Hae
Mansikkapilvi

Puuroleipäset twistillä!

Kehittäjä työssään. Okei sain tähän vähän inspiraatioita ystävältäni Vilmalta joka vinkkasi, että puuroleivät onnistuu oikein hyvin myös ilman raejuustoa. Proteiinina puuroleipäsissä käytetään raejuuston sijaan kananmunan valkuaista. Pieni twisti vielä puuroleipästen joukkoon oli saatava. PORKKANARAASTE. Ai että! Tiedätte varmaan porkkanasämpylät 😉 Jep! NAM!

Itse kokeilin reseptiä sika säkissä meiningillä ja pakko myöntää, että valkuaisen suhde oli liian suuri muuhun taikina määrään nähden.

Itse tein kahden aamun leivät samalla kertaa. Aineksina oli

Kaurahiutaleita noin 120g

Porkkanaraastetta noin neljän porkkanan verran

Neljä valkuaista (Suosittelen vähemmän valkuaista, esimerkiksi kaksi, jos ei erityisesti tykkää paistetun kananmunan mausta)

Suolaa

Vähän raejuustoa

No miltäs lopputulos sitten maistui?

Pakko myöntää, että odotukset olivat korkealla mutta leivistä tuli hiukan kananmunan makuiset. Aion vielä kehittää reseptiä ehdottomasti. Luulen, että kun vähentää neljän valkuaisen kahteen ja lisää raejuuston määrää, niin sillä päästään jo eroon kananmunan mausta lopullisessa tuotoksessa.

Mutta perusreseptistä saa vaikka mitä irti jos vaan jaksaa vähän kokeilla. Sain esimerkiksi yhdeltä potilaalta vinkin peltileipään. Resepti meni jotakuinkin näin: Bataatti / porkkana keitetään ja muussataan. Lisätään joukkoon jotain hiutaleita, tai jauhoja, esimerkiksi noita kaurahiutaleita. Lisäksi suolaa sopivasti ja koko komeus sekaisin ja kipataan se uunipelille. Uunissa sitten noin 20 minuuttia noin parissa sadassa asteessa. Uskon, että tällaisestakin tulisi hyvää!

Kertokaa te minulle erilaiset leipäreseptinne! 🙂

7 kommenttia

 1. Jaaana kirjoitti:

  Mä kyllästyin abt vuosi sitten omaan puuro+raejuusto/valkuainen -comboon..

  Siitä saakka oon syönyt puuroni ns. pannuleipänä ? Ja homma menee niin, että rikon 40g kaurahiutaleiden sekaan kolme valkuaista ja yhden kokonaisen munan keltuaisineen. Maustan suolalla, annan satsin turvota niin kauan että seos ei ole vellimäistä.

  Sitten paistan ”leivän” tai pari pienempää leipästä paistinpannulla, annan jäähtyä ja ávot! ? Teen aina illalla mun aamiaisen valmiiksi ja tosiaan parasta kunnolla jäähtyneenä.

  Päälle saatan laittaa maapähkinävoita ?

  Joskus korvaan myös puolet kananmunista prodejauheella jos haluaa ns makeemman version ? Vaniljaproden oon valkannu kyllä ittelleni parhaan makuiseksi ?

  Kannattaa testata ?

  • Noora kirjoitti:

   No sullakin tulee aika paljon kananmunaa, eiks se kans sit maistu ihan kananmunalle 😀 Toi makea versio vois olla hyvää 🙂

  • Jaaana kirjoitti:

   Tulee kyllä, mutta mielestäni ei totta tosiaan maistu kananmunalle kun on kunnolla jäähtynyt ? Turvotus ja paistinpannutus ovat tässä ne avain onneen ? Kun nuo ainekset sekoittaa, melkein vatkaa, vaan tosi hyvin keskenään tulee pannuleipäsestä paksuhko ja kuohkea ❤

 2. ninna kirjoitti:

  tehty aikaisemmin ja hyvää tulee valkuaisten määrä riippuu myös paljon munan koosta.mausteeksi suosittelen porkkanan kanssa sopii muskotti pieni määrä kaneli neilikka makeana versiona ja suolainen versio rakuunalla

  • Noora kirjoitti:

   Kiitos Ninna hyvän kuuloisista vinkeistä mausteiden suhteen 🙂

 3. Katri kirjoitti:

  Mun ihan lempparileipiä on semmoset, joihin heitetään 2,5dl kaurahiutaleita, 1 kokonainen raastettu porkkana, vähä ehkä öljyä jos muistaa, purkillinen rahkaa ja mausteita ja sit uuniin! Superyksinkertasia mut hyviä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *