Hae
Mansikkapilvi

Kun tukka paskaksi meni

Tiedän, että ihmiset tykkää negatiivisuudesta ja siitä jos jollekin sattuu jotain. No nyt on sattunut. Olkaa hyvä ja lukekaa ja nauttikaa.

Mun tukka on tosi tuuhea, sitä on paljon. Olen värjännyt tukkaani useamman vuoden. Koskaan en värjäytä koko pituutta vaan värjäämme kampaamossa vain tyven. Joskus sävytetään pesupaikalla pituutta, että kirkas väri pysyisi myös latvoissa. Noh, mikä meni eilisellä kampaajakäynnillä pieleen? En rehellisesti sanottuna tiedä. Sanoin kampaajalleni, jolla olen käynyt useamman kerran, että nyt tällä kertaa pelkkä tyvi. Ei pituuksiin mitään. Ehdotin, että alamme kirkastamaan hiukan tummunutta hiuksen pituutta seuraavalla käynnillä ja hän oli samaa mieltä.

Tukka meni ensin vihreäksi

Kun muutimme huhtikuussa uuteen kotiimme, huomasin, että hiukseni alkoivat hiukan vihertämään. Ajoitin sen siihen ajankohdalle kun muutimme.  Tukka värjättiin pinkiksi, oliko se maaliskuuta. Tämän alkaessa haihtumaan pois, tukkaani tuli päälaelle vihertävä läntti, joka kyllä sitten saatiin kampaajallani käydessä piiloon. Kuitenkin tämän jälkeen sävyni hiuksissani alkoi tummumaan. Se ei ollut enää kirkkaan vaalea.

Kampaajani mietti, että onko meidän vesijohtovedessämme metalleja ja kun käytän Silver-tuotteita, niin ne sitten muuttavat hiusteni sävyn. Uusi talo ja uudet vesiputket. Joo, ajattelin, että sitä se varmaan on. Uusista vesiputkista irtoaa metallia. Kuitenkin mieheni tavallaan kumosi tämän teorian, koska hän uskoo, että vesiputket olisivat muovia.

Värjäyksen piti mennä ihan tavallisen kaavan mukaan

Noh. Kampaajani levitti tyvivärin. Pesupaikalle mentäessä hän ehdotti jotain vihreyttä taittavaa sävyä, minkä hän voisi laittaa pesupaikalla pituuteen. Olin et okei, kyllä se vissiin tietää mitä tekee. Tätä ennen hän pesi hiukseni metallinpoisto-shampoolla. Missään vaiheessa päänahkaani ei kuumottanut, eikä kirvellyt tai mitään muutakaan tavallisuudesta poikkeavaa. Lopuksi hän pesi vielä kertaalleen tukkani tällä metallinpoisto-shampoolla.

Pesujen jälkeen palasimme kuivaamaan hiusta. En huolestunut heti tukasta kun näin sen. Märkänä hius on paljon tummempi kuin kuivana. Noh, kun tukka alkoi kuivua sanoin kampaajalle ensimmäisen kerran, että tämähän tummeni paljon! Kampaaja sanoi, et eii ku tää on vielä kostea. Olin et okei, niin varmaan sitten. Pulssi alkoi nousta kun tuijotin sitä hirveää sävyä.

Tukka tuli kuivaksi ja näytti edelleen tummalle. Sävy oli ei minkään värinen. Menin paniikkiin ja sanoin, että tukka on aivan järkyttävän värinen. Haroin hiuksiani ja mietin vaan, että järkyttävää. Kampaaja ehdotti, että mitä jos laitetaan Olaplex. Sanoin, että mitä se hyödyttää tähän väriin, että eihän se värille mitään tee. Kaivoin kuvan itsestäni esille eiliseltä aamulta ja sanoin kampaajalle, että tältä tukkani näytti vielä aamulla ja nyt se on tällainen.

Kampaaja alkoi mennä puolustuskannalle ja tuumi, että se metalli mun hiuksissa on tehnyt tämän Metalli sitä ja metalli tätä. Sitten hän sanoi, ettei ainakaan vaalentamaan uskalla alkaa tätä mun tukkaa. Noh. Vedin tukan ponnarille ja lähdin kampaamosta pois. En onneksi joutunut maksamaan mitään.

Tukka aivan hirveä ja sitten vielä pyörällä nurin

Lähdin ajamaan pyörällä kotiini niin järkyttyneenä, että kaaduin keskellä katua suoraan asfalttiin. Nyt mulla on molemmissa käsissä ihorikot ja vasen polvi ilman nahkoja ja kipeä. Puhelin lensi kädestä kaaressa kaatuessani, kun paasasin tietenkin samalla miehelleni hirveistä hiuksistani. ONNEKSI puhelimelle ei käynyt kuinkaan, sehän se olisi tästä vielä puuttunut. Siihen sitten pysähtyi pari jalankulkijaa auttamaan mut pystyyn ja matka jatkui.

Kotiin päästyäni laitoin heti viestiä tukkamestari Umpulle. Selitin hänelle tilanteen ja kysyin, että mitäs nyt. Sain ohjeita ja Umppu oli sitä mieltä, että kampaaja on nyt tehnyt tässä virheen. Konsultoin myös toista kampaajaa ja hän oli Umpun kanssa samoilla linjoilla. Molemmat mietti kovasti, että mitä aineita mun päähän on oikein käytetty. Jos hiuksissa olisi metallia, niin ei niiden pitäisi tummua kun vaalennetaan. Nyt mun tukkani oli villasukka, kuten Umppu sitä nimitti. Villasukka, just sitä tää on.

Kävin ostamassa ohjeiden mukaan syväpuhdistavaa shampoota ja pesin sillä illalla pari kertaa tukan. No ei apua, tietenkään. Tilanne sen sijaan suihkussa paheni. Hiuksia tippui tukoittain. Tällaista minulle ei ole koskaan käynyt. Tänä aamuna harjasin hiukset ja alla olevasta kuvasta näette, että minkä verran hiuksia irtosi neljällä vedolla ja käytin harjatessani kuitenkin Tangle Teezeria, jonka ei pitäisi tukka katkoa.

Olen nyt aivan totaalisen järkyttynyt, pettynyt ja surullinen, että mitä hittoa mun hiuksille kävi. Aion soittaa tänään eiliselle kampaajalleni ja pyytää häntä kertomaan, että mitä mun tukkaan on laitettu. Nyt sitten muut saa miettiä, että mitä tälle enää uskaltaa tehdä. Mä vaan mietin, että tippuuko mun tukka kokonaan 🙁 🙁

Hiukset on niin suuri osa mun identiteettiä. Olen aina ollut pitkätukkainen. Olen pääsääntöisesti aina ollut blondi. Joillekin tällainen asia merkkaisi mitään. Minulle merkkaa. OON NIIN JÄRKYTTYNYT!

Oikealla entinen tukka ja vasemmalla eilinen tyvivärjäyksen lopputulos 🙁 Kuva ei anna oikeutta tukan kauheudelle.

84 kommenttia

 1. Essi kirjoitti:

  Eihän toi väri ees näytä mitenkään pahalta? Ehkä kannattaa olla hetki värjäämättä, ja käydä parturikampaamossa kasvotusten sanomassa ettet ole tyytyväinen palveluun.
  Sekä kannattaa mennä toiseen parturiin, itse suosittelen Seppälän Prisman parturikampaamoa, siellä on ammattitaitoista porukkaa ja heidän instagramsivuillaan on hyviä kuvia kampauksista/leikkauksista.

  • Noora kirjoitti:

   Kyllä tää aika kauhee on. Ja etenkin kun halusin vain tyvikasvun piiloon, ni koko tukan väri muuttui. Plus et irtoo solkenaan tätä hiusta. Soitin sinne jo tänään ja sanoin eilenki ihan suoraan että en ollut tyytyväinen.

   Kiitti kampaamo vinkistä!

 2. Minttu kirjoitti:

  Toi kuva ei varmaan nyt tosiaan tee oikeutta värin ns. kauheudelle koska näyttää omiin silmiin sellaiselta tuhkanvaalealta eikä mitenkään kamalalta. Tietenkin jos ja kun tarkoitus oli värjätä tyvi niin onhan toi sävy nyt ihan eri kuin sun aiempi. Itselläni myös pitkät hiukset ja koen että hiukset ovat niin suuri osa identiteettiä ettei oo yhtään kivaa jos ei tunne oloaan värissä luontevaksi! 🙁 Onneksi kyseessä on kuitenkin uusiutuva luonnonvara 😉 tsemppiä värinkorjausoperaatioon! 🙂

  Minttu
  https://lifeofmenta.wordpress.com

  • Noora kirjoitti:

   Joo, siis jotkut varmaan haluaisi tällaisen. Tää on varmaan aika lähellä mun omaa luonnollista väriä. Mutta kun se ei ollu tavoite, eikä tavoite todellakaan ollut se, että tukka palaa irti! Mä vaan vedän koko ajan hiuksia tosiaan nipuittain irti ponnarista. 🙁

 3. Jenna kirjoitti:

  Apua! Tsemppiä! Ymmärrän tuskan, vaaleita hiuksia osaa oikeesti tosi harva värjätä!!! Mun kampaaja muutti ja joudun käymään nyt sen takia toisella kampaajalla, jota mun vakikampaaja suositteli, mutta ei se lopputulos ole yhtään sama! Enkä tiedä mitä teen seuraavalla kerralla kun pitäis hiuksia mennä värjäämään kun niin monet ei vaan osaa värjätä vaaleita oikein 🙁

  • Noora kirjoitti:

   Joo, siis oon itse kertaalleen täällä Jyväskylässä asuessani jo vaihtanut kampaajaa. Oon tukka-asioissa tosi tarkka ja nyt sitten kävi näin 🙁 Kiitos ymmärryksestä!

 4. Johanna kirjoitti:

  Ymmärrän tuskasi. Itse olen aina kamppaillut painoni ja ulkonäköni kanssa ja aina olen sanonut että hiukseni ovat ainoa asia mihin voin olla tyytyväinen itsessäni. Ihan kauheata jos ne menettäisin.
  Oletko ennen käyttänyt samaa kampaajaa? Aina kun kampaajaa vaihtaa on siinä omat vaaraansa. Itse olen onneksi löytänyt luotettavan kampaajan.
  Tsemppiä sulle! Varmasti vahinko saadaan vielä korjattua.<3

  stepstodreams7.blogspot.com

  • Noora kirjoitti:

   Joo siis olen käyttänyt tätä kampaajaa tällä Jyväskylässä pidempään jo. En tajua mitä nyt kävi. Kiva, että sulla on luottokampaaja. Ne on kultaakin arvokkaampia. Toivotaan, ettei kaikki hiukset tipu 🙁
   Kiitti tsempeistä 🙂

 5. :) kirjoitti:

  Toihan on upean värinen! paljon parempi nyt kuin ennen! 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Ei ole. Tää on tumma maantie. YÖK

  • Nimetön kirjoitti:

   Samaa mieltä, että uusi väri parempi. Entinen väri taas on aivan kauhee kusenkeltainen.

   • Noora kirjoitti:

    No minun mielipide on eri. Minä menin värjäämään tyven vaaleaksi, en koko tukkaa ja sain sitten palaneen hampun harmaana kauttaaltaan vaikka sitä en tilannut.

    • Nimetön kirjoitti:

     Joo, tuo uusi väri on toki parempi, eihän siinä mitään epäselvää voi olla, mutta mitä se hiustenlähtö on? Senhän tuossa luulisi kuitenkin se oikea ongelma olevan, jos niitä hiuksia siis tosiaan lähtee poikkeavasti.

 6. Hms kirjoitti:

  Mitä helv****ä?! Värin kestäisi ehkä joo, mutta että sitä irtoilee??? ? Mitähän sulle on tehty..? Osasko kampaaja selittää mitään järkevää?

  • Noora kirjoitti:

   Kampaaja syytti vain metallia mun hiuksissa, että se kääntää värit väärin, kun ne reagoi keskenään. Mulle on laitettu vääriä sävyjä päähän.

 7. Suvi kirjoitti:

  Älä vaan tee mitään! Blondatut hiukset on huokoiset niin joku kevytsävy voi lähteä muutamassa pesussa. Kuvassa väri näyttää ihan kivalta, sellaiselta luonnollisen tuhkanvaalealta.

  • Noora kirjoitti:

   Mut tää on kaukana tuhkanvaaleasta luonnossa. Tää on maantieharmaa, villasukka, jota en todellakaan haluaa. Plus tää hiusten irtoaminen 🙁

 8. Viivi kirjoitti:

  Voi apua! Vaaleiden hiusten omistajana tunnen tuskasi. Mulla alkaa tukka tosi lievästi taittaa myös vihreeseen, kun kampaamo käynti venyy, mut Palokan cittarin hiushuoneella myydään siihen tarkoitettua shampoota.
  Toivottavasti saat hiukses pian kuntoon, sulla on tosi ihana tukka.

  • Noora kirjoitti:

   Tuskaa tää on. Etenkin kun halusin vielä kirkasta tätä niin nyt tää on entistä sameampi. 🙁 oon niin pettynyt. Okei, kiitos vinkistä. Toivon todella itsekin, että saan tukan kuntoon.

 9. evelynnn kirjoitti:

  Mä oon kans aina ollut pitkötukkainen blondi ja tää on niin iso osa mun identiteettiä, joten ymmärrän sua! Oon miljoona kertaa miettinyt hiusten värjäämistä vähän tummemmaksi, luonnollisemmaksi vaaleaksi, mutta emmää vaan pysty! Toivottavasti sun hiukset tulee kuntoon! 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Tää nyt on olevinaan joku luonnolisempi vaalea, niin hyi yäk. Mä en kyllä tällaisesta tykkää. Enkä tykkää jos tukka tippuu. Kiitos myötätunnosta.

 10. henna kirjoitti:

  kamalaa! toivottavasti tukkas saadaan kuntoon 🙁 hiustenlähtö on myös todella ahdistavaa.

 11. Riitta kirjoitti:

  🙁 Voi että. Selvisikö mitään kun soitit, eli että mikä voisi tehdä varsinkin tuon tukoittain irtoamisen? Sulla on kyllä mielettömän ihanat hiukset ollu aina ja hiusasia vaan on PÄÄASIA, ihan hirveältä tuntuu varmasti.

  • Noora kirjoitti:

   Kampaajani ei sanonut mitään kun sanoin, että nyt tukkaa irtoaa. Ammattitaitoista. Kertaakaan en ole kuullut pahoittelua asiasta. Ainoastaan puolustelua, että vaaleita sävyjä on käytetty ja mun tukassa on rautaa, että tyyliin oma vika.

  • Riitta kirjoitti:

   No jopas. Jossain ryhmässä tuskailivat Jyväskylän metallisen veden kanssa, en nyt just muista mitä sanaa siitä käytettiin, puhuivat siellä eri kaupunginosista ja niiden erilaisesta vedestä. En tiiä voisiko tuohon olla apua siitä mustikkakikasta, eli mustikanmehua hoitoaineeseen. Se kirkastaa ihanasti pois keltaisuutta vaaleista hiuksista, mut en saa kuvasta selvää taittaako tuo luonnossa keltaiseen vai mihin. Facen freetoxaajat ryhmässä on useampia kuvia siitä mustikalla kirkastamisesta ja on kyllä tosi kauniita tullut. En tiiä voisiko se poistaa myös sitä mahd metallia hiuksen pinnasta, jos se oikeasti olisi se ongelma.

 12. Miisa kirjoitti:

  Mikä kampaamo :O ?? T. Jyväskyläläinen

  • Noora kirjoitti:

   Noh, en tiedä alanko mustamaalaamaan ketään. Jos saisin vielä asian jotenkin hoidettua.

 13. EB kirjoitti:

  I feel you! Myös minulla on vaaleat hiukset ja olen tosi tarkka siinä minkälainen vaalean sävy hiuksissani on! Jonkun toisen silmissä jokin vaalea väri saattaa näyttää kauniilta, mutta saattaa olla, että itse ei vain juuri ko. sävyssä viihdy (vaikka muut kuinka sanoisivat sävyn olevan kaunis ja sopiva juuri sinulle!).

  Tuo hiusten lähteminen on se, joka kyllä kummastuttaa…ihan kuin hiuksia olisi käsitelty liian voimakkailla aineilla ja tästä syystä hiukset katkeilevat…

  Toivottavasti tilanne kuitenkin tasaantuu (hiusten katkeilu) ja saat hiukset muutenkin kuntoon. Itse en kotona uskaltaisi tehdä mitään vaan menisin jollekin toiselle kampaajalle ja kertoisin tapahtuneesta.

  • Noora kirjoitti:

   Joo en mä kotona ala tekemään mitään, enkä ole siis koskaan tai no oon koskaan mutta en vuosiin tehnyt kotivärjäyksiä.

   En todella tiedä mistä tää katkeilu johtuu. Toivottavasti loppuis pian.

 14. Johanna kirjoitti:

  Voi ei, painajaismaista. Sun hiukset on ollu todella upeat!!! Toivottavasti loppuu hiusten lähtö ja saat hius-asiat kuntoon jotenkin! Itsekkin oon kokenu vaalean pehkoni kanssa katastrofeja, mutta tukkoja ei sentään ole lähtenyt. Tsemppiä!

  • Noora kirjoitti:

   tää on ihan kuin mun pahimmasta painajaisesta 🙁 🙁 aivan kauheeta. Kiitti tsempeistä 🙂

 15. Jenna kirjoitti:

  Voi apua! Mulla levisi silmät päässä, kun lopputuloksen näin. Mulla ainut oma kauhistuttava käynti on ollut kun veti ihan liian lyhyeksi, vaikka sanoin että pituutta niin että saa kiinni. Onneksi omani kasvaa nopeasti ja oli jo siedettävä parin kk:n jälkeen. Tosin ajokortissa näytän ihan murhaajalta, koska se tukka on siinä :/

  Ihan hirvittävä määrä kyllä tukkaa lähtee. Ainoa jolloin mä oon nähnyt tuollaisen määrän lähtevän oli kun kaveri värjäsi liian usein liian voimakkailla aineilla, tukka kuivui ja katkeili koko päästä. Itse kanssa blondi ihan luonnostaan, mutta kirkastan väriä aika ajoittain vähän vaaleampaan kuin omani on, ja olisi kyllä katastrofi jos kampaaja värjäisi ihan miten sattuu.

  Onnekseni itsellä on luottokampaaja, jolle voin huoletta sanoa tee mitä haluat ja aina tulee hyvä jälki. Tän takia mulla on kampaajakäynnit pidentyneet, kun käynyt aina kun kotiin tullut lomalle. Kampaajani on kotikunnassa ja itse opiskelen erissä niin pitää aina etukäteen varata et on varmasti aika.

  Tsemppiä! Pidän peukkuja et tuohon löytyisi jokin ratkaisu.

  • Noora kirjoitti:

   Kiitos. Tää on ihan järkyttävää ja voit uskoa miten pelottaa viedä tää pehko nyt jollekin taas tuntemattomalle korjattavaksi. Tää on kamalinta ikinä, vaikka kyse onkin hiuksista jotka kasvaa aina takaisin, toivottavasti. Ihan hirveetä 🙁

 16. Suuuuppa kirjoitti:

  Ethän olisi raskaana??? Mulla kävi aivan samoin vaaleiden hiusten kanssa! Ihan tismalleen samoin ja meil oli kans siin muutto ja ukko sanoi että muoviputket on uusis talois. Vähän ajan päästä selvis et olin raskaana ja sitä ennen jampaajan kans painittiin just viel. Seuraavak kerral hän sit tokas et hän arvas et hormoonit ois tän takana ja raskaus et monilla käy vaaleiden hiusten kans noin.

  • Noora kirjoitti:

   hahah 😀 No sepä olisikin selitys asialle 😀 En tietääkseni ole raskaana 😀 Tuun kertomaan jos olen 😀

  • tsemppiä kirjoitti:

   Heti ajattelin samaa! Mulla nimittäin sattui samallailla, eli entiseen tapaan värjättiin mutta lopputulos olikin vaan semmoinen villasukan ja tuhkan vaalean sekoitus, kampaajakin selitti että väri ei selvästi vaan ”tarttunut” ja hormoonit olikin syynä 😀 mutta taitaa olla juu sulla nyt ihan muu syy 🙁

  • anne kirjoitti:

   Mulla ihan sama juttu! En tiedä miten hormonit tms vaikuttaa hiustenvärjäyksen kemiaan, koska en ole asiantuntija. Mutta raskauden aikana värjäyksen lopputulosta oli mahdoton ennustaa.

 17. Jenni kirjoitti:

  Voi eikä ??! Sun tukka on ollut niin upee. Värin voi onneksi aina korjata mutta toivottavasti tuo katkeileminen loppuu että jää sitä korjattavaakin. Tsemppiä sulle, muuta en osaa sanoa ❤

 18. Laura kirjoitti:

  Mulle kävi vuosia sitten ihan samalla lailla ja syynä oli oikeasti vesijohtovesi. Heti muuton jälkeen tukka alkoi vihertää ja naapurin vaalea tukka oli ihan samanlainen. Värjätessä tukka sitten paloi ja päänahka myös. Tukkaa irtosi tosi paljon ja se katkeili. Asuin asunnossa puoli vuotta ja muuton jälkeen tilanne korjaantui. Parturia en ole vaihtanut ja tukka saatiin elvytettyä.

  • Laura kirjoitti:

   Asuntoon oli juuri tehty putkiremontti että uudet oli putket myös siellä. Muutin itseasiassa tien toiselle puolelle ja siellä ei ollut tukan kanssa samaa ongelmaa.

  • Noora kirjoitti:

   Minä kyllä vaihdan kampaajaa, se miten hän on tämän asian hoitanut on täysin ala-arvoista.

 19. Mimmi kirjoitti:

  Siis Good God sentään!!
  Kyllä tuollaisessa tilanteessa ammattitaitoisen ja vastuullisen kampaajan luulisi olevan yhtä kauhuissaan ja huolissaan kuin asiakas itse, kun lopputulos on kaukana siitä mitä haettiin. Ja! Ennen kaikkea siinä vaiheessa, kun hiuksia alkaa irtoilla asiakkaan päästä, niin kyllä se pitäisi laittaa kampaajankin miettimään, että mikä meni pieleen.

  Onneksi et sentään tarvinnut maksaa tuosta mitään, vaikka eipä se ilmainen käynti kampaajalla paljon tuossa vaiheessa lohduta, kun hiukset on pilattu.

  Murr. En kyllä tykkää nyt yhtään tosta hommasta, harmittaa sun puolesta.
  Toivottavasti hiukset tulee pian kuntoon, tsemppiä!!

  • Noora kirjoitti:

   No sitä itsekin olen ajatellut. Ei vielä yhtään pahoittelua. Asiakas pyysi vain tyvivärin ja lopputuloksena koko tukka aivan eri värinen ja palanut.

 20. Nimetön kirjoitti:

  Heips! Sen verran että hiukset kyllä voivat tummua jos on metallia ja ne menee sameeksi..Hius voi myös kuumentua ja sen seurauksena katkeilla..Metalli hiuksessa aiheuttaa herkästi vihertävyyttä.. Hiuksiisi laitettu sävy on todennäköisesti ollut erittäin kylmä ja sen seurauksena hius tummunut..Metallia sisältävät hiukset katkeatvat, takkuuntuvat ja ”kahisevat” ..

  • Noora kirjoitti:

   No nyt nää hiukset on aivan palaneet ja kuivuneet. Pyysin vain tyvivärin. Lopputuloksena koko tukka pilalla.

 21. Sandis kirjoitti:

  Heissan!
  Tilanne voi hyvin johtua vesijohtovedessä, ja että hiuksesi reagoivat siksi erilailla kampaajan käyttämiin tuotteisiin. Uudessa talossa putket ovat yleensä tosiaan muovia, mutta vesijohtoveden laatu voi silti olla esim.kovin rautapitoinen tmv.Vesi kannattaa tutkituttaa jos kovin häiritsee. (Tämä vinkkinä mieheltäni, joka on LVI-alan ammattilainen ?)

 22. Emmi kirjoitti:

  Älä huoli, tukka ei irtoa kokonaan päästä. 2v sitten multa lähti vaalennuksen jälkeen (liian kovat aineet kampaajalla) hiuksia päästä ja niskasta katkesi hiukset todella pahasti ja isolta osalta. Tukka päässä edelleen ja sitä kesti noin vuoden ?

  • Noora kirjoitti:

   Joo niskavillat on ainakin kärähtänyt ja niskahiukset siis muutenkin. 🙁

 23. Nimetön kirjoitti:

  Itse muutin parisen vuotta aivan uuteen taloon ja hiukseni ovat luonnostaan aivan vaaleat. Muutaman kuukauden päästä huomasin, että hiuksistani katosi kiilto ja tuntui, että pesun jälkeen hiukseni vaan tuntuvat likaisilta. Ne vaan siis käytännössä roikkuivat päästäni ja tuntuivat ”puumaisilta” ja pikkuhiljaa alkoivat vihertään. Ja Mitä enemmän käytti silver-shampoota, sitä vihreämpi se oli. Tiesin, että uusissa taloissa käytetään muoviputkia ja näin ollen ei pitäisi metallia putkistosta irrota. Kerran hiuksiin tehtiin kylmän ruskeita ja hieman hopeiseen vivahtavia raitoja… no ne eivät kovin hyvin pysyneet ja tukka vaan vihersi raitakohdista enemmän.
  Eri asuinalueilla puhdistetaan vettä eri kemikaalimäärillä ja vesi on ilmeisemmin ph:taan myös erilaista.

  • Noora kirjoitti:

   No just, onpa paskaa vaalee hiuksisena kun oman kodin vesi pilaa tai voi pilata tukan.

 24. Mipa kirjoitti:

  Jos johtuu vesijohto vedestä niin sellaisia suodattimia käsittääkseni myydään suihkuihin, jotka puhdistaa veden. Kampaajani joskus näitä muistaakseni mainosti ja suositteli nimenomaan henkilöille joilla hiukset alkaa vihertää jne. veden takia :). Tosi kurja juttu tuo kyllä on ja kampaajakin mokannut.

 25. Satu kirjoitti:

  Metalli/ mineraalikertymät voi aiheuttaa ”kemiallisen ”leikkauksen hiuksissa.

  • Noora kirjoitti:

   Juu ymmärrän sen mutta jos asiakas pyytää värjäämään vaan tyven niin miten mun koko tukka on nyt paskana?

 26. Ansku kirjoitti:

  Mites veden klooraus vaikuttaa? Ainakin Kuokkalassa huomaan mausta ja hajusta kun on vettä kloorattu. Omat vaaleat hiukset muuttuivat vihertäväksi uimahallissa joskus aikaa sitten, niin tämmöinen tuli mieleen 🙂 Toivottavasti saat tukkasi pian kuntoon ja hiusten katkeilu loppuu!

  • Noora kirjoitti:

   Niin en tiedä,en haista klooria mut ei kai sitä aina haistakaan.

 27. Särkynyt sydän kirjoitti:

  Mulla tukka vahinko sattunut myös taannoin, luonnosta olen tumma mutta värjännyt vaaleaksi. Menin parturiin värjyyttämään tyveä, ja kaikki menikin ihan hyvin kunnes hän levitti värin latvoihinkin. Hiukseni oli vielä olkapäille asti. Ajattelin että ehkä hän tietää mitä tekee. Kun hiukseni pestiin, se irtosi kipukanava tukasta. Olin ihan paniikissa, samoin myös kampaaja, sanoi ettei ole koskaan näin käynyt ja lohdutti että ei tarvi maksaa ja sain muutaman hius tuotteen. Ei se kuitenkaan lohduttanut. Parturi soitti paniikissa toiseen parturiin josta tuli kaksi kampanjaa paikalle, tunsin heidät kun paikkakuntalaisia olivat. Mies sanoi heti että latvoihinkin ei olisi saanut laittaa väriä, ja että minusta tulee nyt lyhyt hiuksinen, mies parturi hiukseni loppuun. Hyvän mallin tekikin, ja tunsin että hyvissä käsissä olisin nyt. Mutta itkien lähdin enkä ole moisen paikkaan palannut.

  • Noora kirjoitti:

   Justiinsa 🙁 kauheeta. Mulla kans varmasti joudutaan aika paljon leikkaamaan tätä hiusta, on niin kärähtänyt latvasta.

 28. Kampaaja kirjoitti:

  Moikka moi!
  Kyllä se metallisuus vaan vaikuttaa ja myös tummentaa joillakin. Ja se toimii katalysaattorina vaalennuksissa, eli hapetevaurioita tulee hiukseen enemmän, selittäisi tuon hiustupsujen määrän, mutta myös saattaa nostaa esiin niitä suoraväripigmenttejä sieltä vanhasta latvasta…
  Ymmärrän tuskasi, kauheaahan tuo on, mutta hyvänen aika… aikuinen ihminen, älä alennu kuitenkaan suolaamaan kampaajaa julkisesti vaan käy selvittämässä asia. Ja jos hän ei suostu tekemään asialle mitään, pyydä vaikka hoitotuotteita tms vielä korvaukseksi.
  Hiusaineet on aikamoista kemiaa, mistä normaali kuluttaja ei monesti ymmärrä sen suurempia… mutta kyllä, myös kampaajalta tilanne oli huonosti hoidettu.
  Hiukseen kertyneet hopeatuotteet saattaa joskus vaan yllättäen sitten reagoida myös ja samentaa väriä. Ikuinen blondiin ongelma, jotka läträä edes jonkin verran tuotteiden kans 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Se on vaan harmi kun varta vasten menin värjäämään tyven, en pituutta. Niin nyt mulla on latvasta kärähtänyt epämääräisen värinen tukka.

 29. Tyty kirjoitti:

  Metalli hiuksissa ja vaalennusaine aiheuttaa hiusten katkeamisen/palamisen eli reaktion jolle ei mitään mahda kampaajakaan jos niissä hiuksissa on paljon jotain metallia ollut. Ja jos hiukset on alkaneet vihertymään jo aiemmin, viittaa joko metalliin tai klooriin. Klooriahan käytetään ihan normaalisti käyttöveden putsaukseen suomessa. Ei tuolle nyt mitään enää mahda ja kaikki hapetevärit kannattaa unohtaa nyt siksi aikaa kunnes saat puhdistettua kaikki metallijämät pois. Voi vaatia pidemmänkin kuurin erilaisia kotihoitotuotteita. Plus jos vedestä tulee jatkossakin klooria/metallia, kannattaa hankkia suihkuun aqva.fistä vedenpuhdistin. Kustantaa vajaan satasen ja se asennetaan suihkuhanaan kiinni. Se puhdistaa kaikki metallit ja kloorit vedestä pois.

  • Noora kirjoitti:

   Se on vaan harmi kun en pyytänyt kampaajaa tekemään pituudelle mitään, siis en halunnut siihen sävyä, en väriä, en mitään. Halusin vain tyvivärjäyksen ja sainkin koko tukan pilalle.

 30. Maiiii kirjoitti:

  Kaiken järjen mukaan jos olet tyveä ollut värjäämässä, tulisi vain tyven olla pilalla. Kampaaja on tehnyt jo mokan kun on levittänyt väriä koko päähän (?!) vaikket näin pyytänyt. Mielestäni todella ala-arvoista käytöstä kampaajalta kun ei asiaa selvitä kanssasi. Ihan hirveä juttu. Ymmärrän että metallit jne voivat tälläistä aiheuttaa, mutta kannattaisikohan kampaajien sitten poistaa mahdolliset metallit ensin hiuksista ettei mitään peruuttamatonta tapahdu. Tsemppiä sulle !

  • Noora kirjoitti:

   No jep! Siis just näin. Mä pyysin tyvivärin. Pesupaikalla sain sitten jotain muuta tyven lisäksi. Hän siis kysyi multa, että sopiiko tällainen taittava juttu mutta oletin, että kai se ammattilainen tietää mitä tekee ja sanoin tyhmyyksissäni joo. Mutta joo, kampaaja ei ole ottanut vieläkään tapahtuneeseen mitään kantaa vaikka olen ottanut itse häneen jo eilen yhteyttä. Ei vissiin hirveesti kiinnosta 😀

 31. Nimetön kirjoitti:

  Kyllähän se aine siitä leviää huuhdellessa koko tukkaan. Ei kai sitä pelkkää tyveä pysty värjäämään ja pesemään niin että muu tukka pysyisi koskemattomana.

  Minustakin uusi väri on kyllä paljon parempi kuin tuo keltainen.

  Toivottavasti hiuksia lakkaa irtoamasta.

  • Noora kirjoitti:

   Kampaaja laittoi siis jonkin sävyn mun pituuteen pesupaikalla. Mulla on koko ikä värjätty tyveä eikä todellakaan se väri leviä pesupaikalla minnekään 😀 Mun tyvikasvu on pituudeltaan 1,5-2cm yleensä.

   Onneksi hiustenlähtö on rauhoittunut 🙂

 32. Nimetön kirjoitti:

  Voisin veikata, et on juurikin niitä metalleja ollut hiuksissa. Peilin edessä pistetty se tyvi ja pesupaikalla kampaaja laittanut taittovärin tyveen (jos on vaikka jäänyt liian keltaiseksi mielestään) Mahdotonta siinä pesupaikalla sitten ihan niin tarkasti saada pelkästään tyveen ja sitten kun sitä ruvetaan huuhtomaan niin se värivesi menee kaikkiin hiuksiin ja jos on hauraat, metalliset hiukset niin se tarttuu salamana latvoihinkin. . Muuten voisi pyytää kampaajaa tekemään miedon purkupesun hiuksiin niin saisi sen suurimman harmauden fiksattua pois, mutta jos ne hiukset vielä katkeilee niin se ei välttämättä ole fiksua. Näyttää siltä et jos nyt vaan sillä syväpuhdistavalla peset viikonkin niin haalistuu toi harmaus pois 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Kampaaja laittoi jonkin sävytteen pesupaikalla pituuteen. Ajattelin sen olevan tyyliin shampoo joka vaikuttaa taittaen ei toivottuja sävyjä. Ajattelin, että hän on se ammattilainen.

   Olen nyt käynyt toisella kampaajalla korjauttamassa lopputulosta ja mm. pituutta lähti noin 20cm. 🙁

 33. asdasdassd kirjoitti:

  Luulin, että oik. puolen kuva on jälkeen, koska vasen näyttää niin paljon paremmalta! Itse annoit luvan latvan sävytykseen. Kampaaja ei voi tietää miten paljon metalleja on kertynyt hiuksiin ja miten ne reagoivat hiuksessa ja muuttavat väriä. Huumorintajulla ja järjenjuoksulla varustettu, juupajuu…

  • Noora kirjoitti:

   Niin, sepä onkin se mikä itseä miellyttää, ei se mikä miellyttää sinua. Jos minä haluan kulkea kirkkaan vaaleassa tukassa, enkä harmaassa ja vaikka kaikki muut olisivat sitä vastaan niin silti riittää, että minä olen tyytyväinen hiuksiini. Annoin luvan siihen, että sitä sävyä taitetaan. Sitä en tiedä mitä hän siihen laittoi, kampaaja on ollut tietoinen, että haluan vaalean tukan, kirkkaan vaalean, olen näyttänyt kuviakin malliksi. En ole ammattilainen, ja jos ammattilainen epäilee hiuksessani olevan metallia, niin miksi siihen sitten aletaan laittamaan mitään, jos riski on siinä, että sävy muuttuu. Mutta joka tapauksessa, virhe on käynyt ja ihan vähin mitä kampaaja voisi tehdä on pahoitella. Mielestäni tässä ei kysytä nyt huumorintajua? 😀 Miten tää pitäis ottaa, vitsilläkö?

 34. Nimetön kirjoitti:

  Ammittilaisiin minulta on mennyt luotto täysin tosin eri ammattikunnan nimittäin hammaslääkärin joka tuhosi kasvoni. Minulle tuli juurihoidossa kemiallinen kudosvaurio kasvoihin jonka seurauksena pysyvä vamma johon joudun syömään loppuelämän hermokipulääkettä loppuelämän. Kasvoissani on myös puoliero mitään korvauksia en saanut vaikka toinen tämän minulle aiheutti. Jokainen voi päätellä miten tämä vaikuttaa identiteettiin.

  • Noora kirjoitti:

   Niin, ammattilaisetkin mokaa joskus mutta tässäkin tapauksessa pahoittelut olisivat paikallaan, minun mielestä ainakin.

   Sulla lisäksi käynyt lopullisesti ulkonäköön vaikuttava homma. Mä olen pahoillani sun puolesta ja siitä, ettei korvaus mennyt niin kuten varmasti olisi pitänyt mennä.

 35. Mari kirjoitti:

  Heippa! Pesin kerran omat hiukset kaksi kertaa peräjälkeen syväpuhdistavalla shampoolla, ajattelin tukan olevan niin likainen. Myöhemmin kun aloin harjata tukkaa, hiuksia lähti todella paljon. Haroin tukkaa sormilla muutaman kerran ja hiuksia varisi syliin. Säihkähdin hirveästi mutta onneksi hiuksien lähtö rauhottui parin päivän aikana. En tiedä onko kellään muulla reagoinut tukka samanlailla.

  Halusin vain tulla kertomaan oman kokemukseni syväpuhdistavaan liittyen. Varmaan pahin kampaaja kokemus oli joskus ala-asteella kun mentiin kampaajalle tarkoituksena leikata otsatukka mutta kampaaja leikkasi otsatukan puoliväliin otsaa.. Tsemppiä sulle paljon ja toivottavasti löytäisit itsellesi luottokampaajan! 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Hui! aikamoista myrkkyä se taitaa syväpuhdistava shampookin olla. Joo, pitää toivoa, että juuri mulle sopiva kampaaja löytyisi 🙂

 36. Liisa kirjoitti:

  Olen itse kampaaja ja en pysty ymmärtämään miksei sinulle ole alkujaan tehty raudanpuhdistusta hiukseen. Normaali hoito kampaamoissa ja myös kotona. Ikävää, että hiukset ovat katkenneet ja vielä ikävämpää ettei sinua ole ohjattu oikeisiin tuotteisiin ja hoitoihin. Mielestäni on ammattitaitoa pystyä sanomaan, että nyt täytyy toimia näin tai että hiuksesi ei tule kestämään tätä vaalennusta.

  Katsoin noi sinun jälkeen kuvat ja en ymmärrä kyllä mitä siinä on tapahtunut. Joskus jos vaaleisiin tekee, vaikka mustan osion niin pesupaikalla vaaleaosa saattaa imaista väriä, mutta se lähtee syväpuhdistavalla shampoilla yleensä pois.

  Käy hakemassa raudanpoisto shampoo, hoitoaine ja elixir. SIMillä ainakin on tosi hyvät. Se poistaa hiuksesta rautaa ja omissa hiuksissani monesti väri vaalenee. Teet vaikka pari kertaa nyt sen ja kunnon hoitoaine päälle. Jatkossa samoja tuotteitaan kannattaa käyttää satunnaisesti ja ennen värjäystä. Rauta hiuksesssa myös kuivattaa hiusta paljon..

  Sori sekava teksti, kun puhelimella kirjoitan. Kaikki sympatiat, toivottavasti saat edes jotenkin hiuksesi vielä pelastettua ❤️

  • Noora kirjoitti:

   Joo, ei mulle ole tehty aiemmin tuota metallinpoistopesua. Mietinkin, että kun sen jälkeen heti se kampaaja laittoi sen sävytteen tai jonkun taittovärin latvaan, et senkö takia mun tukka paloi. ja kaikenlisäksi siis mun tyvi vain piti vaalentaa, ei mun hiusta koko pituudelta ole koskaan värjätty. En tajua miksi se nyt värjättiin tai värjäänty nyt.

   Toivotaan, että löydän jonkun kenen käsiini hiuksen uskallan antaa, ja että tästä saisi vielä ihanan hulmuavan vaalean tukan 🙂

 37. Anna kirjoitti:

  Vesijohtovedet eivät ole tasalaatuisia eri pohjavesialueilla. Esim. veden pH vaihtelee, samoin luonnollinen mineraalikoostumus ( talousvedelle on asetettu raja-arvot, mutta ei ole mitenkään tavatonta että veden laadussa ilmenisi poikkeamia). Suosittaisin tutkituttamaan talousveden, vaikuttaa siltä että sieltä saattaisi löytyä mahdollinen aiheuttaja. Talousveden tutkituttaminen onnistuu yksinkertaisella vesinäytteellä joka viedään labraan (lisätietoja paikallisesta ympäristöterveysvalvonnasta). Nykyään uusissa taloissa ei käytetä enää yleisesti kupariputkia käyttövesiverkostosaa, ne on korvattu kestävämmillä komposiittimateriaaleilla, joten se ei liene aiheuttaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *