Hae
Mansikkapilvi

Muutos vaatii muuttumaan

Nyt kun monet meistä on tehneet tätä vuotta varten niitä kuuluisia liibalaaba uudenvuodenlupauksia, niin olisiko sinulla hetki aikaa myös miettiä sitä mitä tuli luvattua, ettei sitten vuoden päästä tarvitse miettiä ettei mikään muuttunut kuitenkaan.

Oli kyse sitten painonpudotuksesta, tupakoinnin lopettamisesta, uudesta harrastuksesta, kahvinjuonnin vähentämisestä, matkustelun lisäämisestä tai mistä vaan, niin aina pitää myös miettiä sitä, mitä se muutos vaatii onnistuakseen. Muutoksen kannalta on aina tärkeää, että asia johon kaipaat muutosta on OIKEASTI sellainen johon sinä haluat muutosta.

muutos

Jos jokin vaikka noista edellämainituista asioista on kuulunut elämään ennen ja kuuluu vaikka edelleenkin, niin sinun täytyy osata ajatella myös se hetki kun aloitat elämänmuutoksen, millä tavoin päivät muuttuu? Millä tavoin sinä muutut? Pystytkö muutokseen kerta ryminällä vai vaatiiko muutos sopeutumisvaiheen? Jo ennen kuin muutos lähtee liikkeelle, pitää miettiä valmiiksi mitä kaikkea tuo tuleva elämäntapamuutos tuo tullessaan, oli kyse sitten tupakoinnin lopettamisesta tai unen määrän lisäämisestä.

Useimmat ihmiset lähtevät mukaan elämäntapamuutoksiin innosta puhkuen. Pari päivää on mennyt hyvin ja sitten tahtotila alkaa jo horjua. Miksi? Elämäntapamuutos on ollut liian iso ja raju. Tavat ovat ja elävät meissä ihmisissä tiukassa. Enää ei tunnu löytyvänkään syitä miksi muutoksen aika olikaan juuri nyt. Elämässä saattaa sittenkin olla kiire juuri tällä hetkellä. Töitä on vaikka muille jakaa, flunssa-aalto vaivaa kotijoukkoja, stressikäyrät nousee ja itsensä pitäisi opetella uusi tapa olla ja elää. Miksi juuri nyt?

Onko olemassa oikea aika muutokselle?

Ei pidä ajatella liian ruusuisesti omaa elämäänsä. Jos elämässä on liian hektistä muutokselle juuri nyt, niin onko oikeasti jossain vaiheessa rauhallisempaa? Töitä pitää kuitenkin tehdä aina ja menojakin on. MUUTOS VAATII MUUTTUMAAN. Harvemmin ihmisillä on ylimääräistä aikaa aloittaa esimerkiksi laihdutus, koska ei ole muutakaan tekemistä.

Elämäntapamuutos pitää sopeuttaa aina siihen omaan elämään sopivaksi. Se mikä toimii toisella, ei välttämättä sovi juuri sinulle mutta se mikä sopii sinulle, pitää sen sopia myös sinun arkeesi, siihen normaaliin, kiireiseen elämään mitä vietät juuri nyt!

Eli jos suunnittelet elämäntapamuutosta ota huomioon se, mitä muutos tuo tullessaan ja mistä joudut ehkä luopumaan muutoksen vuoksi. Pidä mielessä myös se, mitä muutoksella saavutat ja miksi halusit alunperin muutoksen. Tärkein asia elämäntapamuutoksessa on kuitenkin ymmärrys siitä, että muutos tuo mukanaan uusia, muuttuvia asioita, joille sinun pitää olla valmis sanomaan kyllä.

muutos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *