Hae
Mansikkapilvi

Mitä mun silmäni ovat nähneetkään

*Sisältää mainoslinkkejä

Kaikki ihmiset toilailee joskus, sehän nyt on sanomattakin selvää. Itsekin olen joskus tehnyt jotain sellaista joka olisi saanut jäädä tekemättä.

Jos kaivat kalenterin esille, huomaat, että taas aletaan elää sitä kautta vuodesta, kun jokaisella on vähän jopa lupa toilailla. Ei sitä tietenkään ääneen sanota, mutta se mitä tapahtuu pikkujouluissa, jää pikkujouluihin ja sitä rataa.

Olen jakanut kokemuksia kavereitteni kanssa heidän työpaikkansa pikkujouluista. Joka puolella sama meno. Parisuhteissa elävät ihmiset pettää. Mikään ei ole enää pyhää. Olen alkanut epäilemään uskollisuutta. Onko olemassa enää uskollisia ihmisiä?

Pikkujouluissa vietetään, yleensä humalassa, aikaa niiden tuttujen työkavereiden kanssa. Ajaudutaan keskustelemaan elämän synnyistä syvistä ja siitä miten toinen näyttääkin tänään erityisen hyvälle. Ihan viatonta flirttiä vaan… Kohta saatetaan käydä vähän tanssimassa ja pian ollaankin kieli toisen kurkussa ja jatketaan matkaa yhdessä pikkujouluista kotiin.

Muistan kun menin eräisiin pikkujouluihin (jätetään nyt työpaikka mainitsematta, niin ei tule kenellekään paha mieli) ja mua varoitettiin siitä menosta mikä porukan vallitsee sitten jossain vaiheessa. Ajattelin, että juu, olen ollut ennenkin pikkujouluissa mutta se oli jotain ihan muuta. Muistan kun seisoin porukan ulkopuolella suu auki katsoen sitä touhua. Ai nuokin, minä muistelin, että sillä oli mies?? Erkaannuin sitten hiukan porukasta ja istuin työkaverini kanssa tanssilattian laidalla. Pian luokseni tuli miespuolinen työkaveri joka ehdotti josko lähtisin hänen kanssaan tanssimaan. Vastasin kieltävästi ja tämä mies hymähti tyytymättömästi, sanoi minua tylsäksi ja lähti pois.

Kun pikkujoulut ovat ohi ja kotona odottaa se puoliso. Hän kysyy miten meni. Mitä se sama tyyppi vastaa, se joka pussaili sen tutun työkaverin kanssa edellisiltana pikkujouluissa, muutaman glögilasin nauttineena? Onko selityksenä alkoholi? Mitenkäs sitten seuraavana työpäivänä, työpaikalla riittää virnuilijoita ja itsellä on olo, että voisi vajota maan alle. Oliko se sen arvoista?

Olen itse sitä mieltä, että sinkkuihmiset tehkööt mitä haluaa, jos vain itsestä hyvälle tuntuu. Parisuhteessa elävä ihminen on kuitenkin aina teoistaan vastuussa myös sille kumppanilleen.

Jotenkin mulla oli joskus fiilis, ettei ole olemassa enää sellaisia ihmisiä jotka ei pettäisi. Sitä ei pitäisi pitää enää mitenkään itsestään selvänä.  Nykyisessä suhteessani olen kuitenkin saanut luottamuksen uskollisuuteen takaisin. En voi olettaa, että kaikki toimivat samalla tavalla. En voi olettaa, että kaikki ihmiset pettävät, jos osa pettää. Uskon siihen, että minua ei petetä, kunnes toisin todistetaan.

kollaasi

 

1. Mekko Täältä 2. Mekko Täältä 3. Farkut Täältä 4. Paita Täältä

Elloksella nyt uusille asiakkaille tarjous jossa kallein tuote -40%. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja.

Itselläni on ensimmäiset pikkujoulut tiedossa tulevana lauantaina ja toiset myöhemmin joulukuussa. Tiedän sen, että minulla ei ole tarvetta pettää, ei todellakaan. Onko ihmisillä tarve pettää, vai tekeekö tilaisuus ja humalatila varkaan?

Oletko itse törmännyt tähän touhuun omissa pikkujouluissa vai oletko sinä kenties touhunnut jotain kiellettyä? Kerro rohkeasti kokemuksesi!

3 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Tosi hyvä teksti ja tismalleen samoja ajatuksia täälläkin! Sama koskee myös laiva- ja laskettelureissuja. Minulla on kavereita töissä laivalla ja laskettelukeskuksissa ja sanovat, että kaikki pettää. Kaikki, siis ihan KAIKKI. Jotenkin tosi vaikea kuvitella, että sellaista tapahtuisi omassa parisuhteessa…? Onko sitä liian sinisilmäinen ja luottavainen? Tosin ei tulisi mieleenkään alkaa säätää jonkun kanssa humalapäissään ja heittää hukkaan 13 vuoden parisuhdetta. Tokihan monilla on tämä ajatusmaailma, että mitä toinen ei tiedä, ei voi satuttaa… mutta huh, itse en pystyisi sellaiseen!

  Työpaikan pikkujouluissa en ole ollut. Johtunee siitä, että työpaikallani keski-ikä on 55 v. ja ite oon 29 v. En halua niitä humalaisia ukkoja kimppuuni 😀 Juttuja olen kyllä kuullut ja meno on juurikin tuollaista mitä kuivailit.

  -L

 2. Vaimo vuodesta 1985 kirjoitti:

  En ole koskaan ollut pikkujouluissa koska aviomies ei tykkää ei varmaan päästäisikään, minä saattaisin pettääkin jos olisin oikein kännissä, mieheni käy aina omissaan ja pettää. Tiedän sen, koska huutaa jos tulee riitaa jostain krapulassa kuinka oli tiukkapeli takaapäin hänen pikkuinen, poikamainen Petra-työkaveri.

 3. Vaimo vuodesta 1985 kirjoitti:

  En ole koskaan ollut pikkujouluissa koska aviomies ei tykkää ei varmaan päästäisikään, mieheni käy aina omissaan ja pettää. Tiedän sen, koska huutaa jos tulee riitaa jostain krapulassa kuinka oli tiukkapeli takaapäin hänen pikkuinen, poikamainen Petra-työkaveri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *