Arkiruokaa
Katsokaa, selkää vaimomateriaalia. On se onni, että minun mies sai minut. Se on onnenpekka! Kokkailen joskus ihan mielelläni. En aina, enkä välttämättä useinkaan mutta joskus tulee inspiraatio. Inspiraatio liittyy varmasti kuukautiskiertoon ja hormonitasapainon häiriöihin ja kuun asentoon ja mihin lie kaikkeen mutta välillä olen kapustan varressa. Minä elän siitä onnellisessa suhteessa, että myös minun mies kokkailee. Minun mies myös siivoaa ja vie roskat. Ai, että! 🙂
Mutta niin, halusin tulla jakamaan tällaisen helpon arkiruokareseptin teille tänne blogiin, jonka bongasin erään lukijani blogista, täältä. Tämä ruoka on vähän niin kuin makaroonilaatikko ilman makarooneja. Makaroonit on korvattu sillä munamaidolla!
Eli ruokana meillä eilen oli uunimunakasta.
Yhteen uunivuokaan meni
10 kpl kananmunia
Maitoa varmaan 2-3dl, varmaan lähemmäksi 3dl
Naudan jauhelihaa 10%, 800g
Mausteet oman maun mukaan jauhelihaan
Fetajuuston jämät jääkaapista
Eli paistoin jauhelihat normaalisti pannulla. Maustoin ne kahdella lihaliemikuutiolla ja muilla mausteilla. Silppusin myös sipulin jauhelihojen joukkoon.
Rikoin munat kulhoon ja lorautin joukkoon maidon. Munia ei tarvitse vaahdottaa, riittää että rikkoo niiden rakenteen. Kun olin paistanut jauhelihan, kippasin sen uunivuoan pohjalle. Päälle kaadoin munamaidon tasaisesti. Jääkaapissa oli fetajuuston jämät, joten murensin sen vielä siihen päälle. Feta ei ole pakollinen raaka-aine.
Uunivuoka uuniin, 200asteeseen ja n. 30 minuutin ajaksi. Tällä välin tein ruoan lisukkeeksi salaatin.
Ja sittenpä eikun syömään!
Mä oon kans monesti tehnyt kotona samanlaista settiä, mutta heitän vuoan pohjalle vielä pari pakastevihannespussia! Voisinkin taas tehdä tätä joku päivä…
Olin ihan hämmästynyt, kun munien antifanina pistelin hyvällä ruokahalulla. Uppoaa myös kylmänä, joten ihan passelia pakastepurkkiruokaakin 😀
Oi nami, pakko testaa! Kiitos reseptistä 🙂
Kiitos reseptistä! Pakko testata tää. 🙂