Hae
Mansikkapilvi

Kotona odotti lämmin ja kostea piirakka

Niin kävi, että meikämandoliini sai aikaiseksi tehtyä vähän emännän (ehkä kauhein termi kuvaamaan naista: emäntä! :D) hommia. Tässä reseptissä ei säästelty rasvaa eikä laskettu kaloreita, koska miksi pitäisi. Ei aina tarvitse miettiä miten teet VIELÄKIN terveellisempiä valintoja. Välillä voi tehdä epäterveellistäkin hyvää.

Joskus huvittaa terveyssuklaat ynnä muut herkut. Siis herkut? Jos minä haluan suklaata, minä syön ihan oikeaa Fazerin suklaata, jossa on hiukan keksin muruja joukossa tai sitten sitä ihanaa valkosuklaan ja maitosuklaan yhdistelmää <3 En herkutellessa syö terveysjuttuja. Terveysvälipalat menee muulloin kyllä!

Nyt teki mieli ihan oikeaa lämmintä ja suolaista piirakkaa. Kun aloin valmistelemaan piirakan valmistusta, niin eihän minun keittiöstä löytynyt edes piirakkavuokaa. Joten homma lähti käyntiin kauppareissulla jolta ostettiin piirakkavuoasta lähtien tarpeet piirakan valmistukseen.

Koska olen hiukan laiska, ostin valmispohjan.

Valmistaminen on helppoa

Piirakkaan tuli palvirouhetta, kahta erilaista creme fraichea, pari kananmunaa, paprikan puolikas, punasipulia ja fetajuustoa.

Valmistuksen työteliäin osuus on ainesten pilkkominen, eli piirakka on melko helppo tehdä, pilkkomista ei ole paljon.

Valmispohja sulaa huoneenlämmössä n. tunnissa. Tämän jälkeen pohjan saa sormin paineltua vuokaan. Valmispohjaa pitää esipaistaa noin 10minuuttia uunissa. Itse tökin aina haarukalla tuon pohjan, ettei se kohoa kupoliksi uunissa. Esipaiston jälkeen laitoin kinkkurouheen, sipulin, paprikan ja fetajuuston piirakan pohjalle. Täytteiden päälle kaadoin loput ainekset, eli kaksi kananmunaa jotka olin sekoittanut creme fraichien joukkoon. Suolaa en lisäänyt mihinkään lisää, sillä ainekset itsessään sisältävät hyvin suolaa.

Tämän jälkeen piirakka uuniin ja  noin 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Melko täyteläisen ja raskaan piirakan kanssa tarjottavaksi sopii ihan tavallinen ja kevyt vihersalaatti, jonka itsekin tein piirakalle kaveriksi.

Salaattiin tuli rucolaa, jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, punasipulia ja cashew pähkinöitä. Juomaksi sopisi mainiosti valkoviini, mutta itse tyydyttiin arki-iltana vain veteen joka tarjoiltiin hienosti viinilaseista!

Mies yllättyi iloisesti tarjoiluista treeniensä jälkeen. Lämmin piirakka, parempi mieli! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *