Hae
Mansikkapilvi

Pientä luksusta aamuihin!

Joskus kun on vapaapäivä ainakin itse haluan nauttia aamiaisen rauhassa ja ehkä syödä jotain normaalista erikoisempaa. Rakastan niitä aamuja kun saan laittaa omaan aamiaispöytääni monipuolisesti kaikkea hyvää. Hyvä tarkoittaa minulle tuoretta ja raikasta. Jotain sellaista mitä ei ihan joka aamu viitsi itselleen tehdä. Joskus hyvän eteen joutuu tekemään vähän enemmän töitä, kuin esimerkiksi perinteisen puuroon verrattuna. Kuitenkin pieni vaivannäkö kannattaa.

Aamuun ja päivään saa ihan uutta virtaa, kun vain silloin tällöin jaksaa vähän panostaa. Itseä pitää pitää hyvänä ja yksi keino on esimerkiksi niinkin yksinkertainen kuin ihanan maittava ja monipuolinen aamiainen. Lisää monipuolisuutta itse saan aamiaisiin tuoreilla hedelmillä ja marjoilla. Nyt olen hurahtanut tuoreisiin itse tehtyihin appelsiinimehuihin.

Appelsiineissa on monipuolisesti vitamiineja. Appelsiini sisältää runsaasti flavonoideja ja C-vitamiineja jotka yhdessä muodostavat voimakkaan antioksidantin, joka taistelee elimistössä muun muassa sydän- ja verisuonisairauksia vastaan. C-vitamiini lisäksi lisää raudan imeytymistä, joka auttaa etenkin heitä jotka ovat taipuvaisia anemiaan.

Saimme kotiin uuden tehosekoittimen. Entistä ei ollutkaan ja paloin innosta päästä testailemaan tuoreista hedelmistä tehtyä mehua. Ah, mikä onkaan parempaa kuin kunnon hedelmälihalla varustettu tuoremehu. <3

Halpa herkku!

Joten eikun kauppaan ja appelsiinitiskille. Nyt on vieläpä appelsiinien sesonkiaika joten kilohinta noilla herkuilla ei paljoa päätä huimaa. Mekin löydettiin omamme 0,63€/kg hintaan.

Uusi tehosekoitin tekee todella hyvää mehua appelsiineista. Tehosekoitin sekoittaa appelsiinit mehuksi niin nopeasti ja hiljaisesti, ettei välttämättä sikeämpi uninen edes aamulla tuohon heräisi. Tehoja sekoittimessa on paljon, joten mehusta tulee todella samettista juotavaa.

Tätä voisin nauttia joka ikinen aamu. Harmi kun appelsiinien kuoriminen on kohtalaisen hidasta ja työlästä, joten ihan joka arkiaamu en tätä herkkua viitsi alkaa väkertämään mutta vapaapäivän aamuina kyllä. Miehellekin kelpasi lasillinen aurinkoa!

Nautitaanko teillä tuoreista hedelmistä itsetehtyjä mehuja?

 

2 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Oi, näyttää ihanalle! Mä oon enemmän smoothieihminen, mutta tuoreet mehut ovat kyllä ihania startteja aamuun silloin tällöin! 🙂

  Nora / https://dreamerachiever.com

 2. T kirjoitti:

  Todellakin, nyt kun on käytössä wilfan mehuprässi. Ihan huippu vehje!
  Puristaa mehun ja pukertaa ”lihat” eri kulhoon.
  Sinne menee niin hedelmät, vihannekset ja juurekset! 🙂

  P.s hyvän näköistä mehua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *