Hae
Mansikkapilvi

Saako nauraa?

Huumori on hoitajien työssä erityisen tärkeää. Joskus jutut menevät jopa mustan huumorin puolelle mutta minusta se on sallittua. Nauru kuuluu isona osana hyvinvoivaan työyhteisöön ja mun mielestä on parasta kun töissä eri ikäpolvien ihmiset nauraa samalle jutulle. Sen kunniaksi jaan yhden suosituimmista teksteistäni uudelleen. Tämä on omistettu meille kaikille hoitajille.

Iloa ja naurua just sun päivään <3

Eli, muutamia juttuja joihin vain hoitaja voi samaistua, kuulostaako tutulle?

 

♥ Kun olet hoitaja ja olet töissä, peset varmasti kädet ennen kuin menet vessaan. Toivottavasti peset kädet myös vessareissun jälkeen 😉

♥ Joskus huomaat olevasi konkreettisesti nilkkojasi myöten kusessa. Vahinkoja sattuu 😉

♥ Laitat hanskat käteen, vaihdat vaippaa työkaverin kanssa ja nenää alkaa juuri sillä hetkellä kutittamaan. TIETENKIN! Rukkaset siinä itsessään voit sitten miettiä, että mikä kohta käsivarresta olisi mahdollisesti säästynyt roiskeilta, että voit pyyhkäistä nenääsi. Samalla mietit, että nenän limakalvoilla varmaan jo asuu kaikki hiirtä pienemmät eliöt, eli ei väliä 😀

♥ Rauhallinen iltavuoro muuttuu sormia napauttamalla kaaokseksi. Koskaan, älä koskaan sano, että onpa rauhallista.

♥ Esa-Mirkku päättää lähteä rannalle keskellä yötä ja yrität selittää hänelle, että nyt pitäisi nukkua. Miten ne vanhukset virkistyykään aina just öisin?

♥ Awkward tilanteet potilaiden kanssa. Mittaat verenpaineita ja ohjaat potilasta miettimään mukavia. Potilas vastaa sanomalla, joo, mietin sitä hetkeä kun otit äsken sen katetrin pois. Ööö, okei… Tai kun Jalmari vitos huoneen kakkospaikalta tarjoaa sulle namia yöpöydän laatikosta. Ei vaan pysty ottamaan, otatteko te? 😀

♥ Kouluaikoina opettajan kommentti: Jos potilaalle tulee spontaanisti erektio, hoitajana voit antaa tilanteen laueta. Hell no, ei mun käsiin!!

♥ Pitkät työvuorot. Kun menet töihin on pimeää, kun tulet töistä on pimeää. Tai kun kesällä paistaa aurinko, olet takuuvarmasti töissä mutta sitten kun sataa olet vapaalla, tietty!

♥ Täysikuu, jokainen, etenkin yövuoron hoitaja tai ensihoitaja varmasti tietää täysikuun vaikutuksen.

♥ Kahvi, suoraan suoneen kiitos! Aamuvuoron paras hetki on päästä aamukahville <3

♥ Sukulaisten ja tuttavien puhelut ja kyselyt sinulle, että mitähän tässä tilanteessa pitäisi tehdä. – Öö mulla ei ole yksityisvastaanottoa, en minä ole lääkäri.

♥ Ostanpa uuden kynsilakan. En käytä sitä koskaan, koska olen hoitaja. Sen sijaan uuden tuulipuvun työmatkoille voisin ostaa, sille on käyttöä. Joskus tulee mietittyä, että huomenna puen jotain kivaa päälle kun lähden töihin. Todellisuus seuraavana aamuna: Myöhässä, hiton kiire ja sama vanha tuulipuku pääälle. No ehkä huomenna jotain siistimpää.

hoitajat1

♥ Vuoron alussa rintataskussa kynät paikallaan. Kahden tunnin päästä ei enää yhtään kynää jäljellä?!?!? WHAAAT!

♥ Omaiset. Joskus on vaan tämä fiilis.

hoitajat6

♥ Ilta-aamut. Kuka tykkää iltavuoron jälkeisistä aamuherätyksistä, Ei kukaan! Paitsi ei tarvitse puhua herätyksestä, koska tuskin olet nukkunut ollenkaan sinä yönä, sillä olet kytännyt vain kelloa, pyörinyt sängyssä ja pelännyt, että nukut pommiin.

♥ Vapaapäivänä jollekin tapahtuu jotain julkisella paikalla. Katsot pois päin ettei tarvitse osallistua auttamiseen. ”En mä nähnyt mitään”, koska vapaapäivä!

♥ Sydänosaston hoitajien ammattitauti; läppävika. 😉

♥ Kesätyöntekijöiden fiilis ekana työpäivänä:

3 kommenttia

 1. tepi kirjoitti:

  Voin niiiiin samaistua! Siiis mulla kaapit pursuaa hienoja vaatteita ja silti aina kun lähtee töihn nii toppi ja kollarit, kelistä riippuen takkia ja toppahousua 😀 Vapaalla sit vaikka kävisin vaan kaupassa niin tykkään pukeutua!

  • Nurse kirjoitti:

   Muutamat kerrat minäkin olen pukenut työmatkalle vähän siistimpää, mut ai jestas miten turhauttavaa ensinnäkin se et sä ehdit just pukee ne kotona ja hetikohta jo riisut! Saatikka se että miten kauan saat kulutettua pukkarilla aikaa hienoissa tamineissa (koska kiireellähän ne työvermeet pitää jouduttaa!) versus nää kollarit ja se toppi/huppari ?

   Ihan kyllä kutakuinkin kaikki natsaa omaankin työarkeen postauksessa! Unohtamatta sitä mikron lämmittämää ruokaa jonka kanssa istut alas ja hälyt alkaa soida… Pari kertaa kiroat mielessäs ennen potilashuonetta ja sit taas hyvän hoitajan hymy -moodi päälle ?

 2. Liisa kirjoitti:

  ? Nää sun kuvas on ihan parhaita. Niitä lisää!
  Itsekin herään aikaisin töihin (klo02) ja vaik en hoitoalalla olekaan niin osaan näistä voi kyllä samaistua, esimerkiksi toi täysikuu. Ja vaatteet jotka vetää lähtiessä niskaan ei kestä päivänvaloa! Eihän niitä kukaan nää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *