Hae
Mansikkapilvi

Nälkä, vahva tunne dieetillä?

Kolmatta päivää viedään, dieetillä siis. Maanantainahan se jälleen alkoi, kuten niin monilla muillakin aina ja tavoitteena on tällä kertaa onnistua, mitäpä muutakaan. Tämä alkuvuosi on tosiaan mennyt ihan harakoille jatkuvan sairastelun vuoksi. Se tunne kun oot periaatteessa terve, mutta olo ei ole normaali vaan sellainen sairas. Siis, että tunnet sisimmissäsi ettet ole nyt ihan kunnossa. Se syö motivaatiota lähteä liikkumaan ja kun ei käy liikkumassa, myös ruokailut menee miten menee. Sitä alkaa todella herkästi sallimaan itselle herkkupäivän silloin ja tällöin, koska takaraivossa siintää ajatus, et sit kun olen terve niin tää loppuu. Kuitenkaan sitä tervettä päivää ei meinannut alkaa näkymään.

Eilen töissä mä vedin keitettyä parsakaalia ja työkaveri uunimakkaraa juustolla. Valintoja. Se tuoksui niiiin hyvälle 😀

Nyt kun olen jotakuinkin kunnossa, haluan alkaa panostamaan jälleen omaan hyvinvointiin. Haluan pitää huolta itsestäni ja tästä kropasta. Itsehän omilla valinnoillani annan jokapäiväiset rakennuspalikat ja ravintoaineet tälle keholle, jotta mun kroppa toimisi mahdollisimman hyvin. Niin hyvin, ettei ihan jokainen ohikulkeva pikku pöpö siihen tarttuisi vaan energioita riittäisi taistella niitä pöpöjä vastaan.

Joten tosiaan pieni palauttelu normaaleille tavoille tekee tähän kohtaa kevättä todella hyvää. Auringosta saa virtaa ja energiaa tehdä hommat kunnolla ja tuleva kesä nostaa motivaatiota entisestään.

Onko ruoat maistuneet?

Voisi kuvitella, että kun ruoka on maistunut tässä lähiviikkoina enemmän kuin hyvin, ei nykyisten dieettiannosten syöminen pitäisi tuottaa ongelmaa. Kas kuitenkin aamiainen on jo itsessään sen kokoinen, että saa todellakin tehdä töitä, että sen saa syötyä kokonaisuudessaan. Aamupalalla on puuroa, raejuustoa, mehukeittoa ja pilttiä. Sitten vielä iso muki vettä niin jopa alkaa olla maha täynnä.

Kuitenkin tämän jättiläismäisen aamiaisen jälkeen nälkä hiipii tähän tyttöön jo ihan parin tunnin päästä. Maanantai, eli dieetin aloituspäivä oli tähän astisista päivistä nälkäisin ja tuntui, että nälkä ei syömällä häviä. Olo, tarkemmin sanottuna se nälkä alkaa pikkuhiljaa tasoittua. Varsinaisesti mitään heikotusta en ole joutunut kokemaan, energiaa on kyllä mutta jotain tekisi aina silloin tällöin mieli napostella.

Niinpä niin, vanhat tavat tuntuisi pysyvän mielellään mukana. Ihan huomaamatta olisin voinut maanantainakin syödä yhtä sun toista, koska ne kaikki oli käden ulottuvilla. Sukulakut, turkinpippurit, leipä jne… olis maistunut kyllä! Alkuun se varmasti vie taas hetken, ettei ajatukset siirry kahvitaukoon ja siihen kahvileipään päivän mittaan. Tiedän, että pärjään, olenhan tehnyt vastaavan ennenkin. Siltikin 10 viikkoa ilman mitään makeaa tai ylimääräistä tuntuu jo ajatuksen tasolla kauhean hankalalle. Niin koukussa minä taidan olla valkoiseen sokeriin.

Mielenkiinnosta odotan niitä päiviä, kun kaikenmaailman herkut ei jatkuvasti pyöri mielessä ja nälän tunne alkaa tasaantua. Tiedän, että pärjään.

On mahtava kuulla, että siellä on moni muukin samojen ajatusten ja tilanteiden äärellä. Täällä voidaan ehdottomasti jakaa tuntemuksia ja fiiliksiä. Tsempataan toinen toistamme sitä unelmien kesäkuntoa kohti! 🙂

Voiko kotiinsa muuten rakastua? <3

5 kommenttia

 1. miltsu kirjoitti:

  mulla nälkää kamalampi tunne on hirveä hermostuminen ja stressaantunu olo mikä iskee puol tuntia ennen nälkää. sitä ei kyllä siedä ja se on aivan kamalaa 🙁

 2. tiitii kirjoitti:

  Ihan out of the box: Ihana lattia teillä!! <3

 3. Heini kirjoitti:

  Miksi pitää olla noin mustavakoinen ja tiukka linja, jolloin helposti tulee repsahdus ja sitä kautta sitten homma lähtee ihan käsistä. Toki tuo on henkilökohtaista, mutta enemmän joustoa sisältävät sopii monelle paremmin ja tulokset pysyvämpiä. Itselläni on ollut nyt ruokavalio, jossa en punnitse ruokia tms mutta syön terveellisesti nälän mukaan 3-4h välein. Kerran vkossa cheatmeal, joka on yleensä jonkin sosiaalisen tapahtuman yhteydessä. Voin siis käydä vkonloppuna syömässä ystävän kanssa rennosti, osallistua illanviettoihin jne.

  Kun aloitin, painoin 58kg ja rasvaprossa 24%, nyt on kuukaudessa menty alas 2kg ja rasvaprosentti nyt 22%. Enkä ole kokenut olleeni dieetillä ja saanut valita fiiliksen mukaan mitä syö.

  • Noora kirjoitti:

   Mustavakoinen ja tiukka linja siksi, koska muu ei nyt ole toiminut. Tässä pitää tehdä itselle pieni herättely ja tälleen se toimii itselle parhaiten. Tämän 10 viikon aikana opettelen palaamaan ruotuun ja sitten sanon taas heipat vaa’alle 🙂

 4. Heini kirjoitti:

  Hehe siis mustavalkoinen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *