Hae
Mansikkapilvi

Kesäinen ylijäämäruoka

Vaikka ulkona ei olekaan vielä juuri kovin lämmin, on silti aina hyvä ilma grillata! Me entiset kerrostaloasujat olemme aivan hurmioituneita omasta terassista ja omasta uudesta grillistä. Olemme testailleet grilliä jo muutaman kerran ja joka kerran pitää todeta sama, että miten se voikaan olla niin hyvää tuo grillattu ruoka. Jopa tavalliset broilerinfileet maistuvat niin paljon paremmalta grillattuna kuin paistettuna.

Kevätsipulikin on tehnyt tulonsa jo ruokakauppoihin ja nyt siitä pitää nauttia kun pystyy. Laitan kevätsipulia raakana ihan joka paikkaan. Ruisleivän päällä se on erityisen hyvää ja uusien perunoiden, oivariinin ja kevätsipulin yhdistelmä on varma merkki kesästä, jota tulee kesäaikaan syötyä paljon!

Meillä on jäänyt nyt joka grillailuilta syömättä isoja määriä perunoita. Olemme ne tietenkin ottaneet talteen jääkaappiin. Yksi loistava idea uudelleenkäyttää keitetyt peruna on pyttipannu.

Nopeasti hyvää!

Esimerkiksi eilen, tein meille nopeasti ruokaa ennen kuin lähdimme ulos heittelemään frisbeegolffia (aivan huippu laji muuten!). Ruoka kypsyy nopeasti syönti kuntoon ja edelliseltä ruoalta jääneet jämät saa helposti hyödynnettyä paistamalla.

Paloittelin perunat pannulle ja paistoin niitä valkosipuliöljyssä. Lisäsin joukkoon paloitellun, grillatun broilerin fileen ja puolikkaan makkaran. Ruskistelin näitä pannulla ja kun nämä olivat valmiina, lisäsin pannulle vielä paistettavaksi kananmunia, kuten oikeaan pyttipannuun kuuluu.

Ruoan roskiin heittäminen on hirveää tuhlaamista. Tosin meillä sitäkin kyllä tapahtuu jonkin verran, pakko myöntää.

Nyt pitää vaan toivoa, että kelit tästä lämpenee ja grilliruoan pääsisi syömään useammin ulos. Ulos haluaisin touhuamaan nyt muuten, olen nimittäin nyt vähän hurahtanut viljelyyn. Haluan oman pienen viljelylaatikon ja heitän sinne kasvamaan sitten vaikka mitä!

Onko teillä suosituksia helpoista viljeltävistä, missä on varma sato? 🙂

aa että!

2 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  samaa mieltä ruoan poisheittämisestä; hyödynnetään tähteet ja koitetaan ostaa se mitä käytetään. itse ostan aina vähän ”huonompilaatuiset” kasvikset jos tiedän käyttäväni ne heti. ruokaa saa heittää tosin pois jos maistuu pahalta tai kokkaus epäonnistuu(palaa pohjaan tms)silloin en tunne syyllisyyttä. erikoinen yhdistelmä makkara+broileri. pyttipannu on kyllä klassikkojämäruoka samoin perunamuusi josta voi tehdä leipää tai perunapiirakoita. Käytän ylijämävihanneksia usein myös ulkoisesti esim avokadosta ja banaanista saa mainion kasvonaamion ja keltuainen toimii hiusnaamiona. kiva kun olet innostunut viljelystä! ihan kunnon kasvimaa vai ruukkukasveja? en ole itse viherpeukalo mutta äiti on guru kasvattaa vaikka mitä mökillä. porkkanat, tilli, kesäkurpitsa, peruna, salaatti ovat aina onnistuneet. tomaatti paprika ja mansikat haastavia onnistuu välillä. täysin turha kokeilu kukkakaali punajuuri ja herneet, ei tullut mitään. Kaikista helpoin ja onnistuu lähes varmasti on herneenversot. Riippuu todella paljon säästä kasvualustasta ja tietysti oma panostus. Onnea kokeiluun.

  • Noora kirjoitti:

   Jep niinpä! 🙂

   No haluaisin sellaisen rajatun kasvimaan 🙂 Pienen mutta silti siellä saisi jotain tuotettua omaan kesäpöytään 🙂 Hernettä ajattelin itse, että se voi olla helppo, samoin salaatit. Ruohosipulia haluaisin myös kasvattaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *