Hae
Mansikkapilvi

Matkakuumetta

Keskellä Suomen talvea alkaa ainakin allekirjoittaneella tulemaan olo, että reissu jonnekin suuntaan tekisi hyvää. Oon yleensä tässä vaiheessa vuotta joko ollut reissussa tai ollut lähdössä reissuun tai vähintäänkin olen suunnitellut reissua helmikuun tietämille. Talven Keski-Euroopan lomaa ei ainakaan tällä hetkellä ole vielä varattu, vaikka melko usein matkoja käynkin selailemassa.

Viime vuonna oltiin ystäväni kanssa käymässä Kööpenhaminassa ja sieltä lennettiin sitten Unkariin ja oltiin Budapestissa. Edellisenä vuonna oltiin Tsekeissä, Prahan kaupungissa.

budapest

Rantaloma vai Kaupunkiloma?

Ennen muinoin en voinut kuvitellakkaan mitään kaupunkilomia. Olin sitä mieltä, että loma ilman hiekkarantaa ja X-asentoa rannalla auringon paahteessa, ei ole loma eikä mikään. Kerran sitten päätettiin lähteä helmikuussa Prahaan ja tykästyin tosi paljon. Tuohon aikaan ei Tsekeissä, eikä oikein missään Euroopassa ole kovinkaan paha turistikausi, vaikkakin turisteja näin Suomalaisen näkövinkkelistä riittää silti. Keski-Euroopassa, siellä missä itse olen käynyt, ei ole ollut lunta talviaikaan. Lämpötilat ovat olleet pääosin plussan puolella ja päiväsaikaan aurinko on lämmittänyt. Terassit ovat keskustoissa auki ja kaiken lisäksi lämmitettyjä, ja iltaisin kaupungilta saa lämmikettä kojusta kuin kojusta, mmm, lämmitetty punaviini 🙂

budapest1

Tuolla tunnelma on niin omanlaisensa. Sitä ei oikein voi kuvailla. Ehkä se on osin se lomamoodi, mutta on ihana istua päivällä keskustassa kahvilla ja katsella kaduilla ihmisvilinää. On ihana tutkia jalkaisin kaupungin katuja ja mennä sinne minne nenä näyttää. Koskaan en ole suunnitellut etukäteen näkeväni mitään nähtävyyksiä, enkä sellaista lomaa koskaan haluaisikaan. Jos joku nähtävyys tulee vastaan, niin se on vain bonusta. Kaupungissa kiertely ja kuljeskelu on nähtävyys itsessään, jos vain pitää silmät auki.

budapest2 budapest4 praha1

buda

Toki rantaloma menisi, mutta kaupunkilomat ovat  myös ihania, ja se on jotain sellaista mitä en joskus aikoinaan kuvitellut koskaan sanovani.

Itselläni on kaukolomat kokematta vielä kokonaan. Olen alkanut haaveilemaan jo ensitalvesta, ja mahdollisuudesta talvilomaan jossain kaukana. Ehkä ensi talvena olisi aika poiketa jossain kauempana, mutta iik se pitkä lento.

Onko teillä matkakuumetta? 🙂

praha

2 kommenttia

  1. Anu kirjoitti:

    Wieniin tekis mieleni lähteä, aivan ihana kaupunki. Suosittelen! 🙂

  2. Emilia kirjoitti:

    Kyllä! Hirveää matkakuumetta podetaan täällä ? toukokuussa olisi suunitelmissa mennä joko Kroarian Splitiin tai Espanjan San sebastianiin. Pakko päästä lomailemaan jonnekkin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.