Hae
Mansikkapilvi

Life is too short for boring hair

Minulle tulee aika-ajoin tylsä olo itseni kanssa ja alan kaipaamaan jotain uutta, (etenkin aina kevätaikaan) ja tällöin työn alle joutuvat yleensä hiukset. Hiuksiin voi tehdä muutosta melko helpostikin, joka sitten virkistää kehoa ja mieltä, ainakin minulla. Oon aikasemmin kokeillut tummaa ja vaaleaa ja sekä että, on ollut luumua ja melkein mustaa. Kaikista omin hiusväri on kuitenkin vaalea, blonditukka. Kuitenkin, joskus sekin alkaa kyllästyttämään, vaikka kuinka yritän olla kyllästymättä. Aina silloin tällöin tulee tarve päivittää lookkia.

pastel

Pari kertaa tumman tukan vaalennusprojektin olen käynyt läpi, ja oon sen verran päättänyt, että ei enää tummia hiuksia mulle. Niitä jaksan katsella yleensä vain muutaman kuukauden ja se työ ja tuska, että saa jälleen vaalean tai vaaleaa muistuttavan tukan, on ihan hirmuinen. Ainakin jos ei halua, että tukka palaa ja hapertuu ja murenee pois. Itsellä on useiden vuosien vaalennuksista huolimatta tukka yllättävän hyvässä kunnossa. Kaiken lisäksi mulla on tukkaa paljon, vaikka se on ehkä ohutta. Tukka on säästynyt varmasti sen vuoksi kohtalaisen hyväkuntoisena, ettei pituuksia koskaan vaalenneta. Värjään aina vaan tyven, eli sen juurikasvun piiloon.

Nyt olin varannut jälleen ajan tyvikasvun värjäykseen. Muutama päivä sitten, ennen tuota eilistä aikaa, tuli himo johonkin uuteen. Oon aina silloin tällöin salaa instagramissa selaillut hiusinspiraatiokuvia ja jokunen vuosi sitten haaveilin kokonaan pastellin sävyisestä tukasta. Olinpa jopa puoli vitsillä vilautellut niitä kuvia tuolle minun miehellekin. Ensimmäinen kommentti häneltä oli, että ei helvetissä. Kuitenkin tässä tällä viikolla mies alkoi jopa kannustamaan muutokseen kommentoiden, että ainahan vanhan saa takaisin jos alkaa kyllästyttämään tai jos ei jostain syystä miellytäkään. Epäilin ensin noita hänen sanoja. Ajattelin, että hän sanoi ne siksi koska noin kumppanin olevinaan kuuluu sanoa, jos toinen haluaa vähän vaihtelua, mutta ei. Hän oli ihan tosissaan ja selasi minun kanssa erilaisia vaihtoehtoja ja antoi jopa oman mielipiteensä eri väreistä. pastel 20161118141459_IMG_0397

Joten, eilen aamulla napsin muutamat inspiraatiokuvat talteen puhelimeen ja menin kampaajalle. Kampaaja kysyi, että mitäs laitetaan ja minä läväytin erilaisia pastellihiuksia kehiin. Kampaaja oli heti, että jee, hyvä et ihmiset uskaltaa kokeilla! Ja niinpä me sitten alettiin suunnittelemaan sävyä. Enemmän vaaleanpunaiseen vai violettiin. Mä en rehellisesti sanottuna osannut päättää, joten väreihin sekoiteltiin vähän molempia.

Ja tällainen siitä sitten tuli. Latvaan väri ei ihan joka puolelle tarttunut samalla tavalla. Ostin kuitenkin värin ylläpitoa varten kotiini hopea hoitoaineen, tai se on jopa sellainen harmaansävyinen ja sitten ihan pinkki-punertavaa suoraväriä. Niistä sekoitan sitten itse joka pesukerralla itselleni sopivan kombon. Jos haluan enemmän punaista, laitan enemmän suoraväriä, muuten fifti-fifti.

Ja kyllähän tää on kiva! Mitä te ootte mieltä?

Ja tää näyttää joka valossa näköjään eri väriselle! 🙂

pastel

 

12 kommenttia

 1. Taru kirjoitti:

  Vautsi! Toi on kyllä totta toi tumman tukan vaalennusprojektin vaikeus. Tekisi välillä itsekin mieli vaaleampaa mutta tämä tumma on niin helppo värjätä vaan kotona. 😀

  • Noora kirjoitti:

   Jep, tumma ilmeisesti on helppo hoitaa itse kotona, eikä siinä kai voi mokailla hirveästi. Ite oon luottanut ammattilaiseen ton tyven suhteen, kotona kun värjäili niin aina meni keltaiseksi 🙁

 2. K kirjoitti:

  Aivan ihana tukka! 🙂

 3. anna kirjoitti:

  oi ihana! mullakin oli viime vuonna pitkän haaveilun jälkeen vaalenapunainen tukka! omassa oli vaan kaikenlaista värijäämää alla niin sitä oli mahdoton ylläpitää samansävyisenä – Aina oli tyvi liian tumma tai tyvi ok ja latvat kellertävät. luovuin siitä sitten haikein mielin puolen vuoden jälkeen ja nyt keskityn kuolaamaan mudien pastelisävyisiä hiuksia <3 tosi upea! ja kiva, että mies kannusti!

  • Noora kirjoitti:

   Joo mulla kans latvat ja etenkin niskahiukset on hiukan eri sävyiset kuin päällyshiukset, niin huomaa hyvin myös tässä tämän värin lopputuloksessa, et ei ihan oo tasainen, mutta mä värjäilen sitä sit lisää kotona niin ehkä se väri syvenee 🙂

 4. Johanna / The best version of myself kirjoitti:

  Kivat hiukset! 🙂
  Mullahan on just ollu kans sama dilemma. Oon blondi, haluan olla blondi ja hiusten pituudestakaan en suostu luopumaan. Muutaman kerran oon värjännyt kokonaan ruskeaksi tai punaiseksi mutta sitten saisi olla juurikasvua koko ajan värjäämässä ettei näyttäis kaljuuntuvalta ja se pois kasvatus on kyllä pain in da .. Pitkään pidin sitten niin että alta oli tumman ruskeaa tai punaista ja blondi päältä mutta ei sitä nyt koko ikäänsä viitsinyt siihenkään tyyliin juuttua. Mun pelastus onkin nyt nää shokkivärit joita nyt on tullut markkinoille 😀 Aloitin värjäilemällä latvoja pinkiksi mutta sitten testasin sinistäkin ja nyt oon oppinut yhdistelemään ja värjäilen muutaman viikon välein ihan fiiliksen mukaan. (joskin sininen sitten kyllä jumahtaa vaalennettuun hiukseen toosi tehokkaasti, että ei lähde pois pesuissa.. ) Välillä enemmän liilaa, välillä enemmän pinkkiä, ja sekin on hauskaa että sävyt tulee vähän erilaisiksi sitten joka pesun jälkeen. Perusväri on edelleen blondi ja korostan sitä toisinaan sitten hopealla, mutta oon kyllä ihan hurahtanut näihin väreihin ja mahdollisuuksiin. 🙂 Tuntuu omalta kun otti ja uskalsi kokeilla!

  dabestversionofmyself.blogspot.fi

  • Noora kirjoitti:

   Joo mä kans kokeilin noita pinkkejä latvoja tuossa pari vuotta sitten shokkivärillä ja ihastuin ikihyviksi. Värjäsin latvat kerran ja ne säilyi just sopivan kauan hiuksissa, noin kuukauden verran. Tämän jälkeen oma hiusväri oli jo peseytynyt esiin sieltä pinkin alta. Noi shokkivärit on helppoja, koska ne oo kestovärejä ja, niillä saa just helposti kokeiltua kaikkea kivaa ja jännää 🙂

 5. Johanna kirjoitti:

  Iik kun on ihana 🙂 Mä oon kahtonutkin sun kuvista miten hyväkuntoisilta näyttää vaalennuksista huolimatta!

 6. Nimetön kirjoitti:

  missä kampaajalla käyt ? 🙂 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Jyväskylässä olen nyt käynyt tuossa keskustassa paikassa nimeltä Hohto. Tykkään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *