Hae
Mansikkapilvi

Maisemakahvilan marjapiirakka

Itselle juhannus on vähän niin kuin joulu; silloin saa syödä hyvin ja koska on ns. yöttömän yön juhla, niin yölläkin saa syödä. Juhannuksen kunniaksi halusin leipoa jotain hyvää meidän kahvipöytään.

Sain vinkin reseptiin työkaveriltani. Tämä marjapiirakka oli ollut kuulema super hyvää. Piirakassa on herkullinen, suussa sulava murupohja ja sitä ihanaa murua siinä piiraan päälläkin! Työkaverini oli tehnyt piirakan raparperitäytteellä mutta itse käytin siihen marjoja. Tulee hyvää varmasti kummin vain. Valmistukseen meni aikaa noin tunti. Taikina oli nopea valmistaa ja työläin vaihe oli levittää pohjataikina uunipellille.

Tässä teillekin resepti suussa sulavaan hyvään <3

MURUSEOS:

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

250 g sulatettua voita tai margariinia

POHJATAIKINA:

noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

TÄYTE:

1 l raparperipaloja, omenaa tai marjoja
2 tölkkiä (2 x 250 g) maitorahkaa
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

PINNALLE:

noin 1/3 muruseoksesta
Marjapiirakan valmistaminen lähtee liikkeelle pohjan kuivien aineiden sekoittamisella. Kun kuivat aineet ovat sekaisin keskenään, lisätään joukkoon sulatettu voi. Itse hämmensin tätä taikinaa puukauhalla ja se toimi vallan hyvin.
Sitten erittelet taikinan. Isompi osa taikinasta jää pohjaksi ja 1/3 ripotellaan sitten piiraan päälle ennen uuniin menoa.
Pohjataikinaan lisätään vielä kananmuna ja piimä ja tämän jälkeen koko komeus levitetään uunipellille. Nuolija on tässä hyvä apu! (Itse voi nuolla sitten kulhot puhtaaksi, taikina on hyvää. No ylläri, sokeria ja voita :D)
Levitetyn taikinan päälle lisätään täyte, eli ne raparperinpalat, marjat tai omenaviipaleet. Tämän jälkeen päälle kaadetaan rahka-kananmunasekoitus.
Ja tämän kaiken päälle ripotellaan sitten se erilleen otettu muruseos.
Tässä vaiheessa piirakka on valmis laitettavaksi uuniin. Uuni 175 asteeseen ja piirakka tuonne alatasolle noin 45 minuutin ajaksi. Parasta on antaa piirakan hiukan seisahtaa ennen tarjoilua, että massa hiukan jämäköityy. Piirakan kanssa voi tarjoilla vaikka vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta mutta menee piirakka ihan paljaaltaankin kahvin kanssa 🙂

Eikun kokeilemaan! Helppo resepti ja maistuu varmasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *