Hae
Mansikkapilvi

Parisuhde peilaa minua itseä

Voitko sitten aina käytön jälkeen täyttää kastelukannun, että vesi on hapettunutta kun seuraavan kerran kastellaan kukkia…

…Sanoin minä eräs päivä miehelleni. Seuraavan kerran kun kastelin kukkia kastelukannu oli tyhjä. Hups! Muistelin, että itse taisin edellisen kerran kastella kukat…Todellisuudessa asia menee niin, että mies kyllä muistaa minun ohjeet ja minä en.

Parisuhde tekee kyllä hyvää ihmiselle. Parisuhde on kuin peili. Jos teet jotain jollain tapaa, niin saat hyvin nopeasti nähdä oman itsesi. Jos siis vain tajuat avata silmät ja ymmärrät tarkastella omaa käyttäytymistä. Minä olen kyllä havahtunut, monta kertaa.

Olen tämän nykyisen parisuhteen aikana jälleen kasvanut hirveästi. Olen joutunut kohtaamaan ongelmakohdat omassa itsessäni ja omassa käytöksessäni. Parinvuoden sinkkuajan jälkeen ajattelin korjanneeni yksikseni ongelmakohdat itsestäni pois. Ajattelin, että nyt osaan olla hyvä puoliso toiselle, jos jonkun tapaan. Sitten kun lopulta tapasin, huomasin, että olen ihan keskeneräinen. Mieheni on mahtava ja kestää kyllä minun opettelun. Mieheni on myös siitä mahtava, että hän osaa puhua, jos minä vain maltan kuunnella. Aina minullakaan ei ole tarve inttää vastaan, vaan voi sanoa, että niin, olet oikeassa kulta. Ei minun tarvitse olla aina oikeassa.

”Kaikki, joka meitä toisissa ihmisissä ärsyttää, johtaa oman itsemme ymmärtämiseen.”
-Carl Gustav Jung-

En minä nalkuta ainakaan

Harva nainen haluaa myöntää sitä, että nalkuttaa. Mä nalkutan kyllä joskus, joo ja hävettää myöntää se. Olen ajatellut, että enhän minä nalkuta mutta perkele, kyllä minä teen sitä. Huomauttelen paidoista tuolien selkänojilla, vaikka toinen on juuri siivonnut auton. En keskity siihen mitä toinen tekee, vaan siihen mitä toinen on jättänyt tekemättä. Ihan tyhmää. Ihan tyhmää etenkin silloin kun tajuaa sen, että miten on toiminut. Kun tottuu liian hyvään, sitä sokeutuu sille hyvyydelle ja huomaa vaan ne huomautettavat asiat, joilla ei ole oikeasti enää mitään merkitystä. Asioita alkaa pitää itsestäänselvyytenä. Tietenkin mieheni siivoaa auton mutta kyllä hänen täytyy korjata nuo vaatteet pois lojumasta myös. Mitä merkitystä minun hyvinvoinnille on sillä, että mies on jättänyt paidan tuolin selkänojalle, jonka hän kaiken lisäksi korjaa siitä pois yleensä päivän sisällä? Ei mitään merkitystä, paita voi ihan hyvin olla siinä.

Ihan tyhmää. On niin paljon helpompaa sanoa sille toiselle, et hei voisitko tehdä jotain tolle paidalle, kuin sanoa minulle itselleni, et relaa vähän ja sano kiitos kun toinen on tehnyt kuitenkin jotain hyvää. On tuskaista huomata välillä se, että vaadit toiselta ihan liikaa, etkä itse ole tyytyväinen mihinkään vaan vaadit vaan enemmän.

Onneksi näihin asioihin havahtuu aika ajoin. Haluan ennemmin olla kiitollinen siitä mitä toinen tekee, en tyytymätön. Haluan positiivisuutta negatiivisuuden sijaan. Se kai se on lähtökohtaisesti kaiken tarkoitus, tai niin ainakin haluaisin asioiden olevan. Mä en ole täydellinen mutta mä voin oppia. Oppia omasta itsestäni, en toisesta mutta toisen avulla. Siitähän se kaikki muutos lähtee, halusta olla parempi.

17 kommenttia

 1. 123 kirjoitti:

  Vesi haihtuu, ei hapetu… ovat kaksi eri asiaa 😀

  • 123 kirjoitti:

   Ja tuota noin, mikä mahtaa olla edes pointti ekassa lauseessa…?!? Ei sille vedelle mitään, eikä varsinkaan hapettumista, tapahdu siellä kastelukannussa. Luuletko veden olevan jollain tavalla happipitoisempaa, jos sitä seisottaa? Mitä helkkaria???

   • Noora kirjoitti:

    Hei 123!

    Ihan alkuun, piti itsekin käydä asia tarkistamassa kun aloit mua niin epäilemään mutta kyllä. Vedestä tulee happipitoisempaa kun sitä seisottaa edes yön yli 🙂 Ja toisekseen, huh huh tän kommentin kanssa. Hapettuminenko tässä oli sun mielestä nyt se pointti? 😀

    ”Kraanavettä kannattaa hetken aikaa seisottaa kraanasta ottamisen jälkeen. Tällöin vesi hapettuu, klooria haihtuu ja veden lämpötila tasaantuu.”
    Tästä linkistä voit lukea lisätietoa 🙂 -> KLIK

  • Nimetön kirjoitti:

   Nyt on kyllä taas tartuttu niin olennaiseen asiaan että voi perkele sanon vaan :D:D:Ddd

  • Noora kirjoitti:

   Joo ei mun tarkoitus ole täyttää kastelukannua vedellä ja viedä sitä pihalle HAIHTUMAAN. 🙂

  • 123 kirjoitti:

   Ihan kemiaa opiskelleena voin sanoa, että täyttä hölynpölyä. Linkkasit jonkun ”omakoti” lähteen ja missään muualla tätä väitettä ei tue kuin ihmisten uskomukset keskustelupalstoilla. Veteen liuenneelle kloorillehan tässä yritetään tehdä muutosta – kraanavesi on eri asia kuin tavallinen vesi, sillä siihen on liuenneena epäpuhtauksia. Tämän lisäksi kloorille ei edes tapahdu mitään vaikka niin haluttaisiinkin, hevonpuppua. En tiedä oletko tehnyt muutoksia veden ionituloon ja keksinyt emäs-happo-kemian sääntöjä uudestaan, mutta puhtaan veden pH on tasan 7 eikä se seisottamalla miksikään muutu. Veden lämpötila tasaantuu tasantarkkaan ihan fysiikan lakien mukaisesti eikä sillä ole mitään merkitystä kasville noissa lämpötiloissa, tämän on ihan biologi kertonut. Jos happipitoisempaa vettä haluat, niin luulisi tietävän ihan cokispulloista, että kaasut liukenee kylmään nesteeseen paremmin ja veden seisottaminen saa sen lämpenemään ja happea liukenee vähemmän. Tämän lisäksi kasvit eivät siltikään pyri ottamaan happea juurillaan vaan lehdillään ja varrellaan.
   Haihtumiseen sekoitin, koska en ymmärtänyt mitä hait takaa, ja luulin että vettä oli päästetty haihtumaan kun en saanut tekstistä selvää. En todellakaan tiennyt, että näin naurettavia uskomuksia on olemassa. Ei vesi itsekseen hapetu, hyvä luoja sentään.
   Jatkossa ei kannata heti suuttua ja ruveta näsäviisaaksi.

   • Noora kirjoitti:

    Tietenkin olet opiskellut kemiaa 😀 Naurettavat uskomukset elävät tiukassa 🙂 Vienkin tänään vettä taas hapettumaan kastelukannuun, niin kasvini saavat happirikasta vettä juurilleen 🙂

    T. Hortonomi-Hassinen <3

  • 123 kirjoitti:

   Syy miksi olet sairaanhoitaja etkä lääkäri 🙂

   • Noora kirjoitti:

    Niin, kaikki meistä ei ole sairaanhoitajia eikä kaikki meistä ole lääkäreitä ja se on mulle ainakin ihan ok 🙂

  • Elina kirjoitti:

   Tsiisus tähänkö sitten piti juuttua kun tekstin pointti oikeasti tärkeä asia 😀 mutta pakko silti itsekin kommentoida (yliopistossa kemiaa lukevana, tietenkin :D). Veteen liukenee happea. Sitä tässä varmaan tarkoitetaan, hapettuminen ei ehkä ihan oikea sana mutta ymmärrettävä. Siitä ei mitään hajua auttaako enemmän happea sisältävä vesi kasveja, mutta tuo on ihan totta että sitä sinne ilmasta liukenee. Kylmään enempi kuin lämpimään, sekin totta 🙂
   Itse aiheesta, tuo on niin totta! Itsekin välillä huomaan kommentoivani ihan tyhjänpäiväsiä juttuja, esim juuri pöydälle jäänyttä kahvikuppia, vaikka se ei mitenkään hankaloita elämääni ja siirtyy miehen toimesta tiskikoneeseen kuitenkin ennemmin tai myöhemmin. Ehkä sitä joskus oppii olemaan nillittämättä jos tarpeeksi kauan harjoittelee 🙂

 2. Viivi kirjoitti:

  Ihan täysin samoja ajatuksia kun mulla! Monesti on avaamassa suunsa taas jostain ihan vähäpätöisestä asiasta, kuten miks lasi on pöydällä eikä koneessa? Tai pyydän marketissa hakemaan saippuaa ja se ei oo just sitä merkkiä, mitä ite ostaisin. Mut mitä hemmetin väliä?!?!
  Oon petrannut tätä, lasken kolmeen ja mietin onko se sen arvosta, kun toinen kumminkin yritti vaan olla avuks. Pitääkö sen oman mielipiteen asioista olla muka se oikea?
  Oon kaupassa töissä ja kuulen usein ihan hirveetä kyykytystä naisilta miehiään kohtaan; liian käyrä kurkku, väärä maitotölkki plaaplaa.
  Monesti jos miehet tulee yksin asioille vaimojensa usuttamina, ne on hirveen huolissaan ettei vahingossakaan vie väärää tuotetta. Hei haloo! ?

  • Noora kirjoitti:

   Jep 🙂 Välillä on hyvä pysähtyy miettii itseään ja sitä miten toimii ja käyttäytyy 🙂

 3. Lila kirjoitti:

  Mää en kestä, kaunis kirjotitus parisuhteesta ja oman itsensä kehittämisestä ja mihin tässä tartuttiin… veteen ??? keep up!!

 4. Anu kirjoitti:

  En ole parisuhteessa, mutta luin fiksun postauksen silti. Kommenteista löytyivät taas päivän naurut. Ei hel…:D Jotkut ihmiset vaan suorastaan rakastavat tarttua toisen ”virheisiin”. En tosin itse edes tätä ”virheeksi” huomannut, varmaankin siksi, etten ole ihminen, joka niitä aktiivisesti toisten sanomisista etsisi…

  • Noora kirjoitti:

   joo ja siis mitä sitten vaikka puhun hapettumisesta vaikkei sitä tieteellisesti pystytä todistamaankaan tapahtuvaksi. Aion edelleenkin puhua hapettumisesta 😀 Vienkin taas tänään vettä hapettumaan pihalle 🙂

 5. Liisa kirjoitti:

  Liian käyrä kurkku ? Kiitos tästä kommentoija Viivi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *