Hae
Mansikkapilvi

Kun arki yllättää!

Meillä mieheni kanssa on menneen kevään ja kesän aikana sattunut monta äkillistä menoa, joihin on mennyt runsaasti rahaa.  Ensiksi hajosi auto. Asumme sen verran syrjässä, että auto on meille välttämätön liikkumisen apuväline, esimerkiksi työmatkojen suhteen. Saimme auton onneksi kuntoon, mutta rahaa siihen meni.

Ei mennyt kauaa kun koiranpentumme sairastui ja jouduimme käyttämään Lakua useasti eläinlääkärissä, jossa tehtiin kalliita tutkimuksia röntgenkuvista lähtien ja lopulta eteemme tuli koiramme leikkaus. Pelkästään yhden jalan leikkaus maksoi jo 700€. Onneksi meillä oli koiralle vakuutus, mutta ennen kuin saimme vakuutuksesta osan rahoista takaisin, piti lääkärikulut kuitenkin maksaa itse.

Tällaisia vastaavia tilanteita tulee varmasti monelle arjessa silloin tällöin vastaan. Näissä tilanteissa auttaa se, että tilillä on säästössä vähän ylimääräistä, luotolla limittiä tai sitten voi ottaa helpon lainan äkillisiin arjen kuluihin.

Ferratum tarjoaa Joustava-luottoa aina 2000€ saakka. Joustava-luotolta voi nostaa lainaa kun sitä tarvitsee, aina 2000 € saakka. Luottopäätöksen saa heti ja rahat maksetaan tilille tavallisesti alle 5 minuutissa. Ensimmäistä nostoa tehdessä Ferratum maksaa rahat tilille hetkessä klo 07-23 välisenä aikana lakisyistä. Jatkossa voit nostaa rahaa luottotililtäsi kellon ympäri. Ferratum Joustava tuo sinut ja tarvitsemasi rahan yhteen missä vain, milloin vain.

Kaikissa lainoissa on yleensä myös korko, kuten tässäkin Ferratum Joustava-luotossa. Lopullinen lainan kulu riippuu täysin lainasummasta ja siitä minkälaisella aikataululla lainan maksaa takaisin. Lainaerää, eli esimerkiksi sitä 2000 euroa ei siis tarvitse nostaa kerralla kaikkea, vaan ainoastaan sen verran mikä on tarpeellista.  Kun olet saanut myönteisen luottopäätöksen, voit itse päättää missä ja milloin ja minkä verran luottoa otat käyttöösi. Luoton ehdoista, takaisin maksusta ja kaikessa muussa luottoon liittyvässä Ferratumilla palvelee asiakaspalvelu 24h/vuorokaudessa.

Luotto kannattaa aina maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti, tällä tavoin maksaa korkoa vähemmän. Lainaa on lisäksi järkevä nostaa vain sen todellisen tarpeen verran, ettei sitten maksun hetkellä harmita.

Tällaisia luottoja en suosittele ottamaan sitä varten, että ostaisit kalliin laukun tai otat rahaa lainaan bileviikonloppua varten. Itse voisin harkita Ferratum Joustava-luottoa juurikin äkillisiin, pakollisiin arjen menoihin, mitä juuri edellä luettelin.

Onko sinun tilillä rahaa säästössä aina sen verran, että ne auttavat jos tulee arjen yllättäviä menoja vai luotatko lainarahaan hädän hetkellä?

 

 

 

 

 

16 kommenttia

 1. Juulia kirjoitti:

  Itse en ottaisi lainaa mistään muualta tarpeen vaatiessa kuin sukulaiselta/läheiseltä taikka ’pahimmassa’ tapuksessa pankista. Ja tarkoittaen juurikin äkillisiä menoja, ei esim talon lainaa tms. En lähtisi näihin luottohommiin/pika vippeihin mukaan mistään hinnasta 😀 onhan se kuitenkin hyvä että tälläsiä löytyy aivan hätä tapauksia varten mutta korothan ovat sitten huimaa luokkaa.. Koitan pyrkiä siihen että pahanpäiväisen varalle löytyy rahaa tililtä (johon olen laittanut itse nosto eston kunnes pyydän sen poistoa) ja ainakin tähän mennessä se on toiminut hyvin. Ei ole vielä kertaakaan tullut tilannetta että olisi tarvinnut lähteä pankista pyytelemään eston poistoa, näin ei tule tyhjänpäiväisiin asiohin käytettyä rahaa 🙂 tämä vain oma mielipiteeni 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Jep, monella on kammo näitä luoton tarjoajia kohtaan. Monissa paikoissa korot on huimat ja usein ihmisillä ei olekaan varaa maksaa lainaa kuluineen takaisin. Lainan tarve tulee tosiaan harkita tarkkaan 🙂

 2. Nimetön kirjoitti:

  Luottoa saa nykyään niin helposti, että sitä ottamalla saa äkkiä taloutensa kuralle. Sain nuorempana aikaiseksi kolmen tonnin luottokorttivelat ennen kuin heräsin ettei taloutta näin hoideta. Suljin molemmat kortit ja maksoin ne pikkuhiljaa pois. Olin monta vuotta ilman luottokorttia sen jälkeen.
  Nykyään pidän huolta, että tili on aina plussalla ja sijotusrahasto on vielä erikseen. Nukun yöni rauhassa, kun tiedän, että en joudu taloudelliseen pulaan, jos auto hajoaa tai pitää tehdä lääkärireissu yksityiselle.

  • Noora kirjoitti:

   Se on kyllä totta. Näillä saa varmasti taloutensa pilattua, siksi painotankin, että luotto pitää harkita ja ottaa vain kun sitä oikeasti tarvitsee. Ei elämäntyylin vuoksi.

 3. miranda kirjoitti:

  Itekää en ottais tollasta luottoa todellakaan. Musta tollasia ei saisi ees mainostaa. Perheeltä lainaan jos on tarvis. Toki isompia juttuja, kuten autoa en omista. Ja luottokorttia ei ole, enkä koe sille tarvetta.

 4. Salla kirjoitti:

  Minusta näitä lainoja ei saisi mainostaa! Pelkkää huijausta, korotkin päätä huimaavia. Jos ei ole perhettä jolta lainata niin sitten vaikka ihan pankkilaina.. ja työssäkäyvien ihmisten pitäisi opetella elämään tulojensa mukaan. Toki välillä tulee äkillisiä menoja jolloin tarvitsee rahaa silloin voi mennä pankkiin jos ei ole säästöjä.

  • Noora kirjoitti:

   En sano, että nämä lainat sopisivat kaikille, mutta on olemassa heitäkin kenelle ne sopivat.

 5. Ei näin kirjoitti:

  Ei hyvänen aika. Ymmärrätkö yhtään mitä puhut ja mainostat (kopioidulla mainostekstillä osin)? Mainitsematta jäi Ferratumin ”2000 euron lainalle todellinen vuosikorko 216,20 %, ja luoton arvioitu kokonaiskustannus 3534,01 € mikäli asiakas nostaa kerralla 2000 € ja maksaa sen takaisin 12 erässä kuukausittain.” Siis 216 %!!!

  Verrattuna esim. OP:n joustoluotto, jonka todellinen vuosikorko 15,7 % (joka sekin on jo suuri korko).

  Monen ihmisen elämä menee pilalle, kun sotkeutuu näihin pikavippeihin. Mutta mikäs siinä, kun siellä ihkussa blogissakin suositeltiin, niin ei se voi olla oikeesti paha! Todella moraalitonta suositella tällaisia ja vieläpä hyötyä siitä itse.

  • Noora kirjoitti:

   Jokainen joka lainan ottaa, lukee toivottavasti ehdot, joita laina sisältää. Olen painottanut sitä, että mihinkään turhanpäiväiseen jousto-luottoa ei kannata ottaa ja pitää miettiä tarkkaan se, minkä verran lainaa tarvitsee.

 6. Pettynyt kirjoitti:

  Järjetöntä mainostaa tällaista. Blogisi lukijat ovat varmasti pääosin nuoria ja he pitävät sinua esikuvana. Ainakin todelliset kustannukset luotolle olisi pitänyt postauksessa mainita. Tällaiset ”joustoluotot” ja muut pikavipit pilaavat monen nuoren ja vähän vanhemmankin elämän. Moni työssäkäyväkin velkaantuu juuri tällaisten mahdollisuuksien vuoksi. Elämässä voi tulla yllättäviä kuluja, mutta järkevä aikuinen varautuu niihin säästämällä tai hätätilanteessa turvautumalla pankin tarjoamaan lainaan. Mikäli pankki ei lainaa anna, lienee parasta olla ottamatta lainaa muualtakaan. T. Sossun täti 🙁

  • Noora kirjoitti:

   Blogini kautta ei saa haettua luottoa. Kaikki tieto selviää siinä vaiheessa, jos luottohakemusta tekee. Luoton ehdot on aina tärkeä lukea. Olen lisäksi tosiaan painottanut sitä, että mihinkään turhanpäiväiseen luottoa eikä mitään lainoja kannata ottaa.

   Aivan kuten itse otin aikoinani amiskassa opintolainaa, ihan vaan siksi koska sitä sai. No mitä tein sillä, en mitään järkevää. Maksoin silti kiltisti kaiken takaisin. Tuo laina oli juurikin aivan turha laina.

   Yleensä kai luottotiedot tarkistetaan joka paikassa mistä luottoa / lainaa hakee.

 7. hmm kirjoitti:

  Opintolainassahan on todella pieni korko ja maksuaika sovittavissa, joten sitä ei voi kyllä tuohon luottoon verrata.

  • Noora kirjoitti:

   Pointti oli se, että lainoja voi ottaa mitä typerimmistä syistä. Nyt en ottaisi jos olisin siinä tilanteessa.

 8. Nimetön kirjoitti:

  Kauheeta, että voi edes tuntea näin, mutta oon tosi pettynyt, että olet tällaisen postauksen tehnyt. Vähänkään aikaansa seuraavat tietää, että just näillä luotoilla ihmiset ovat luottotietonsa sössineet. Vaikka yrität mainostaa luottoa vastuullisesti, on täydellisen vastuutonta julkaista tällai

 9. Mandy kirjoitti:

  Olen lukenut blogiasi jo useamman vuoden ja mielikuvani sinusta on ollut aina todella positiivinen. Tämän mainospostauksen tiimoilta joudun kuitenkin surullisesti toteamaan, että mielikuva fiksusta ja vastuuntuntoisesta, nuorempien tyttöjen/naisten hyvänä esimerkkinä toimimisesta muuttui varsin radikaalisti. On totta, ettei kaikilla ole säästössä useita tuhansia euroja ns. Pahan päivän varalle. Ei minullakaan tällä hetkellä, teen kahta työtä keskimäärin 70h/vko, jotta saan säästettyä rahaa uuden auton hankintaan edellisen hajottua. Luottotietoni ovat kunnossa ja olen harkinnut pankista pienellä korolla lainaamista, mikäli jostain syystä motivaatio kahden duunin vääntämiseen hiipuu. Mutta en ikinä, ikinä antaisi ajatustakaan mainostamallesi, yli 200% tod. Vuosikoron omaavalle pikavipille, jossa vielä nostokulujakin. En alan 30-vuotiaalle aikuiselle naiselle jeesustelemaan, mutta suosittelin miettimään, oliko tästä postauksesta saamasi palkkio sen arvoinen, että mahdollisesti joku asian todellisesta luonteesta tietämätön tähän järjettömään luottoon mainoksen uhrina hairahtaa. Jokainen, jolla luottotiedot reilassa, saa kyllä edullisemmallakin korolla melkein mistä vain lainaa, joten en vaan käsitä, miksi haluat tällaista sontaa mainostaa. Tai käsitän kyllä, että palkkiohan tästä postauksen tekijälle kyseisen firman toimesta tulee, mutta se leima otsassa ei liene kaikista paras. Hyvää jatkoa sinulle, toivottavasti saat asiat kuntoon ja voit jatkossa mainostaa enemmän hyväntahtoisia tuotteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *