Hae
Mansikkapilvi

Anonyymit ämmät

Suomalaiset ovat mielensäpahoittajia ja jos oma mieli ei jostain syystä ole pahoittunut, pahoitetaan toisen mieli, ihan vaan koska voidaan. Etenkin täällä netissä se on hirveän helppoa nimettömänä. Sen kun kirjoitellaan mitä sylki suuhun tuo ja muutakin, oikein provosoivasti ja painetaan lähetä. Sitten vaan jäädään seuraamaan reaktioita ja hymyillään hiljaa mielessään kun saatiin vastaanottajassa edes jokin reaktio aikaiseksi. Eipähän tarvitse tuntea olevansa mitätön. Hyvä, nyt voit taputtaakin sitten itseäsi olkapäälle, päivän hyvä työ tehty! 🙂

Uskoisin tällaisen kulttuurin juontavan juurensa kateudesta mutta miksi me suomalaiset ollaan niin helvetin kateellisia? Miksi ei voi iloita toisten puolesta, jos jollain toisella menee hyvin? Etenkin nämä vauvaviisastelijat, joita joissain blogeissa saa lueskella aika paljonkin kommenttiboksien puolella. Jos nainen saa lapsen ja hän jaksaa ja pystyy pikkuhiljaa pitämään taas itsestään huolta, vauvan ollessa vielä pieni, tulee joku viisastelija, tietenkin hänelle sanomaan, että mietippä hei vielä vähän. Vauvat on pieniä niin kauheen vähän aikaa. Kun käyt salilla, niin sun vauva on kasvanut ja aikuistunut jo ihan hirveästi, plus mietippä mitä se tekee vauvan psyykkeelle kun äiti harrastaa liikuntaa ihan YKSIN!. Keskityt vain itseesi senkin omahyväinen äiti. Uskomatonta mitä ihmiset suoltaa suustaan toisille ihmisille. Jos itse kokee voivansa paremmin lukittuneena kotiin ja olemalla 24/7 vauvan kanssa niin se ei tarkoita, että kaikkien pitäisi niin tehdä.

Mullekin on jostain tarttunut matkaan tänne muutama negailija. Kirjoitinpa sitten mistä ja mitä vaan, niin aika usein löytyy joku lause tai sana, johon voi tarttua ja yrittää, HUOM, yrittää pilata mun mieli. Kyllä teidät negailijat huomataan, ja teidän kommentit luetaan mutta ainakaan itseeni ne ei vaikuta mitään. Niin kauan kuin kommentit koskevat mua itseäni, minä kestän ne kyllä. Asia voisi olla toinen jos mukaan joutuisi läheisiäni.

Positiivisuus tarttuu kuten myös negatiivisuus, on sinun valinta kumpaa levität!

Olen tavannut ihmisiä, joita elämä ei ole kohdellut kaikkein parhaimmalla tavalla. Sairaudet ja elämä ovat runnelleet mutta silti jotkut ihmiset jaksaa vaan hymyillä ja olla iloisia ja kiitollisia. Asiat on varmasti ainakin hitusen paremmin, kun suhtaudut elämään positiivisesti. Sanotaan, että hymy tarttuu. Se on totta. Jos juttelen iloisen ja hymyilevän ihmisen kanssa, tulen mitä todennäköisimmin itsekin iloiselle tuulelle. Valitettavasti on myös niin, että negatiivisuus tarttuu. On tosi hankala kommunikoida ihmisen kanssa, joka ei löydä mistään asiasta mitään hyvää, ja jos yrität auttaa, ei mikään auta kuitenkaan. On vaan kiva valittaa miten huono on olla. Kaikki on perseestä ja missään ei ole mitään järkeä mutta ah, kun se valittaminen ja tiuskiminen on sitten niin kivaa. En usko, että valittajan oloa helpottaa yhtään se, että oksentaa sitä pahaa oloaan myös toisten päälle. Joskus toki tekee hyvää purkautua mutta jos suusta ei tule kuin negatiivisia sanoja, niin pitäisikö miettiä suunnan vaihtoa?

Vaikka jotkut negailijat kylvää negatiivisuutta netissä anonyymisti, haluan uskoa, ettei nämä tyypit ole läpeensä pahoja. Toivon, että nämä tyypit heräisi ja tajuaisi itsekin miten tyhmää ja lapsellista on mennä huutelemaan toisille, olevinaan tärkeitä mielipiteitään. Asioita voi tehdä monella eri tapaa, ja lopputulos voi silti olla ihan sama. Niin äitinä, sairaanhoitajana kuin vaikka siivotessakin.

Tsempataan ja kannustetaan ennemminkin toisiamme, kommentoidaan hyviä asioita <3 Sillä tavalla useampi ihminen voittaa!

Ps. HERKKULAKKO PÄIVÄ 10!!!!!

 

3 kommenttia

  1. Taru kirjoitti:

    Osa ihmisistä haluaa ymmärtää sanat väkisin väärin. Sellaisella on turha edes yrittää selittää mitään. :/ Tuli muuten mieleen että joskus ne negailijat on anonyymeja äijiä myös. 😀

  2. Johanna kirjoitti:

    Negailijat löytää kyllä asiat mihin on hyvä tarttua…ihmetyttää kyllä kun pitää olla arvostelemassa ja mollaamassa. Oisko kateudellakin jotain tekemistä ja omassa pahassa olossa.. Jos on itsellä paha olla niin pitää sitte pahoittaa toisenkin mieli. Pidä sinä Noora iloisuudesta kiinni äläkä anna negailijoiden pilata sitä 🙂

  3. Sanna kirjoitti:

    Just niin! Joskus luen aivan järkyttyneenä blogien kommenttibokseja, että anteeks mutta miten toiselle ihmiselle voi kommentoida niin ilkeitä asioita. Täälläkin herkkulakko menossa ja btw tosi kaunis tulppaanikimppu 🙂 hyvää alkanutta vuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *