Hae
Mansikkapilvi

Oma kehu haisee…

…Ihan helvetin hyvälle.

Pakko myöntää, että olen hiukan ylpeä blogistani ja teistä arvoisat lukijat. Teidän ansiostanne blogissani käydään hyvää keskustelua milloin mistäkin. Viimeisimpänä aiheena blogissani keskustelua on aiheuttanut meidän perheen uusi tulokas Laku-koira.

Olen kärkäs ja mielipiteitä omaava henkilö luonnossakin. En siis kirjoita näitä tekstejä mitenkään tieten tahtoen provosoivasti. Minulla vaan on mielipide lähes joka asiaan ja voin sen yleensä ihan hyvillä mielin sanoa. Miksi en sanoisi? Ihmisillä yleensä on mielipide, turhaan kai sitä oman pään sisällä asioita vaan pyörittelee. Uskallan puhua omilla kasvoillani useastakin asiasta.

Hyväksyn sen, että kaikki eivät ole kanssani samoilla linjoilla monestakaan asiasta, enkä minä komppaa kaikkia. Mielipideasiat ovat mielipiteitä. Niitä on yhtä monta kuin on meitä ihmisiäkin, väittäisin. Mielipideasiat ovat monesti sellaisia, että ne kuumentavat herkästi ihmisten tunteet. Monesti tulee ihmeteltyä, että miten joku voi ajatella tuosta asiasta tällä tavoin, eihän se nyt ole noin tuokaan asia! Mielipiteet herättää kauhistuneita ja ärsyttäviä tunteita ennemmin kuin ihastuneita tunteita.

Osaatko kuunnella?

Itse kyllä yritän kuunnella eri ihmisten mielipiteitä asiasta. Hän voi olla minun kanssani aivan eri linjoilla mutta jos hän osaa perustella kantansa, eikä vain tokaise, että asia on näin, niin voin harkita ja miettiä hänenkin kantaansa enemmän. Joskus asioista saa tällä tavoin aivan uusia näkökulmia. Voi huomata, että ei vitsi, totta tosiaan, asian voi ajatella myös noin! Mielipiteistä voi myös siis oppia. Se vaatii vain sen, että kuuntelee oikeasti sen toisen ihmisen mielipiteen.

Minä ajattelen niin, että he ketkä ajattelevat intohimoisesti ja järkkymättömästi jostain asiasta, eivät välttämättä osaa pysähtyä kuuntelemaan sen ”vastapuolen” ajatusta ja mielipidettä. Joskus kuitenkin kannattaisi, etenkin jos tämä toinen osaa perustella kantansa hyvin.

Tiedän sen, että minulla on mielipiteitä ja tiedän myös sen, että minun blogin lukijoilla on mielipiteitä. Joskus haluan herätellä teitä ja joskus haluan provosoida teistä puhetta irti, ehkä kärkkäidenkin sanavalintojen avulla.

Joten, jos ajattelet, että minun blogini voisi olla tätä:

Keskustelunherättäjä

Sosiaalisen median kingi, joka erottuu joukosta. Vaikuttaja, jonka tekstit/videot/postaukset herättävät tunteita joko puolesta tai vastaan. Ei pelkää tarttua vaikeisiin aiheisiin eikä hätkähdä tunteikkaasta palautteesta.

Niin voit käydä antamassa ääneni blogilleni tämän linkin kautta. Sinun ei tarvitse ehdottaa muihin kategorioihin mitään, mutta jos seuraat muitakin blogeja ja tiedät juuri sopivat johonkin toiseenkin kategoriaan, niin ilmianna hänetkin!

Äänestäneiden kesken arvotaan lippupaketteja tämän vuoden The Blog Awards Finland tapahtumaan.

Kuka sen kissan hännän nostaisi, jollei kissa itse! 😉

6 kommenttia

 1. Anu kirjoitti:

  Ikinä en ole näissä äänestänyt, mut sua voisinkin äänestää. Kommentoin tuolla aiemmassa koulutuskirjoituksessa samalla nimimerkillä. Osaat mielestäni olla tarpeeksi jämäkkä ja seistä omien mielipiteidesi takana kuitenkaan loukkaamatta muita. Arvostan. Ja musta on myös tulevana sh:na mukava tietää, että sunkaltaisia työkavereita, eli asiantuntevia, mutta jämptejä, voi olla mullekin tiedossa. Harjoittelut ovat osoittaneet, että nuo piirteet eivät aina ole itsestäänselvyys tällä alalla.

  • Noora kirjoitti:

   🙂

   Kiva jos tuollainen kuva on minusta sinulle välittynyt.

   Ihan huipputsempit opintoihin 🙂 JEE!!

 2. Veera kirjoitti:

  Äänestin 🙂

 3. Johanna kirjoitti:

  Moi Noora 🙂 Minä oon monesti aatellu että moni tuntuu pitävän jonkun mielipidettä yhtenä totuteena ja sitte tapellaan tästä tästä MiELIPITEESTä, haloo. Anyway, tosi upeat hiukset ja sopii sulle 🙂 Täytyy käydä äänestämässä. Hyvää viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *