Hae
Mansikkapilvi

Pettäminen jättää jäljet

Aina.

Tämän tekstin kirjoittaminen jännittää ja ahdistaa kovasti. Tämä on niin henkilökohtaista. Siltikin jostain syystä teen tämän…

Ajattelin joskus kaksi vuotta sitten, että olisin täysin yli mun edellisestä suhteesta ja siitä kuonasta jota kannoin jonkun aikaa mukana.  Näin jälkikäteen, useampi vuosi myöhemmin, mietittynä en ymmärrä miten mun ystävät ovat jaksaneet noina aikoina kuunnella sitä mun tuskaa ja itkua, mitä aina vähän väliä kävin läpi. En tiedä miten olen itse jaksanut ja pysynyt tolkuissani tuona aikana, mutta tässä sitä ollaan.

Kun pettäminen tuli julki

Tosiaan, tämä edellinen suhteeni, joka oli aika pitkä, sisälsi pettämistä. Sitä ei tapahtunut vain kerran, sitä tapahtui useasti. Joka kerta annoin anteeksi. Anteeksi antaminen ei ollut helppoa, enkä tiedä pääsinkö pettämisistä koskaan yli. Annoin silti anteeksi. Kunnes tuli taas uusi tilanne eteen. Erosimme aina välillä ja sitten palasimme yhteen. Erot kestivät korkeintaan kuukauden ja yleensä olimme tuonakin aikana yhteyksissä.

Ensimmäinen kerta tuli täysin yllättäen minulle. Huijasin tätä ex- miestäni papa-kokeen jälkeen, että siitä oli löydetty jotain. Mieheni meni vaikeaksi ja halusi kertoa minulle jotain. Olimme tuolloin eri kaupungeissa, joten hän kertoi asian minulle puhelimessa. Hän kertoi, että oli pettänyt minua. En voinut uskoa korviani. Minähän vain huijasin! Ei papa-kokeessa ollut mitään!

Suutuin tuosta silmittömästi. Löin luurin ja tietenkin sain heti perään useita viestejä joissa oltiin kovin pahoillaan ja pyydettiin anteeksi ja, että anna vielä mahdollisuus. Jossain välissä vastasin puhelimeen ja sovimme, että selvitämme asian tai ainakin yritämme selvittää. No niinhän me sitten tehtiin. Mies oli oikeasti todella pahoillaan. Hän lupasi ja vannoi ettei mitään tällaista tule enää tapahtumaan.

Kunnes…

No tapahtuipa kuitenkin. Kun seuraava pettäminen tuli julki, oli mun epäilykset jo heränneet sitä ennen. Puhuin epäilyksistäni miehelleni ja mieheni vannoi aina ensi alkuun ettei mitään ole tekeillä. Jos epäilin konkreettisesti jotain naista, mies saattoi sanoa, että hän olisi viimeinen nainen maailmassa kenen kanssa koskaan tekisi mitään. Ei kuulema tarvitsisi huolehtia. Noh, tein sen mitä ei koskaan pitäisi tehdä ja menin erään kerran luvatta toisen puhelimelle. Sieltä paljastui vaikka mitä. Oli useita naisia ja juurikin näitä naisia keitä jostain syystä aloin aina epäilemään.

Menin shokkiin järkytyksestä. Mies suuttui lähinnä siitä, että olin mennyt hänen puhelimelleen. Tämän jälkeen vasta keskittyi taas selittämään jotain ympäri pyöreää. Meni aikansa ennen kuin lepyin ja annoin jälleen anteeksi. Erosimme tässä välissä jälleen ja muutimme jopa erilleen. Suhteemme jatkui kuitenkin jonkun ajan päästä. En halunnut päästää irti tuosta ihmisestä vaikka hän oli minua kohtaan aivan paska.

Kaikkein eniten vihasin näitä naisia. Vihasin heitä ketkä olivat mieheni kanssa pelehtineet. Se oli heidän vika! Ymmärrän, että olen syyttänyt heitä täysin suotta, tavallaan. Ei ole heidän vika, että varattu mies pettää. Mulla oli mielikuvissa niin vahvasti se, että tämän miehen kanssa menen joskus naimisiin ja saan lapsia. En halunnut luopua tuosta mielikuvasta. Sivulliset naiset vaan yrittää pilata meidän suhteen. Meillä meni aina anteeksi annon jälkeen hetken aikaa hyvin. Mies oli hyvä ja rakastava. Sitten asiat aina vähän kerrassaan muuttui. Luottamus meidän välille ei varmaan koskaan palannut täydellisesti. Kun uusi pettäminen tuli esille, niin jotain varmasti särkyi aina vähän kerrassaan siten, ettei se enää koskaan korjaantunut.

Muistan suhteen loppuvaiheessa ajatelleeni edelleen, että jos haluan olla tuon ihmisen kanssa, minun on vain hyväksyttävä kaikki nuo hänen piirteensä, näitä tilanteita nimittäin tuli vielä muutamia julki. Muistan kun mietin sitä, että mun on vain hyväksyttävä nämä asiat. Muistan missä olin. Muistan sen kesäisen iltapäivän ja ne koivut ympärilläni, kun talutin pyörääni ja mietin. Mun pitäisi vaan sopeutua ja hyväksyä nämä asiat. Meidän suhteemme nyt vaan oli tuollainen, pettäminen oli osa suhdetta.

Peli poikki, onneksi

Jossain vaiheessa hän itse varmasti ymmärsi myös, ettei voisi jatkaa enää noin. Hän vihelsi pelin poikki. Tuon jälkeen itkin aivan valtavasti ja aika pitkään. Luulin etten selviä erosta ja etten pärjäisi yksin. Se oli kuitenkin ainut järkevä teko minua kohtaan minkä mieheni teki ja olen siitä kiitollinen. Minusta ei yksin olisi ollut tuohon päätöksen tekoon.

Itsetuntoni oli, kuten kuvitella saattaa, aivan pohjamudissa. Muistan kun muutin eron jälkeen vuokrayksiööni. Minulla ei ollut mitään. Ei kattilaa, ei sänkyä ei mitään. Tai no, oli minulla omat vaatteet ja mun kissat. Siitä sitten pikkuhiljaa aloin kasaamaan elämääni, kotia ja itseäni. Pala palalta, pikkuhiljaa. Ystävät auttoivat valtavasti, siitä olen ikuisesti kiitollinen.

En ymmärrä miten olen jossain vaiheessa mennyt siihen pisteeseen, että olen vain antanut anteeksi kaiken sen mitä kävimme läpi tuossa suhteessa. Mietin joskus, että olisinko antanut anteeksi jos mieheni olisi ollut fyysisesti väkivaltainen? Siihen en osaa vastata. Joskus vastaukseni olisi ollut ehdoton ei, en olisi antanut anteeksi, mutta jos anteeksi antaa tuollaisen henkisen pahoinpitelyn, niin ei se enää kovin paljoa eroa fyysisestä. Pettäminen on henkistä pahoinpitelyä, etenkin jos se tapahtuu useammin kuin kerran.

Aurinko alkoi vihdoin paistamaan

Muistan ne hetket kun pystyin ensimmäisiä kertoja omassa pienessä yksiössäni olemaan onnellinen. Tunne siitä, että selvisin oli uskomaton. En tarvinnut toista ihmistä kannattelemaan minua. Aloin pikku hiljaa uskomaan itseeni ja siihen, että olen ihan hyvä juuri tällaisena.

Se tunne oli hirveä, kun luottamus meni ensimmäisen kerran. Sitä uskoi toiseen ettei hän koskaan haluaisi minua tuolla tavoin loukata. Se luottamus oli murentunut ihan tuosta noin vaan. Jossain vaiheessa uskoin, ettei ole ihmisiä ketkä eivät pettäisi. Kaikki pettää. Ympärilläni tapahtui paljon pettämistä. Sellaisetkin ihmiset petti joista sitä ei olisi koskaan uskonut. Ei ole enää olemassa uskollisuutta ja uskoni uskollisuuteen oli hetkellisesti jo mennyttä.

En tiedä miten pääsin pettämisistä yli mutta pääsin. Tiedän sen, että nykyinen suhteeni on aika-ajoin nostanut noita muistoja ja pelkoja mieleeni. Olen onneksi pystynyt puhumaan peloista mun rakkaalle miehelle. Ajoittain olen mustasukkainen, aivan turhaan. Tiedostan, että nuo puuskat tulevat menneisyyteni takia esiin. En saisi tuoda vanhan suhteen huonoja asioita uuteen suhteeseen, mutta ajoittain se on vaikeaa vaikka sitä vastaan taistelen.

Joten kyllä, pettäminen jättää jäljet mutta uskon siihen, että oikean kumppanin kanssa nuo jäljet on mahdollista häivyttää pois.

En tiedä mistä tämä teksti kumpusi. Jostain syystä minulla on ollut hetken aikaa tunne, että mun pitää päästä kirjoittamaan tästä. Ehkä tämä on jonkinlainen piste iin päälle. En tiedä. Se on hullua mihin kaikkeen ihminen voi alistua, mutta mulla on kaikki hyvin nyt.

26 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Hyvä teksti ja täyttä asiaa.

 2. Pöö kirjoitti:

  Samanlainen tarina itsellä, sillä erolla että lopulta itse jätin miehen. Ehkä pahin olikin vielä se, että kun lopulta olin päättänyt etten halua enää tuollaista suhdetta, niin mies ei päästänyt millään irti. Itki ja ruikutti perään 1,5 v kunnes löysi uuden.

  • Noora kirjoitti:

   Miten kehtaakin se mies vielä itkeä perään. Pokkaa on hänellä ainakin ollut. Olisi miettinyt silloin kun lankesi toiseen…

 3. Marina kirjoitti:

  Tää teksti tuli ihan täydelliseen aikaan. Sain hiljattain kuulla omasta eksästäni vastaavia juttuja – ja nyt koko ah-niin-täydellinen suhde tuntuu pelkältä teatterilta. Hän jopa oikeasti tartutti mut, ja olo tuntuu tosi käytetyltä. Mutta onneksi aika parantaa!

  • Noora kirjoitti:

   Voi ei 🙁 Aika todellakin parantaa ja tekee susta vahvemman. <3 Tsemppiä sulle Marina.

 4. Alesya kirjoitti:

  Aika tuttu tarina täälläki.. Takana on melkkein 4 vuoden suhde. Ekasta pettämistä jonka en meinnut uskoa tuli vihje puoleks tuntemasta ihmisestä, mies tottakai alkoi heti valehdella, kunnes muutama kk päästä luin sen puhelinta. Silloinki mies kierteli koko tarinan valehtelemalla. Tyhmänä uskoin. Sitten aloin epäillä tietyä naisia, mies vaa nauroi, mut puhelinta selamalla selvisi totuus .. Mies suutui siitä että koskin sen puhelinta. Jättin hänet itse muistakin syistä ja eron jälkeen mies vasta myönsi kaikeen..
  Kiitos ku kirjoitit tämän postauksen, mut kun luin sen, ei enää sattunut. Pääsin kaikeesta eroon ja irti.. Nyt jo puol vuotta elään onnellisesti sinkkuna.

  • Noora kirjoitti:

   Onneksi sinäkin olet päässyt irti tuollaisesta ihmisestä. Miksi joku joka pettää haluaa olla suhteessa?? Mä en tajua sitä. Miksei voi jättää ja alkaa sitten säätämään muiden kanssa jos ei pysty olemaan yhdelle uskollinen.

   Onneksi sinäkin olet nyt vahvempi ja onnellisempi <3

 5. Vilma kirjoitti:

  Mulla on tarinan toinen puoli. Mä seurustelin mun edellisen miehen kanssa n. nelisen vuotta, ensin kaksi vuotta, jolloin mietin että tämäkö mies mulle sitten suotiin. Monesti mietin että todellista, palavaa Disney-rakkautta joista rakkauslauluissa laulettiin ei ole olemassa, se on vaan romantisoitua ja oikea rakkaus on ihan tavallista arkea, ei sen suurempia tunteita, vain kahden ihmisen välinen sopimus. Saatoin suuttua kun mies ei ymmärtänyt vitsejäni, ei tiennyt mitään samoja kulttuurijuttuja (tv-sarjoja, ilmiöitä lapsuudesta..) ja lopulta jätin hänet. Oltiin kaksi viikkoa erossa kunnes hätäännyin ja otin miehen takaisin ja hyväksyin asemani. Tämä oli nyt se mun mies ja hyväksyn hänet ja tämä on elämäni nyt ja tulevaisuudessa, mies onneksi rakasti mua ihan älyttömästi ja ajatteli, että olen ainoa nainen hänelle.

  Oltiin sitten vielä pari vuotta yhdessä, minä tyytyneenä asemaani kunnes rakastuin työkaveriini. Siis aivan ”jalat alta” -rakastuin, millään ei ollut enää väliä. Pussailimme joskus after workkien jälkeen ja päädyimme lopulta sänkyyn, josta en ollut ylpeä mutta tiesin, että tarvitsin jotain näin radikaalia jotta silmäni aukeaisivat silloisen suhteeni kohdalla. Siitä illasta pari viikkoa eteenpäin jätin mieheni, hän muutti pois ja asuntoni oli tyhjillään, sängyn hän sentään jätti. Joulu tuli ja meni, vietin sen ja kuukaudenpäivät yksin, kunnes rupesimme viettämään enemmän aikaa uuden rakkauteni kanssa. Nyt kaksi vuotta yhdessä elämäni rakkauden kanssa ja ainoa harmitus on, etten päästänyt eksääni eteenpäin jo silloin, kun tiesin ettei meistä ollut mihinkään.

  Pisin kommenttini ikinä, mutta pointtina ehkä se, että elämä on mitä on ja jokaisesta suhteesta voi oppia todella paljon. Entiselle miehelleni olen todella kiitollinen siitä, että hän opetti mut feminismiin, opetti miten kuunnellaan toista parisuhteessa ja opetti sen, miten haluan itseäni kohdeltavan. Hän ehkä oppi multa rohkeutta ja avoimuutta.

  • Noora kirjoitti:

   Okei, vähän toisenlainen tarina. Mut niin, elämä ja sen tuomat kuprut ja kaikki opettaa meitä tekee meistä sitä mitä me nyt tässä hetkessä ollaan. Mä uskon myös, että sun exä on oppinut paljon teidän suhteesta.

   Hyvää syksyä sulle Vilma!

 6. Happy kirjoitti:

  Kuin suoraan minun elämästä, lisänä exän välinpitämättömyys ja minun aliarvostus/itsestäänselvänä pitäminen. Erosta on nyt 8 vuotta ja silti nuo asiat muistaa niin hyvin. Vaikka silloin oli vaikeaa niin tuo ero oli uusi suunta elämälleni. Onneksi löysin 5 vuotta sitten elämäni miehen, jonka kanssa olemme nyt naimisissa, yksi ihana lapsi on jo ja toinen tulossa. Aiemman huonon kokemuksen vuoksi osaan varmasti paremmin arvostaa nykyistä miestäni, hänen luotettavuuttaan ja kaikkia muita ihania luonteenpiirteitä.

  • Noora kirjoitti:

   Meitä löytyy kyllä näköjään. Pettäminen on kyllä ihan kamalaa. Sitä kun luottaa siihen toiseen niin paljon, ja kun se toinen sit ei olekaan sen luottamuksen arvoinen. Pohja häviää ihan kaikelta.

   Ihanaa kuitenkin, että ero on sullekin tuonut vain hyvää. <3 Ihanaa syksyä sulle Happy!

 7. Riikka kirjoitti:

  Kiitos tästä postauksesta. Itse juuri samanlaisista kokemuksista toivutaan. Itse kyllä tosiaan ajattelen, että näillä tosillakin naisilla on vastuu pettämisestä. He sen mahdollistivat vaikka tiesivät miehen olevan minun kanssa. Yksi yhteinen tuttava, jonka kanssa mies petti minua, jopa ihmetteli minulle miten mies voi pettää ”kun näytimme aina yhdessä niin onnelliselta”. Itse ainakin haluan kunnioittaa muiden suhteita niin, että jos varattu mies yrittää iskeä tms.muistutan että hänellä on vaimo kotona.

  Itse tosiaan vasta toivun erosta, tällä hetkellä en osaa ajatella uutta suhdetta juuri siksi, että pelottaa pettääkö tulevakin kumppani…Kai niitä rehellisiä miehiäkin on tuolla jossain.

  • Noora kirjoitti:

   Aika parantaa, kliseinen sanonta mutta niin totta. Anna itsellesi aikaa. Älä vaadi mitään, äläkä stressaa sitä, että joutuisi jo miettimään muita ihmisiä. Ei tarvitse miettiä. Sitten kun olet valmis kohtaamaan tai edes ajattelemaan muita, huomaat sen kyllä.

 8. Veera kirjoitti:

  Mä jouduin tahtomattani toiseksi naiseksi. Mies kertoi eronneensa vaimostaan ja olin aivan rakastunut, enkä huomannut sellaisia pieniä juttuja, jotka jälkeenpäin tuntuvat aivan selkeiltä merkeiltä, ettei kaikki olekaan ok. Vieläkään, 4 vuotta säätämisen loputtua, mies ei ole myöntänyt asiasta mitään, vaan löysin pari vuotta takaperin vahingossa hänen vaimonsa fb-profiilin. Siellä oli heidän lapsensa kuva, joka paljasti, että meidän säätäessä miehen vaimo oli samaan aikaan ollut raskaana…

  • Noora kirjoitti:

   No toi on kyllä kans aika yleistä nykypäivänä kans. Tiedän monia vastaavassa tilanteissa olleita naisia. Ei se ole helppoa tuokaan. 🙁

 9. Manse? kirjoitti:

  Minuu kiinnostaisi niin kovin tietää missähän päin Suomee tämä exäsi tällä hetkellä vaikuttaa? Olisikohan Tampere? Pelkään pahoin että hää jatkaa touhujaan samanlaisessa mittakaavassa tälläkin hetkellä.

  • Noora kirjoitti:

   Ei ole tampereelta tämä mutta tiedän myös sieltä yhden tällaisen samanmoisen hepun…

 10. Surullinen kirjoitti:

  Olen ollut mieheni kanssa yli 17-vuotta ja meillä on yhteisiä la psia. Hän jäi kiinni pettämisestä jota oli jatkunut kuukausia. Nainen oli myös naimisissa ja mieheni alkoi seurustelemaan hänen kanssa ja hylkäsi täysin minut ja lapsemme. Myöhemmin hän palasi luoksemme mutta emme ole saaneet selvitettyä asioita eikä mies osaa puhua. Nyt mietin oliko virhe ottaa hänet takaisin. En pysty edes luottamaan häneen enää. Eikä hän tee asian eteen mitään.

  • Noora kirjoitti:

   aika hankala tilanne. Tuohon esittämääsi kysymykseen ei varmaan muut osaa sanoa vastausta kuin sinä itse. <3 voimia

 11. Em kirjoitti:

  Täällä myös yksi saman kohtalon kokenut. Elämässä tuntui kaikki olevan paremmin kuin hyvin, silloisen miehen kanssa yhteiseloa takana viitisen vuotta, joista vajaa kaksi naimisissa. Sattuipa sitten niin, että eräältä baarireissulta mies ei palannutkaan kotiin aamuksi ja myöhemmin kotiuduttuaan sain tältä viimein kiskottua ulos, että oli käynyt vieraissa. Ei voinut kuulemma itsekään mitenkään käsittää miten niin oli voinut tapahtua. Muistan tuon hetken varmasti ikuisesti, sen tuskan, jollaista en ollut koskaan ennen kokenut. Ensin sulla on kaikki mitä ikinä voit toivoa ja sekunnissa sulla ei ole enää mitään. Kaikelta putosi pohja. En todellakaan halunnut jatkaa eksäni kanssa, minun maailmassani ei ole sitä vaihtoehtoa, että pettämisen jälkeen yhteinen elämä jatkuu.Ensimmäiset kuukaudet olivat kamalia, en halunnut mitään muuta kuin kuolla. Tuska jota koin oli täysin sietämätöntä. Mietin tulenko enää koskaan olemaan onnellinen. Vähä vähältä sain kuitenkin ajan kuluessa koottua palasiani ja aloin toipua.

  Minä syytin tietysti myös ensin itseäni ja mietin mikä minussa oli vikana, mikä siinä toisessa oli niin paljon parempaa, että eksä oli valmis heittämään yhden kännipanon takia pois kaiken mitä meillä oli. Itseluottamukseni putosi aivan pohjamutiin. Vähän eron jälkeen sairastuin paniikkihäiriöön.

  Samat mietteet oli täälläkin, että eihän sitä enää uskalla luottaa yhteenkään mieheen, varsinkin kun eksäni oli vielä sellainen ettei kukaan olisi ikimaailmassa sitä hänestä uskonut. En halunnut enää ikinä rakastua, mutta niin sitä vaan sitten kuitenkin elämääni ilmestyi eräänä pävänä ihminen, jota oli turha yrittää vastustaa.

  Avioerostani on kulunut nyt vuosia, mutta en usko että nämä pettämisen jäljet koskaan katoavat kokonaan. itseluottamustani keräilen edelleen ja nykyisessä suhteessa toiseen luottaminen oli aluksi todella vaikeaa ja olenkin saanut tehdä suuren työn itseni kanssa, että pystyn taas luottamaan toiseen. Muutoin menee kuitenkin tällä hetkellä oikein hyvin ja vaikka en toivoisi tätä kohtaloa kenellekään on se vahvistanut minua ihmisenä enemmän kuin mikään muu.

  Huh, tulipas pitkä selostus. 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Meitä on kyllä paljon ketä on petetty. Se tunne on lamaannuttavan kauhea. Sä olet ollut vahva ihminen heti, kun olet pistänyt kerrasta poikki.

   Onneksi elämä kohteli loppujen lopuksi suakin hyvin ja olet löytänyt uuden rakkauden.

   Kaikken tyhmintä on se, että me petetyt joudutaan opettelemaan uudelleen luottamus. Mitä pettäjät opettelee?

 12. Elisabeth kirjoitti:

  Minä sain tietää mieheni pettämisestä toisen lapsemme juuri synnyttyä. Tämän naikkosen nykyinen mies otti minuun yhteyttä facebookissa vaatien vaimolleen (kenen kanssa mieheni minua petti) anteeksipyyntöä. Mieheni oli nähnyt tämän naisen2 kertaa jonka jälkeen lopettanut yhteydenpidon. Pieni keskosena syntynyt lapseni oli juuri päässyt kotiin ja oli joulu. Maailma meni nurin sillä sekunnilla. Me ei erottu mutta edelleen se vaivaa vaikka sain tietää 2 vuotta sitten jo.
  Parasta tässä oli se että tämä naisen nykyinen mies ahdisteli MINUA facebookissa ja vaati naiselleen jotakin tunnustusta koska hänen tunteitaan oli loukattu. Tämä nainen ei tiennyt miehensä tekemisistä. Vieläpä heidän esikoisen ristiäispäivänä kirjoitteli minulle kunnes otin yhteyttä tähän naiseen itse.
  Meidän tilanne oli pettämisen aikaan kamala. Esikoislapsi oli syntynyt 2.5kk etuajassa ja minä masentunut. Vaikken hyväksykään mieheni tekoa uskon, että se oli hänen tapansa huutaa apua. Luottamusongelmat on toki edelleen mutta uskon ettei hän enää tekisi samoin. Sen verran paljon sitä asiaa on vatvottu ja olen oppinut näkemään milloin hän valehtelee.

  • Noora kirjoitti:

   OMG. siis kauheeta.

   Tilanne ei teilläkään ole helppo ollut, mutta oikeuttaako se pettämään, tai no siis ei tietenkään oikeuta mutta avunhuuto pitäisi osata tehdä toisella tavoin. Toivottavasti nykään on asiat paremmin teillä kaikilla <3

 13. J.J kirjoitti:

  Itselläkin oli samanlaisia kokemuksia kun tyttöystävä petti mua monta kertaa kolmen vuoden aikana. Kyllä hän myönsi tekonsa monesti ja lupasi parantaa tapansa jonka jälkeen hän käänsi mun syyksi että miksi hyppäsi vähän väliä vieraaseen sänkyyn. Milloin oli kännin piikkiin ja milloin mitäkin. Joskus sain kännipuhelun että on just pannut jotaki ja pitäisi hakea kotiin…

  Hulluinta tässä oli että olin vihainen kaikille miehille joiden kanssa tyttöystäväni petti mua ja syyllistin itseäni kaikesta. Olin lähellä menettää järkeni ja mitä useammin pettämistä tapahtui aloin turtua että en tuntenut lopulta oikeestaan mitään.

  Onneksi tämä kaikki on historiaa mutta kyllä tämä jätti jäljet. Tästä huolimatta olen luottavaisin mielin tulevaisuutta kohden. Toki sinisilmäisyys karisi tässä ja arvostan itseäni enkä syyllistä itseäni toisen tekemisistä.

  • Noora kirjoitti:

   Hirveetä, että oot joutunut kokemaan tuollaista. Muista ettei pettäminen ole koskaan petetyn vika.

   Ihanaa uutta vuotta 2018! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *