Hae
Mansikkapilvi

Minkälainen työpaikkalounas sinulla on saatavilla?

Itse suosin todella paljon, etenkin siis aamuvuoroissa työpaikkaruokalasta saatavaa lounasta. Nyt kun en ole tarkkana siitä mitä syön on minun helppo mennä lounasravintolaan syömään. Tosin, vaikka noudattaisin ruokavaliota, on meidän lounasravintolassa erittäin hyvä erillinen salaattipöytä, josta on helppo tehdä hyvät ja terveelliset valinnat lounaaksi, hinta määräytyy annoksen painon mukaan.

Olen nyt kuvaillut muutamina päivinä omia aterioita työpaikalla ja nyt ajattelin esitellä päivittäisiä valintojani ruokailujen suhteen.

Otan välillä salaatin ja välillä tavallisen lounaan, riippuen siitä mitä on tarjolla.

Jauhelihakasvispullia, lisukkeena salaattia ja hiukan pastaa. Juomana piimä ja vichy ja yksi leipä

Kolme kaalikäärylettä ja salaattia. Oon niin onnellinen aina kun salaattipöydässä on erilaisia papuja tarjolla!

Kanakastiketta, riisiä ja salaattia + maito, vichy ja pari näkkäriä

 

Salaatti jossa on katkarapuja, fetaa, sipulia, pähkinöitä ja jotain riisin kaltaista 🙂

Joskus kun on pitkävuoro töissä, syön lounaan ruokalassa ja otan salaattilounaan illaksi mukaan salaattipöydästä.

Kun kasaan lounasta lautaselle otan ”lihaa” eli sitä pääruokaa enemmän. Hiilareita en ota ollenkaan jos tarjolla on esimerkiksi pelkkiä perunoita. Otan mieluummin hiilarit kasviksista, joten yleensä kasaan ylläolevan kaltaisen annoksen lautaselle.  Ruoan lisäksi otan yleensä viipaleen tai kaksi leipää.

Oon tosi tyytyväinen meidän sairaalan lounasravintolaan. Ruoat ovat hyviä ja salaattipöydästä löytää oikeasti jotain proteiiniakin.

Onko sinulla mahdollisuus valmiiseen pöytään vai kannatko eväitä mukana?

8 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Päiväkotiruoka tarjolla. Tuntuu että on pääosin einestä ja varsinkin kastikkeet ja laatikot pöhöttävät 🙁 miksi mielummin leipää ku perunaa? Mielenkiinnosta kyselen ja miein putäisikö minunkin ottaa leipä ruualla ja jättää peruna poies 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Joo itse en yleensä ota mitään kastikkeita ruoalle. Salaatin joukkoon laitan kastiketta ja se riittää. Mä valitsen leivän siitä syystä koska tykkään siitä enemmän kuin perunasta, joten sitten jos haluan leivän syödä niin jätän muun hiilarin pois tai otan sitä vain vähän lautaselle 🙂 Nää on varmasti makuasioita.

 2. heli n. kirjoitti:

  Itse en käy kuin pakon edessä työpaikkaruokalassa. Pääsyynä mielestäni huono hinta-laatusuhde. Ruoka on mautonta, proteiiniköyhää (sekä liha- että kasvisvaihtoehdot) ja salaattipöytäkin on vielä huono (pelkkää jäävuorisalaattia, raakaa tomaattia ja jotain säilykevihannesta ehkä). Firma kilpailuttaa aina muutaman vuoden välein tuon palveluntarjoajan, ilmeisesti halvin aina voittaa…

  • Noora kirjoitti:

   Entisessä työpaikassani oli juuri tuo ongelma, että esimerkiksi salaattipöydästä ei löytynyt mitään proteiinia. Pääruokakin oli pääsääntöisesti hiilaria hiilarilla. Ja syöppä sellainen annos ja ole puoliunessa loppupäivä. Ei hyvä. Ymmärrän siis sen, ettet suosi työpaikkaruokaalaasi.

 3. ninna kirjoitti:

  hyvin koostetut annokset sulla kjuin oppikirjasta puolet kasvista neljäsosa proteiinia ja hiilihydraattia sitäkin hyvä olla edes leivän muodossa otatko jälkiruokaa?itse saan vapaaehtoistyön kautta ilmaisen palmian lounaan palv.keskuksessa salaattipöytä ok tosin salaattitomaattikurkkulinjalla usein ja majoneesipohjaisia mitä en ymmärrä kun sentään vanhustenkeskus.hirveän usein liha tai kalakastikkeita valkoista riisiä pastaa muusia jota en ota.aika peruskotiruokaa mutta epäterveellistä usein kala paneroitu ym.kasvisvaihtoehtojs ei koskaan vain siemeniä joten joudun omat munat tai pavut ottamaan.gluteeniton näkkäri sentään löytyy.

  • Noora kirjoitti:

   Joo mää yritän pyrkiä siihen, että lautasella ois mahdollisimman paljon salaattia ja kasviksia 🙂 Jälkiruokaa en koskaan ota. Ne ei ole kuin turhaa sokeria 🙂 Kahvi menee mulle jälkkärinä. 🙂

 4. Nimetön kirjoitti:

  Hei tosi hyvä postaus tärkeestä aiheesta 🙂 opiskelen ravitsemustieteitä ja ollaan just käyty yliopistossa kurssi joukkoruokailusta: kuinka se edistää ihmisten terveyttä ja sitä syövät mm. syö enemmän kasviksia ja kalaa…:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *