Hae
Mansikkapilvi

Millainen sinun joulusi on?

Tänä jouluna en ole töissä, enkä yksin, kuten niin monena jouluna aiemmin. Joulun pitäisi olla yhdessä olemisen aikaa. Rauhoittumista, hyvää ruokaa ja iloa. Kaikille se ei sitä kuitenkaan ole. On paljon ihmisiä ketkä viettävät joulunsa yksin, joko omasta tahdosta tai olosuhteiden pakosta. Monet ovat joulun töissä tai osa ei juhli joulua ollenkaan.

Itse pääsen tänä jouluna ensimmäistä kertaa ties kuinka moneen vuoteen kunnolla jouluvapaille. Tänään olen vielä aamuvuorossa mutta sitten seuraavan kerran tulen töihin vasta ensi keskiviikkona. Saan viettää ihanan, oman näköisen joulun, oman rakkaani kanssa. Saamme alkaa muodostamaan niitä omia perinteitä (kuten kaatunut, ikivino joulukuusi). Tämä on minulle uutta.

jouluaatto1

Yleensä itse olen ollut töissä joulun, pääsääntöisesti omasta tahdosta. Sukulaiset ja läheiset ovat olleet Kuopiossa ja minä olen viettänyt jouluni Joensuussa. Ainut kontakti mikä minulla on ollut perheeseeni jouluna, on ollut puhelu jouluaattona kotiin päin. Työvuoroa ennen tai sen jälkeen olen sitten ollut yksin kotona. Etenkin opiskeluaikoina, kun kämppiskin lähti joulun viettoon omalle kotipaikkakunnalle, oli yksin kotona oleminen joulun aikaan aika tylsää. Olo oli jopa todella yksinäinen välillä.

Tänä vuonna olen todella innoissani tästä joulusta. Saan laittaa joulua rakastamani ihmisen kanssa yhdessä. Nauttia joulun rauhasta omassa kodissa, ilman hötkyilyä minnekään.

Haluaisinkin kuulla millä eri tavoin ihmiset viettävät joulua? Oletko yksin ja jos olet, hankitko itsellesi jouluruokia? Lähdetkö perheesi luokse vai tuleeko perhe sinun luokse? Vai kuulutko heihin ketkä ovat töissä joulun ajan? 🙂

blogi

5 kommenttia

 1. Johanna kirjoitti:

  Moi Noora!
  Vietän vapaat perheeni sekä yhden sukulaisperheen kanssa jotka tulevat meille. Melkoista menoa siis tiedossa, kun kaksi paria vikkeliä kinttuja juoksentelee 😀 Ihan periteisin menoin vietetään; jouluruokaa, suklaata, saunomista ja tietty Joulupukki+lahjat kruunaa illanvieton. Toki päivällä käydään rakkaiden poismenneiden haudoilla viemässä kynttilöitä. Yhdessä oloa ja kiireetöntä aikaa pitää yrittää viettää.
  Jouluaamun kirkko kuuluu vain minun periteeseen ja ehkä mun pienin lähtee mukaan 🙂
  Hyvää ja rentouttavaa Joulua sinulle Noora!!!

 2. Sanna kirjoitti:

  Olen jouluaaton sekä joulupäivän aamuvuorossa. Suuntaan töistä suoraan äiteelle molempina päivinä. Miun velikin tulee sinne. Joulupäivänä syödään jouluateria ja pöydän ääreen äiteen, miun ja miun veljen lisäksi saapuu serkku tyttärensä kanssa. Tapaninpäivän oon vapailla ja vietän senkin äiteen tykönä.

  Hyvää Joulua! ?

 3. Aha:) kirjoitti:

  Itse vietän joulun perheeni luona. Pienten lapsien johdosta meille tulee joulupukki ja ihan perinteisesti syödään jouluruokia tms. Mutta mulle ei olis mikään ongelma olla töissä joulua, en siitä itse kauheesti välitä. En vaan nyt oo töissä ku opisikelen. 😀 Tulevaisuudessa varmaan (ennen mahdollista oman perheen perustamista) oon joulut töissä, jos vaan mahdollista.

  Rentouttavaa joulua teille sinne! Ootte niin ihana pari. 🙂

 4. Rayan kirjoitti:

  En varsinaisesti vietä joulua vakaumuksellisista syistä. Joulun aikana olin töissä, jotta ne, jotka viettävät ja joilla on lapsia, saisivat viettää joulun perheensä kanssa. Toisille perheen kanssa vietetty aika on tärkeämpää kuin lisät, joita joulunpyhistä maksetaan. Työvuorojen välissä ehdin toki itsekin viettää aikaa perheeni – siskoni, äitini ja mummoni – kanssa, syödä jouluruokia ja vaihtaa lahjoja. Erityisiä perinteitä meillä ei ole koskaan ollut. Pöydässä meillä oli kinkun lisäksi kalkkunaa, jota äitinikin on oppinut suosimaan sen suhteellisen terveellisyyden vuoksi. Itse en ole syönyt sianlihaa yli 10 vuoteen ja viime aikoina olen muutoinkin yrittänyt siirtyä yhä enemmän kasvispainotteiseen ruokavalioon. Pakollisen suklaan lisäksi sain lahjaksi mm. Taivasmuumi-pussilakanasetin ja Game of Thrones -värityskirjan.

 5. marika.t kirjoitti:

  Itse vietän joulut aina vanhemmillani. Joulupäivänä piipahdetaan aina miehen äitellä. En voisi kuvitellakkaan olevani muualla. Olen myös sairaanhoitaja, lopetin yövuorot jouluaattona. Nykyisessä työpaikassani olen ollut 8v ja ei ole täytynyt olla töissä kuin yhden jouluaattoyön, hyvin löytynyt aina vapaaehtoisia. Toki vaikka töissä olisikin, niin pystyisinhän joulua hyvin viettämään, jos ei nyt aattoiltaa osu ( ei ainakaan vapaaehtoisesti). Itsellä ei ole lapsia. Syödään aina hyvin, lahjoja ostetaan puolin ja toisin vähän liikaakin, käydään saunassa. Äiti laittaa aina kodin niin kauniin jouluiseksi ja sinne on aina kiva mennä vuodesta toiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *