Hae
Mansikkapilvi

Miltä näyttää 169cm ja 70kg?

Mielestäni todella mahtava idea näyttää konkreettisesti, että miltä eri painoiset ja erilaiset ihmiset näyttävät omassa elopainossaan. Tästä innostuneena minäkin haluan kantaa korteni kekoon! Piia toi vapari fitneksen ammattilaisen kropan esiin, se miltä se näyttää, sen voit kurkata täältä. Umppu taas näytti urheilullisen taustan omaavan kolmen pienen lapsen, kotiäidin vartalon, sen voit katsoa täältä.

Joten, miltä näytän 169cm pitkänä ja 70kiloisena?

Hyvä, paha vaaka.

Seitsemänkymmentä kiloa naisella painoa. Sehän on valtavasti, voisi joku ajatella. Vaa’an lukemat eivät ole kuitenkaan koskaan määritelleet minua ihmisenä. En ole sitä tyyppiä, joka päivittäin käy vaa’alla seisomassa ja ihmettelemässä kun paino on heilahtanut 200g suuntaan tai toiseen. Minä olen sitä 1-2kertaa per vuosi tyyppiä, nyt kävin vaa’alla tämän blogikirjoituksen vuoksi. Olen pääsääntöisesti aina ollut sujut oman kehonkuvani kanssa. Joskus tietysti tulee ärripurri-päiviä ja tuolloin oma peilikuva voi inhottaa mutta pääosin tykkään itsestäni juuri näin. Minä olen tällainen, olen hyvä ja riitän itselleni. Jos painaisin vaikka viisi kiloa vähemmän, ei se tekisi minusta parempaa ihmistä millään tavoin.

Nyt minä, jolla ei ole niitä lapsia eikä ammattilaisuraa missään lajissa, näytän miltä mun kroppa näyttää. Minä, 30vuotias ihan tavallinen nainen, olen aina ollut liikunnallinen. Läpi elämäni olen harrastanut erilaisia lajeja. Kuulantyönnöstä nyt viimeisimpään tuttavuuteen ja uuteen rakkauteen Crossfittiin. Minä syön vapaasti. En noudata mitään ruokavaliota ja se herkkulakkokin on mennyt siihen pisteeseen, että kerran viikossa on minulla herkkupäivä. Minä syön monipuolisesti ja pyrin pitämään ruokailuajoista kiinni kynsin ja hampain. Juon myös päivittäin runsaasti vettä, jolla pyrin auttamaan aineenvaihduntaa pysymään aktiivisena.

Vaikka voin puhua itsestäni hyväksyvään ja arvostavaan sävyyn, on minullakin omat epävarmat kohtani mutta niille en halua antaa sijaa tässä kirjoituksessa. Tämän kirjoituksen tarkoituksena on sanoa ja näyttää se, että kilot ei määrittele ihmistä. Kilot voi olla mitä tahansa ja ihminen voi näyttää hyvin erilaiselle. Ei kannata ajatella, että tietty kiloluku on ehdoton ylipainon tai lihavuuden merkki. Itselleni etenkin nuorempana tuo nykyinen painoni kalskahti korvaani suurena lukuna. Nykyään en ihan ensimmäisenä ajattelisi itsestäni, että olen ylipainoinen vaikka jonkun korvaan 70kg voi kuulostaa suurelle luvulle.

Mielestäni tärkeintä on olla onnellinen painoi minkä verran tahansa. Itsensä hyväksymisestä kaikki lähtee! 🙂

8 kommenttia

 1. Riksu kirjoitti:

  Pakko ensin sanoa: sie näytät hyvälle! ?
  Osuit naulan kantaan blogin kirjoituksen kanssa! Vaikka itse tiedostan, että muutama lisäkilo olisi pudotettavana mut en ota stressii asian suhteen. Olen sinut itseni kanssa tällä hetkellä kaikesta huolimatta ?

 2. Kristina kirjoitti:

  Ihana kirjoitus! 🙂 Susta jotenkin huokuu sellainen hyvä olo!

  Psst, saisko kirjotusta miten selvitä hengissä vastavalmistuneena saikkarina! Pian paperit kädessä ja työt akuuttipuolella odottaa, JAIKS!

 3. A kirjoitti:

  Oon 167cm/47kg mut kyllä siulla on parempi vartalo (myös miehen mielestä 🙂 ).

 4. Johanna kirjoitti:

  Moikka 🙂 Näytät kyllä tosi hyvältä ja siltä, että itsetuntosi on kohdallaan. Hyvä olo huokuu kauas, jos pitää ja rakastaa itseään. Rohkeata että moni näyttää miltä näyttää ”oikea” ihminen. Viimeisilleen rasvattomaksi dieetattu fitness kroppa ei ole ”oikean” naisen vartalo. Ihana Noora 🙂

 5. suppe kirjoitti:

  Hahaa ? just samat mitat täällä ✌
  Näytät hyvinvoivalle ?

 6. Jemina kirjoitti:

  Ihana postaus!! <3 samalla linjoilla yllä olevan kommentin kanssa, näytät niiin hyvinvoivalle! <3
  Ihanaa ystävänpäivää! 🙂

  Mun blogissa kans uutta postausta itsensä kuuntelemisesta! <3 🙂
  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/02/sina-paatat.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *