Hae
Mansikkapilvi

Millä tuotteilla elvytin kärsineen tukkani?

Muistanette varmaan, että mun tukalle kävi ohraisesti tuossa muutama viikko takaperin. Tästä ja Tästä voit lukea jutun taustat. Tilanne on nyt edennyt siihen pisteeseen, että tukka alkaa pikku hiljaa elpyä kokemastaan. Sain yhteydenoton eräältä kampaajalta tämän katastrofin jälkimainingeissa. Kävin keskustelemassa hiuksistani hänen liikkeellä ja mietimme yhdessä miten lähtisimme tukkaa elvyttämään ja mitä tälle reuhkalle ylipäänsä uskaltaa alkaa tekemään ja missä vaiheessa.

Löytyi eräs sarja joka olisi omiaan minun käsitellylle ja kuluneelle hiukselle. Tuo sarja on Kérastasen kaikkein hoitavin tuoteperhe. Sain testattavaksi kaikki neljä tuotetta jotka lupaavat auttaa elvyttämään vaurioitunutta hiustani. Alkuun mietittiin, että tämän sarjan shampoo saattaa olla jopa liian hoitava minun hiukselleni ja se olisi saattanut alkaa kääntämään hiukseni rasvaiseksi. Kampaajani muistutti, että shampoo on tarkoitettu hiuspohjan puhdistamiseen ja shampoo pitäisikin valita aina juuri hiuspohjan kunnon mukaan, ei hiuksen kunnon mukaan. Herkästi rasvoittuvalle hiuspohjalle pitää valita oikeasti hyvin pesevä tuote ja hoitoaineella sitten hoitaa kosteutus latvoille. Jos myös hiuspohja on kuiva, silloin ei kannata käyttää liian pesevää shampoota. Tämä jää kuulema usein unholaan monilla, ja voinpa sanoa, että en ole itsekään tuota asiaa sen ihmeemmin miettinyt. Ajattelen kaikki valitsemani tuotteet aina hiuksen kunnon mukaisesti. Onneksi kuitenkin edes hiuspohjani on kunnossa.

Sain siis testattavaksi Kérastasen Resistance Therapiste sarjan. Tähän kuuluu esihoitoaine, joka laitetaan märkään hiukseen ennen pesua. Tätä ei tarvitse käyttää kuitenkaan joka pesulla. Tämän lisäksi sain shampoon, hoitonaamion sekä hiuksiin jätettävän seerumin. Nämä tuotteet valittiin sen takia juuri mun tukalle, koska nämä on tarkoitettu erittäin hauraille ja herkistyneille hiuksille, eli hiuksille, joihin on tehty paljon kemiallisia käsittelyitä kuten värjäyksiä, permistä, tai esimerkiksi  jatkuvaa suoristusraudan käyttöä jne. Vaihtoehtoisesti nämä sopivat myös todella ohuille ja kuiville hiuksille, jotka ovat rakenteeltaan jo kuivat ja hauraat.

Kun hiuksia käsitellään paljon, hiuksen rakenne murtuu jolloin hiukseen usein ilmestyy näkyviä murtumisen merkkejä kuten pörrröisyyttä ja epätasainen hiuksen pinta, paljon eri pituisia hiuksia, kaksihaaraisia ja katkeilevia hiuksia. Hiukset voivat lisäksi tuntua karheilta, hius takkuuntuu sekä on vaikea harjata. Eli vielä tarkemmin; kun hiusta käsitellään paljon se vaurioituu jolloin hiusten suomujen reunat nousee irti pinnastaan ja hiukseen muodostuu aukkoja. Tästä johtuu hiuksen huokoisuus eli epätasaisuus ja tämän takia hiukset muuttuvat kiillottomiksi (eli hiuksen pinta ei heijasta valoa tasaisesti). Hiukseni olivat juuri tällaiset.

Tähän voidaan vaikuttaa siten, että valitaan tuotteita suomukerroksen aukkoja täyttävillä tai hiuksen pinnalle kalvoa muodostavilla hoito-ja muotoilutuotteilla.  Ne tasoittavat hiuksen sähköistä varausta ja tuovat hiukseen kosteutta. Näin saadaan nousseet suomut  ns. hiuksen myötäisiksi ja hius elävän ja terveen näköiseksi.

Pakko sanoa, että aikamoista rakettitiedettä tuntuu hiusten hoitaminenkin olevan, mutta taas toisaalta hyvin yksinkertaista kun näitä asioita miettii.

No kuinkas hiukseni voi?

Olen siis pari kolme viikkoa nyt käyttänyt säännöllisesti aina hiusten pesun yhteydessä näitä tuotteita. Olen jättänyt kaikki muut tuotteet syrjään, jotta näen onko näillä tuotteilla mitään vaikutusta minun hiukseeni. Ensimmäisen viikon aikana tein sellaisen havainnon, että aivan kuin hiukseni vain kuivuisivat entisestään. Hius oli karhea pesun jälkeen sekä märkänä, että kuivana. Muistan maininneeni tuosta huomiosta myös miehelleni. Ajattelin kuitenkin sitkeästi käyttää näitä tuotteita, kävi miten kävi.

Toisella viikolla aloin huomaamaan, että aamuisin tukkani ei ole aivan niin pörhöinen ja karhea kuin mitä se normaalisti on ollut. Minun hiusten hoitorutiinit ovat hyvin yksinkertaiset. Esimerkiksi menen yleensä aina nukkumaan kostealla tukalla ja hyvin harvoin käytän hiukseeni edes suoristusrautaa. Voitte kuvitella miten räjähtänyt se aina aamuisin on ollut. Nyt kuitenkin täysräjähdystä ei yön aikana ole enää tullut. Kaiken lisäksi hius tuntuu kädessäni terveelle. Ainoastaan latvassa on sellainen 2-3cm minkä tunnen olevan edelleen karhea, eli se on varmaan sellaista täysin kuollutta hiusta joka joutaisi leikata pois.

Nyt sitten tänään kävin ottamassa täydennyshoitona Hiussalonki Ykkösillä Kérastasen hoitavan käsittelyn hiuksiini. Jos äskeinen kertomukseni hiuksista ja sen hoitamisesta kuulosti tieteelle, niin nyt käytössä oli kemistin putket, ainekset ja kaikki 😀

Tuolta eri putkista valitaan se oikea tuote juuri sinun hiuksiisi. Eri putkissa on eri vaikuttavat aineet. On kosteuttavaa, korjaavampaa ja kiillonlisääjää yms. Mulle valittiin sitä samaa, mitä käytän kotonakin. Mun on turha lisätä tähän kuvia mun hiuksista koska se muutos tapahtuu tuolla syvemmällä hiuksissa. Voin kuitenkin sanoa, että hius tuntuu nyt tosi hyvälle.

Näillä mennään siis mun tukan kanssa. Ei mitään sävyä korjaavia hopeatuotteita, ei Pearleja. Ainoastaan hiusta korjaavia tuotteita. Sitten pikkuhiljaa aletaan raidoittamaan tätä tukkaa! Ah, ihanaa!

Kampaajani oli niin ihana, että hän päätti ilahduttaa teitäkin. Eli Hiussalonki Ykkösiltä Jyväskylästä saat nyt kaikki Kérastase merkin tuotteet ja hoidot -10%. Mainitset vaan blogini (Mansikkapilvi) nimen ja alennus on sun!

Tuliko sinulle tässä uutta tietoa hiuksista tai niiden hoitamisesta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *