Hae
Mansikkapilvi

#Suomipopfestivaalit

Ensimmäiset kesäkännit tälle kesää – Check!

Hetken aikaa jouduin miettimään, että voinko kirjoittaa noin, mutta miksen voisi? Otin alkoholia ja humalluin. Ilta oli hauska ja seura hyvää. Ihan 5/5 touhua. Tiedän sen, että blogia lukee nuoret, ehkä jopa alaikäisetkin ja blogin kirjoittajana saatan jollain tapaa toimia jollekin lukijalleni esikuvana. En todellakaan mainosta enkä hehkuta alkoholia tai sen nauttimista, mutta en halua esittää mitään absolutistia koska en ole absolutisti. Yhden kerran kesässä kärsii hiukan maistella.

Olen eri kesinä kierrellyt muutamilla festivaaleilla pitkin Suomea. Yleensä festivaalit ovat levittäytyneet isohkolle alueelle, jonnekin rannan ja peltojen keskelle. No ehkei ihan peltojen mutta kyllä festivaalialueelta yleensä nurmialueita ja hiekkakenttiä löytää. Viikonloppuna olin tutustumassa hiukan erilaisiin festivaaleihin, nimittäin Jyväskylässä juhlittiin kaupunkifestareita yhdeksättä kertaa Suomipoppien muodossa. Festivaalit järjestetään Jyväskylän satama-alueella aivan kerrostalojen kupeessa. Täältä et löydä heinikoita etkä hiekkateitä (paitsi wc-alueella). Näille festivaaleille voi huoletta laittaa jalkaan korolliset kengät ja se jos mikä oli outoa.

Pakko myöntää, että olin skeptinen näiden festareiden suhteen; miten ihmeessä festivaalit voi olla tuollaisella alueella?! Mutta ihan hyvin näköjään. Kaupunkifestivaalit ihan ytimessä. Paikalle pääsee helposti ja paikalta pääsee helposti myös pois. Kolmepäiväiset festivaalit keräsivätkin tänä vuonna ennätys yleisönsä. Itse en kuitenkaan ollut paikalla kuin viimeisenä päivänä eli lauantaina, jolloin sää suosi juhlijoita ja festivaaleja.

Esiintyjinä oli jokaisena päivänä pelkkiä suomen kärkinimiä. Antti Tuisku, Haloo Helsinki, Profeetat, Vesala, Robin, Jenni Vartiainen…yms. Itse odotin ehdottomasti Profeettojen keikkaa eniten ja eihän se pettänyt. Kellareiden kasvatti Elastinen (kavereiden kesken Kimmo) ja Cheek veti todella hyvän keikan. Tuli laulettua ja tuli tanssittua. Keikka ja koko festivaali loppui pitkään ilotulitukseen.

Kotiin lähdettiin vähän ennen kuin keikka loppui, koska taksijono. Taksijono oli pitkä kuin nälkä vuosi, mutta se veti hyvin. Jonotettiin autoa maksimissaan puolituntia, jos sitäkään.

Mutta tosiaan, kaupunkifestivaalit oli ihan uusi juttu minulle. En tiedä oliks tää se mun juttu kuitenkaan, ehkä hiukan kaipasin nurmikolla hengailua ja fiilistelyä. Mitä te olette mieltä, pitääkö festivaaleilla olla se oma tietty festaritunnelma ja maisema?

2 kommenttia

  1. Ansku kirjoitti:

    Näin Ainolanrannassa asuvana perheellisenä voin antaa sellaisen näkökannan, että kyllä se suoraan sanottuna vitutti herätä keskellä yötä ilotulitukseen kun ajatteli jo vähintäänkin kolmannen maailmansodan syttyneen 😀 Vauva ei onneksi herännyt paukkeeseen, mutta parivuotias siskonsa oli aivan paniikissa.. Ehkä moinen mökä ei ainakaan yöaikaan kuulu keskelle kaupunkia. Ei tajunnut edes ennakoida, että olisi mökille lähtenyt evakkoon pauketta pakoon, mutta ehkä ensi vuonna viisaampana pysytään popit ja rallit evakossa 🙂

    • Noora kirjoitti:

      Voi ei 😀 Se on kyllä totta, että siitä olisi voitu vaikka jotenkin varoittaa mainoksissa. Toivottavasti saitte unen vielä sen jälkeen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *