Hae
Mansikkapilvi

Seuraava matka varattu mutta minne?

Voihan ihanuus! Rakastan matkustelua. Mitä enemmän matkustelen, sitä enemmän rakastan sitä. Haluan koko ajan vaan nähdä uusia maita, rantoja, merta, maistella uusia ruokia ja tutustua uusiin, erilaisiin kulttuureihin. Mielestäni maailmankuva on melko suppea jos ei ole nähnyt kuin Suomen. Sanonta (oon hirveä sanontojen kylväjä näköjään) matkailu avartaa pitää todellakin paikkansa. Suomen jurottaja hipi-hissukainen yhteiskunta, joka elää sääntöviidakossa, on niin erilaista kun se rennon letkeä ”manjana manjana” -meno tuolla vähän etelämpänä.

Heti kun lähtee Suomen rajojen ulkopuolelle meno on vallan erilaista. Esimerkiksi edellinen reissumme Norjan Osloon. Heti jo ravintolakulttuuri on erilaista. Menimme eräs ilta ravintolaan. Ravintolassa oli pöytiin ohjaus. Yhdessä pöydässä oli syömässä jotain teinejä. Kohta paikalle pyyhälsi noin neljä heidän ystäväänsä, jotka eivät tilanneet mitään. He nauroivat ja puhuivat kovaäänisesti. Ei ravintolan työntekijät heitä siitä mitenkään huomauttaneet. Sen sijaan, jos olisimme olleet Suomessa, kaikki muut paitsi maksavat asiakkaat, eli tässä tapauksessa nuo kovaääniset teinit, olisi hyvin todennäköisesti ajettu pois tuosta ravintolasta.  Meno on paljon rennompaa tuolla muualla, jopa näköjään pohjoismaissa.

En sano, että asiat muualla ovat paremmin.  Tavallaan tätä Suomen järjestystä ja selkeää menoa alkaa matkustaessa arvostamaan ihan eri tavalla. On kiva kun on säännöt ja selkeät lait, silti tekee hyvää välillä nähdä muutakin. On ihana vaan istua aloillaan ja katsella eri maiden arkista menoa. Ei minua kiinnosta kierrellä turistinähtävyyksiä. Toki, jos ne nenän eteen tulevat, saatan ottaa kuvan tai kaksi mutta harvoin kierrän paikkoja sen takia, että jotain pitää nähdä. Paitsi jos se on jotain mahtavaa mitä löytyy luonnosta, ei välttämättä ihmisen tekemänä.

Meidän maailma avartuu seuraavaksi…

Me ollaan miehen kanssa yhdessä kesälomalla elokuun ja syyskuun vaihteessa. Minulla on siellä pari viikkoa lomaa ja lähdetäänkin reissun päälle ihan uuteen maahan. Matkakohde löytyi ihan sattumalta. Eipä ole koskaan aiemmin edes tämä vaihtoehto käynyt mielessä kun matkoja olen selannut. Italiasta olen aina haaveillut ja Italiaan siis lähdetään. Ei kuitenkaan jäädä mantereelle vaan lähdetään Italialle kuuluvalle saarelle eli Sardiniaan!

Kuvat Sardiniasta : Sardinia, @TUI

Sardinia on täynnä hiekkarantoja. Näitä rantoja on kuvattu Euroopan Caribiaksi. Enkä ihmettele. Olen selannut nyt niin paljon kuvia ja kokemuksia tuosta saaresta, että ei voi kuin ääneen huokailla, että tulisipa loma jo ja pääsisi Sardiniaan. Noh, enää ei ole kuin 70 päivää, eli ei paljoa mitään.

Onko siellä blogin lukijoissa ketään kuka olisi Sardiniassa käynyt? Meidän Fitfashion blogaaja Anna on vieraillut Sardiniassa ja häneltä jo kyselinkin kokemuksia tuosta heidän reissustaan. Anna oli ainakin ihastunut paikkaan ja luulen, että niin käy myös meille. Katseltiin jo vuokra-autoja, eli tarkoituksena on lähteä ainakin pariksi päiväksi kiertelemään saarta. Meidän hotelli sijaitsee pohjoisessa, kaupungissa nimeltä Alghero.

Mää jatkan matkahaaveilua, laittakaa te tulemaan kokemuksianne Sardiniasta! <3

Lähtölaskenta on alkanut!

6 kommenttia

 1. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Mä oon täysin samaa mieltä matkustelusta, ja pyrin matkustelemaan itse niin paljon kuin mahdollista. Tai no, mahdollista mulla olis vaikka joka kuukausi matkustella, mutta se matkakaverin saaminen on asia mikä rajoittaa kun en halua matkustella yksin. Mä tarvin seuraa ja ihmisen kenen kanssa olla reissussa.

  Italia on ihana paikka ja mä kävin kolme vuotta sitten Milanossa, ja nyt oltiin Roomassa ja Santa Marinellassa. Hyvinkin todennäköisesti Italiaan lähden piankin uudestaan, kun nuo Rooman lennotkin on niin halpoja, voi sitten omatoimisesti mennä junalla vaikka jonnekin muualle Italiassa.

  Minnahan (Tyttö sinät olet vahva) on lähdössä Sisiliaan elokuussa, ja Outi (Outi Karita) on siellä Pohjois-Italian suunnilla autolomalla tällä hetkellä. Italia on alkanut kiinnostamaan ihmisiä taas enemmän varmaan kun noita helppoja pakettimatkojakin sinne tuunataan enemmän ja enemmän tällä hetkellä.

  Mutta niin, Sardiniasta ei ole kokemuksia vaan Italiasta noin yleensä, ja se mikä siellä on parasta on ruoka ja sää <3

 2. Henna kirjoitti:

  Sardinia on mieletön! Olin muutama vuosi sitten, vuokrattiin auto ja ajeltiin pohjoisessa joka päivä uuteen paikkaan. Todella kaunista, rentoa, ihanaa, sellaista maaseutu-Italiaa. Löytyi todella uniikkeja paikkoja ja matka oli romanttisimpia ja läheisimpiä ikinä. Palaisin koska vain. Ja autovuokra ihan olematon

  • Noora kirjoitti:

   Oi, kiitos kommentista ja autonvuokraus-vinkistä! Eli kannattaa sitten paikanpäältä vasta vuokrata? 🙂

 3. Elina kirjoitti:

  Oih! Sardinia on kyllä yksi kauneimmista paikoista missä oon käynyt euroopassa! Itse vietettiin loma etelässä torre delle stellessä ja kurvailtiin päivittäin vuokra-autolla sitten eri biitseille. Ja ei vitsit! Niiiiin kaunista, niin ihana tunnelma, hyvää ruokaa ja ah!
  Me vuokrattiin auto ihan tunnetun välittäjäfirman kautta etukäteen. Varmaan tämä kannattaa koska ainakin meillä oli autoa hakiessa kaikissa välittäjäfirmoissa kauhea jono, joten ilman varausta tuskin autoa sai. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *