Hae
Mansikkapilvi

CROSSFIT!

Aiiiivan mahtavaa! Crossfit on alkanut. Nyt takana on jo kahdet treenit. Ai että! Voiko ihminen olla enempää innoissaan jostakin?! Ajattelin nyt jakaa vähän tuntemuksiani tästä lajista näin parin treenikerran perusteella. Alkuun tämä laji on varmasti, ainakin tämän peruskurssin osalta, tekniikan harjoittelua pääosin mutta tiedän jo nyt, että tulen tykkäämään tästä touhusta 🙂

crossfit

Salille mennessä ekaa kertaa katselin vaan siellä muita naistreenaajia, jotka vetivät siellä parhaillaan omaa treeniään. Oli kovakuntoisen näköistä sakkia siellä! 🙂 Ja se jos mikä nostaa omaa motivaatiota. Mulla on myös instagramissa useampi crossfitin harrastaja seurannassa, ja ne niiden kropat <3 Voi vaan miettiä, että ehkä minäkin joskus. Ja vaikka en ikinä, niin silti saan ajatella, että ehkä minäkin joskus 🙂

Crossfit on pullollaan vaikka minkälaisia termejä. On WOD:ia, AMRAMP:ia ja sitten kaikki liikkeet on vielä lyhennelty englannista hienosti ja tällainen keltanokka ei niitä ehkä ihan heti sisäistä. Tässä mun mielestä yleisimmät termit, mihin nyt olen tuolla salilla törmännyt:

 • AMRAP: As Many Rounds as Possible – Niin monta kierrosta kuin mahdollista annettuun aikaan
 • MetCon: Metabolic Conditioning workout – kuntoharjoitus
 • WOD: Workout of the day – Päivän treeni!
 • Burpee: Yleisliike suoraan helvetistä

Treenit on kaks kertaa viikkoon ja eilen oli ehkä sellainen perinteisempi treenipäivä. Vedettiin alkulämmöt, jonka jälkeen olin jo ihan valmista kauraa lähtemään kotiin. Eilen harjoiteltiin maastavetotekniikkaa ja kyykkyjä tangon kanssa. Onneks noita molempia on tullut tehtyä tässä vuosien saatossa jonkin verran, joten tekniikkaa ei ihan alusta tarvitse lähteä opettelemaan.

Eilen tehtiin myös ihan ensimmäinen WOD:i (se kai se oli?). Se piti sisällään tietenkin niitä Burpeeita, maastavetoja ja ilmakyykkyjä, eli kyykkyjä omalla painolla. Hikihän siinä hommassa tuli. WOD:issä tehdään etukäteen määrätty määrä liikkeitä aikaa vastaan. Eli kello tikittää taululla ja jokainen salilla olija tekee treenin just siihen tahtiin kuin itse jaksaa. Sä taistelet vaan itseäsi ja kelloa vastaan. Voin sanoa, että omalla painolla tehdyt viimeiset ilmakyykyt oli aika raskaita.

Keuhkot meinasi sanoa itsensä ekana irti mutta taistelin läpi sen tunteen. Olo tasoittu aika nopeasti sen treenin jälkeen ja sitten kun päästiin kotiin, oli hymy aika herkässä. Hyvä treeni ja parempi mieli. Se pitää niiiiin paikkansa.

Jumpan jälkeinen sapuska, suoraan pyllyyn! :D

Jumpan jälkeinen sapuska, suoraan pyllyyn! 😀

Ja se pitää paikkansa, että ruoka maistui tuon jumpan jälkeen. Ens tiistaina uudelleen 🙂 Minulle crossfit on myyty. Tulen varmasti jatkamaan tätä lajia tämän peruskurssin jälkeenkin. JEE 🙂

Ja ps. Herkkulakko päivä VIISI käynnissä! Jaksaa jaksaa!

crossfit1

8 kommenttia

 1. Jonna Musakka kirjoitti:

  Tervetuloa crossfitin pariin 😉

 2. eeli kirjoitti:

  Ihana laji, vaikka olenkin vain kerran käynyt kokeilemassa. Opiskelijalle on aika tyyristä vaan.. 🙁 Ehkä jossain vaiheessa pystyisi sen verran panostamaan itseensä, kun pääsee eroon jäätävästä salimaksusta. (yli 60e/kk….) Harmi kun tossa ei kai ole salia samassa, että pitää kuitenkin muuallekin olla salijäsenyys. ? Minulla on myös polvivammoja, minkä vuoksi omassa treenissä olen kyykkyjä tangolla vältellyt kun ei ne ota luonnistuakseen monien vuosien tekniikkayritysten jälkeen, enkä halua väärällä tekniikalla rikkoa itseeni. Mitä luulet, uskaltaisiko silti lähteä peruskurssille, jos vaikka saisit blogiyhteistyössä meille Jyväskyläläisille lukijoillesi jonkin pienen tarjouksenkin hommattua? (vink vink.. ;D) Tuskin oon ainut jota kiinnostais ihan hirveesti! 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Heissan Eeli.

   Mä voin kysyä olisiko esim 40100 salilla kiinnostusta jonkilaiseen kamppikseen 🙂

 3. Tepa kirjoitti:

  Kiva kun avaat tätä crossfit maailmaa myös meille muille keltanokille. Oon seurannut eri crossfittaajien blogeja jo monta vuotta ja nyt vasta sain tietää, mitä toi Metcon tarkoittaa.. Hehe. Muakin kiinnostais kokeilla, mutta oon samassa veneessä edellisen kanssa, turhan kallista tän hetkiseen elämäntilanteeseen. Koulun sali maksaa 120e/vuosi joka sopii nyt vähän paremmin mulle :DDD Mutta ehkä tulevaisuudessa 😉

  • Noora kirjoitti:

   Joo, mä tuun kertomaan kaiken crossfitistä tänne, aina kun olen jotain uutta oppinut 🙂

   Tosiaan aina kerkee harrastamaan 🙂 Ei kiirettä!

 4. Milla kirjoitti:

  Moi! Voisitko joskus kirjoittaa siitä, että millaista oli opiskella sairaanhoitajaksi? Ihan pääsykokeista asti? Sun tekstit on tosi mielenkiintoisia ja kivaa luettavaa, tuo aihe kiinostaisi erityisesti 🙂
  Kaikkea hyvää tälle vuodelle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *