Hae
Mansikkapilvi

Missä sen koiran(pennun) pitää nukkua?

Voi että kun sain taas kritiikkiä lukijalta. Miksi me ollaan otettu oikein koira? Me ei selkeästikään olla hyviä koiranomistajia, koska koiranpentu joutuu nukkumaan ja kärsimään yksinäisyydestä kodinhoitohuoneessa öisin. Meidän koiranpentu on niin säälittävä raasu. Ei sillä varmaan ole hyvä olla meidän kanssa.

Siis mitä ihmettä?

 ihan järkyttävää, että muuten oot huolehtimassa siitä muka niin hyvin, mutta sitten se nukkuu yksin. Oliko ihan pakko ottaa koira. 

Kyllä oli ihan pakko ottaa koira, ja uskon siihen ettei koira vahingoitu tai saa traumoja siitä, että nukkuu pentuaikansa, eli siihen saakka kunnes on sisäsiisti, kodinhoitohuoneessa. Kodinhoitohuoneessa sillä on kaikki tarvittava ja Luka jää hyvin mielellään tuonne ja saa kyllä siitä palkintoja. Niin, siis syy siihen miksi Luka nukkuu kodinhoitohuoneessa on se, että pyritään minimoimaan vahingot yöaikaan pissavahinkojen vuoksi. Lattioita ei voi suojata mitenkään niin paljoa, etteikö pissa laminaattiin imeytyisi. Lisäksi Luka nukkuu yönsä ihan rauhallisesti kodinhoitohuoneessa ja tällöin me ihmisetkin nukutaan. Pentuaitauksessa ollessaan, joka siis oli meidän sängyn vieressä vajaan viikon, Luka heräili jatkuvasti, ulisi ja hyppi aitaa vasten. Käytettiin tällöin Luka aina ulkona, mutta aina syy ei todellakaan ollut pissahätä. Poika vaan päätti herätä aika-ajoin ja ilmoitti, että pitäisi alkaa leikkimään. Aikansa se aina huusi, ja kun olimme vain huomioimatta, niin kyllä se sitten lopetti sen. Tällaisia heräilyjä ei kuitenkaan ole tapahtunut kodinhoitohuoneessa. Luka kyllä saa valita nukkumapaikkansa, sitten kun se on sisäsiisti.

Varmaan kuulostaa teidän korvaan sille, että ajattelemme tässä vain omaa etuamme. Onko oikein ottaa koira jos pelkää laminaattinsa puolesta yms. Asia ei kyllä saa olla niinkään, että kun koira tulee, kaikki muu unohtuu ja koira saa olla ja mennä kuten haluaa. Lisäksi, koska Luka on oppinut olemaan omassa rauhassa kodinhoitohuoneessa, ei se kärsi myöskään eroahdistuksesta. Jos Luka kokisi kodarin todella huonona ja negatiivisena paikkana, ei se varmasti menisi sinne vapaaehtoisesti. Luka kuitenkin menee aika-ajoin itse sinne nukkumaan, etenkin ilta-aikaan.

Monien koirat elää ja on ulkoaitauksessa. Sisällä tällaiset ulkokoirat ovat silloin tällöin. Ei niillä ole ulkona aitauksessa välttämättä muuta laumaa ympärillä. Silti tiedän, että koirat voi elää jopa tällä tavoin hyvin onnellisen elämän. Vaikka koira on laumaeläin juu, niin silti koiran pitää osata olla yksinkin. Me kuitenkin ollaan Lukan kanssa muuten ja tarjotaan virikkeitä Lukalle, jutellaan sille, koulutetaan ja katsellaan ja ihmetellään maailman menoa yhdessä.

Lisäksi tekstistä poimittiin tietenkin se, että mulla palaa hermo, tai siis ei ole vielä palanut, mutta uhosin, että varmaan niin tulee vielä käymään. Kyllä, ihan kuten joskus ihmislasten vanhemmilla, niin koirien omistajillakin voi palaa hermo siihen omaan rakkaaseen nelijalkaiseen karvaiseen lapseen. Mitä sitten? Ei hermojen menettäminen tarkoita sitä, että kävisin käsiksi koiraan. Korkeintaan kiroilisin hetken ja päästelisin savua korvistani.

Miksi koiran elämästä ja kouluttamisesta ja muusta siihen liittyvästä tehdään ihan hirveää rakettitiedettä? Ymmärrän sen, että koiralle pitää opettaa perusjutut ihan koiran hyvinvoinnin kannalta, mutta silti on fiilis, että jos et ole lukenut ainakin viittä Tuire Kalmion kirjaa (joo en ole lukenut vielä yhtäkään), käynyt pentukurssia jo ilman pentua ja kasvata siipiä, ei sinusta voi tulla hyvää koiranomistajaa.

Mitä mieltä, selviytyykö meidän koiranpentu?

54 kommenttia

 1. Riitta kirjoitti:

  Voi ei! 😀 Ite taas mietin eilen kun luin, että tosi ihailtavaa – pienenä olisi niin helppo antaa periksi, mutta niin se on sit isonakin. Miusta oli just niin hyvä se, että siirsitte vähän kerrallaan. Selkeä tavoite ja siitä sitten, se on pennullekin paras. Varmasti kaikki nukkuvat paremmin. Ja sekin, että kyllä todella pitää niitä laminaattejakin ajatella!

  Luonnollista on että hermo välillä palaa – aika epäinhimillistä ois muuten ottaen huomioon, mitä se koiranpennun kans oleminen kuitenkin on. 😀

  • Noora kirjoitti:

   No kiva, että joku edes tuolleen on ajatellut kun lukee näitä tekstejä 😀 <3 kiitos!

 2. Annina kirjoitti:

  Siskoni koira nukkui alkuun keittiössä aidatulla alueella ja myös työpäivät oleili pienenä siellä. Hänestä kasvoi maailman ihanin koira <3

 3. Tommi Hartikainen kirjoitti:

  Voi kyllä selviytyy. Ei ennenkään ole ko. asiaa kirjasta opeteltu ”vaikka nykyisin niistä voi apua hakea ” vaan maalaisjärki on se tärkein. Kyllä teidän toiminta ihan järkevälle vaikuttaa ja teille kasvaa järkevä karvakaveri. Ja olet jo monesti huomannut että niin kauan kuin kirjoitat ja jaat elämääsi muillekin, niin kauan vastineeksi tulee myös pas.aa. Pidä lippu korkealla ?

  • Noora kirjoitti:

   Kiitos Tommi! 🙂 Oot aina tosi kannustava 🙂 Lippu pysyy korkealla 🙂

 4. Tiia kirjoitti:

  Meidän pentu nukkuu yöt yksin kodinhoitohuoneessa portin takana. Työpäivien ajan on myös siellä yksin. Siellä on myös neidin oma peti, lelut ja vesikuppi. Ja hyvin viihtyy sielä eikä mitään ongelmia! Ja juurikin syynä sisäsiisteys eli kun oppii sisäsiistiksi ei siellä tule yksin enää olemaan. Ja kyllä, suojelen meidän laminaattilattiaa ja vahingot on helpompi siivota laattalattialta. Olen nyt varmaan huono koiranomistaja… Tasapainoiselta pennulta minusta näyttää kuitenkin.

  • Noora kirjoitti:

   Jep, varmaan ei olla ainuita ketkä näin tekee ja saa silti ihan tervepäisiä koiria 🙂

 5. henna kirjoitti:

  Mekin laitettiin heti 2 ekan yön jälkeen makkarin ovi kiinni ja pentu sai opetella nukkumaan iha yksin.. muutaman kerran ulisi mutta tottui nopeasti ja aamulla rapsutteli ovea että haluaa ulos. Tosiaan ainakin täällä maalla on paljon pelkkiä ulkokoiria omissa häkeissään ja ovat iloisia koiria, se vaan riippuu siitä mihin koira tottuu. Ei kannata välittää tuollaisista kommentoijista, olette paras perhe Lukalle <3

  • Noora kirjoitti:

   No sitä mie aattelin, että ei voida olla ainuita pahoja ihmisiä ketkä näin tekee 🙂

 6. meri kirjoitti:

  poistaako muuten tuo kodinhoitohuoneessa nukkuminen kokonaan yöllä ulkona käymisen? olen ihan aidosti utelias tästä :’D

  • Noora kirjoitti:

   No jos me herätään siihen uikutukseen, niin pyritään kyllä käyttämään Luka ulkona, koska yleensä se vinkuu eniten kakkahätää, ja eihän se ole mukava nukkua omien tarpeiden vieressä. Pissat se tekee hyvillä mielin paperille, TOSIN VIIME YÖ OLI KUIVA! Eli Luka ei tehnyt kumpaakaan hätäänsä yöllä sisälle, eikä myöskään herättänyt meitä. Vaan tyyppi nukkui koko yön <3

   • nimetön kirjoitti:

    äh, JOS herätään siihen uikutukseen.. niin pyritään kyllä… 🙁 🙁 🙁
    eli ovi kiinni niin ei tarvii kuunnella ja voi nukkua itse hyvät yöunet?!?

    • Noora kirjoitti:

     Meillä ei ole ovet kiinni missään huoneessa, ja todellakaan kaikkiin vinkumisiin ei tarvitse reagoida.

     • Noora kirjoitti:

      Muutenhan koira oppii, että itkemällä saa ihmisen aina luokse.

   • Riia kirjoitti:

    Meidän ”pentu” on nyt 1v2kk vanha, ja on ollut ensimmäisen viikon jälkeen sisäsiisti yöt. Ja veikkaan että juurikin siksi, että oppi alusta alkaen että yöt ovat nukkumista varten, silloin ei lähdetä ulos, turha on huutaa. Jos oli pissahätä, lattialla oli sanomalehteä sitä varten, mutta yhden käden sormilla ne kerrat oli laskettavissa. Toki yöt olivat lyhyehköjä, mies vei ulos vielä viimeisenä ennenkuin tuli nukkumaan klo 23-24 ja minä heräsin töihin viimeistään 5:30. Päivällä ja hereillä ollessa herkemmin sattui vahinkoja jos ei ajoissa ehtinyt reagoimaan, mutta tuon yön mieltäminen nukkumis- eikä ulkoiluajaksi toimi heti. Niin, ja pentu nukkui meillä yksin eteisessä koiraportin takana, ekana yönä itkeskeli muutaman minuutin ja se sitten siitä ”kärsimyksestä” 😀 Nykyäänkin tietää että ”oma paikka” tarkoittaa omaa petiä eteisen nurkassa, ja hakeutuu sinne oma-aloitteisestikin, vaikka nykyään elääkin yötä päivää joka puolella asunnossa kanssamme. Eli ei, koiran joka inahdukseen ei tosiaan tarvitse reagoida varsinkaan yöaikaan 🙂

    • Noora kirjoitti:

     Aika huikeeta kun noin nopeasti oppi sisäsiistiksi. Meillä yöt on varmaan vieläkin lyhyempiä, mutta ei poika silti malta nukkua koko tuota aikaa. Eikä me tosiaan joka inahdukseen raegoidakaan. 🙂

 7. Karvanassut in, ilkeilijät out kirjoitti:

  Älä ota kuuleviin korviinkaan näitä ”kaiken tietäviä” ilkeilijöitä. Eiköhän jokainen tunne oman koiransa parhaiten ja erilaisille yksilöille toimii erilaiset asiat. Maalaisjärjellä, rajoilla ja rakkaudella pääsee pitkälle. Ja ei, meidänkään karvanassut eivät saa yksin ollessaan seikkailla missä haluavat, ne nukkuvat tyytyväisinä ja rauhoittuvatkin paremmin niillä käytössä olevissa huoneissa. Ja kyllä, niistä on kasvanut kunnon koiria, vaikka pentuaikana (ja myöhemminkin) hermot ovat menneet moneen otteeseen.

 8. Milou kirjoitti:

  Minä taas olen saanut joskus negatiivista kommenttia siitä, että koira nimenomaan nukkuu sängyssä. Eli oikeasti ihan sama mitä teet, jonkun mielestä se on väärin. 😀
  Teidän systeemi vaikuttaa kyllä paljon jämptimmältä kuin mitä meidän oli, oltiin (ollaan vieläkin) vähän liian lepsuja. Mekin yritettiin aluksi opettaa koira nukkumaan omassa kopassa yön, mutta ei auta kun ei sitä itkua kestä kuunnella. Mutta ei se oikeastaan häiritse, että nukkuu sängyssä, kun pieni koira jne jne. Mutta ymmärrän kyllä, miksei monet halua koiraa sänkyyn nukkumaan, ainakaan siihen samaan missä itse nukkuu. ;D

  • Noora kirjoitti:

   Ai 😀 Eli mikään ei tosiaan ole joillekin hyvä. Kaikesta löytyy valitettavaa 😀

 9. Nimetön kirjoitti:

  Eläinsuojelulainsäädännön mukaan ”koiran pitoon tarkoitettujen tilojen on oltava sellaisia, että koiralla on kuulo- ja näköyhteys pitopaikassa tai sen ympäristössä tapahtuvaan toimintaan sekä mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen”. Eihän tuo nyt maailman järkyttävin eläinsuojelurikos ole, mutta lakitekstiin on syynsä. Varsinkaan pentuikäistä koiraa ei pidä eristää. Nykyään ei enää ajatella, että kunhan koira pysyy hengissä, se voi hyvin. Pentu voi heräillä vinkumaan yöllä siksi, että sillä on ikävä ja yksinäistä. Koira ei osaa tehdä tahallaan kiusaa, vaan se on jotakin vailla. Tutkimusten mukaan koira suhtautuu omistajaansa kuten lapsi vanhempaansa (lisää voi lukea esim. parin numeron takaisesta Tiede-lehdestä). Ajatus siitä, että ihmisen pitäisi olla koiralle tiukka johtaja tai auktoriteetti, kuoli jo 20 vuotta sitten, kun koiran käyttäytymistä alettiin tutkia.

  Tekstin ylimielisestä ja ivallisesta sävystä päätellen et ole valmis omaksumaan tietoa, joka eroaa omista mielipiteistäsi. Toistan, että eihän tuo hirveimmän luokan eläinrääkkäystä ole, mutta aika urpoa se on. Etolasta saa laminaatin suojaksi ohutta ja kevyttä lattiansuojamuovia.

  • Saukki kirjoitti:

   Joka ikinen työssäkäyvä ihminen on siis eläinrääkkääjä jos koira on yksin kotona sen ajan?
   Ok…

  • Nimetön kirjoitti:

   Käsitykseni mukaan teksti perustui lähinnä tuolle esille tuodulle (ja muille vastaaville) asiattomalle kommentille, joka ei sisältänyt mitään ”tietoa”, rakentavaa kritiikkiä tai asiallista näkemyseron esille tuomista. Perustellun mielipiteen ja omakohtaisen kokemuksen esille tuominen on eri asia, varsinkin silloin jos niitä on erikseen pyydetty. Myöskään sinun tapasi ilmaista urpoksi se, että toisen koira nukkuu yöt kodinhoitohuoneessa ja saa lain vaatimaa sosiaalista kanssakäymistä ihmisten ollessa hereillä, ei mielestäni ole kovin tarpeellista.

  • Minä kirjoitti:

   Hei c’moon, ei sosiaalista kanssakäymistä yöllä tarvi! Eri asia päivisin jos olisi eristettynä mutta kun kyse on nimenomaan yöajasta, jolloin koiran kuuluukin rauhoittua omaan tilaan! Tilaan jossa saa rauhassa olla. Ja jos tämä on koirallekin ok niin mitä se haittaa ?

   • nimetön kirjoitti:

    Ei tarvikaan sosiaalista kanssakäymistä, mutta koira voi aivan hyvin rauhoittua omaan petiin oman lauman kanssa ja se on koiralle henkisesti tärkeää, että se on samassa laumassa muiden kanssa. Varsinkin pennun kohdalla tuntuu, että jos nukutetaan vain siksi kodinhoitohuoneessa ettei jaksa siivota jälkiä niin oisko sitten ollut helpompi jättää koira ottamatta.
    JA on täysin eri asia, että koira jää työpäivän ajaksi yksin kotiin (=on jokaiselle työssäkäyvän omistajan koiralle pakollista max 8h päivässä) kuin, että se eristetään yhden oven taakse muusta laumasta=rangaistus koiralle.

    • Minä kirjoitti:

     Mitenkäs kun usein esim yksinoloa opetellaan käymällä oven toisella puolella pidentämällä aikaa, niin onko se koiralle rangaistus? Itse en ainakaan laske rangaistukseski ns normaalissa elossa kun koira joutuu jäämään oven ulkopuolelle, versus se että oven toiselle puolelle jääminen lopettaa jonkun hauskan leikin tms. Tässäkin tapauksessa pentu on jo itse väsynyt, kun kodinhoitohuoneeseen laitetaan.
     Eikä kyse ole missään vaiheessa ollut siitä, etteikö pennun jätöksiä siivota jaksaisi. Saman määrän sieltä kodinhoitohuoneesta saa siivota kuin muualtakin asunnosta. Kysehän oli vain siitä että lattiat ei mene pilalle, jos pissaa sattuu lattialle pääsemään ja siitä imeytymään. Vaikka olisi vuorattu, niin omasta kokemuksesta voin kertoa että sitä kyllä valuu vaikka ja minne pennulla 😀 etenkin jos siellä temmeltää yöllä yksinään menemään. Ja myös asunnon koosta varmaan riippuu että onko edes järkevää/kannattavaa samaa viritelmää tehdä joka yö 2-4kk

     • Noora kirjoitti:

      Ja tosiaan meillä kun ei olla edes oven takana, vaan koiraportin takana, joka on pieni kalteriovi 😀

    • Noora kirjoitti:

     Meidän koira ei ole oven takana, vaan oven tilalla on pentuportti.

 10. Sanni kirjoitti:

  Luinkin eilen ko. kommentoinnit edellisestä postauksesta ja ajattelin, että huhhuh. Ja ihan eläinrääkkääjiäkin vielä! Harva koira tuskin saa olla 24/7 ihmistensä (laumansa) seurassa, koska useimmat ihmiset joutuvat valitettavasti käymään esim. töissä. Tuolla perusteellahan 95% koiranomistajista olisi eläinrääkkääjiä. 🙂 Ehkäpä koira ei tuosta pilalle mene ja kyllä siitä varmaan huomaisi, jos kovasti tilanteesta kärsisi.

  Ei voi muuta sanoa ku hattua nostaa.

  • Noora kirjoitti:

   Jep, kerroin miehellekin, että me sit ollaan eläinrääkkääjiä kun Luka JOUTUU nukkumaan kodinhoitohuoneessa 😀

 11. Tanja kirjoitti:

  Moikka!
  Meille tuli ensimmäistä kertaa pentu kesällä. Luin tuolloin tuota Kalmion kirjaa ja sielläkin neuvottiin, miten nukkumapaikan voi valita ihmisten läheltä tai muusta huoneesta oman mielen mukaan. Meillä koira on nukkunut alusta asti yönsä yksin olohuoneessa, eikä ole kyllä kovin onnettomalta vaikuttanut. Sinne se nukahtaa rauhassa, ja on alusta asti ollut rauhallinen koko yön. En oo nähny tässä kyllä mitään ongelmaa, enkä oo aatellu että se olis mitenkään haitallista! Ja kyllä itsellänikin on mennyt hermot monesti pennun kanssa, mutta sehän ei tosiaan tarkota sen kummempaa kun että menen itse hetkeksi puhaltemaan savuja esim toiseen huoneeseen tai muuten puhisen yksikseni. 😀 kyllä saisi aikamoiset superhermot olla, ettei palais käämi ollenkaan pennun kanssa. Tsemppiä pentuarkeen!

 12. Henna kirjoitti:

  Meillä nukkuu koira yöt kodinhoitohuoneessa, sillä koiran on helpompi rauhoittua ”omaan tilaan” joka on rajattu, kuin että tarvitsisi vahtia koko taloa. Ainakin meillä koira ravaa sitten edes takaisin öisin jos sen vapaaksi jättää. Myös työpäivät on kodinhoitohuoneessa. Tämä on tosiaan sille koirallekin parempi, kun on siellä omassa tilassa mihin on pentunakin oppinut. Innoissaan se aamuisin sinne ulkoilun jälkeen juoksee kun tietää saavansa päivän luusaldon syötäväksi 😀 Tämä on oikein, sanokoot ituhipit mitä sanovat <3

  • Noora kirjoitti:

   Jep, luulen, että Lukakin ahdistuisi jos yksinään tai öisin joutuisi vaeltamaan tyhjässä talossa.

 13. Virpi kirjoitti:

  Meillä on kissa ja koira. Kummatkin nukkuvat samoissa tiloissa toisessa päässä taloa. Välissä on ovi ja makuuhuone on sitten vastakkaisessa talon päässä. Välillä kun valvotaan myöhään parivaljakko lähtee omaan päähänsä taloa aivan oma-aloitteisesti nukkumaan. Sitten vain suljemme oven ja aamulla kun herätään saadaan taas olla yhdessä. Arki-iltaisin kun mainitsemme ääneen, että jokos elukat menee nukkumaa niin yleensä koira lähtee ensimmäisenä omaan sänkyynsä alahuoneeseen ja kissaa kun hetken huhuilee niin se menee perässä omaan torniinsa tai koiran kopan katolle nukkumaan. Ihan mielellään ovat yön omissa oloissaan. Vaikka koirat ovat vuosikymmenien ajan vaihtuneet niin tämä käytäntö on säilynyt. Hyvin toimii eikä minkäänlaista ahdistusta ole ilmennyt.

  • Nimetön kirjoitti:

   Ja elukat voi varmasti hyvin 🙂 En mäkään usko, että eläin tällaisesta erillään nukkumisesta oikeasti ahdistuu, jollei sitten ole todella, todella läheisriippuvainen.

 14. s kirjoitti:

  Se on jännä juttu mitä tulee koira- tai ihmislapsien kasvattamiseen, niin on olevinaan ihan OK arvostella tuntemattomien/tuttujen osalta mitä teet ja miten. 😀 Mielestäni nämä on kuitenkin henkilökohtaisia asioita mihin ei edes tarvitse välttämättä olla mitään mielipidettä saatikka että sitä täytyy tulla kertomaan ellei ole joku ilmiselvä heitteillejättötapaus. Eihän kukaan (toivottavasti) mene sanomaan jollekkin, että kylläpä olette ihan väärin rakentaneet/sisustaneet talonne ja olet ihan väärän ammatin valinnut jne. 😀 Ja kun sitä omaa mielipidettä vielä pidetään ainoana oikeana ja SINÄ olet väärässä . Eri asia on, jos sanoo vaikka että tosi hienoa että teette noin, mutta saattaisitte päästä vielä helpommalla jos.. jne.

  Mutta uskon että kyllä te pärjäätte aivan varmasti 🙂

 15. Jenna kirjoitti:

  Kyllä tulee selviytymään. Mulla kun oli koira niin oma sääntö oli että makuuhuoneeseen koiralla ei ole asiaa, se on mun tila. Muuten sai ihan vapaasti olla ympäri taloa. Yleensä kyllä nukkui mun oven edessä, välillä vaihtoi toisen huoneen eteen tai meni isäni luokse sohvalle nukkumaan. Hyppäsi kyllä sohvalta heti pois kun minä tulin huoneeseen. 😀 Tälle jos sanoi oma paikka niin se oli mun huoneen edessä.

  • Noora kirjoitti:

   No niiin ja varmaan kunnon koira sullakin nyt vaikka joutunut raasu nukkumaan yksin 😀

 16. Venla kirjoitti:

  No ehdottomasti selviytyy! 🙂 Itse en siedä yhtään näitä hc-koiraihmisiä, joiden pitää päteä tosi rumasti omalla mielipiteellään. Joskus tätä näkee ikävä kyllä ihan Fb:n cockeriryhmässäkin… Meidän Kyöstin esim. pentukoulun vetäjä osasi todella rakentavasti ja nätisti neuvoa, silloin tulee itsellekin fiilis, että okei tehdäänpä eri tavalla! 🙂 Enkä siis näekään edes teidän nykyisessä tavassa mitään väärää/muokattavaa.

  Tsemppiä kuitenkin pentuarkeen! Meillä on kotona nyt 1,5v Kyösti ja välillä on ollut vähän pentukuume, mutta hyvä lukea muiden pentuarjesta, niin pääsee takaisin maanpinnalle ja nautitaan nyt vielä, kun on koulutettu ja selkeästi jo aikuinen koira kotona 🙂 Mutta Luka on niin suloinen! Mustat pienet cockeripojat, ai että <3

  • Noora kirjoitti:

   Joo oon huomannut saman, esim jos cockeri trimmataan lyhytkarvaiseksi, ihmiset osaa olla tosi tosi törkeitä kommenteissaan.

   Mekin odotetaan jo seuraavaa ikävaihetta Lukan kanssa, vaikka tämäkin hetki on ihana <3 Haluaa vaan touhuta tuon ihanan kanssa enemmän. Laku oli aikoinaan mahtavassa ikä-ja kehitysvaiheessa, että sitä odotellessa. Mä tiedän kyllä yhden ihanan Kyösti-pojan instasta 🙂

 17. Elsu kirjoitti:

  Voi hyvä ihme näitä kommentoijia.. Luka pärjää hienosti ja niin tekin! Cockerit tuppaa olemaan sellaisia häntäkärpäsiä jotka osallistuvat IHAN KAIKKEEN (ainakin meidän..) eli on ihan järkevää koiralle oppia rauhoittumaan omiin oloihinsa yöksi. Rapsutukset ?

  • Noora kirjoitti:

   Jep, herkästi sais kyllä sellaisen itkuiitan joka ei tottuisi olemaan ikinä yksin, jos ei opettaisi selkeitä rajoja 🙂

 18. Milla kirjoitti:

  Asiasta kukkaruukkuun, mulla oli muutamia vuosia sitten koirapentue kotona josta yksi jäi kotiin asumaan ja aivan huippukeksintö oli levittää parketin päälle Bauhausista ostettua muovimattoa. En toki kaikkiin huoneisiin sitä laittanut, vain olkkariin ja makkariin.

  Onnea pikkuisen kanssa, koiran kanssa elämä on niin mukavaa.

 19. Jess kirjoitti:

  Mulla on kokemuksia useista pennuista ja meillä koirat ovat _aina_ nukkuneet omassa huoneessaan alusta asti ja ihan ilman ihmistä. Pentu on opetettu pienestä pitäen ”omaan” paikkaan ja hyvin on jokainen koira selvinnyt. Lisäksi aikuisiällä koirat ovat kaivanneet jo tiettyyn aikaan illasta omaan huoneeseensa nukkumaan. Se oma huone on ikäänkuin turvapaikka koiralle.

  Toisinaan olen ottanut koirat makkariin ja se on aika raskasta, huomaan, että ovat tosi levottomia eivätkä oikeen tiedä miten päin olisivat. Lisäksi tuo meidän koirien oma huone on äärimmäisen helppo siivota yöpissojen/kakkojen jäljiltä, varsinkin siis pentuvaiheessa kun ei olla vielä sisäsiistejä. Koirien oma huone toimii hyvin turvapaikkana uutena vuotenakin kun ulkona on kova pauke, vaikka meillä koirat ovat paukkeeseen tottuneetkin, metsästyskoiria kun ovat. 🙂

  Että kyllä on erikoinen kommentti joltakin ollut, ehkä vain halunnut pahoittaa mielen! Ei sillä, jokainen toimii koiransa kanssa kuten parhaaksi näkee, mutta tuollainen syyllistäminen ja ilkeästi kommentointi on omaa luokkaansa. Voihan sitä asiallisesti ihmetellä ja kysellä jos ei itse ole sattunut kuulemaan et joissain kodeissa koirat nukkuvat x huoneessa yönsä ilman ihmistä. 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Jep, täällä näköjään joskus näkee näitä tölvijöitä, joiden on pakko päästä sanomaan jotain, pääasiassa negatiivista. 🙁

   Kiitos sun kommentista 🙂

 20. Vipe kirjoitti:

  Moi!

  Musta tuntuu,et nämä koiravauvajutut on vähän sama asia kun vauva/äitiysjutut…On mielipiteitä puolesta ja vastaan ja joukkoon mahtuu näitä ”tämä on totuus”-meuhkaajia:D Ootahha,jos saatte jälkikasvua ja sitä kommentoinnin määrää;D

  Meillä koira nukkui ensin omassa petissään takkahuoneessa,sitten omassa petissä meidän huoneessa ja lopulta päätyi sänkyyn;) Sitten saatiin kuulla,että tehdään ihan väärin,kun sänkyyn päästettiin..Mut kukin tyylillään! En usko,että maalaisjärjellä ja rakkaudella kasvatettu koira pilalle menee!

  Tsemii!

 21. Piia kirjoitti:

  Mielipiteiden kirjo on rajaton, näissä koiriin liittyvissä asioissa. Meillä on 10 viikkoinen mitteli tyttö. Kun neiti tuli taloon nukuin pari ensimmäistä yötä tytyn kans kodinhoitohuoneessa, yöt meni hyvin ja selvittiin aamuun asti kuivana (klo.23.00-05.30.) Seuraavat kaksi yötä sain pennun nukahtamaan omalle pedilleen, nukkui noin. 5-6h, ja heräsi molempina aamuina n.klo.04.00 huutamaan selkänahkaa riipivällä eroahdistus itkulla! :,( Aivan karmeeta kuultavaa lähes tunnin ajan, kunnes pentu nukahti ehkä vartiksi, jonka jälkeen alkoi sama alusta. Ei auttanut muu kuin odottaa että huuto loppuu ja pentu väsyy uudelleen, että voin mennä sen luokse. En tiedä onko meidän pentu vielä herkempi eroahdistuksen tunteelle, mutta sen jälkeen pennulla on ollut oma pieni peti sängymme vierellä jossa se nukkuu tyytyväisenä koko yön. Ja jos hätä yllättää, pentu käy eteiseen paperin päälle tarpeillaa. Aamulla varsinkin pitäisi olla kengät jalassa jo sängyssä, että ennättäisi viedä pennnun ulos ennen pissin tuloa. Työpäivät/ muut asioinnit kun pentu joutuu olemaan itsekseen, se laitetaan rajatulle alueelle kodinhoitohuoneeseen, josta siltä löyttyy kaikki tarpeellinen mitä pentu tarvitsee itsensä viihdyttämiseksi.
  Tämä ratkaisu on ollut hyvä ja toimiva meidän taloudessa, mutta näitä tapojahan on yhtä monta kuin tekijöitä.

  Meillä on myös laminaattilattia talossamme. Aluksi oli etten pidä kuin muutamaa huonompaa mattoa lattialla, jos sattuu että pennulle tulee erehdys pissialustasta, niin ei haittaa jos liru tulee matolle. Mutta ilmeni että laminaatti on liukas pikkuisen karvaisille tassulle 🙁 Jotenka oli pakko vuorata kaikki kulkureitit matoilla, että koiramme ei ole kohta lonkkavikainen. Toinen vaihtoehto olisi ollut leikata karvoja anturoiden välistä. Muttan näin talven kynnyksellä karvoista on vielä hyötyä, että tassut eivät palele.

  On ollut kiva seurata sinun koiranpentuelämää Lukan kanssa. (Seurasin myös Lakunkin liian lyhyeksi jäänyttä taivalta <3 mutta kaikesta huolimatta.) Hauskaa tuntea yhtenäisyyksiä, mitä itselekkin on tullut vastaan ensimmäisinä viikkoinna pennun kanssa.

  Onko mitä tulevaisuuden suunnitelmia pennun kanssa? Onko pentukursseja tulossa, tms?

  Mukavaa ja antoisaa loppuvuotta pennun kanssa. <3

 22. Manke kirjoitti:

  Voi Kristus taas!!

  Pahoitteluni, mutta nyt ampuu taas yli. Miten kaikesta saa aina väännettyä jotain ikävää ja kurjaa. Kyllä tässä minäkin mietin että mitenkähän teidän koiran oikein käy kun noin huonosti kohtelette. NOT.

  Meillä on 8 kk koira. Siitä asti kun alettiin pitää sitä öisin ja silloin kun on yksin omalla alueellaan portin takana, alkoi myös oppia tosi nopsaan sisäsiistiksi. Omaan pesään kun ei mielellään pissaa eikä kakkaa. Kyllä minäkin suojelen meidän laminaatteja. Koira menee tänä päivänäkin mielellään omaan paikkaansa nukkumaan. Ja avot kun nukkuukin hyvin. Helposti 11-12 h vinkumatta. Sisäsiisti oli jo alle 4 kk ikäisenä.

  Sitten kun ollaan kotona niin koiran kanssa ollaan paljon. Se saa rapsutuksia ja hellittelyä. Meillä on pari lasta ja koiralla onneksi pitkä pinna 😀 Ei sitä koiraa silti retuuteta, älkää pelätkö.

  Ihan oikeasti. Onko aina pakko nillittää joka saakelin asiasta!?

  • Noora kirjoitti:

   No jep, mielipiteitä tuntuu olevan aivan laidasta laitaan miten pennun kanssa pitäisi olla ja elää. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *