Hae
Mansikkapilvi

Mihin rotuun me sitten päädyttiin?

Kiitos teille kaikille monille, jotka jaoitte kokemuksianne ja vinkkejänne eri koiraroduista. Alkuun oltiin tosiaan mun miehen kanssa kallistumassa staffiin, mutta kun otettiin rodusta enemmän selvää, niin ymmärsimme, ettei se olisi se meidän koira. Staffit ei välttämättä tule toimeen toisten koirien kanssa ja meille on ehdottoman tärkeää se, että meidän koira hyväksyy muut koirat ja päinvastoin. Olen Facebookissa staffiryhmän jäsen ja olen silti sitä mieltä, että ne koirat on super söpöjä! <3

Meidän rotu tulee olemaan…

Olemme selanneet lukemattomia koirarotuja läpi, ollaan lueskeltu ja opiskeltu. Lopulta viisari alkoi näyttämään spanieleihin ja tarkemmin sanottuna Cockerspanieliin. 🙂 Liityttiin sitten Facebookin Cockerspanieleiden ryhmään ja käytiinkin itseasiassa tapaamassa erästä Cockerin omistajaa ja tämän ihanaa kaksi vuotiasta tyttökoiraa täällä Jyväskylässä. Oltiin molemmat ihan myytyjä tälle energiapakkaukselle ja rotu on nyt sitten lyöty lukkoon. Meille tulee Cockerspanieli. <3 <3

Minulla on kaveripiirissä koiriin perehtyneitä ihmisiä (kiitos teille <3), jotka ovat antaneet paljon vinkkejään, esimerkiksi sitä varten kun aletaan etsimään meille sopivaa kasvattajaa. Ollaan opittu tämän prosessin aikana ihan hirmuisesti siitä, että mitä kaikkea pitääkään ottaa huomioon kun koiranpentua ollaan hankkimassa. Termejä on todella paljon kaikenlaisia eikä ne välttämättä kerro mitään sellaiselle joka ei ole aiheeseen perehtynyt. Kunhan ollaan saatu tämä oma koiranpentuprojekti päätökseen, niin voisin kirjoitella omat vinkkini tänne blogiin!

Facebookin Cockeri-ryhmässäkin olen ikäväkseni saanut nähdä sen, miten kasvattajia löytyy moneen lähtöön ja pentutehtailua tapahtuu paljon. Itse haluan välttää viime tippaan sellaisen, että menisin koirakuumeessa ostamaan pennun pika pikaa ja sitten mahdollisesti tukisin jotain sellaista toimintaa mikä on haitallista emolle ja niille pennuille. Yksi asia jonka voin nyt jo antaa ohjeeksi koiranpentua ostaville on, että jos koiranpentu on yleistä hintatasoa paljon alempana, hommassa on jotain hämärää taustalla. Kennelliitto määrittää ilmeisesti yleensä pentujen ns. virallisen hinnan (hintaa tietysti voi nostaa esim. huippu vanhemmat), joten tätä halvemmalla tuskin kukaan rehellinen kauppias pentujaan myy. Cockereilla hinnat on 1200€:sta ylöspäin.

Me ollaan oltu sekä sähköpostitse, että puhelimitse yhteydessä kolmeenkin eri kenneliin ja näissä kaikissa kenneleissä myyjät haluavat ehdottomasti nähdä ensin potentiaaliset koiran ostajat, ennen kuin edes lupaavat pentuja kenellekään. Millään varausmaksulla ei siis tässä vaiheessa näkemättä pentua todellakaan saa.

Kevään aikana on paljon syntynyt pentuja ja tulee vielä syntymäänkin. Eräässä kennelissä on helmikuun lopulla syntyneitä pentuja joita me ollaan nyt lauantaina menossa katsomaan!!! Voihan koiravauvakuume!! Sitten kun ne pennut näkee kerran, niin voin uskoa ettei sitä malttaisi enää odottaa yhtään sen oman pennun kotiin tuloa, vaan sen haluaisi kaapata heti mukaan. 🙂

Jos siellä pentukatselmuksessa menee kaikki hyvin niin voi olla, että meillä on oma cockerin pentu jo pääsiäisenä! Sitten vain nimeä miettimään……

Mitähän kissa tuumaa? 😉

13 kommenttia

 1. Johanna kirjoitti:

  Odotettavissa siis jossain vaiheessa koira aiheisia postauksia 🙂

 2. Iisa kirjoitti:

  Oi ihanaa, todella hyvä valinta! Terveisin myös cockerin omistaja. 🙂

 3. Riitta kirjoitti:

  Ihanaa!!! Huippuvalinta! Onnea odotukseen, tää odotus on kyllä kamalin vaihe kun ei jaksas enää oottaa. 😀

  • Noora kirjoitti:

   No niin on!! Ihan mahtavan jännää. T. Tuleva koiran omistaja, mie!

 4. Jade / Jadeyolanda.fi kirjoitti:

  Ihanaa <3 En malta odottaa koirapostauksia. Itselläkin on ollut pidemmän aikaa kova koirakuume, mutta ei sitä haukkua mun kannata näin kiireiseen elämäntilanteeseen vielä ottaa 🙁

  terkuin,
  Jade / https://jadeyolanda.fi/

  • Noora kirjoitti:

   Mäkin ihan malttamaton! Tuun varmasti paljon kirjoittelemaan sitten pennusta ja kaikesta siihen liittyvästä! 🙂 Kiva, että tekin ootte innoissaan 🙂

 5. Westend Mum kirjoitti:

  Voi ihanuus. Kuvia sitten 🙂
  http://westendmum.fi

 6. Katariina kirjoitti:

  Onnittelut hyvästä valinnasta! Mulla on ollut cockerspanieli viimeiset 16-vuotta. Toinen menossa. Ensimmäinen oli näyttelylinjainen, vaikka ei näyttelyissä käytykään ja seuraava käyttölinjainen miehen innostuttua metsästyksestä. Oikeita sylikoiria molemmat ja todella hyväntahtoisia molemmat niin toisille koirille kuin ihmisillekin. Moneen menoon hyvä kaveri. Nykyinen koira on mun paras juoksukaveri, ei ikinä sano että nyt ei huvita lähteä lenkille. Ollaan yhdessä treenattu maratonillekin viime keväänä:)

  • Noora kirjoitti:

   Oih, kuulostaa juuri sille mitä me koiralta halutaankin. Aktiinen koira joka osaa ajoittain sitten kuitenkin myös rauhoittua aloilleen. 🙂 Lenkkikaverin haluan itsekin tulevasta pörriäisestä 🙂

 7. Karol kirjoitti:

  Meilläkin perheessä cockeri tyttö, joka on maailman kiltein tapaus. Ruuan perään vähän ahne mutta voi päästää minkä tahansa koiran/ihmisen luo aina 🙂 rakastaa ihmisiä melkeen enemmän haha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *