Hae
Mansikkapilvi

Ensi vuonna aloitan jotain uutta!

Kyllä! Tästä olen haaveillut jo pitkään. Joensuussa en saanut aikaiseksi asian eteen mitään tehdä, mutta nyt olen jo ilmoittautumisen tehnyt; minä aloitan tammikuussa Crossfitin. Olen pitkään haaveillut saavani salitreenien rinnalle jotain hiukan toiminnallisempaa. Crossfit todennäköisesti pystyy tarjoamaan minulle sen vaihtelun mitä juuri nyt koen tarvitsevani. Nyt on menty tarpeeksi pitkään yksipuolisesti salitreenien avulla. Vaihtelu virkistää ja pitää motivaation korkealla, tai ainakin näin toivon. Motivaatiopulaa on ajoittain ollut kieltämättä havaittavissa.

Homma alkaa peruskurssilla tammikuussa. Peruskurssilla käydään läpi tekniikat ja totutellaan intensiiviseen tyyliin treenata. Peruskurssi on kestoltaan kahdeksan viikkoa ja treenit on kaksi kertaa viikossa. Hintaa tälle kurssille tuli 149€. Olen ihan super super innoissani tästä uudesta lajista. Tykkään paljon temppuilla omalla painolla ja mulla on ollut pitkään haavena edes joskus osata seisoa käsillä, siis ilman seinän tukea. Ehkä sitten joskus hamassa tulevaisuudessa voisin haaveilla myös käsillä kävelystä! Vähänkö olisi hienoa.

mie

Vuorotyö ja säännöllinen harrastaminen luo haasteita

Kolmivuorotyöläisenä tietenkin vaatii hiukan järjestelyjä tuollaiset kiinteät harrastusajat. Onneksi tällä hetkellä saan itse suunnitella omat työvuoroni, tosin kaikki suunnitelmat ei välttämättä aina toteudu, mutta yritän nyt haalia itselleni aamuja ja vapaita näille harrastuspäiville. Treenit tulee olemaan tiistai- ja torstai-iltaisin. Jos noina ajankohtina ei pääse paikalle, pitää tunti käydä korvaamassa joku toinen päivä. Peruskurssin ideana on siis se, että jokainen saa samat opit ja käy yhtä monella tunnilla, että on sitten valmis siirtymään ohjatuille WOD-tunneille.

Tämä on kyllä juuri sitä mitä minä koen nyt tarvitsevani. Uusi päheä harrastus entisten rinnalle. Tosiaan salitreenit ei tule jäämään pois kuvioista, vaan pysyvät sitten Crossfitin rinnalla. Saa nähdä sitten tuon peruskurssin jälkeen miten salitreeneille käy. Onko Crossfit minun juttu vai sittenkin perinteinen salitreenaaminen. Sen aika näyttää!

Odotan innolla ensi vuotta! Toivoisin, että siitä tulisi minulle ja minun läheisille paras vuosi koskaan.

Joko sinulla on suunnitelmia ensi vuoden varalle?

9 kommenttia

 1. Minna kirjoitti:

  Arvasin että crossfit se uusi harrastus taitaa olla! Kävin itse vuosikausia salilla kuten sinäkin. Aloitin crossfitin tämän vuoden tammikuussa ja nyt vuoden harrastamisen jälkeen paluuta pelkkään salitreeniin ei ole. Välillä mietin että miksi en aloittanut aikaisemmin! Kerkesin vähän kyllästyä salilla käymiseen joten varmasti sullekin crossfit tuo kivaa vaihtelua. 🙂 Se on kyllä semmoinen laji että ikinä ei ole valmis, aina löytyy jotain kehitettävää. 😀 mutta sepä siinä taitaa jujuna ollakin ja sen takia siihen helposti koukuttuu. Crossfitsalilla on myös huomattavasti tavallista salia paremmat mahdollisuudet tutustua uusiin ihmisiin, yleensä noilla saleilla on paljon tavallista salia rennompi ja yhteisöllisempi tunnelma. Olen sitä kautta itse saanut monta uutta kaveria. Olis kiva kuulla välillä mitä lajista tykkäät sitten kun tammikuussa aloitat. 🙂 iso peukku siis tälle, en usko että tulet katumaan. 😀

  • Noora kirjoitti:

   Joo, olen kuullut tuota samaa, että kavereita voisi ehkä tämän lajin parista saada 🙂 Takuulla tulee olemaan paljon kerrottavaa sitten tätstä lajista kun sen pääsen aloittamaan. Oon niin innoissani! 🙂

 2. Milja kirjoitti:

  Moikka!

  Kummalla crossfit salilla aloitat Jyväskylässä? 🙂 uskon, että hurahdat lajiin!

 3. Nimetön kirjoitti:

  Crossfit on kyl ihan huippu laji! Itekkin normi salibodaamisesta puol vuotta sitten siirtyny lajin pariin. Älä kuitenkaan säikähdä, jos onramp -kurssi ei vastaa sitä mielikuvaa mikä crossfitistä ehkä somen välityksellä välittyy. Omasta mielestä toi peruskurssi (tosin muussa kaupungissa kuin Jyväskylässä käytynä) ei ollu siitä toiminnallisimmasta ja temppuihin keskittyvästä päästä vaan keskityttiin melko lailla vain perus liikkeiden tekniikoihin, mikä onkin siis alottelijalle hyvä juttu, mutta voi kokeneemmalle salikävijälle olla ehkä hieman puuduttavaakin toisinaan. Mut varsinaisilla wodeilla se lajin monipuolisuus ja hauskuus sit viimeistään alkaakin!! Aivan huippu laji ja todellakin monipuolinen! Kunto ja kestävyys kohisee roimasti ja ai että mikä tunne se on kun tuntuu et kuolema korjaa amramppien ja ontheminuttien jnejne jälkeen mut siis vaan positiivisella tavalla. Niiiiiin erilainen fiilis ku normi salireenin jälkeen. Hauskaa ja huippuu uutta harrastusta!!! 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Joo, uskon kans, että on ihan mahtava laji 🙂 Oon ite aika kilpailuhenkinen, niin ehkä tästä lajista saisi vähän kisahampaan kolotukseenkin tyydytystä 😉

 4. Jemina kirjoitti:

  Hei mikä sattuma!! täällä kans yks joka alottaa crossfitin joulun jälkeen! <3 tsemppiä siis meille!
  Ihanaa joulunodotusta sulle! <3

  Mun blogissa nyt kuvia mun smoothiebowleista ! <3

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/

 5. Nimetön kirjoitti:

  Hei voitko ottaa kantaa blogissa, kun Taysissa kuohuu nyt, kun johto ei ole puuttunut työpaikkakiusaamiseen ja etenkin lääkärit on käyttäytynyt siellä asiattomasti, mm. joku lyönyt hoitajaa. Olisi mielenkiintoista kuulla onko sulla näkemyksiä tällaisesta työpaikkakiusaamisesta sairaalamaailmassa. Kiitos jo etukäteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *