Hae
Mansikkapilvi

Meidän Lakulla ei ole kaikki hyvin

Olen paljon valitellut täällä Lakun puremisesta mutta nyt eteen tuli jotain uutta. Lakuhan siis puree meitä omistajia suurella innolla ja rakkaudella paljon. Niin, rakkaudella koska häntä iloisesti heiluen se aina villasukkaan nappaa kiinni ja katselee mua, että mitäs tähän sanot. 🙂 Nyt Laku myös ontuu.

Tosiaan huomattiin sitten viime viikon lopulla, että Laku ontuu kävellessään. Ei suinkaan aina mutta tarpeeksi usein, että se kiinnitti meidän huomion. Poika kuitenkin leikkii, juoksee, syö ja  touhuaa ihan entiseen malliin vaikka tuota ontumista kävelyssä onkin. Nopeammassa juoksussa tai touhuamisessa sitä ei kyllä erota eikä Laku itse sitä muuten varo. Samalla tavalla se juoksee ja hyppii metsässä. Ainoastaan siis tasamaalla juostessa tai kävellessä sen ontumisen huomaa liikkumisessa.

Eläinlääkäri löysi aristavan kohdan

Käytiin tänään hakemassa 16 viikon rokotukset ja sanoin samalla lääkärille tästä ontumisesta. Lääkäri tunnusteli Lakun nivelet, jalat sekä selkärangan. Ainut mikä aiheutti kipureaktiota, eli ärinää oli vasen kyynärnivel ja mahdollisesti myös vasen olkanivel. Hän suositteli hakeutumaan ortopedin arvioon ja varattiinkin sitten samantien uusi aika huomiselle.

Voihan olla niin, että Laku on tuolla metsässä juostessa venäyttänyt tuon etukäpälän mutta voihan olla myös niin, että siellä on jotain häikkää luissa tai nivelissä ja siksi poika ontuu. Kysyin tänään eläinlääkäriltä, että ollaanko me annettu sen juoksennella liikaa tuolla metsässä. Puhuinhan teillekin siitä, että Laku on ollut meidän mukana lyhyillä frisbeegolf radoilla. Onneksi eläinlääkäri antoi tästä meille vanhemmille armahduksen. On ennemminkin hyvä, että koira saa liikkua luonnossa, hyvässä maastossa omaan tahtiinsa eli vapaana. Se kehittää koiran motoriikkaa, luustoa ja lihaksistoa.

Harmittaa

Miten harmillista tämä onkaan 🙁 Laku poika on kaikessa rasittavuudessaan todella rakas meille eikä haluttaisi tietenkään mitään ylimääräisiä vaivoja tai kipuja meidän pojalle. Onneksi saatiin nopeasti järjestymään uusi aika erikoislääkärille eli ortopedille, joka toivottavasti osaa sanoa sitten jo jotain enemmän. Kipulääkkeitä ei nyt vielä tässä vaiheessa aloitettu, etteivät ne sitten sotke toisen lääkärin tutkimuksia. Kuvantamiset varmasti on edessä mutta niiden tulkitseminen on varmasti hankalaa, sillä pentujen ihan kuten kasvavien lastenkin röntgenkuvat on hyvin tulkinnanvaraisia. Kasvulinjat antavat oman haasteensa kuvien tulkinnassa, jollei siellä nyt sitten näy jotain todella selkeää ja oiretta selittävää.

Meidän ei auta kuin pitää koira nyt levossa ja odotella huomista aikaa. Lupaan tulla ilmoittamaan teille jos jotain jo huomenna saadaan selville. Pitäkää Lakulle peukkuja ettei olisi kyse mistään vakavasta!

Onneksi on muuten vakuutukset kunnossa! HUH!

 

10 kommenttia

 1. Riitta kirjoitti:

  Voi että, pidän peukkua!!! Kerro sitten. Ja onneksi tosiaan on vakuutus!

 2. Henna kirjoitti:

  Ainakin monella isommalla rodulla kasvun aikana voi tulla ohimeneviä ”luunkalvontulehduksia” , toivotaan että ohimenevää sielläkin. Omalla koiralla ollut juurikin tuota tulehdusta nuorempana, kesti monta viikkoa.

 3. henna kirjoitti:

  toivotaan ettei ole mitään vakavaa 🙂 olen seurannut koiratekstejäsi innolla, koska meillekkin oli koira tulossa. Mutta meidän rakas nappisilmä kerkesi olemaan meillä vain 1kk kun tapahtui onnettomuus ja hänet piti lopettaa 🙁 elämä on niin tyhjää ilman pikkuista ja kaipuu ei varmasti lähde ikinä…

 4. Pia kirjoitti:

  Onpas kurjaa 🙁

  Mun toinen kissa alkoi yhtäkkiä ontua 4 vuotta sitten eikä sille löytynyt lopullista syytä vaikka kuvattiin. Tassussa oli pienen pientä turvotusta, joka kuvista havaittiin. Onneksi sitten loppui kipulääkityksellä. Kai se oli sen jotenkin venäyttänyt.

  Lemmikin sairastelu on kyllä tosi ikävää. Toinen kissani sairastui viime viikolla ja on se kyllä raskasta 🙁 Toivottavasti Lakulla on vain venähdys tassussa!

  http://tuhatlausetta.blogspot.fi/

  • Noora kirjoitti:

   Lemmikin sairastelu on tyhmää. Toinen ihan viaton pikku poika eikä osaa sanoa mihin koskee ja sit ei oikein tajua, että miks eläinlääkärissä pitää väännellä ja tutkia 🙁

   Minunkin eka kissa piti lopettaa alle vuoden ikäisenä kun sairastui 🙁 ja toinen kuoli äkillisesti iltavuoron aikana kotiin. Tsemppiä sinne!

 5. Annika kirjoitti:

  Moikka! Meillä pentu oli noin 10kk kun muutaman portaan muksahti alas. Ei siinä isompia huomattu kuin että pelkäsi portaita hetken. Pian huomattiin että alkoi ontua vasenta takajalkaa. Äkkiä lääkäriin ja polvi oli iskun saanut ja oli sillai löysä eli muljahteli sijoiltaan. Myös aristi vähän kylkeä samalta puolelta eli selvästi oli kaatumisesta tullut. Meillä koirarotu jolla ei polvi-lonkka-ongelmia rodun puolesta ole. No ortopedillä myös käytiin ja vielä ei tarvii mitään tehdä kun oli itsestään parantunut ja kiristynyt polvi paljon mutta seurataan vielä. Leikkaus myöhemmin jos alkaa vaivata mutta tällä hetkellä ei vaivaa millään tavalla ja voi olla että parantunut jo kokonaan. Enivei pointti se että vakuutusyhtiö totta kai sanoi ettei korvaa mitään koska rakenteissa vika heidän mielestään. P*skat sanon minä ja kaksi lääkäriä antoi lausunnon että traumaperäinen vika. Ärsyttävää ja vakuutukset on ihan turhia näissä näköjään ja olemme kyllä pettyneitä. Toivottavasti teillä vakuutus korvaa ja mikä tärkeintä että Laku-pikkuinen olisi kunnossa ?

  • Noora kirjoitti:

   Hiton vakuutusyhtiöt 🙁 Ärsyttävää kun ne vaan voi olevinaan vedota johonkin tuollaiseen ja jättää korvaamatta.
   Toivottavasti tämä oireilu ei kertoisi mistään vakavammasta vaan olisi joku ihan harmiton venähdys.

   Kiva kuulla, että teidän pentu on parantunut ja toivotaan ettei mitään häikkää jalkaan jäänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *