonilla on enemmän ”pulleita” juoksijoita kuin hoikkia :D. Samoin salilla näkee kaikenkokoisia, todella harvalla on median toitottama unelmavartalo.

  Lihava voi tehdä mitä vain mitä laihakin. Pukeutua kauniisti, urheilla ammattilaistasolla, syödä terveellisesti ja nautinnolla, löytää puolison, saada lapsia ja olla ammattilainen, jopa sairaanhoitaja. En minäkään hauku tai arvostele blondeja tai niitä, joilla on vaikkapa leukakuoppa tai iso nenä.

  Miltä kuulostaisi blogikirjoitus, ”Olen päättänyt ettei minusta tule ikinä blondia. ” tai vaihda mikä tahansa muu ihmisen ominaisuus tuohon kirjoitukseesi ”läskin” tilalle, niin johan alkaa naurattaa oma kapeakatseisuutesi.

 16. A kirjoitti:

  Jännä että on pokkaa julkaista tällaisia blogipostauksia joiden aiheet on suoraan suljetun facebook-ryhmän keskusteluista poimittuja, mutta ei kuitenkaan ole pokkaa vastata kyseisessä ryhmässä esitettyyn kritiikkiin. Raukkamaista. Ja jos hoidat potilaasi samanlaisella ylimielisellä asenteella kuin kirjoitat tätä blogia niin toivon todella että en koskaan joudu terveysasioissa kanssasi tekemisiin. Onko työnantajallesi muuten oikeasti ok, että otat työvaatteissasi selfieitä koko ajan?

 17. Minä kirjoitti:

  Ja sinun motiivisi kuulua kyseiseen facebook-ryhmään oli? Et halua koskaan läskiksi,eikä siten sinulla ole siihen liittyviä dilemmoja niin miksi ihmeessä haluat kuulua 15 000 näiden asioiden kanssa painivien joukkoon?

 18. Tph kirjoitti:

  Tuonkaltainen vakuuttelu uskalluksesta kertoa omat mielipiteet suoraan jne yleensä kertoo, että asia ei olekaan ihan niin ja lisäksi siinä samalla vakuutetaan, että on ihan ok loukata jotakuta mutta se on sen syy jos loukkaantuu, kun mulla nyt vaan on tää oikeus. Toki on oikeus joo, mutta aidosti varma ja vahva ihminen ei koe tarvetta dissata tai mollata ketään.

  ”Mulle on ihan sama onko joku lihava tai ei, jokaisen oma asia, mutta itse aion pitää huolen siitä, että en liho.” Noin olisit voinut lyhykäisyydessään kirjoittaa. Mutta vissiin ne muiden läskit kuitenkin häiritsee.

  • sara kirjoitti:

   Eikö ihan oikeasti muiden läskit/tupakanpoltto/alkoholinkäyttö/kännissä ajo saa häiritä? Ne on terveyshaittoja! Ei millään pahalla. Ja toki kaikille voi tapahtua vaikka mitä ja sairauksia tulla ilman syytäkin. Mutta kansanterveydellisestä näkökulmasta olisi loistavaa, jos lapsena ei jo alettais lihomaan vaan syömällä liikaa ja liikkumalla liian vähän ja sairastuttais diabetekseen. Nykyään energiajuomien käyttö + muu sokerinkäyttö aivan järkyttävää jo pienestä pitäen.

 19. Entinen läski kirjoitti:

  Kirjoitan tänne, kun tätä kautta tää kommentti tavoittaa sut paremmin kuin Facebookviesti, joka vaan singahtaa muut kansioon. Musta on todella ala-arvoista toimintaa sulta, että sä olet mennyt johonkin Facebook ryhmään vaan hakeaksesi sisältöä sun blogiin. Selvästikään et ole ollut siellä tsemppaamassa tai auttamassa ketään, etkä ole muutenkaan osallistunut keskusteluihin. Olet vain lukenut ketjuja, ja napsinut niistä aiheita sun blogiin. Ja vieläkin ala-arvoisempaa on se, että olet poistunut ryhmästä kun sua on huhuiltu ketjuun ja pyydetty selittämään. Sulla ei ollut selkärankaa jäädä paikalle vaan pakenit hippulat vinkuen kun paska osui tuulettimeen. Kovasti blogissasi sanot, että kestät kyllä millaisen reaktion tämä blogikirjoitus saa aikaan, mutta ilmeisesti et kun erosit koko ryhmästä. Mä tiedän, että joillekin tuo Facebook ryhmä on parasta mahdollista vertaistukea ja moni avautuu siellä todella kipeistäkin asioista. Todella kuvottavaa, että sä mässäilet toisten ihmisten henkisillä ongelmilla, ja mua säälittää ne jotka on avautunut tuolla ryhmässä omista asioistaan, ja jäsenten joukossa on ollut tollanen rotta, joka on siellä vaan buustaamassa omaa itsetuntoaan, ja hakemassa aiheita blogiin. Vastaat ehkä nykyajan kauneusihannetta, mutta sisältä olet ruma.

  Ja mitä tulee laihduttamiseen niin se ei todellakaan ole niin helppoa. Kyse on elämäntapojen muuttamisesta. Ja jos on syönyt tietyllä tavalla lähes koko elämänsä, tai tottunut hoitamaan stressiä, masennusta ja pahaa oloa herkuttelemalla, niin sitäpä ei niin vain lähdetäkään muuttamaan. Ensinäkin pitäisi hoitaa ne tekijät, jotka sitä pahaa oloa ja stressiä aiheuttaa, ja vaatii kovaa itsekuria ja hyvää tukiverkostoa ettei turvaudu mässäilyyn kun tarvitsee helpotusta pahaan oloon. Mitä kauemmin on elänyt tietyllä tavalla sen vaikeampi niitä vanhoja tottumuksia on muuttaa. Se tuntuu samalta kuin yrittäisi pyristellä vapaaksi addiktiosta. Hoitajana varmaan ymmärrät miten vaikeaa riippuvuudesta on päästä eroon. Tai ainakin luulisi, että ymmärrät.

  • Läskit vinkuu kirjoitti:

   Ihan sivusta taas kommentteja seuraten, kysyisin että missä kohtaan laihduttamista on väitetty helpoksi? 😀 taas huonoa itsetuntoa omaavat yrittää puolustella omaa huonoa olemusta, parhaalla mahdollisella tavalla, eli hyökkäämällä vastaan ja keksimällä syytöksiä omasta, suoraan sanoen tyhmästä päästä 😀

 20. Tiksu kirjoitti:

  Kertoo pitkälti huonosta itsetunnosta tällaisesta aiheesta kirjoittelu ja surullista, jos liikuntaa harrastaa ainoastaan kilojen kyttäämisen vuoksi. Itse harrastan liikuntaa liikkumisen ilosta. Aikalailla puhut myös itsesi ”pussiin” toteamalla, ettei kenenkään ammattitaitoa mitata ulkoisesti ja kuitenkaan et olisi valmis maksamaan ”läskin” pt:n palveluksista. Vielä on paljon opittavaa elämästä. Surullisen pinnallista ajattelua.

  • Pertsa kirjoitti:

   Taitaa olla ehdottomasti kielletyn asia koko maailmassa puhua läskeistä! Voi apua! Itkeä vai nauraakko? Nyt on pulleat naiset pahoittaneet mielensä todenteolla.
   Blogin kirjoittaja taisi sohaista pahasti monen itsetuntoa, vaikkakin hyvin neutraalisti mielestäni kirjoitti. Ei haukkunut, ei nimitellyt, ei korostanut itseään. Siitä huolimatta hän on nyt pilkan itse kohteena!?! Ja haukkua voi näköjään aivan koko ihmistä.
   Miettikää nyt oikeesti tätä hommaa.
   Voi naiset miten pelottavia olette!

  • Jenni kirjoitti:

   Et näköjään ymmärtänyt pointtia, jos väität, että kirjoittaja ”puhui itsensä pussiin”. Itse ainakin ymmärsin asian niin, että ulkonäkö saattaa hyvinkin vaikuttaa mielukuvaan, jonka henkilön ammattitaidosta saa, vaikkei se oikeasti kerro todellisesta ammattitaidosta yhtään mitään. Itse en myöskään valitsisi pyöreää personal traineria! Vaikka tiedän kyllä, että hän voi olla ihan yhtä pätevä tai pätevämpikin, kuin timmi kollegansa.
   Olen myös sitä mieltä, että terveydenhuollossa työskentelevien ihmisten tulisi myös itse edustaa terveellisiä elämäntapoja! Olen itsekin sairaanhoitaja, ja tuntuisi todella tyhmältä kertoa potilaalle ylipainon tai tupakoinnin terveysvaaroista, jos olisin itse lihava tai tulossa tupakkatauolta.

 21. mjai kirjoitti:

  Hämmennyin hieman kun luin näitä kommentteja.
  Musta on hyvä että on myös niitä lihavia PT:teitä, jotta jokaiselle löytyy sopiva pt, sillä luulen että ylipainoisen on helpompi lähestyä pt:tä, joka ei itsekään ole hiveässä tikissä. Kun taas jo treenitaustaa omistavana, on motivoivampaa, jos se pt on vaikka paremmassa kunnossa kuin itse ja tulee sellainen ”mäkin haluan olla tuollainen” -fiilis.
  Mutta niin, en mäkään halua olla läski. Musta siinä ei todellakaan ole kyse vain ulkonäöstä vaan ennen kaikkea tasapainosta elämässä. Ei ihmisellä voi olla kaikki kunnossa, jos mättää itsensä sairaalloisen lihavaksi.

 22. Aku kirjoitti:

  Lihavienhan piti olla lepposia 😀 ei vissiin sit.Jestas että jengi voi vetää herneen nenään tällaisesta asiasta.Kukaan ei voi olla niin urpå että kirjoittelee fb-ryhmään (vaikkakin suljettuun) semmoisia juttuja että niiden puiminen jossain ottaa näin paljon päähän.Onhan noita suljettuihin ryhmiin käytyjä keskusteluja lävähtänyt iltalehden lööppeihinkin.Sosiaalinen Media ei varmaan oo oikee mesta avautumisille jos haluu ettei se tule muiden tietoon.Tästä kuitenkaan ei tunnista ketään henkilökohtaisesti,se olisi sit jo eri juttu.

  Mitä läskiyteen tulee niin itse olen ollut kaikkea mahdollista siltä ja väliltä.Painohaitari 54-104kg aikuisiällä,yks syömishäiriö ja pari raskautta (joista painavimmilmaan 86kg).Ja Mäkin voin sanoa että en enää koskaan aio lihota jos vaan jotenkin siihen voin vaikuttaa.Tällä hetkellä siis normaalipainoinen mutta kyllä ne läskigeenit siellä on eli töitä saa tehdä että pysyy kuosissa.

  Ja jokainen siis ihan jokainen (ellei taustalla ole sairautta tms.) voi laihduttaa jos kilot häiritsee.Mutta se vaatii duunia ja paljon tahtoa.Jos ei oo sen vertaa itsekuria niin sit ei parane valittaa.Sekin on ihan OK jos kantaa itsensä tyytyväisenä ja on onnellinen läskinä.Hyvät heille.

 23. Milla kirjoitti:

  Mua jotenkin ihmetyttää aina, kun ylipainoiset saavat haukkua laihoja alipainoisiksi ja pieniksi, mutta odotas vaan kun laiha haukkuu ylipainoista läskiksi, niin kyllä siitä nousee haloo 😀 Yhtä lailla se alipainoinen voi kokea sen loukkauksena! Naurattaa vaan aina tää kun ylipainoset loukkaantuu…:D

 24. Smy kirjoitti:

  Sattui nyt olemaan ensimmäinen postaus jonka Mansikkapilveltä luin, joten en nyt tiedä että johtuuko tämä kirjoitus joistain aikaisemmista kommenteista tai postauksista, mutta sitä vartenhan bloggarit mielestäni bloggaavat että saavat kertoa ajatuksiaan ja mielipiteitään, jokaisella kun meillä täällä Suomen maassa niihin on oikeus.

  Mäkään en ymmärrä sitä, että miksi lihavat saavat buustata omaa itsetuntoaan haukkumalla hoikempia ihmisiä, mutta hoikempi ihminen ei saa sanoa sanallakaan kenenkään lihavan ulkonäöstä mitään. Tää on vähän samanlainen asettelu kuin se, että lapsellisten ihmisten elämää ei saa mennä arvostelemaan tai ihmettelemään miltään kantilta, mutta lapsettomien lapsettomuutta, ajan- ja rahan käyttöä saa nämä lapsia omaavat arvostella miten sattuu ja sekin on ihan ok. Vai johtuuko nämä asiat kuitenkaan mistään muusta kuin ihmisten luonteista ja nuo ominaisuudet nyt vaan vedetään siihen mukaan…

  Musta annetaan vaan kaikkien kukkien kukkia ja jokainen saa elämässään tehdä omat valintansa 🙂 Mun mielestä ihan rohkea postaus, tässä kuitenkin tuodaan rehellinen mielipide asiasta esiin. Ja jos ei koskaan pahoittaisi kenenkään mieltä, niin silloin tuskin on kovin omia tai vahvoja mielipiteitäkään.

 25. ptkaikille kirjoitti:

  Vaikka jostain asiasta, mistä hyvänsä sitten, olisi jotain mieltä, kannattaisi pohtia, millaisella elämänasenteella ja kirjoittamisen sävyllä haluaa asiasta postata tai yleisemminkin herättää keskustelua. Blogipostauksesi hyvää tarkoittavat ajatukset jäivät toissijaiseksi, kun kirjoitat näin provosoivasti ja mielestäni myös kohtalaisen ilkeästi. Sananvapauteen vetoaminen ei voi olla syy hyvien tapojen unohtamiselle: kaikessa ihmisten välisessä kommunikaatiossa olisi syytä ensisijaisesti kunnioittaa kaikkien ihmisten omaa ihmisarvoa, jota ei esimerkiksi ulkoinen olemus saisi latistaa. Nyt blogikirjoittana saat monenkin tiellesi osuvan ylipainoisen ihmisen, joka sattuu lukemaan tämän postauksesi, tuntemaan itsensä vähempiarvoiseksi sinun silmissäsi tai ainakin pahoittamaan mielensä, ehkä todella syvästikin.

 26. Ei-läski kirjoitti:

  Enpä haluaisi tämän hoitajan hoidettavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *