Hae
Mansikkapilvi

Kumit kuntoon!

Ennen tätä kevättä, ei minun ole koskaan tarvinnut miettiä mitä kumeja käytän. Nyt kuitenkin tänä keväänä olen joutunut osallistumaan kotona mieheni kanssa tähän keskusteluun jossa vertaillaan eri kumeja. Tosiaan, kesä tulee ja autoon pitää vaihtaa kesärenkaat alle. Entiset renkaat olivat siinä kunnossa, että perinteinen kahden euron testi rengasuran kanssa ei ole lähelläkään onnistumista. Käytännössä renkaissa ei ole mitään uria.

Renkaat vaihtoon!

Joten, nyt oli korkea aika ostaa meidän autoon uudet kesärenkaat. Otin ohjakset käsiin tässä hommassa (kuten mies konsanaan) ja otin yhteyttä rengaskauppaan. Sain mieheltäni speksit renkaiden koosta ja kysäisin Muuramen Rengaspisteestä olisiko heillä tarjota meille sopivia renkaita nopealla aikataululla.

Ja kyllähän heillä oli. Otin yhteyttä firmaan alkuviikosta ja jo torstaina pääsin vaihdattamaan renkaita. Otin esiliinaksi itselleni mukaan ystäväni Vilman. Pakko myöntää, että jännitti vähän, sillä enhän ole koskaan joutunut mitään autohommia hoitamaan. Eihän minulla ole ollut autoa saati ajokorttiakaan vielä kovin kauaa 😀 Mutta sehän kävi todella helposti. Ajoin auton rengaspisteen pihaan, annoin avaimet Vesalle ja otin itse Vilman kanssa kupin kahvia. Kahvien jälkeen katseltiin Vilman kanssa vähän autoja (ja mietittiin, että sehän ois ollu sama renkaiden sijaan vaihtaa koko auto :D) ja kohta mulla oli jo avaimet takaisin kädessä ja tuliterät Continentalin renkaat auton alla.

 

Ja siis nyt kun sanon, että huomasin aivan huikean eron ajossa kunnon renkailla, en valehtele yhtään. Olen aiemmin pitänyt tuota höpötystä vain miesten jorinana mutta ei se sitä ole. Entisillä kuluneilla renkailla ajaminen tuntui tosi kovalle ja ajotuntuma oli hyvin pinnallinen, siis tuntui, ettei auto tai ne renkaat ottaneet kunnolla kontaktia asfaltin kanssa ja kyllä, en olisi koskaan ennen voinut edes kuvitella puhuvani näin. Kun lähdin rengaspisteen pihasta eron huomasi kuitenkin ajaessa välittömästi. Ajotuntuma oli pehmeä ja tuntui, että auto oli kunnolla kiinni asfaltissa. Soitin innoissani heti miehelleni ja kun pääsin kotiin hän kävi koeajolla myös. Hän teki samat huomiot. Ajaminen on nyt nautinnollista.

En todellakaan tiedä oikeita termejä, mitä tulee noihin ajotuntumiin tai mihinkään mutta yllä mainittu kuvailu on se mitä itse tunnen kun ajan uusilla renkailla. Kaiken lisäksi uudet renkaat, kunnollisilla ajourilla lisää omaa ajoturvallisuutta huomattavasti. Auto lähtee märällä kelillä herkästi vesiliirtoon jos renkaissa ei ole kunnon uria. Huomasinkin tuon viime kesänä useaan otteeseen ajaessani  Jyväskylän ja Kuopion väliä. Riitti, että oli pienikin sade ja vettä kertyi notkojen pohjalle ja ajouriin niin auto lähti vetämään ihan omia reittejään. Nyt huoli vesiliirrosta on paljon pienempi.

Kiitos Muuramen Rengaspisteelle hyvästä ja nopeasta palvelusta!

Kuka teidän perheessä hoitaa autoon liittyvät asiat?

6 kommenttia

 1. Riksu kirjoitti:

  Meillä autoihin liittyvät asiat hoitaa mie ite ja mies. Tosin mies on ammatiltaan autonasentaja niin itsehän ei tarvitse rassata niitä autoja. Varaosat yms. pittää tietenki maksaa. Mut oon käyttäny autoni ihan yksin ilmastoinnin huollossa ja öljynvaihdossa, selvisin! ? mikä ehkä on pahinta nykyään, että jos omasta autosta jotaki poikkeavaa ääntä niin oon satavarma et auto on pahastikin rikki ?

  • Noora kirjoitti:

   Joo tiedän tuon tunteen ku kuuluu jotain epämääräistä ääntä tai jos kuvittelee et haistaa jotain. Meillä meni ekaks autosta tässä kevättalvella joku jarrupalalevy mikä lie ja sit öljynsuodatin ja ei ollu halpaa voin sanoa sen. 😀

 2. Kukkanen kirjoitti:

  Minä käytän autoni ite korjauksissa ja katsastuksessa sekä pesen ite autoni. Oikeastaan mies hommaa varaosat ja mä huolehin et joku laittaa ne autoon. Kiva et pystyy jotain itsekin huolehtii jos joku päivä ei oo muuta mahdollisuutta ?

  • Noora kirjoitti:

   Vautsi Kukkanen 😀 Mie jotenkin silti taidan pitäytyä siinä, että autohommat kuuluu miehille 😀

 3. Jenna kirjoitti:

  Se kenellä on aikaa. Isommat hommat, kuten öljynvaihto hoitaa veljeni kun hällä on halli sitä varten että itse pystyy ne tekemään. Pienet huollot menee ihan itsellä ilman mitään ongelmia.
  Renkaiden vaihto… Noh, se kenen luona välineet sattuu olemaan.

  • Noora kirjoitti:

   Okei, hauska kuulla että hommat auton suhteenkin jakaantuu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *