Hae
Mansikkapilvi

Insinööri ja Sairaanhoitaja

Olen saanut usein saanut kyselyjä, että millä alalla mieheni on. Vastauksen kuultuaan monet tuumaavat, että olisihan se pitänyt arvata; sairaanhoitajalla on insinöörimies. Jostain syystä siis nämä tyypit valitsevat toisensa, ihan kuten missit löytävät tiensä jääkiekkoilijoiden luokse. Itse en ollut koskaan aiemmin kuullut mitään vastaavaa, että sairaanhoitajilla olisi usein kumppanina insinööri, mutta ilmeisesti näin on.

Millaista on olla suhteessa insinöörin kanssa?

Noh, asioita suunnitellaan ja paljon. Mitään missä ei ole järkeä tai jotain pointtia ei minun kannata sanoa ääneen (:D), vaikka sanon silti. Kun minä kasaan esimerkiksi kauppalistan, laitan tuotteet siihen siinä järjestyksessä kuin ne päähäni pulpahtavat. Kun taas insinöörimieheni kokoaa muistilistaa kauppaan, rakentuu se siinä järjestyksessä kuin tuotteet tulevat vastaan kaupassa. Loogista, sanoisi insinööri. Tylsää sanoisi sairaanhoitaja, ja lisäisi, että mitä väliä?! 😀

Järjestelmällisyys toki kunniaan mutta rajansa kaikella, vaan minkäs teet. Onhan siinä toki hyviäkin puolia, että seurustelee insinöörin kanssa. Kaikenmaailman elektroniikkavälineitä on koti täynnä ja kaikki tietenkin sellaisia elämää helpottavia (kas, miten en ole itse koskaan tajunnut näitä?). Lamppuja säädellään puhelimen kautta, lamppujen väriä säädetään puhelimen kautta ja lamput vaihtaa väriä musiikin tahtiin. On bluetooth-laatikko ja sitä sun tätä. Sängyn alla on oma kokoelma kaikenlaisia johtoja ja bokseja ja televisiotason takana oma pieni valikoima myös ja ebaysta saa lisää.

Me tarvitaan kuulema uusi katkaisin valoille seinään ja mies keksi, että hän voisi alkaa rakentelemaan kaikenlaista vapaa-ajallaan, että hänestä tulee DIY-mies. Nyt on sitten ledikaapelia, kaukosäädintä, jännitelaatikkoa ja ties mitä tilattu, että mies pääsee vähän harrastamaan. Niin ja kolvi. Miehellä on jo yksi, mutta pitää saada toinen koska entisessä ei ole telinettä ja kyllähän nyt kolville pitää olla oma teline, että sen voi laittaa pöydälle. Minulle on ihan sama mitä puuhaa, kunhan ei tule sotkua (ja se kolvi ei todellakaan tule esille, vaikka sillä ois oma hieno teline) 😀

Mutta, ollapa sairaanhoitajan kanssa. Kyllä mun insinöörillä on helppoa. Tai olisi helppoa jos ei miettisi, ja suunnittelisi niin paljon. Menis vaan virran mukana, eli minun mukana. Ei kaikkeen tarvitse olla syytä, miksi näin tehdään.

Se mikä yhdistää insinööriä ja sairaanhoitajaa ainakin tässä meidän suhteessa on maalaisjärki. Minun mielestä me ollaan järkeviä ihmisiä, ei tyhmiä. Mikään ei ärsytä enempää kuin tyhmät ihmiset.

Syy miksi me ollaan yhdessä, löytyy varmaan tuolta naiseuden ja sairaanhoitajan tuomasta roolista. Hoivavietti. Insinööreilläkin pitää olla joku kuka hoivaa ja silittää päätä. 😉 😀

Haluaisin kuulla millaisia parisuhde-komboja siellä ruudun sillä puolen on? Onko muita sairaanhoitaja-insinööri pariskuntia vai jotain ihan muuta? Millaisia piirteitä sinun kumppanissasi on? Tuoko kumppanisi ammatti hänen persoonaan jotain ominaispiirteitä? 🙂

17 kommenttia

 1. Katja K kirjoitti:

  Meillä kombona on minä lähihoitaja/sairaanhoitajaopiskelija ja mieheni metsäkonekuski 😀

 2. Noora kirjoitti:

  Hep! Toinen sairaanhoitaja-(diplomi)insinööri pari täällä! Ja samaistuin niin tohon sun tekstiin ?

 3. Marjukka kirjoitti:

  Täällä mies diplomi-insinööri ja minä tällä hetkellä henk.koht avustaja ja kun tavattiin yli kolme vuotta sitten olin paketti/kuorma-auto kuski. Erikoinen kombo täälläkin. 😀

 4. S kirjoitti:

  Täällä on kaksi diplomi-insinööriä samassa taloudessa 🙂 Ihmeellisesti insinööriys kyllä tuo oikeasti tiettyjä piirteitä ihmisen tapoihin toimia. Kahden insinöörin on helppo toisiaan ymmärtää, mutta ulkopuolisia joskus tapamme toimia ärsyttää suunnattomasti (siis niitä ketkä eivät ole insinöörejä). Täällä tehdään myös kauppalistat siinä järjestyksessä, kun tavarat tulevat vastaan kaupassa. Ja täällä myös hankinnat ja tavat toimia pitää olla perusteltavissa, harvoin asioita (ainakaan tärkeitä) tehdään ihan miten sattuu ja fiilispohjalta..Ymmärrän kyllä ärsyttävyytemme, mutta meillä tämä toimii loistavasti 🙂 ja toki ymmärrämme rajallisuutemme, emme voi kaikkeen vaikuttaa ja joskus asioita vaan tapahtuu ilman hallintaamme.

 5. Noora kirjoitti:

  No mutta, enpä ollu itekkään tälläseen ”yleisyyteen” törmännyt mutta sairaanhoitaja-insinööri kombo täälläkin 😀 Toisaalta taas taitaapa tässä hoitsussakin pieni insinööri asua, onneksi eivät poissulje toisiaan 😉

  • Noora kirjoitti:

   T: Toinen Noora.. 😀 Näköjään muitakin samannimisiä tänne löytänyt 🙂

 6. Julia kirjoitti:

  Haha 😀 Täällä sama juttu, mutta toisinpäin. Mies opiskelee sairaanhoitajaksi ja minä DI:ksi.

 7. Mustikkapulla kirjoitti:

  Täällä (Tampereella) tuo on ihan perus että saikut ja insinöörit pariutuu ja se on myös yleinen läppä 😀 Itse olen sairaanhoitaja ja mies koneistaja.

 8. Lippa kirjoitti:

  Minä varastolla töissä ja mies remonttisuunnittelia. Ei kyllä tullu ekana mieleen haksahtaa kauluspaitaseen heppuun eikä miehelläkään varmaan varastomuijaan,mutta siitä sen näkee,että ei alalla niin ole väliä. Kyllä siihen kipinään vaikuttaa ihan muutkin asiat 😀

 9. Karo kirjoitti:

  Täällä opettaja ja insinööri-kombo!
  Pakko kyllä sanoa, että oma mies taitaa olla jokin poikkeus insinööreissä. Hän kun on se meidän perheen ”huithapeli” 😀 Minä teen kauppalistan tarkassa järjestyksessä, ja mies menisi kauppaan ilman mitään lippulappusia. Mies aina nauraa mun suunnitelmallisuudelle 😀
  Tietyissä asioissa hän on tarkka ja kunnianhimoinen, mutta esimerkiksi aikataulut ja rahasta nipottaminen ei kuulu tapoihin 😀 hahhah!

  Pakko vielä kommentoida, että aikaisempi poikaystäväni oli DI, ja minä jopa siivosin väärällä tavalla – tasojen päältä tulee ensin kuulemma imuroida suurimman hiukkaset ennen kuin ne pyyhitään rätillä….

 10. Ida kirjoitti:

  Mun insinöörimiehelle kuulemma amkissa sanottiin monesti, että hänen tuleva vaimonsa on suurella todennäköisyydellä sairaanhoitaja. 😀 Noh, itse oon valtiotietelijä, mutta ehkä wannabe sairaanhoitaja/lääkäri, koska terveysasiat ja sairaudet kiinnostaa kovasti. En kyllä yhtään allekirjoita tota suunnitelmallisuutta, meillä menee ihan päin vastoin: mä oon se, joka tekee kauppalistan ja suunnittelee viikonlopun menot ja aikatauluttaa kaiken mahdollisen, kun taas mies huitelee menemään pää pilvissä ja tekee just sitä mikä tuntuu sillä hetkellä hyvältä. Siinä suhteessa ollaan toistemme vastakohdat. Mutta ai että mä nautin, kun joku osaa korjata kaikki pikku ongelmat kämpässä, eli ton elektroniikka/DIY-homman suhteen ainakin kuulostaa tutulta. 😀

 11. Anile kirjoitti:

  Jaaaaa………….millainenhan ihminen on mielestäsi tyhmä ?

  • Noora kirjoitti:

   Jokaisella varmaan on omasta mielestään kriteerit tyhmyydelle 🙂 myös sulla.

 12. Nimetön kirjoitti:

  Tyhmät ihmiset on oikeasti todella rasittavia. Siihen tyhmyyteen törmää niin usein.. mutta siis, meillä mies on ammattisotilas ja meikäläinen IT-alalla, tuskin mikään yleinen kombo. 😀 mä sanoin aina pienenä että mun tuleva mies on joku univormu-pukuinen, ja sen sain. 🙂

 13. Elisa kirjoitti:

  Täällä on klassinen ensihoitaja-palomies parisuhdekombo. 😀 Meillä kaikki toimii hyvin yksiin, koska ymmärretään toistemme työajat, työnkuva ja kuntoiluharrastukset hyvin. 🙂

 14. Esbe kirjoitti:

  Täällä terveydenhoitaja-ensihoitaja parivaljakko 😀 Täytyy myöntää että meillä menee niin päin, että ostoslistaa kirjoittaessa minä laitan asiat paperille siinä järjestyksessä missä ne on kaupassa ja mies laittaa sitten summanmutikassa 😀

 15. Sara kirjoitti:

  Täällä kans yks sairaanhoitaja-insinööri pari! Ja Turussa ainakin järjestetään insseille ja hoitsuille omia yhteisiä opiskelijabileitä, joista itsekkin tämän miehekkeen aikoinani mukaan nappasin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *