Hae
Mansikkapilvi

Tukka-gate, mitä hiuksille kuuluu nyt?

Neljä päivää takana tukkakriisiä. Olo on vieläkin järkyttynyt mutta mieli alkaa tasoittumaan ja alan pikkuhiljaa sopeutumaan tähän muutokseen. Edelleenkään en ole missään tapauksessa tyytyväinen sävyyn hiuksissani millään tapaa enkä hyväksy tapahtunutta. Tukka on harmaan värinen eikä sovi minulle mielestäni ollenkaan. Kaiken lisäksi olen joutunut luopumaan pitkästä tukastani. Nyt minulla on vain tukka. Kävin lauantaina ensiavussa toisella kampaajalla. Minulle tehtiin Olaplex-hoito ja latvoja jouduttiin leikkaamaan ihan reilulla kädellä, sillä tukka oli aivan kuollut latvoista. Minulta lähti hiusta pituudesta noin 15-20cm pois.

Jos et ole lukenut aiempaa kertomustani, niin aloita tästä, Klik!

Alkujärkytys oli hirvittävä. Sen lisäksi, että hiusten väri oli pielessä, oli nyt myös lisäksi tukan pituus muuttunut radikaalisti. Lauantai meni itkiessä. Kyllä, itkin hiusteni takia ihan huutoitkua. Mietin jopa, etten selviä töihin sen vitutuksen ja harmituksen vuoksi. Olin kuitenkin alunperin mennyt torstaina kampaajalle vaalentamaan vain tyvikasvun piiloon ja lopputuksena koko mun tukka oli pilalla!

Tukkaa irtosi hirveästi

Ensimmäisen kampaamokäynnin jälkeen minulta siis alkoi irrota hiusta tukoittain. Hiusta irtosi suihkussa ja harjatessa ja jos vain vedin hiuksia latvoista, niin käteeni jäi nippu tukkaa. Tukka on palanut niskasta suurimmaksi osaksi, ainoastaan sellaiset komeat niskavillat minulle jäi niskaan. Mahtavaa!

Yritän kovasti unohtaa tämän tapahtuneen ja sen, että tukkani on nyt tällainen mutta asia palautuu mieleen joka kerta kun katson itseäni peilistä tai kosken hiuksiani. Yritän ajatella, että ihmiset menettävät hiuksensa sairauksien vuoksi ja kestävät sen kyllä ja minä itken tukkaa joka meni pilalle kampaajalla käydessä. Silti oikeutan itkuni. Tukka on vaan niin iso osa minua ja vaikka se kasvaa takaisin niin silti!

Hiukset ennen lauantaista korjausta

Olen konsultoinut niin Umppua kuin toistakin kampaajaa ja olen saanut heiltä yhtenevät vastaukset; kampaaja jolla kävin, on käyttänyt minulle aivan liian tummia sävyjä. Asiaa on kysytty jopa kyseisen värimerkin kouluttajalta ja hän on ollut samaa mieltä; liian tummat sävyvalinnat. Kaiken lisäksi, miksi ihmeessä mun tukan pituuden sävyä on lähdetty muuttamaan jos olen nimenomaan pyytänyt pelkän tyven värjäyksen?

Toivoisin kampaajan kannanottoa

Olen ollut kampaajaan yhteydessä perjantaina puhelimitse ja kysynyt tarkat tiedot niistä aineista joita hän on minun hiuksiini käyttänyt. Kerroin lisäksi, että hiusta tippuu aika runsaasti. Sain vastaukseksi ”minä käytin vaaleita sävyjä” vastauksen. Ei pahoittelua, ei anteeksipyyntöä ei mitään mikä viittaisi siihen, että kampaaja olisi itsekin ihmeissään, hämmästynyt, yllättynyt, pahoillaan tai mitään. Laitoin hänelle vielä viestin sähköpostilla sunnuntaina. Mitään vastausta en ole saanut, vaikka nimen omaan kysyin viestissä moniakin asioita ja pyysin häntä ottamaan tapahtuneeseen jotenkin kantaa. Miten tällä kampaajalla on pokkaa?

Tää on niin kauheeta. Yleensä kampaajalle mennään hemmottelemaan itseä ja nauttimaan. Nyt minulle tuo kokemus oli kuin suoraan pahimmasta painajaisesta revitty. Eikä homma tukan kanssa tähän lopu. Nyt tätä pitää hoitaa ja takuulla käyn laittamassa usemman Olaplexin. Jossain vaiheessa sitten kun uskaltaa, pitäisi sävyä alkaa vaalentamaan. Sitäkin joutuu miettimään, että kenen käsiin hiukseni luotan seuraavaksi ja itsekö minun on muutos takaisin vaaleaksi kustannettava?

Jos haluat suositella kampaajaa, joka tietää vaaleiden hiusten värjäämisestä / hoitamisesta niin saa vinkata! Erityisesti haluan kiittää teitä ketkä olette jakaneet omia kokemuksianne niin täällä blogin kuin instagraminkin (@jossuwow) puolella. Teidän sanat merkkaa paljon <3 Kiitos!

Keskellä isot kuvat; alempi torstaina aamulla ennen kampaajaa ja ylempi torstaisen kampaajakäynnin jälkeinen lopputulos.

12 kommenttia

 1. Maria kirjoitti:

  Hairplayn Tea on väritaikuri. Itsellä blondi tukka myös 🙂

 2. Hiuskriisi kirjoitti:

  Ymmärrän harmituksesi ja tämä ei varmasti yhtään lohduta, mutta näytät upealta noissa lyhyemmissä hiuksissa! 🙂

  Mulla kävi teini-ikäisenä kerran kampaajalla aivan järkyttävä asia kun menin leikkuuttamaan lapaluiden alle yltänyttä tukkaani kerroksittain. Tapahtui joku informaatiokatkos (??) Ja kampaaja leikkasi takaa kerralla tukkani n. Korvien korkeudelle. En tiedä mitä tapahtui mutta menin aivan paniikkiin ja kouluun en mennyt 3 päivään. En tänä päivänäkään tajua miten hän mokasi niin pahasti.
  Siinä sitten kuljin mummotukassani aika kauan ennen kuin siinä alkoi olla yhtään pituutta. Teki hyvää 16 vutoiaan itsetunnolle.

  Tsemppiä sulle!!

  • Noora kirjoitti:

   Kiitti myötätunnosta! 🙂 Ehkä tää tukan pituus olisi ok, jos tukka olisi vaalea 🙁 Tää on niin tyhmä tukka nyt tälleen.

   Kauhee juttu sattunut sulle! HUH HUH 😀 itselle tulisi tuollaisesta ikuinen kampaamo-kammo kyllä! Millainen tukka sinulla nykyään on?

 3. Mia kirjoitti:

  Hei Noora,

  ikävä asia ja hiuksethan ovat naisen kruunu. Tuli kuitenkin mieleen, jos kampaaja olisi vain käyttänyt siellä pesupaikalla tuhkaisen sävytteen ns. keltaisuutta taittamaan. Tuhkainen värihän tummentaa vaalean hiuksen hieman tummemmaksi, mutta jos kyseessä on vain pelkkä sävyte, niin sehän peseytyy hiuksista kyllä pois muutamassa pesussa ja hiusten vaaleus tulee taas kyllä esille. Itsellä on vaaleat hiukset ja käytän tuhkaista taittoväriä poistamaan hiuksista lämpöiset sävyt, ja onhan se välillä aika tumma omaan silmään, jos on tottunut jo siihen kultaisempaan sävyyn.

  • Noora kirjoitti:

   Jos se olisi ollut pelkkä sävyte, niin luuletko, että se olisi polttanut minun hiukset? Mua hämmentää se, että mitä niin voimakkaita aineita siellä pesupaikalla käytettiin, että tuollainen palamisreaktio tuli esille. Vai kävikö niin, että kun metallinpoistoshampoolla pestiin, niin se vain nosti sen metallin pintaan mun hiuksissa, jolloin kemiallinen reaktio pääsi syntymään ja hius paloi? MA EN TIEDA, olen vain asiakas.

 4. Jenna kirjoitti:

  Jaiks, onhana tuo huomattavasti tummempi ja ihan eri värinen. Ymmärrän täysin harmituksen. Tukka on kuitenkin niin iso osa omaa persoonaa ja minää, vaikka kasvaakin takaisin. Siinä kuitenkin menee aikansa että kasvaa takaisin. Itsellä oheni ja lähti tukkaa tukoittain pari vuotta sitten pillerit lopetettua ja vasta nyt mun paksu tukka alkanut kasvaa kunnolla takaisin. Kyllä mä oon mielessäni kironnut ohutta tukkaa ja paljon.

  Itseä jäi vähän mietityttään kampaajalla käynti, itsellä kun oli toissapäivänä käynti 😀 Tosin luottokampaaja, ja annoin vapaat kädet. Lopputulos erittäin kiva. Tyvi vaalennettiin muuta tukkaa mätsäämään ja violettia tuli myös väriksi. Tuli loputuloksen nähtyä mieleen et onneksi on tuttu hyvä kampaaja.

  • Noora kirjoitti:

   No jep, on todellakin huomattavasti tummempi ja niin on kaikki kommentoineet ketkä tän on nähneet livenä. Voihan tää jonkun mielestä olla kiva, ja joku vois haluta omaan tukkaan tän sävyn mut mie en ois halunnu 😀

   Vai et pillerit sai sulle tollasen aikaan, hui!

 5. Kaisa kirjoitti:

  Voin sydämestäni suositella Unik hairdressingin palveluita Väinönkadulla! Olen itse käynyt heillä pian 8 vuoden ajan, ja kampaajista kuka tahansa osaa varmasti asiansa (omaa tukkaani laittaneet Henna S, Riina S. ja Sanna V.). Noin 4 vuotta vaaleiden hiusten hoitoja, värjäyksiä, raidoituksia, tyviväriä – u name it. Koskaan ei ole tarvinnut pelätä vastaavanlaista katastrofia, kuin kohdallesi nyt sattui. Suosittelen tutustumaan http://unikhair.fi/ 🙂

 6. Sara kirjoitti:

  Suosittelen ehdottomasti Verstas nimisen kampaamon Mikkoa! Ollut mun luottokampaaja 5 vuoden ajan. Olin itse blondi jonka oikea hiusten väri on ruskea, ja Mikko kyllä sai aina väristä aivan täydellisen. Toki muutos ei hetkessä tapahtunut, mutta mielestäni sekin kertoo Mikon ammattitaidosta, että tietää miten hiusten kanssa menetellään ja missä aikavälissä tummasta saa värjättyä vaalean värin 🙂 Hellävarainen värjäys ja raidotus olivat avainsanat tässä ja oma tukkani ei kyllä blondauksesta kärsinyt tippaakaan. Käy katsomassa lisää: http://www.kampaamoverstas.fi

 7. Natalia kirjoitti:

  Sitä ei edes tajua miten tärkeä osa identtiteettiä tukka oikeasti on, ennen kun se menee pilalle! Nimimerkillä tämän: http://punttimimmi.fi/2016/06/09/mita-siella-kampaajalla-oikein-kavikaan/ kokemuksen jälkeen en ole enää uskaltanut käydä kuin Umpun käsittelyssä! 😀

  • Noora kirjoitti:

   No jep. Muistelinkin, et sulle kävi kans tukan kans kauheita ja puhuinkin tästä keissistä mun miehelle tuossa viikko sitten 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *