Hae
Mansikkapilvi

Päiväunet, vuorotyöläisen onni <3

Mä olen aina ollut ihan mahdoton nukkuja. Rakastan nukkumista suoraan sanottuna. Päiväunet on erityisen ihania, pitkään nukutut aamut on ihania. Rakastan myös sängyssä köllöttelyä ja lämpimän peiton alla makoilua. Vuorotyössä aika usein huomaa, että univelkaa alkaa ajoittain kertyä huomaamatta. Työvuorot menevät miten sattuu (vaikka itse ne suunnittelen) ja usein työvuorolistoissa on esimerkiksi ilta-aamu yhdistelmiä. Kun tällainen yhdistelmä osuu kohdalle, niin sen tietää ettei iltavuoron jälkeen tule nukuttua juuri ollenkaan. Kroppa menee ihme jännitystilaan ja sitä vaan alkaa alitajuisesti miettimään, että miten ei ehdi nukkua juuri ollenkaan ja tekisi mieli vaan katsella kelloa ja stressi kasvaa, koska pelkää kuitenkin nukahtavansa siten, että aamulla nukkuu pommiin.

Maanantaina minulla oli jälleen tuplavuoro, suunnittelematon tosin, eli jäin hyvää hyvyyttäni tekemään iltavuoron aamuvuoron päälle. Hetken päästä kun olin suostunut tähän työvuoro muutokseen tajusin, että minullahan on aamuvuoro seuraavana päivänä. 😀 Eli tässä tapauksessa ei riittänyt pelkästään se, että tuli huomaamatta ilta-aamu vaan tuli tuplavuoro-aamu. Voi elämä. Olin pitkänvuoron jälkeisenä aamuna niin poikki. Sain itseni sängystä sillä voimalla ylös, että pääsisin töitten jälkeen nukkumaan päiväunet. Ja niin muuten sitten nukuinkin. Työvuoro meni ihmeen virkeästi mutta heti kotiin päästyäni, eli kun pääsin rauhoittumaan, väsymys alkoi painaa silmissä.

Pitää olla kyky nukkua

No mitäpä sitten muutakaan kuin pitkälleen sänkyyn. Eikä aikaakaan kun tuhisin jo sikeästi. Tuota tuhinaa kesti kaksi ja puolituntia kaikkinensa 😀 Heräsin kerran tuona aikana herätyskellon soittoon, mutta siinä vaiheessa vasta väsynyt olinkin. Olo oli aivan kuin jyrän alle jääneellä. Tuntui, että väsymys painoi mua fyysisesti niin paljon, että hengittäminenkin oli raskasta. Tuolloin käänsin vain kylkeä.

Onneksi itsellä on kyky nukkua myös päivällä. Tiedän, että kaikki ei tähän pysty vaikka haluaisivat. Olemme luoneet meidän makuuhuoneesta nukkumakelpoisen mihin kellon aikaan vaan. Pimennysverhot ovat ehdottomat vuorotyöläiselle. Lisäksi sängyn pitää olla hyvä ja kutsuva. Tilattiin lisäksi ihania uusia pussilakanoita Netraudasta mun miehen kanssa. Toiset hiukan värikkäämmät ja toiset hillitymmät. Kangas on ihanan laadukasta.

Kuvailin näitä ostoksia yksi päivä ja kun menin sänkyyn, niin nukahdin sinne 😀 Heräsin kamera vierestäni. Eli toimii 😀

Mikään ei ole parempaa kuin päästä nukkumaan puhtaisiin lakanoihin. Se tuoksu ja kankaan tunne. Ne unet ovat makoisat <3 Jos sinäkin haluat katsella itsellesi esimerkiksi uuden pussilakanasetin, niin täällä on mm. Finlaysonin tuotteet tarjouksessa!

 
Minkälainen nukkuja sinä olet? Saatko helposti unen esimerkiksi päivällä? Kuinka monta tuntia unta yössä tarvitset, että heräät virkeänä aamulla?

6 kommenttia

 1. Ilona kirjoitti:

  Hei!
  Kun oon aamuvuorossa, jolloin kahvilaan tarvitsee mennä seitsemäksi töihin, sitä mielellään ottaa päiväunet tai menee aikaisemmin illalla nukkumaan. Kohta kun työt taas alkaa loman jälkeen, minua odottaa heti klo: 7:00 vuoro ja on herättävä maanantaina 5:45. Ei kovasti houkuttele, mutta pakko.
  Tarvitsen vähintään 8h unta, että olen virkeänä koko päivän. Sulla on ihana blogi! Ikävää se Lakun sairastuminen ja siitä luopuminen. Jaksuhalit täältäkin päin vielä! <3

  • Noora kirjoitti:

   Moikka Ilona!
   Ja kiitos tsempeistä. Päivä päivältä surun määrä helpottaa mutta ikävä Lakua on kova <3
   Joo joku 8h ois itsellekin minimi unimäärä, että oisin virkeä mutta harvoin sellasia unia saan koska en malta mennä tarpeeksi ajoissa nukkumaan, eli oma moka tavallaan 😀 Mutta on niin paljon kaikkea tekemistä 😀 ja siltikään ei ehdi tehdä kaikkea.
   Huomenna taas herätys 05:40. YÖÖÖK

 2. Nimetön kirjoitti:

  En uskalla nukkua päivällä jos seuraavana päivänä on töihin meno aamuun. Menee rytmit ihan sekaisin. Tosin kaksi lasta pitävät myös siitä huolen, että töiden jälkeen ei oteta päiväunia. Jaksan pysyä hereillä iltaan asti sillä voimalla kun pidän itseni puuhakkaana. jos erehdyn kotiin tultua sohvalle oikaisemaan niin siitä nouseminen on erittäin hankalaa!
  Tällä hetkellä olen päivätyössä, työvuorot 7-15.15. herätys arkisin 5.40. Unta ehdin yön aikana saamaan n. 7h. Perjantaisin kyllä alkaa olla jo aika väsy ja viikonloppuna menee helposti 10h unta.

  • Noora kirjoitti:

   Okei, sä meet sitten ihan hyvissä ajoin nukkumaan. Voi kun itsekin osais. Tohon aikaan herään itsekin jos meen seiskaan töihin. Itsellä ei harmillisesti ole lapsia jotka pitäis hereillä 😀 Mutta koitan nyt skarpata ton urheilun kanssa, niin ehkä sieltä sais lisää energiaa päiviin.

 3. Happystarhome kirjoitti:

  Päikkärit ja kiireettömät pitkään nukutut aamut on kyllä ihan parhautta <3 Mukavaa viikonloppua <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *