Hae
Mansikkapilvi

Suunniteltu toinen leikkaus siirtyy!

Toipuminen on hidasta

Otin yhteyttä tiistaina Lakun leikanneeseen lääkäriin. Lakun leikkauksesta tuli tiistaina siis viikko täyteen. Tukisidos otettiin pois viikko sitten perjantaina ja sen jälkeen Laku on opetellut kävelemään kipeällä jalalla. Alkuun Laku ei luonnollisestikaan varannut vasemmalla jalalla ollenkaan vaan Laku könkkäsi mennä kolmella jalalla. Elämä tukisidos jalassa, joka oli siis melkein kuin kipsi, alkoi Lakulta sujumaan kuitenkin todella hyvin. Lakun menoa se ei hirveästi hillinnyt. Eikä hillitse nyt tuo leikattu jalka ilman sidoksiakaan. Juokseminen tuntuu olevan hyvin helppoa, vaikka eihän Laku saa juosta. Välillä kuitenkin muutama juoksuaskel tulee otettua väkisinkin. Kävely sen sijaan on selvästi vaikeampaa.

<3

Virityksiä haavan suojaamiseksi 😀

Kipuja pojalla on ja etenkin ekoina päivinä leikkauksesta niitä oli hyvin paljon. Alkuun Lakulla menikin hyvin vahvat kipulääkkeet. Tramadolia meni kolme päivässä, sehän on kipulääke jota ihmisetkin käyttää, annostus vaan tietysti oli suhteutettu painoon. Tramadolin lisäksi Lakulla on mennyt ja menee edelleen nestemäinen pitkävaikutteinen kipulääke aamussa. Ensimmäisinä päivinä Lakulle ei oikein maistunut ruoka eikä juoma ja se oli hyvin apea, etenkin silloin kun kipulääkkeiden vaikutus alkoi häviämään. Onneksi kuitenkin vahvoista kipulääkkeistä päästiin eroon viidennen päivän kohdilla ja pikkuhiljaa ruokahalukin on alkanut palautua, selvästi kuitenkin toipuminen on vielä käynnissä.

Säälittää katsoa Lakua ja sen kävelyä. Hitaassa kävelyssä ontumisen näkee todella selvästi. Kaiken lisäksi kun se leikattu jalka ei ole ainoastaan kipeä vaan myös se oikea jalka, joka on vielä leikkaamatta kipuilee ja se joutuu nyt sitä pääosin käyttämään liikkumiseen ja painon varaamiseen.

Se puhelu lääkärille..

Tosiaan, soitin lääkärille ja kerroin Lakun sen hetkisestä voinnista. Tultiin lääkärin kanssa siihen lopputulokseen, että seuraavaa leikkausta siirretään viikolla eteen päin, alun perin Laku piti leikata tänään. Toipuminen on vielä liian kesken ajatellen uutta leikkausta. Näin kipeällä jalalla Laku olisi täysin liikuntakyvytön jos toinen jalkakin operoitaisiin. Lääkäri osasi sanoa, että koska alkuperäinen leikkaussuunnitelma muuttui Lakun todella huonon jalan takia ja jalkaa piti operoida korkeammalta, niin tämän vuoksi toipuminenkin on hitaampaa.

Laku on onneksi muuten hyvin virkeä ja energiaa täynnä. Se on hyvä merkki. Jalkakin on parempi varmasti päivä päivältä. Toivotaan, että viikon päästä tämä leikattu jalka on siinä kunnossa, että Laku kärsii siihen varata painoa jo enemmän ja toinen leikkaus saataisiin tehtyä onnistuneesti.

Tänään on muuten tikkien poisto päivä ja hoitaja Hassinen pääsee ne näpräämään irti 😀

Kiitoksia kaikille blogin lukijoille, kommentoineille, Instassa tukeneille ja ihan kaikille myötäeläjille <3 Olette ihania ihmisiä ja arvostan kovasti jokaista kommenttia mitä mulle ja Lakulle aina jätätte! Kiitos <3

Koira nauttii. Vesisade on parasta. Ihan sama onko emännällä kiire töihin 😀

3 kommenttia

  1. Tommi Hartikainen kirjoitti:

    Voi pienen kipua ja tuskaa, mutta elämän ilo vie eteenpäin vaikka olisi jalka paketissa ja kivut päällä. Kai se on osittain myös sitä eläimen selviytymisvaistoa että näytellään tervettä vaikka olisikin sairas. Kaikkea hyvää Lakulle ja koko perheelle toivottavasti tämä hoitojakso on pian muisto menneisyydessä.

  2. Isa kirjoitti:

    Tsemppiä teille ja Lakulle! Toivotaan, että pian helpottaa. 🙂

  3. Sintti kirjoitti:

    Pikaista paranemista Lakulle! Matkaanne ollaan seurattu alusta saakka. Hengessä mukana <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *