Hae
Mansikkapilvi

Hyviä uutisia saa, kun vähiten odottaa

Mä en tiedä mistä aloittaa, koska olen niin sanaton. Yritän kuitenkin. Tosiaan, kirjoittelin viimeksi, että olin menossa vielä siihen yhteen työhaastatteluun. Meillä on toimi auki siinä työpisteessä missä olen nyt viimeisimmän vuoden työskennellyt, eli varahenkilöstössä. Olen kierrellyt siis useaa eri osastoa. Varahenkilöstön työnkuvaan kuuluu mennä sinne missä on poissaoloja tai täysi osasto ja henkilöstöä tarvitaan enemmän, osasto vaihtuu yleensä päivittäin. Omaan kiertoalueeseeni kuuluu sisätauti- ja keuhkosairaudet, sydänosasto, syöpätaudit, hematologia, neurologia, päiväsairaala ja kuntoutusosasto. Lisäksi me käydään satunnaisesti auttelemassa kirurgian puolella ja olenpa ollut psykiatrian osastoillakin tässä lähiaikoina. Erikoisaloja on siis useita ja monimuotoista osaamista tarvitaan paljon.

Kiertely on oma juttu sen vuoksi, että päivystyksessä työskennellessä opin hoitamaan usean eri erikoisalan potilaita joka päivä. Kokisin työn jotenkin puuduttavana jos olisin aina vain yhdellä ja samalla erikoisalalla. Tälleen kiertelemällä näkee ja oppii hirveästi.

Torstaina oli siis työhaastattelu ja ensimmäisestä selvinneenä ei tämä toinen ollut enää ollenkaan niin paha paikka. Vatsanpohjassa oli perhosia, mutta luulen sen olevan vain hyvä asia loppujen lopuksi. Haastattelu meni hyvin ja siitä jäi hyvä fiilis. Siltikin olin varma, että tämä toimi ei ehkä suuntaudu minulle. Totesin tässäkin haastattelussa sen, että olen kiitollinen jo pelkästään tästä, että olen päässyt haastatteluun. Se on tosiaan iso juttu. Meidän alalla toimia ei jaeta niin vain ja monet hoitajat voivat olla useita vuosia määräaikaisten työsopimusten varassa. Onhan itsellänikin mennyt jo yli neljä vuotta määräaikaisten sopimusten viidakossa. Osa sopimuksista on olleet muutaman viikon mittaisia, yksi sijaisuus oli vuoden ja loput ovat olleet siltä väliltä.

Mulle sanottiin haastattelun päätteeksi, että valinnassa ei varmasti mene kauaa mutta tarkkaa päivää haastattelijat eivät voineet sanoa, että milloin ottavat yhteyttä valittuun. Tiesin vain sen, että valitulle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja muut saavat tiedon sähköpostilla. Tässä odotellessa tietoa, olen käynyt hyvin hyvin varovasti kurkkimassa työsähköpostia. Perjantaina ilmoitusta ei tullut joten oletin, että varmaan maanantaina tieto saadaan kuka paikan on saanut.

Ihan uskomatonta

Kerroin viime viikolla siitä ainutlaatuisesta puhelusta jonka sain. Noh, tämä puhelu jonka tänään iltapäivällä sain, pesee kyllä kaikki työpuhelut kuus-nolla. Tosiaan, minun puhelin soi iltapäivällä ja numero näytti jälleen tulevan sairaalasta. Vastasin varovan iloisesti puhelimeen ja siellä oli ylihoitaja. Hän soitti ilmoittaakseen, että ovat valinneet MINUT tuohon vapaana olevaan toimeen. Kiljahdin saman tien ja taisinpa sanoa, että OUMAIGAAD (sit samantien mietin mielessäni, että en mä nyt ylihoitajalle ala oumaigaata hokemaan :D)! Jäin hihkumaan puhelimeen ja ylihoitaja sanoi vaan, että BILEET PYSTYYN!

Toden totta, toimi tuli mulle, mä sain vakkaripaikan!! Siis uskomatonta! Mä en voi käsittää tätä. Mä tiedän, että mä olen hyvä hoitaja ja kuten olen sanonut saan hyvää palautetta potilailta, mutta niin saa varmasti moni muukin hoitaja.

Vuosi sitten mä muutin tänne Jyväskylään. Aloitin ihan uudessa työpaikassa ja aloitin työhön perehtymisen syöpätautien osastolta. Koko sairaala tuntui labyrintilta ja oli olo, että en sopeudu tänne enkä osaa enää mitään. En tuntenut ketään ja olo oli yksinäinen. Nyt mä olen tässä. Olen tullut talon kanssa sinuiksi, vaikka aina silloin tällöin joudun miettimään edelleen, että mistä mikäkin paikka löytyy. Minulla on paljon työkavereita ja työssä on ollut tosi kivaa lähiaikoina. Nyt minulla on lisäksi vakituinen työpaikka, joka ei todellakaan ole itsestäänselvyys meidän alalla.

Mä olen niin kiitollinen ja iloinen. Samalla mua harmittaa muiden hakijoiden puolesta, koska tiedän, että nää tyypit varmasti halusi tän paikan ihan yhtä kovasti kuin mä. Siltikin haluan iloita tätä. Onhan tää nyt ihan ainutlaatuista!

Ei vitjat! 🙂 🙂

11 kommenttia

 1. Mira kirjoitti:

  Onnea todella paljon ? Olet varmasti ansainnut paikan tekemällä hyvää työtä ?

 2. Terhi kirjoitti:

  Paljon onnea! Tosi upea juttu!

 3. Tommi Hartikainen kirjoitti:

  Onnexi olkoon ? vakipaikan saaminen tänä päivänä on todellakin juhlan paikka ja osoitus siitä että olet tehnyt työsi hyvin, nyt lippu salkoon. ???

 4. viivi kirjoitti:

  Onnittelut!?

 5. Elina kirjoitti:

  Paljon onnea! ?Olet varmasti ansainnut paikan ?
  Blogin lukijoille on kyllä välittynyt miten sydämellä teet tätä tärkeää työtä.

 6. Hanna kirjoitti:

  Siis hait ensin päivytyspuolen varahlön vakipaikkaa jota et saanut mutta tarjottiin määräaikaista jota jäit miettimään mutta nyt saitkin nykyiseltä varahlö alueeltasi vakkari paikan, jonka otit? Meetkö nyt sit kuitenkin sis. polille? 🙂
  Miusta on kyllä hullua että soppareita tällä alalla pidetään enimmäkseen määräaikaisena, vaikka tarvetta on..

  • Noora kirjoitti:

   Joo jotakuinkin noin. Päivystyspuolen varahenkilöstön duuni olisi alkanut ensi vuoden puolella, määräaikaisuus siis, sillä nykyinen määräaikaisuus on vuodenloppuun saakka voimassa ja meen siis tosiaan vielä tässä välissä kahdeksi kuukaudeksi sisätautienpolille. Meillä oli siis samaan aikaan haku sekä mun nykyiseen työpaikkaan eli konservatiivisen varahenkilöstön paikkaan, että tuonne päivystysalueelle. Kävin kahdessa eri työhaastattelussakin.

   • Hanna kirjoitti:

    Jeps. Eli Onnea! Onhan siit vakkarista paljon etuja 🙂 ei tarvii miettii ja suunnitella niin paljon

 7. Viivi kirjoitti:

  Todella paljon onnea, oot niin ansainnut sen paikan! ?

 8. Nimetön kirjoitti:

  Onneksi olkoon ja työniloa 😉

 9. Paulina kirjoitti:

  Onneksi olkoon! Kyllä vakkaripaikasta hoitajana saa iloita!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *