Hae
Mansikkapilvi

Kiinnostaisiko sinua 6000€ stipendi?

Jos minä olisin vielä sairaanhoitajaopiskelija niin mua todellakin kiinnostaisi. Kannattaa siis lukaista tämä postaus ajatuksen kanssa. Sain nimittäin yhteydenoton viime viikolla koskien tällaista Queen Silvia Nursing Award:sia. Minulle kerrottiin stipendista, jonka voi saada sairaanhoitajaopiskelija ja he halusivat, että josko vähän kertoisin tästä blogissani. TODELLAKIN haluan kertoa tästä eteenpäin! Kävin tutustumassa tähän stipendiin paremmin ja innostuin ihan totaalisesti! Kyseinen 6000€:n stipendi jaetaan vuosittain yhdelle suomalaiselle, yhdelle ruotsalaiselle sekä yhdelle puolalaiselle sairaanhoitajaopiskelijalle, nyt voi siis olla just sun mahdollisuus saavuttaa jotain suurta ja vaikuttaa tulevaisuuteen.

Mistä on siis kyse?

Ruotsissa on jaettu Queen Silvia Nursing Award stipendejä jo useampi vuosi ja ensimmäinen suomalainen sairaanhoitajaopiskelija sai stipendin 2014. Stipendi myönnetään sellaiselle opiskelijalle, joka kehittelee idean tai ratkaisun tulevaisuuden vanhusten- ja dementiahoidon haasteisiin. Idea voi siis olla mitä vain. Palkinnon myöntää Ruotsalainen Swedish Care International yhteistyökumppaneineen, joka edistää vanhusten- ja dementiahoidon kehittämistä ja levittää hyviä käytäntöjä kansainvälisesti.

STIPENDIN TAVOITE

Väestön ikääntyminen ja sen myötä lisääntyvä laadukkaan vanhustenhoidon tarve ovat eräitä merkittävimpiä tulevaisuuden haasteitamme. Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimys on vastata näihin haasteisiin edistämällä tuoreita ideoita sekä osaamista vanhustenhoidossa ja vanhusten käyttämissä hoiva- ja hoitopalveluissa niin kansallisesti kuin globaalisti. Pätevät ammattilaiset ovat avain menestykseen, ja siksi osaavat opiskelijat ovat ensisijaisen tärkeässä asemassa tulevaisuuden hoidon ja palveluiden kehittämisessä.

Queen Silviä Nursing Award ei ole pelkästään rahallinen stipendi, vaan valituilla sairaanhoitajaopiskelijoilla on mahdollisuus yksilöllisesti räätälöityyn harjoittelujaksoon, jonka kesto on puoli vuotta. Puolen vuoden harjoittelujakson aikana sairaanhoitajaopiskelija saa kallisarvoista kokemusta eri organisaatioista sekä Suomesta, että ulkomailta.

Stipendin luovuttaa, kukapa muukaan kuin Ruotsin Kuningatar Silvia. Stipendin luovutustilaisuudessa stipendin saajalla on halutessaan mahdollisuus pitää ideastaan esitelmä kuulijoille. Lisäksi opiskelija joka valitaan stipendin saajaksi, saa valintansa myötä ammattikorkeakoululleen kunniapalkinnon.

Stipendin hakuaika on käynnistynyt 15.9.2017 ja hakuaika päättyy marraskuun puolessa välissä, eli nyt on hyvää aikaa ideoida tätä!

Tästä voit käydä lueskelemassa esimerkkejä ideoista, KLIK!

Uskon, että monilla sairaanhoitajaopiskelijoilla tulee erilaisia ideoita mieleen kuinka vanhusten hyvinvointia ja dementiaa sairastavien elämänlaatua voi parantaa ja kehittää, joten eikun luovuus valloilleen! Onko sulla tullut esimerkiksi harjoittelussa mieleen jotain, millä vanhusten hyvinvointiin voitaisiin vaikuttaa laitoksissa, tai kuinka kotihoidossa asuvien elämänlaatua parannettaisiin? Jos ideoita on, niin eikun hakemusta tekemään. Ideoita voi laittaa menemään useampiakin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *