Hae
Mansikkapilvi

Ortopedi antoi meille diagnoosin

No niin. Jännä päivä takana sekä meillä, että Laku pojalla. Kohta varmasti käy niin, kun pyydetään Lakua autoon, niin se luulee joutuvansa eläinlääkäriin väänneltäväksi ja rokotettavaksi eikä suostu tulemaan kyytiin.

No joka tapauksessa. Laku kävi tänään Ortopedin vastaanotolla. Ortopedi oli kokenut eläinlääkäri ja uskomme hänen sanaansa kyllä täysin. Lisäksi röntgenkuvat tukevat hänen lausuntoaan. Eli pohjustuksena vielä; me olimme huomanneet viime viikolla, että Laku ontuu vasenta etukäpäläänsä. Laku juoksee, hyppii, syö ja juo entiseen malliinsa. Eli ontuminen ei ole niin pahaa, että se vaikuttaisi koiran yleisvointiin. Merkki kivusta ontuminen tietenkin on. Eilen rokotuksilla mainitsin Lakun ontumisesta ja tänään oltiinkin erikoislääkärin vastaanotolla Lakun kanssa.

Mikä se ortopedin diagnoosi siis oli?

Laku kävi siis eilen ensin yleiseläinlääkärillä joka huomasi arkuutta juuri tuossa vasemmassa olka- ja kyynärnivelessä. Tänään ortopedi sanoi, että itseasiassa kipeämpi käpälä taitaa olla oikea jalka. Vasen aristaa myös ja sitä Laku ontuu mutta oikea käpälä on arempi. Röntgenkuvissa näkyi lisäksi selvästi tuo kipuilun syy. Lääkäri sanoi, että Lakulla on hyvin todennäköisesti panosteiitti. Panosteiitti on kivulias tulehdus luussa, joka aiheuttaa ontumista useimmiten nuorilla kasvuikäisillä pennuilla, etenkin uroksilla ja kuvissa tämä näkyi lääkärin silmään selkeästi. Tautia esiintyy yleensä kookkaamilla koiraroduilla mutta ei tauti täysin harvinainen ole pienemmilläkään koiraroduilla. Ontuminen saattaa kestää pitkäänkin ja vaihdella jalasta toiseen. Tauti diagnosoidaan esitietojen, oireiden, yleistutkimuksen ja röntgenkuvien avulla, kuten Lakun tapauksessa juuri kävi. Kipulääkkeet ja lepo lievittävät oireita ja Lakulla alkoikin tänään viikon kipulääkekuuri. Kipulääkkeitä otetaan aamuin illoin. Panosteiitti jättää harvoin mitään pysyviä muutoksia, mutta on ikävä sairaus, sillä se voi olla hyvin kipeä. Panosteiitin aiheuttajaa ei ole yleisesti tiedossa.

Eli lepoa ja kipulääkettä nyt Lakulle ja paljon pusuja, herkkuja ja hellyyttä. Lääkäri tosin sanoi, ettei totaalista lepoa tarvita. Laku saa liikkua vapaana sen verran kuin koirasta itsestä hyvälle tuntuu. Lääkäri toivoi kuulumisia Lakusta viikon kuluttua ja jos oireilu ei helpota niin sitten mietitään asiaa uudelleen. Voi että mä toivon, että Lakulla ei olisi muuta. Ei tämäkään mitenkään hyvä uutinen ole, mutta hyvää tässä on se ettei tästä jää mitään pysyvää haittaa aikuisiälle, vaan tämä on kerralla hoidettu, toivottavasti. Tämä on koskettanut meitä kovasti ja jopa mun äiti on kyynelehtinyt Lakun vuoksi. Ei ole kivaa pienen koiravauvan kipuilu 🙁

Täällä muuten on kaikki ennallaan. Viikonloppuna sain ilmaisen parturoinnin Lakulta. Kaksi tällaista hiusnippua tippui matkasta kun poika kerkesi napata kiinni. Ehkä leikkautan suosiolla polkan niin tukka ei ylety koiran suuhun. 😀

4 kommenttia

 1. Maija H. kirjoitti:

  Onneksi tosiaan tuo diagnoosi! Pojalla on terve tulevaisuus edessä ? Kasvattajaa kannattaa asiasta informoida, sillä vaiva kulkee jossain määrin suvuissa.

  Rapsuja Lakulle!

  • Noora kirjoitti:

   Näinpä! 🙂 Kasvattajaan ollaan oltu heti yhteydessä kyllä 🙂

 2. Johanna kirjoitti:

  Voi toista kun on NIIN suloinen Laku 🙂 Onneksi syy selvisi ja vaivan pitäisi parantua. Hauska loppukevennys tuo tukan lähtö 😀

  • Noora kirjoitti:

   Hahah 😀 ei ollut hauskaa poimia omia hiuksia lattialta tuppoina irronneena 😀 Laku on niin rakas ja suloinen ihanuus <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *