Hae
Mansikkapilvi

Hoitajan A, B ja C

A, B ja C. Käydäänpäs aakkoset läpi hoitajien näkökulmasta. Kommentoikaa jos on lisättävää? 😉

Ammatin haittapuolet. Lääkäriin ei mennä ennen kuin pää on kainalossa. Kyllä se menee ohitse omin neuvoin 😀

Crocsit. Tai yleensä varmaan feikkicrocksit. Tai ylipäätänsä työkengät. Joskus oon miettinyt, että jos niistä ottais näytteet, niin niissä kasvaisi varmasti kaikki rottaa pienemmät alkueliöt ja loiset ja bakteerit ja virukset. Työkengät on kyllä nähneet ja kokeneet niiin paljon varmasti kaikilla meillä hoitajilla. Crocseissa on se huono puoli, että saat hulluja sähköiskuja aina välillä. HUH!

Daisarit. Ammattina hoitaja, jossa pääsee joutuu koplottelemaan tissejä. Ja voi että, voin sanoa, että niitä löytyy joka kokoon ja näköön ja kaikki on silti ihan vaan tissejä, tavallisia tissejä. Sitten D laatikkoon pakko mainita vielä yksi erikoisen tärkeä lääke, jota ilman monikaan sairaanhoitaja ei pärjäisi, ei siis sillä, että se menisi omaan suuhun vaan potilaan 😀 nääs Diapam mikstuura. Vaaleanpunainen herkku. Kun kyse on tästä lääkkeestä, potilaat osaa sitä aina niin nätisti pyytää. Annostelu 10-20mg po.

ESBL virtsassa. Sen haistaa kyllä, vai mitä ;). Pakko vielä lisätä Eristyshuone tähän. Se tunne kun sulla on erityspotilas ja siellä soi kello. Se voi tarkoittaa vaan kahta asiaa. Joko siellä on kakkanäyte odottelemassa, että pääset sitä tonkimaan tai sitten vessa-asioissa tarvitaan vähän apua.  Muista sitten kirjata monenko tähden kakka tuli!

eristys1

G-kupin kahvikuppi! <3

kahvi

Huumori. Hoitajan ammatissa huumorintaju kehittyy ihan omiin sfääreihin.

positiivinen

Ilme. Työnaamari. Joskus tämä on vedettävä väkisin kasvoille. Ennen potilashuoneeseen menoa, pysähdys, syvä henkäisy ja hymy kasvoille ja sitten sisään huoneeseen.. soititte taas kelloa, oliko minkälaista? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Kirjaaminen. Tuo hoitajien leipätyö. Siis oikeesti. Jos tätä vähän yksinkertaistettaisiin tätä kirjaamiskulttuuria, niin saataisiin aika paljonkin enemmän aikaa siihen potilaan hoitamiseen. Komponenttia komponentin alle ja luokittelua yms yms! HUOOOOAAAAH!

kirjaaminen

Loma. Ah, tuo asia jota jokainen hoitaja odottaa ja laskee siihen päiviä. Tästä työstä irtautuakseen ei ihan viikko tai puoltoista riitäkään. Sitten tietty myös Lyhenteet. Keskustelu kuulostaa heti paljon ammattimaisemmalle. Monesti opiskelijat on ihan ulalla jos ne kuulee tai lukee seuraavia termejä po., iv., sc., im., keittis,, natikka, nakkeli, nokkis, NML, DNR, PLK, NL, KNM, Lpö, TT, CT, PHV, VAS, PNS, CV. Kyllä ne sitten myös ne joskus oppii. Niin kävi itsenikin kohdalla 😀

loma

Miehet. Ei paljoa näy vuodeosastoilla mieshoitajia. Kiintiömiehet tekis naishoitajaporukoihin ihan hyvää, minun mielestä, vai mitä te ootte mieltä?

Opiskelijat. Hmm… 😀 Itsellänikin on ollut jo yksi ohjattava ja ihan hyvinhän se meni. Kun on tiedossa, että opiskelijoita tulee, sitä vaan toivoo, että he olisivat mahdollisimman aktiivisia. Silti joskus on vaan tää tunne

opiskelijat

Pierut. Ei potilaiden vaan omat. Yksi ammatin huippupuolia on, että saa rupsutella rauhassa menemään, eikä sitä kukaan huomaa kuitenkaan ja vaikka huomaisikin niin potilashan se oli, kolmosen kakkonen, vai mitä? 😉

Raportti vuoronvaihteessa. Annat tai saat. Joskus se vaan venyy ja venyy…

Sukat. Ole varovainen kun otat ne pois potilaalta. Koskaan et voi tietää mitä sieltä paljastuu tai pölähtää esille. *PUFF*

Tauot. Kun menet yksin, niin sun potilaiden kellot varmasti soi. Kun menette kaikki yhtäaikaa, niin kellot soi vielä varmemmin ja osastonhoitaja kävelee varmasti sisään samaan aikaan. Sekä sitten nuo pirulliset vehkeet, Tippalaskurit. Ne huutaa aina. Käyt kuittaamassa piipityksen ja laitat potilashuoneen oven kiinni, niin kuulet kun taas alkoi. PIIIP. Joo. Ilmaa letkuissa. Jooo. Painehälytys. Ai jumavita!

tauolla

Uskomattoman kiire vuoro. Kun odotat ja odotat, että seuraava vuoro tulisi ja päästäisi sinut vapaille. Miten se onkin aina ennen pitkiä vapaita, että viimeinen vuoro on oikein sellanen lopputaistelu? Joku ylempi taho varmaan katselee ja tuumaa ”nyt voit jäädä vapaille.”

ennenvapaita setunnekun

Vuorotyö, jota arkityöläisen on joskus hankala ymmärtää. Koitappa selittää sitä hänelle. Tai sitä, että silloin kun muut on hereillä ja sun pitää nukkua. Tai joku kaveri ehdottaa jotain tekemistä mutta sä sanot, että sulla on sillon just töitä. ”No ota vapaata”. No kun sitä ei niin vain oteta.

vuorotyo%cc%882

vuoroty

Yövuorot. Ensiksi käännät rytmin päälaelleen. Sitten taistelet läpi yövuorojen ja yövuorojen jälkeen taistelet, että saat käännettyä rytmin takaisin. Helppoa!

rytminka%cc%88a%cc%88nto%cc%88

 

Älä koskaan sano, että onpa hiljaista. Mitkään puun koputtelut ei enää tuossa vaiheessa auta. Valitan. Varaudu kaaokseen.

eikoskaan

Öö. Hoitajan tunne joskus töissä.

Kuvat lainattu hoitajan elämästä ja #vainhoitsujutut @instagram sekä #hoitajat @instagram

6 kommenttia

 1. Christina kirjoitti:

  Haha, nää on niin totta 😀
  Joillain potilailla/asukkailla on myös sellanen sisäinen kello että kun hoitajat pääsee vihdoin tauolle, niin sit ne istuu hälykellon päällä… Ja sit asia on joko se, että kynä tippu lattialle, tai sit ne ei muista/ tiedä soittaneensa kelloa… 😀
  Ammatinvalintakysymyksiä…. 😛

 2. Emmi kirjoitti:

  Pahinta on, jos oot ite tulossa yöhön ja iltahoitaja kertoo miten ihanan hiljaista ja rauhallista on ollut! Sitten itse otat potilaita vastaan tukka putkella koko yön ja täytät puoli osastoa! Ja aamulla oot rapsalla: ”Kolmoseen tuli Pertti tykyttelyn takia. Eiku se onkin nelosessa. Eiku se onkin Seppo. Sepolla on hengenahdistusta. Eiku öö, lukekaa koneelta!”

 3. Katja kirjoitti:

  Viikon parhaat naurut, kiitos. Opetin myös meidän joululoma-lääkärille et älä KOSKAAN sano et onpa rauhallista…oli nopee oppimaan ?

 4. Jenna kirjoitti:

  😀 Varmaan ensimmäinen asia, jonka opiskelijana oppi. Älä ikinä toivota rauhallista työvuoroa seuraavalle vuorolle, kun itse lähdet.

 5. Riksu kirjoitti:

  Huippu postaus, kiitos tästä! ?
  Vuorotyötä ei kyl ihan jokainen ymmärrä mitä se oikein tarkoittaa. Tässä jokunen kuukausi takaperin eräs tuttava kyseli milloin olen vapaalla. Kerrottuani päivän niin hän sitten oletti että pääsen bilettämään silloin vapaalla. Piti sitten tuttava nostaa maan pinnalle ettei nyt biletys onnistu, koska seurv. päivänä pitää olla aamuseiskalta töissä ? Välillä tuntuu ihmisten olettavan, että vuorotyössä olevan on helppo järjestää vapaansa ja menonsa. Ei oo ei. Jos on joku toive mikä on pakko saada, se pitää olla hyvissä ajoissa tiedossa ?
  Jos jotakin posiitivista vuorotyöstä niin arkivapaat ja kauan odotettu viikonloppuvapaa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *