Hae
Mansikkapilvi

Mä olen tosi huolestunut

Huolestunut siitä mitä olen tässä muutama päivä sitten lukenut mun kommenttilootasta. En tiedä onko ihmisillä tarve kiusata tahallaan vai onko ulkonäköpaineet tehneet tehtävänsä, koska normaalipainoinen ihminen, kuten koen itse olevani, mielletään pyöreäksi joidenkin ihmisten silmissä.

Sain kommentteja, että mun oma mielikuva omasta kropastani on vääristynyt ja oikeasti olen tosi pyöreä. En vain sitä nyt itse nää, koska olen sokea omalle vartalolleni. SIIS TÄH?! Joo, mun kroppa ei ole rasvaton, enkä ole siihen pyrkinytkään mutta pyöreää minusta ei kyllä saa tekemälläkään. Kirjoitin tuossa taannoin postauksen kahden vuoden takaisesta kehonkoostumusmittauksen tuloksista. Tulokset olivat niin vääristyneet, että jopa mittaajat, joita oli siis kaksi sanoivat, että edes todella ylipainoisella noita tiettyjä lukemia ei kone näytä noin suureksi. Halusin tällä postauksella herätellä ihmisiä siihen, että kannattaa aina suhtautua tällaisiin mittauksiin suuntaa antavana ja ehkä vähän epäillen. Jos tunnet, että sun kroppa on ok kunnossa ja mittaustulokset antaa taas aivan vääränlaista informaatiota, niin jossain on voinut mennä jotain pieleen.

Mieti mitä kommentoit

Mun mielestä on todella huolestuttavaa tuollainen kommentointi. Saati, että tuollaisia kommentteja sanotaan ääneen toiselle ihmiselle. Mitä jos täällä ruudun tällä puolen bloggaisi nuori naisen alku, joka olisi hyvin epävarma itsestään ja omasta kropastaan. Mitä tuollainen kommentointi voisi pahimmillaan aiheuttaa? Ihan varmasti jopa syömishäiriön.

Onko ihmisten silmät sokeutuneet instagramin feediä selaillessa sille, mille se vartalo normaalisti näyttää. Jos päivät pitkät katselee fitnesskisaajien kuvia siitä kisakunnosta, voi se todellisuus nopeasti hämärtyä. Ymmärrän, että etenkin jenkeissä monet fitnessmimmit tekee elantoaan sillä kropalla. Kropan pitää olla melko rasvaton ja timmi ympäri vuoden, koska on kaikenmaailman tapahtumia ja kuvauksia.

Mut mä en ole fitnessmimmi jenkeistä enkä Suomesta. Mä en ole kilpaurheilija, enkä muutenkaan ehkä mikään oikea urheilija. Mä liikun omaksi ilokseni tällä hetkellä. Yritän pitää kropan fyysisesti toimivana ja hyvinvoivana. Mä en kaipaa mitään rasvatonta vartaloa. En todellakaan, mä tykkään ihan liikaa sitä paitsi syömisestä. On totta, että varmaan tästä kropasta sais raapaistua helposti muutaman kilon veks. Oisin sillon ehkä tyytyväisempi itseeni mutta olen tyytyväinen itseeni myös näin.

Ihmisten pitäisi oikeasti miettiä, että mitä se todellisuus oikeasti on. Sen lisäksi pitäisi miettiä, että mitä käy kommentoimassa JA VIELÄ NIMETTÖMÄNÄ toisen blogiin. Mitä siitä hyötyy, että käy toteamassa toisen pyöreäksi, oli se sitten pyöreä se ihminen tai ei? Onneksi omalla kohdalla on se tilanne, että tuollainen kommentointi ei saa mua vihaamaan itseäni, enkä ala nälkälakkoon. Mä olen huolestunut siitä, että tuollaisia kommentteja voi sataa sellaisille ihmisille, ketkä niitä ei ensinnäkään tarvitsisi ja toisekseen, eivät osaa käsitellä vaan alkavat tekemään jotain typeryyksiä.

Mut niin kai se menee, että vihaajat vihaa.

ps. Mulla oli kolmannet yleisurheilutreenit tänään. Lajikokeilussa moukari! Tää harrastus on vaan niin mahtava! Plus jälleen yks blogin lukija uskalsi moikata 😀 Propsit siitä 😉

22 kommenttia

 1. Terhi kirjoitti:

  Asiaa! Olen myös ollut järkyttynyt mainitsemistasi kommenteista! Itse olin ajatellut etelän kuvistasi että vau mikä kroppa!
  Kauneusihanteet on todella vääristyneitä nykyisin ja medialukutaito ja nettietiketti monelta myös hukassa.
  Kiitos blogistasi, olen saanut siitä paljon inspiraatiota, asenteesi elämään on ihan mahtava 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Kiitti Terhi 🙂 Mutta tottahan sekin on, että eri ihmisillä on erilaiset kauneusihanteet jne. mutta en silti luokittelisi itseäni pyöreäksi, vaikka joku haluaisikin olla hoikempi kuin minä. 🙂

   Kiitti kommentistasi! 🙂

 2. Reetta kirjoitti:

  Ihan käsittämätöntä shaibaa 😀 olet ihan normaalipainoinen, hoikanpuoleinen nainen. Niin se vain on, että haters gonna hate 🙂

 3. Johanna kirjoitti:

  Kamalaa mitä ihmiset kirjoittavat! Minä en voi käsittää… Toivottavasti Noora, ja mitä ilmeisemmin oletkin,
  hyvän itsetunnon omaava kaunis kasvoinen ja vartaloinen OIKEA nainen, et ota näistä kommenteista ”itseesi”.
  Tarkoitan sitä, ettet nyt ala riuduttamaan itseäsi, sillä riutuneen näköisiä fitness mimmit ovat kisapäivinä ja eivät kai hekään ole sen näköisiä aina. Ruudun takana on aina helppo huudella, säälittäävää sanon minä.
  Kaikkea hyvää ja mukavaa uuden pennun odotusta Noora 🙂

  • Noora kirjoitti:

   En todellakaan ota itseeni. Huolestuttaa vain tuollaiset kommentit tosiaan koska joku voi ottaakin itseensä.

   Perjantaina saadaan pentu <3 <3

 4. Nimetön kirjoitti:

  Ihmiset osaavat olla kyllä ihan hirveitä -.- Voimia ja kärsivällisyyttä tämän kaiken keskelle! Sinä olet hyvä ja arvokas juuri sellaisena kuin olet.

  Ylipäätään en ihan näitä ihmisiä tajua. Vaikka normaalipainoinen, kunnolla ylipainoinen tai reilusti alipainoinen ihminen jakaisi itsestään millaisia kuvia netissä, niistä ei ole muilla oikeutta käydä silloinkaan käydä aukomaan ikävään sävyyn. Meillä on kullakin vain tämä yksi keho, emmekä me sitä omista ja käytä muiden iloksi, vaan omaksemme. Meidän tehtävämme ei ole miellyttää muiden silmää, vaan elää kuten itse parhaaksi näemme ja koemme.

  Kukin keho kantaa lisäksi mukanaan omistajansa tarinaa ja elämänkertaa, eikä niitä voi kukaan muu ulkopuolinen tietää. Tuntuu käsittämättömältä, että ihmiset kehtaavat mennä kommentoimaan muiden postauksia ja kuvia tuohon sävyyn kuin sinullekin on kommentoitu. Jos ei tykkää näkemästään, voi vaikka sulkea silmänsä tai vaihtaa sivustoa, jota selaa. Ei ole pakko jäädä tuijottamaan, keräämään kierroksia ja ilkeilemään.

 5. Elina kirjoitti:

  Mulla kanssa otti silmään nuo kommentit. Siis sullahan on niin sopusuhtainen ja hyvä kroppa, että oksat pois!
  Jos aikuiset ihmiset alkavat kommentoimaan tollasta p*skaa normaalipainoisen ihmisen blogin kommenttiboksiin, niin en enää yhtään ihmettele miten paljon lasten ja nuorten syömishäiriöt lisääntyvät.. Helposti joku nuori lukija saattaa alkaa verrata itseään suhun, että jos jopa sinua pidetään pyöreänä niin minkälaisen kuva sitä annetaan näille nuorille? Että se bikinifitness-kisalook on ainoa oikea naisvartalo?

  Valoja tauluun ihmiset.

  • Noora kirjoitti:

   Siis jep!

   Olin itsekin kirjoittamassa tän blogitekstin loppuun alunperin, että valoja tauluun aikuiset! 😀 Veit siis sanat suustani 🙂

 6. Tommi Hartikainen kirjoitti:

  Pidä vain mieli kovana kommenttien suhteen. Katsoipa mistä tahansa missä voi kommentoida, siellä on aina sitä typerää ja ilmeisesti tarkoituksella on yritetty pahoittaa kirjoittajan mieli. Sinulla ei pitäisi olla mitään syytä pahastua tuollaisesta kirjoittelusta. Olethan kaunis, TERVEEN näköinen nuori nainen, pitkää pinnaa jatkossa-

  • Noora kirjoitti:

   Joo ei mua tuollaiset kommentit nujerra 🙂 Toivottavasti ei muitakaan.

 7. Just a man kirjoitti:

  Niin siis varmaan hyvällä tapaa pyöreä, ainakin kuvien perusteella. 😉

 8. Nimetön kirjoitti:

  Järkkyy. Mut eihän me tiedetä millainen ihminen ulkonäöltään ruudun takana kirjoittaa! Siksi nuo ilkeillyt pitää jättää unholaan. Tuskin kukaan itseensä tyytyväinen kokisi tarvetta mollata toisia? Mulla on samat mitat ja vähä järkyttyneenä itsekin katsoin kommentteja mutta nauratti toisaalta…semmosta…

 9. Nimetön kirjoitti:

  Sä olet upea ja hyvinvoivan näköinen nainen joka kantaa itsevarmasti ja aina niin iloisesti itsensä! Korvien läpi vaan tollaiset kommentit…

 10. Eevi kirjoitti:

  Ihmiset osaavat olla todella ilkeitä toisilleen 🙁
  Tsemppiä sinne ja ole ylpeä itsestäsi juuri sellaisena kuin olet <3

 11. Salla kirjoitti:

  Mitä ihmettä!! Liikaa näkee ja kuulee nykyään tätä, että erityisesti me naiset lyttäämme toisiamme ja puhumme pahaa. Sen sijaan meidän tulisi kannustaa, ihailla, iloita ja puhua kauniisti toinen toisistamme! Älkää unohtako girl poweria! Maailmassa on liikaa negatiivisuutta jo muutenkin.

  Ps. Noora, sä näytät kauniilta, sporttiselta ja hyvinvoivalta ja susta huokuu positiivisuus niin kuvien kuin tekstin kautta :)! En ole aiemmin kommentoinut, mutta lukenut sun blogia kyllä jo pitkään! Tykkään!

  • Noora kirjoitti:

   Jep, nimenomaan näin. Mieluummin kehuttaisiin toisiamme eikä lytättäisi! Ihan tarpeeksi täällä muutenkin stressataan sitä miltä näytetään yms. Ei jaksais kuunnella sitä enää kanssasisarilta 😀

 12. Nita kirjoitti:

  Tiedäthän että nuo kommentit kertovat enemmän niitten lausujasta,kuin kohteesta. Näitten laukoja ei hyväksy itse itseään,josta johtuen hänen on hyvin vaikea hyväksyä ketään muutakaan. Säälisin näitä ihmisiä, mutta mind your fucks.
  Nämä kuolonsyöjät levittävät omaa pahaa oloaan,ja saavat siitä jonkinlaista ravintoa omalle egolleen.

  Sinä kaunis nainen,anna palaa!

  • Noora kirjoitti:

   No toivotaan näin. Harmi, että joillain ihmisillä menee niin huonosti, että pitää laukoa tuollaisia kommentteja.

 13. Sarppa kirjoitti:

  Tiedättekö minkä takia testaaja ei ota kuin sen yhden testin vaikka tulos olisi sun omasta mielestä ihan pielessä? Ihan vaan siksi että ne tietää ettei peräkkäin otetut testit samasta henkilöstä välttämättä anna läheskään samanlaisia tuloksia ? Mä tein aikoinaan inbodyn mittauksia ja testattiin ihan huvikseen mitä tapahtuu kun ottaa samasta henkilöstä muutaman minuutin välein useamman mittauksen. No lapuissa lukemat vaihtelivat ihan miten sattui… Suuntaa antavana ehkä ihan ok, mutta ei kenenkään yöuniaan kannata menettää jos lukemat näyttää jotain minkä tietää vääräksi ?
  Ja sun kroppa on upea! Ei kannata stressata testistä, eikä ihmisten hölmöistä kommenteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *