Hae
Mansikkapilvi

Vinkkejä Osloon!

Hip hei! Reilu viikko ja me lähdetään mieheni kanssa viikonloppulomalle Osloon, maahan jossa kumpikaan meistä ei ole koskaan käynyt.

Olisin todella kiitollinen, jos saisin vinkkejä tekemisen, syömisen ja liikkumisen suhteen, jos siellä lukijoiden joukossa on tyyppejä, ketkä ovat Oslossa käyneet. Etenkin ravintolasuositukset otetaan ilolla vastaan!

Meitä lähtee reissuun mieheni lisäksi muutama muukin henkilö ja tarkoituksena on juhlistaa pienesti ainakin yhtenä iltana mieheni tulevia 30vuotis syntymäpäiviä. Olemme Oslossa perjantaista sunnuntaihin. Saavumme maahan aikaisin perjantaiaamuna ja lähdemme iltapäivällä sunnuntaina pois. Yövymme ihan Oslon keskustassa Scandicissa.

Norja on kallis maa, vai onko?

Olen lueskellut hiukan jo etukäteen ja saanut selville sen, että esimerkiksi lentokentältä kannattaa Oslon keskustaan mennä junalla, sillä halvemmalla versiolla. Olisiko teillä mielessä muita vastaavia vinkkejä, jotka hyödyttäisivät ehkä juuri meitä?! 🙂

Toivottavasti säät suosivat, onhan silloin jo melkein kesäkuu. Oslo on merenranta kaupunki ja uskon, että melko tuulista siellä on kuitenkin aina. Olisi ihana käydä katselemassa vuonoja mutta mitenkäs sinne pääsee helpoiten, vuokraamalla auto vai paikallisbussilla?

Eli nyt kaikki vinkit kehiin! Kiitos!

8 kommenttia

 1. Terhi kirjoitti:

  Akerbryggen ranta-alue on siisti. Sehän on siis siinä keskustan tuntumassa ja kävellen iisisti saavutettavissa. Kunkunlinna tietty pitää nähdä, ja saman kadun toisessa päässä oopperatalo. Jos vuokraatte auton, niin Holmenkollenille kannattaa ajella käymään. Ravintoloista ei jääny mitään oikein mieleen, mutta ei me siellä ainakaan nälkäseks jääty. 😀 Hauskaa matkaa!

  • Nimetön kirjoitti:

   Oslossa kahteen otteeseen asuneena suosittelen Holmenkollenille menoa metrolla, linjalla nro 1. Julkisiin saa ostettua 24h lipun, jolla pääsee sitten käyttämään kaikkia julkisia. Metsolla nro 1 kannattaa mennä päätepysäkille saakka (Frogneseteren) ja kävellä sieltä alaspäin Holmenkollenille – hienot maisemat ja saa vähän ulkoilua samalla! Matkakaan ei ole pitkä ja Holmenkollenilta voi sitten taas hypätä metroon takaisin kohti keskustaa.
   Mathallen on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka ja siellä on monia hyviä ravintoloita. Mathallenin lähellä virtaa myös joki, jonka vieressä on kiva kävellä. Sitä pitkin pääsee myös Grunerlokkan alueelle, joka on verrattavissa Helsingin Kallioon.
   Hyvä (ja suht edullinen) ravintola löytyy St. Hanshaugenin alueelta Ullevalsveienilta: Smalhans. Sinne kannattaa varata pöytä, sillä se on todella suosittu ja myös mainittu Michelin oppaassa Bib gourmand -paikkana. Ravintola vieressä on myös ihana Rotter -niminen luomuputiikki, suosittelen piipahtamaan! 🙂 Asuin itse tässä lähellä ja eksyin sinne vähän turhankin usein..
   Rennompi ruokapaikka on Illegal Burger (Mollergata 23), josta nimensä mukaisesti saa burgereita. Tänne ei varauksia pysty tekemään, mutta vaihtuvuus on suuri, joten ei sinne kamalan kauaa pitäisi joutua jonottamaan. Täältä monen mielestä saa Oslon parhaat burgerit!
   Mikäli sää suosii, kannattaa napata bussi Bygdoy ”-saarelle”. Se ei siis ole täysin irti mantereesta, mutta saareksi sitä kutsutaan.. Bygdoylta pääsee lautalla takaisin keskustaan ja tähänkin voi käyttää matkakorttia! Muutenkin suosittelen tutustumaan lauttareitteihin, niitä paikalliset käyttävät esim. työmatkaliikenteessä.
   Oslon vuono on itsessään hieno ja jos on vain vkl aikaa, suosittelen pyörimään Oslon seudulla. Komeimmat vuonot ovat Norjan itärannikolla ja sinne ei kannata vain päiväksi lähteä. Oslossakin riittää nähtävää 🙂

   • Noora kirjoitti:

    Vitsi miten paljon vinkkejä! Haluatko lähteä oppaaksi matkalle mukaan 😀 Palkkana hyvä matkaseura! 😀

  • Noora kirjoitti:

   Kiitos Terhi sinullekin vinkeistä 🙂 Holmenkollen vois olla kiva paikka kans käydä, etenkin jos on aurinkoista! 🙂

 2. Sanna kirjoitti:

  Vuonoristely on kiva, huuto-taulu on kansallismuseossa. Kuninkaanlinna ja se puisto on jees, puiston takaa lähtee kauppakatu jota paikalliset käyttää, siellä kaikki normi vaatekaupat ja vähän päälle. (Hegdehaugsveien/Bogstadveien), ruokapaikkoja VULKAN/ Mathallen Foodhall tai GRUNERLØKKA-alueilta. Molemmissa isompia ja pienempiä, Mathallen ainakin kiva kauppahalli-tyyppinen.
  Vigelandsparken patsaspuisto jäi meiltä näkemättä mutta kuulemma oikein näkemisen arvoinen! Niin ja Oopperatalon katolle kannattaa mennä läppää, sieltä näkee pitkälle ? Ihana kaupunki, mukavaa reissua!

  • Noora kirjoitti:

   Oih, onks huuto oslossa?! Juuust! En ois tiennyt! Vuonoristeily ois varmasti tosi hieno ja etenkin jos säät osuu kohdalleen. Oi vitsi, kiitos vinkeistä! Nyt oikein odotan reissua vielä enemmän!

 3. Nimetön kirjoitti:

  Oisin mieluusti lähtenyt Osloon, se on ihana paikka ja nautin siellä asumisesta! Taidan nyt pitää oman reissuni erillään, mutta hyvää reissua teille 🙂

 4. Pottu kirjoitti:

  Olisin todella kiitollinen, jos saisin vinkkejä tekemisen, syömisen ja liikkumisen suhteen, jos siellä lukijoiden joukossa on tyyppejä, ketkä ovat Oslossa käyneet. Etenkin ravintolasuositukset otetaan ilolla vastaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *