Hae
Mansikkapilvi

Tämä on teille kaikille, jotka pahoititte mielenne.

Koskaan en ole viisivuotisen blogihistorian aikana joutunut poistamaan blogitekstiä tai sulkemaan kommentointia. Noh, kerta se on ensimmäinenkin. Haluan vielä viimeisen kerran palata tähän aiheeseen, kun teiltä tippuu niin paljon kommentteja edelleen. Tässä alla vastauksia teidän kysymyksiinne ja mainitsemiinne asioihin.

En ole tuominnut lihavia ihmisiä. Jos puhun ettei minua motivoi ylipainoinen PT, ei se tee siltikään hänestä millään tavalla huonompaa ihmistä. En murehdi muiden ihmisten lihavuutta, murehdin tai lähinnä ennaltaehkäisen omaa mahdollista lihomista ja pidän yleisestä terveydentilastani huolta, niiden keinojen avulla joihin minä pystyn itse vaikuttamaan.

En ole polkenut toisia ihmisiä alemmaksi kertoessani omaa mielipidettäni. Olen maininnut teksteissäni sen, että en puhu lihavuuksista, jotka johtuu sairauksista tai lääkityksistä siksi, että ihmiset aina vetoaa näihin sairauksiin tai lääkityksiin kun puhun lihavuudesta.

En pidä itseäni ketään ihmistä parempana.

En ole viitannut teksteissäni suljetun FB-ryhmän juttuihin. Jos puhun lihavuudesta, en automaattisesti puhu ryhmän sisällöstä, vaikka sellaisen ryhmän jäsen olinkin. En ole millään tavalla ryhmässä ollessani hakenut sieltä inspiraatiota blogiini. Olin ryhmässä siksi, koska minusta on mahtavaa nähdä ihmisten onnistumisia omissa projekteissaan. Joku mainitisi eräässä kommentissa, että laihdutusohjelmia tehdään sen takia, että niille voi normaalipainoiset ihmiset nauraa. No, itse en ainakaan sen takia kyseisiä ohjelmia katso. Minä koen aidosti ilon tunteita kun näen, että joku ihminen saavuttaa sen, mitä on lähtenyt tavoittelemaan.

Poistuin ryhmästä sen takia, että se ääretön viharyöppy joka minut kohtasi kyseisessä ryhmässä, oli niin valtava, etten mitenkään olisi voinut vastata niihin kommentteihin siellä ryhmässä. En paennut raukkamaisuuttani.

”Miksei sitten normaalipainoinen, joka treenaa, hitto, aivan hiki otsalla ja veren maku suussa useita kertoja viikossa just sen takia, ettei niitä kiloja pääsisi kertymään, saisi arvostella lihavuutta?” Lainaus omasta kirjoituksestani.
Vastaus tuohon viime postauksessa esittämääsi kysymykseen on se, että lihavat eivät ole sinulle henkilökohtaisesti tehneet mitään eivätkä loukanneet sinua lihavuudellaan, joten silloin oikea asenne ei ole arvostelu, vaan ohjaus oikeaan suuntaan. Kursivoitu teksti julkaisemattomasta kommentista jonka olen tässä lähiaikoina saanut. Arvostelen lihavuutta, en lihavia. Minusta siinä on ero.

Olen edelleenkin samaa mieltä, mitä olen kirjoittanut; en halua lihota. Minua ei motivoisi salilla ylipainoinen PT, haluan katsoa ”ylöspäin” valmentajaani, jotta voin ajatella, että haluan tuollaisen vartalon myös. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö ylipainoinen PT olisi pätevä, kuten olen koko ajan alunperin kirjoittanutkin.

En edusta blogiteksteilläni työnantajaani.

Jos en halua itse olla ylipainoinen, se ei vaikuta siihen miten hoidan esimerkiksi ylipainoista potilasta. Hoidan kaikkia potilaitani hyvin ja tiedän sen, koska saan hyvää palautetta suoraan potilailta, olivat he sitten miehiä tai naisia, ylipainoisia tai laihoja tai mitä tahansa.

En ole dieetillä. En elä nälässä, en aiheuta ongelmia kropalleni nyt enkä tulevaisuudessa. En harrasta liikuntaa pelkästään painonhallinnan vuoksi, vaan rakastan liikuntaa ylipäänsä, olen aina rakastanut.

Yleistietoni on sen verran hyvä, että tiedän ylipainon aiheuttavan terveysongelmia, yleensä ennemmin tai myöhemmin. Ei tarvitse olla sairaanhoitaja tietääkseen tämän ja valistaakseen ihmisiä tästä aiheesta.

Teksteilläni ei aina ole mitään syvempää tarkoitusta, sitä moni teistä pohti, että mikä oli tekstini syvempi tarkoitus. Kirjoittelen omassa blogissani mitä milloinkin.

En ole haukkunut missään tekstissä kollegoitani. Jos MINÄ en ottaisi tosissaan ohjausta sellaisessa tilanteessa, jossa minä olisin potilas ja minun pitäisi laihduttaa ja ohjaajana olisi ylipainoinen, se ei tarkoita etteikö joku muu varmasti uskoisi hänen sanojaan tai etteikö hän olisi pätevä sairaanhoitaja, kuten olen alkuperäisessä tekstissäkin sanonut.

Joku ehdotti, että me bloggaajat voisimme olla enemmän kuin Ida Jemina. En halua olla kuin Ida Jemina. Haluan olla Mansikkapilvi. Kirjoitan siitä mistä haluan, milloin haluan. Tykkään siitä, että on olemassa erilaisia blogeja, joista jokainen varmasti löytää sen mieleisensä ja jos joku blogi ei miellytä, sitä ei tarvitse lukea.

Ja tähän loppuun. En ole rotta, en ole säälittävä, en ole mielestäni ruma ihminen sisältä. En tarvitse psykoterapiaa, kuten joku ystävällinen taho minulle sitä ehdotti. Minulla ja minun mielellä on kaikki hyvin. Minä en ota teidän haukkumisianne itseeni, koska en tunne teitä, ettekä te oikeasti tunne minua.

20 kommenttia

 1. Viivi kirjoitti:

  Ihailen todella sun suorapuheisuutta ja että seisot rohkeesti omien mielipiteittes takana, etkä hyssyttele tai olla muuta kun oot. Pidä sama linja jatkossakin!
  Vaikutat todella suuri sydämiseltä tyypiltä, toisin kun kasvottomat kommentoijat ihan ala-arvoisine kommentteineen ?

 2. Tupu kirjoitti:

  Näin ylipainoisena ihmisenä voin todeta, että tekstisi antaa ajattelemisen aihetta ja toiset ei tykkää siitä, joten siinä vaiheessa ei riitä herneet nenään vaan koko hernemaissiporkkanapussi löytyy sieltä.
  Itse tykkäsin kirjoituksista!! Enkä todellakaan pitänyt niitä loukkaavina vaan asiallisina, nehän on sun mielipiteitä ja olen itse samaa mieltä suurimmasta osasta.
  Joten jatka samaan malliin vain <3

 3. Sjuksköterska kirjoitti:

  Oon lukenut noi sun kirjoitukset enkä mitenkään ymmärrä miten aikuiset ihmiset voi käyttäytyä somessa! Järkyttävää! Miten yhden bloggaajan kirjoitus voi ylipäätään herättää tuollaista vihaa? Ette te ihmiset tunne bloggaajaa muutaman kirjoitukset perusteella. Mieti jos sinä sanoisit mielipiteesi ja minä olisin kanssasi erimieltä – ja vetäisin suutuspäissäni sinun työnantajasi, ammattisi ja koko persoonasi mukaan. Hävetkää! P.S. En itsekään palkkaisi plösöä PT:tä (en kyllä anorektistakaan joten älkää nyt pläskit vetäkö hernettä nenuun).

 4. Janika H kirjoitti:

  Nti Mansikkapilvi, en ole oikein millään tasolla samaa mieltä tuon poistetun kirjoituksen kanssa, mutta en todellakaan hyväksy sitä, että olet joutunut hyökkäyksen kohteeksi tästä. Luulen, että sinullakin taustalla on paljon tietämättömyyttä. Valitettavasti ylipainosta ja sen syistä annetaan terveydenhuollon opinnoissa ja mm. mediassa todella yksipuolinen kuva. Suosittelen sinullekin lämpimästi kirjaa The Diet Myth (kirj. Tim Spector). Siinä on aika hyvin tiivistetty ajankohtainen tietämys siitä mistä ylipaino johtuu ja mitä ruokavalio meille tekee. Kirjan sisältö yllätti minut, ja saattaisi avata sinunkin silmiäsi 🙂 Hyvää syksyä!

 5. BoredPanda kirjoitti:

  Hyvä Noora!

  Kun ensimmäisen kerran kirjoitit ”läskeistä” , teit sen varmasti hyvin tietoisena siitä, että paskamyrky nousee. Joten en nyt käsitä, että miksi pitää seuraavat 2-3 tekstiä kirjoittaa oikeutuksia sille mitä sanoit, kirjoitit tai mitä mieltä satut olemaan. Tulee semmoinen fiilis, että menee selittelyn selittelyski ja se on oikeesti aika booring… Toivon että kirjoittaisit jo jotain muuta. Ja tosiaan, jos olet jotain mieltä ja kirjoitat sen provosoivasti, niin älä ainakaan lähde selittämään. Mikään muu ei oikeesti tee ihmisestä teennäisempää. Seiso selkä suorasssa sanojesi takana ja anna paskamyrskyn laantua. Ja yllättäen elämä jatkuu kaikesta huolimatta.

  • Maikku kirjoitti:

   Blogihan on olemassa juuri sitä varten, että omia ajatuksiaan ja mielipiteitään kirjoitetaan. Se, että blogiin kirjoitettu aihe on jo etukäteen arvioiden tunteita herättävä, ei oikeuta vastaavaa hyökkäystä, jonka kohteeksi Noora on joutunut.

   Bloggaajalle vielä terveiseni: mielestäni olet seisonut selkä suorassa sanojesi takana ja blogitekstin poistaminen ei ilmennä selkärangattomuutta. Blogitekstin poistamiseen kulminoituu vain täydellisesti nykyinen turha mielensäpahoittamisen kulttuuri. Kaikkea hyvää jatkoon ja luen mielelläni jatkossakin rehellisiä mielipiteitä blogeista 🙂

 6. Minskuliina kirjoitti:

  Lukenut olen kaikki kirjoituksesi enkä pysty ymmärtämään mistä tai miksi joku voi niistä nokkiinsa ottaa. Huhhuh kun tuntuu vaan riidan hakemiselta ilman todellista syytä. Kiitos omista suorista mielipiteistäsi, turha tänne blogiin on tulla jos ei anna kirjoittajan olla mitä on 🙂 Mukavaa syksynjatkoa sinulle!

 7. mitäihmettä kirjoitti:

  Musta sun postaukset on ollut asiallisia. Mun mielestä on iso ero siinä, kertooko suoraan mielipiteensä vai loukkaako. Ainakin mä sain kohuttua postausta lukiessani kuvan, että oot nimenomaan yrittänyt kirjoittaa ja argumentoida niin,ettei sun pointtia ymmärettäisi väärin. Ja kuitenkin moni näköjään ymmärsi ja ilmeisesti loukkaantui verisesti. 😀 Nykypäivänä mun mielestä jokaisen ihmisen pitäis käydä joku mielipidekirjotuksia yms. (esim. lukiostahan löytyy!)koskeva valaiseva kurssi. On valitettavaa, etteivät monet ihmiset osaa millään tasolla lukea tai tulkita tekstejä. Mikä on kirjoittajan pääpointti, miten hän argumentoi? Kuinka minä voisin argumentoida omaa mielipidettäni ilman, että käytän henkistä väkivaltaa anonyyminä? Monen blogin tarkoituksena on tuoda esille kirjoittajan mielipiteitä (kaikki eivät niin tee, ja esim. minä en henkkkoht jaksa sitten taas katsoa pelkkiä kuvia housuista -joku toinen taas tykkää sellaisista blogeista ja hakee niistä inspistä, eli jokaiselle jotakin!) ja on ikävää, jos mielipiteitä ei kohta uskalla ilmaista, kun siten tietää joutuvansa vihapuheiden kohteeksi. Älytöntä! Ja vaikka olenkin vahvasti omien mielipiteideni takana, en halua käyttää omaa nimeäni tässä kommentissa juuri kyseisen ilmiön vuoksi. Joten tsempit Noora, oot rohkea kun kirjoitat mielipiteitäs omalla nimellä! Musta tääkään postaus ei ollut ”boooring”, tässä oli järkeviä pointteja. Ja usein haukkujat ovat niitä, jotka tarvitsisivat itse apua:D ”Minua ei inspiroi ylipainoinen pt, jos itse haluan olla tikissä” – ”tarviit psykoterapiaa” -tyyppisesssä keskustelussa jokainen voi miettiä, että kumpiköhan näistäkin oli keskustelevampi ja perustellumpi kommentti 😀

 8. miltsu kirjoitti:

  kyllä herneen tais vetää nenään ne keitä kirjoitus koski 😀 suurin osa ei kuitenkaan hyväksy sitä että valtaosa lihavuudesta aiheutuu omasta kädestä, se mitä käsi suuhun tunkee 😀 mun mielestä teksti oli asiallinen ja herättelevä,olen kanssasi samaa mieltä monestakin asiasta. sun blogitekstit on edelleen suosikkejani 🙂

 9. Pirjo Tervonen kirjoitti:

  Hyvä, sinä rohkea nainen ? Asioista saa ja pitää voida puhua, lihavuudestakin ja sen seurauksista. Jos ja kun lihavuudesta keskusteleminen herättää tunteita on ihan jokaisen ihmisen otettava vastuu niistä tunteista mitä keskustelu itsessään aiheuttaa.

 10. MM kirjoitti:

  Kui tollasel tasapaksulla pötikäl o pokkaa arvostella läskei!

 11. Jonna1983 kirjoitti:

  Mä en henkilökohtaisesti ymmärrä tätä kauheaa paskamyrskyä. En itsekään palkkaisi ylipainoista PT:tä, koska se ei motivoisi mua. Sillä ei ole mitään tekemistä hänen ammattitaitonsa kanssa. Ylipainoinen PT voi olla ihan yhtä ammattitaitoinen ja parempikin kuin hoikka, ei se ulkonäkö ammattitaitoa pois vie. MUTTA. Minua se ei motivoisi ja mielestäni PT:n tehtävä on toimia motivaattorina asiakkaalle. Ihan samalla tavalla kuin mua ei motivoisi mennä hammaslääkärille, jonka henki haisee pahalle ja hampaat on kauhean näköiset. Tästäkin on kokemusta lapsuudessa… Jengi ymmärsi taas tekstin just niin kuin haluavat. Siitähän tässä on kyse. Jokainen näkee tekstissä juuri sen mitä haluaa ja loppu menee ihan ohi. Perus.

  Ja mäkin itse asiassa haluaisin tietää miksi kaikkien bloggaajien pitäisi olla niin kuin Ida Jemina? Hyvä bloggaaja, ei siinä mitään, mutta aika tylsäksi kävisi blogiskene, jos kaikki olisivat samanlaisia!

 12. Inexplicable kirjoitti:

  Ai tuli palautetta.. Ajattelinkin, että niin voisi käydä. Olen aina arvostanut sitä, että sinulla on mielipiteitä, ja uskallat niitä kertoa, vaikka ne eivät aina esim. käy yksiin omien mielipiteitteni kanssa. Liikaa tässä maailmassa on mielipiteitä, joilla pyritään miellyttämään kaikkia; varsinkin politiikassa näkee sellaista vaalien alla, kukaan ei oikein uskalla sanoa mistään mitään, ja lopussa näyttää siltä, että kaikki ovat pohjimmiltaan samaa mieltä. Olet siis miellyttävä poikkeus elämäntapablogisteissa, jatka samaan malliin. Saatat ehkä menettää lukijoita, mikä varmaan ei ole blogin tarkoitus, mutta kuka ties voit saada uusia lukijoita.. <3

 13. minna kirjoitti:

  Kommentoin harvoin yhtään mihinkään, mutta tekstisi kyllä pisti silmään. Nyt on pakko avata suu sekä PT:nä toimineena, fitness lajeja harrastaneena ja kisanneena, sekä sairaanhoitaja-opiskelijana.
  Valitettavasti se ei riitä kummassakaan ammatissa että olet ulkonäöltäsi reipas ja raikas fitness tyyppi, joka voi päällisin puolin hyvin. Sellainen ei takaa ammattitaitoa millään lailla. Yleensä juuri ne ulkonäkökeskeiset teinit joilla ei ole mitään käsitystä mistään valitsevat pt:nsä ulkonäön tai jopa julkisuusarvon perusteella joka on minusta naurettavaa. Ihmiset joilla on tietoa ja taitoa, voivat olla jopa hiukan ylipainoisia ollessaan silti hyvässä kunnossa pienestä rasvakerroksesta huolimatta. Ja moni voi huomattavasti paremmin terveydellisesti ilman että on missään fitness mitoissa, voin puhua tässä myös omasta puolestani. Myöskään suorituskykyni ei ole muuttunut yhtään huonompaan suuntaan fitness ajoista. Hoito-alalla myöskin olen havainnut parhaan tieto taidon ja laaja-alaisimman ammattitaidon olevan niillä jotka ovat olleet alalla pitkään ja tekevät työtään intohimoisesti, se miltä he ovat näyttäneet tai mitä he tekevät vapaa-ajallaan ei juurikaan ole ollut merkitystä. Molemmissa ammateissa, sekä liikunta että hoito-alalla tarvitaan erittäin paljon nimenomaan sitä tietoa sekä kokemusta kohdata ja käsitellä ihmisiä. Tavallaan ymmärrän mitä haet, mutta minusta hiukan epäkypsä näkemys. Tsemppiä valitsemallasi tiellä 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Niin, pointti oli vaan edelleenkin siinä, ettei mua motivoisi salilla oma valmentajani jos hän olisi ylipainoinen. Edelleenkään en aliarvioi sellaisen PT:n ammattitaitoa, kuntoa tai fyysistä suorituskykyä ja kun puhun ylipainosta, en tarkoita pientä rasvakerrosta. En ole missään vaiheessa sanonut, että ylipainoinen = tyhmä tai epäpätevä. Olen puhunut siitä mikä motivoi MINUA.

   • minna kirjoitti:

    Kannattaa kuitenkin miettiä miten asian ilmaisee, tuo postaus antoi sinusta tietynlaisen kuvan varmasti monelle, eikä sitä selittelemällä pois saa. Sinulla on oikeus kertoa mielipiteeseesi toki, ja oletkin ottanut seuraukset hyvin vastaan. Toivon todella ettet koskaan liho, sen verran paha lihavuuden pelko sinun tekstistäsi paistaa 🙂 Hyvää syksyn jatkoa.

 14. Nimetön kirjoitti:

  Miten tuollainen nainen on muka empaattinen sairaanhoitaja ?

 15. Veera kirjoitti:

  Minäkin pyrin siihen etten koskaan liho. Olkaamme siis yhdessä empatiakyvyttömiä, tuomitsevia, ilkeitä ja kaikin puolin huonoja ihmisiä;) Annetaan kaikkien kukkien kukkia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *