Hae
Mansikkapilvi

Vuorotyössä pyhät vietetään työmaalla

Aina vaan töissä!

Joulu, juhannus, äitienpäivä, uusivuosi tai viikonloppu. Kuinka monella alalla on itsestään selvää, että pyhäpäivinä tai viikonloppuisin ollaan vapaalla?

Sanotaan, että on alanvalinta kysymys se, että vietät pyhäpäivät töissä. Tottahan se sekin on, mutta minkäs teet kun haluamallasi alalla töitä joudutaan tekemään jokaisena päivänä vuodessa. Onneksi kuitenkin useimmiten vapaita saa toivoa ja ihan jokainen pyhä ei tarvitse olla töissä.

Vuorotyöstä johtuen siis itsellänikin huominen äitienpäivä menee töissä, ihan koko päivän osalta. Huomisen työvuoron kohdalla näyttäisi olevan työvuorona vieläpä kello 7-21,  eli tuplavuoro. Näitähän ei ole kenenkään pakko tehdä, vaan tämä on meillä ainakin työntekijän päätettävissä haluaako pitkiä vuoroja tehdä. Itse haluan, sillä niitä tekemällä saan sitten ylimääräisen vapaan.

Nuorempana olin pyhärohmu. Olin enemmän kuin mielelläni kaikki juhlapyhät töissä, koska niistä saa hyvin rahaa. Nykyään näin vanhempana arvostan enemmän sitä, että juhlapyhiä saa viettää kotona läheisten kanssa. On ihana esimerkiksi jouluna rauhoittua ja olla kotona villasukat jalassa ja vaan fiilistellä. Enää sillä ylimääräisellä rahalla, mitä nuorempana arvosti, ei ole niin väliä. Tärkeämpää on se, että saa olla kotona.

Äiti on minulle tästä sanonut, että olisipa ihana viettää esimerkiksi joulua tai nyt tämä äitienpäivä sillä tavoin, että kaikki lapset olisivat paikalla. Niin, jälleen kerran minä olen se joka on joukosta poissa. Onhan se harmi, myönnetään.

Olen joskus haaveillut työstä, jossa ollaan vain arkisin virka-aikaan eli vaikka kello 8-16. Ennen ajattelin ettei tällainen ole minua varten. Rakastin ennen kolmivuorotyötä ja sen tuomaa vaihtelua arkirytmiin. Nykyään asia on päinvastoin. Haluaisin, että arki olisi säännöllistä. Eihän sillä yksin eläessä ollut väliä, että milloin olet vapaalla ja milloin töissä. Nykyään kun elämässä on muutakin kuin työ, kuten esimerkiksi mies, niin olisihan se ihan kiva joskus viettää vapaat viikonloput yhdessä. Nyt kuitenkin mennään näin. Toivon, että joskus tilanteet muuttuisi sillä tavoin, ettei mikään pakko olisi tehdä pyhätöitä tai viikonloppuja. Se voi ehkä tarkoittaa lisää opiskelua mutta kaikki ajallaan.

Tähän loppuun haluan muistuttaa lähestyvästä äitienpäivästä ja yhdestä oivasta lahjaideasta.

Interfloran kautta ehdit vielä muistamaan äitiäsi tai mummoasi huomisen äitienpäivän kunniaksi, KLIK!.

Interfloran kautta kukkien toimitus onnistuu useimmissa kaupungeissa jopa siis pyhänä. Itse tilasin äidilleni kukkakimpun Kuopioon ja hän saa sen huomenna <3 Kukkien mukana voit lähettää myös suklaata tai kaksiosaisen kortin haluamallasi tekstillä! Mielestäni hyvä palvelu meille, ketkä ei pääse huomenna äitienpäivää äidin luokse viettämään. Valikoimaa kukissa riittää ja hintahaitari on laaja. Voithan esimerkiksi lähettää sisarustesi kesken vähän arvokkaamman kimpun ja jakaa kustannukset! 🙂 Odotan jo huomista ja äidin reaktiota suurella innolla!

9 kommenttia

 1. Taru kirjoitti:

  Toi on kyllä harmi, ettei voi aina pyhiä viettää yhdessä. Onneksi voi aina toivoa kuitenkin. 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Jep, aina voi onneksi toivoa mutta ei sekään varmaksi takaa sitä, että vapaan saa 🙂 Useamman ihmisen vapaatoiveet voi sattua samalle ajalle ja kaikki ei voi olla yhtä aikaa poissakaan 🙂 Mutta kukin vuorollaan sitten 🙂

 2. miranda kirjoitti:

  Aika monella alallahan tuo nykyään on. Kauppojen aukiolot ovat vapaat, joten varsinkin pk-seudulla voi joutua olemaan pyhinä töissä. Itse en onneksi ole huomenna mutta mm. viime juhannuspäivän olin. Olen siis farmaseutti. Töölön YA:han on ympäri vuorokauden auki, joten siellä tehdään myös yövuoroja. Onneksi niiltä olen välttynyt, mutta viime kesän olin töissä apteekissa, joka oli joka kolmas viikko kymmeneen illalla auki. Että kyllä sitä on tosi monella alalla nykyään. Monilla tehtaillakin tehdään kolmivuoroa.

  • Noora kirjoitti:

   Se on kyllä totta, että monella eri alalla töitä painetaan kellon ympäri arkena ja pyhänä. Täällä päin ei taida ollakaan apteekit vielä noin laajoilla aukioloajoilla, menevät kiinni yleensä 21 aikaan viimeistään, yliopiston apteekit poikkeuksena jotka taitaa palvella 22-23.

   Insinööri mieheni nauttii vielä pyhävapaista 🙂

  • miranda kirjoitti:

   Saattaa olla enemmän duunarin juttu. Vaasan ABB:llä siis näin. Ja tosiaan Vaasan keskustan apteekeilla on päivystysrinki, joka takaa aukiolevan apteekin iltakymmeneen. Täällä Tampereellakin on YA keskiyöhön auki, moni apteekki on nykyään yhdeksään. Mutta ei se tietysti niin paha ole kuin kolmivuorotyö.

 3. Paula kirjoitti:

  I feel you! Mä olen kans niin kypsä 3-vuorotyöhön että etsin muuta ja toivon että kesän ja lomien jälkeen pääsisin muualle töihin ja päivätöihin! Lastensuojelussa olen nyt ollu kohta pari vuotta. Sitä ennen pitkään , 10vuotta,päivätöissä. En edes ajatellut että äitienpäivä, mutta olisin niin halunnut jäädä perjantaina viikonlopun viettoon niinkuin ”oikeat” ihmiset ja mies.
  Just tuli 40 vee mittariin eikävaan jaksa. Ja 2 viimeistä treenivuotta on mennyt ”hukkaan”, ei tartu lihas eikä pala rasva kun kroppa on kokoajan stressitilassa. Se kai eniten harmittaa kun ei voikehittyä harrastuksessa tämän rytmittömyyden takia ?

 4. Sarppa kirjoitti:

  Voih onneksi on teitäkin jotka jaksaa pyhät painaa duunia, ja vieläpä tuplavuoroa! :O Nyt on joku onnellinen äiti – aamukahvit ja pullat nauttien, sängyssä pötkötellen, rakkaitaan pusutellen – superiloinen! Ja kuten hienosti sanoit, kukin vuorollaan 🙂 terv äiti, posket täynnä pullaa ja pusuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *