Hae
Mansikkapilvi

Viimeiset viisi kiloa – Rytmistä kiinni

En olekaan vielä kertonut teille, mutta aloitin viikko sitten tällaisen tiukan, neljän viikon minidieetin. Osallistun ensimmäistä kertaa Fitfarmin valmennukseen koska tuli fiilis, että tää vois olla oma juttu. Dieetin nimi on viimeiset viisi kiloa. Ajatuksena itsellä ei tässä ole viiden kilon läskin pudotus, vaan tarkoituksena on saada tämän neljän tehoviikon aikana jälleen rytmistä kiinni. Treenirytmi ja ruokailurytmi, kuten olen aiemmin puhunut, ovat olleet kadoksissa.

Neljä viikkoa säntillistä syömistä ja treenaamista. Mielestäni tässä ajassa voin saada rytmin jälleen luistamaan myös dieetin ulkopuolella. Tarvitsin vain itselleni jonkun tällaisen sysäyksen, että saan homman pyörimään. Olen tietenkin iloinen jos muutama kilo matkasta tipahtaa pois tässä neljän viikon aikana, mutta tiedän myös sen ettei oikeasti rasvaa sulateta viittä kiloa neljässä viikossa. Ensiksi lähtee nesteet, joita varmasti tuosta viidestä kilosta on 2-3kg, jollei enemmänkin. Tämän jälkeen voi varmasti rasvakin alkaa palamaan.

 

Viis kiloa VEKS

Joo, viikko siis tätä dieettiä takana ja hyvin on mennyt. Tätä muutosta tukee oivasti myös työpisteeni muutos. Päivätyö kello 8-16, on oiva tilaisuus tehdä tällainen pieni skarppausliike, onhan esimerkiksi treenien rytmitys ihan oma hommansa vuorotyössä. Olen uudessa työpisteessä vuodenvaihteeseen saakka ja sen jälkeen varmasti, kaikki tämä rullaa jo paremmin. Hiukan hankalasti alkoi ensimmäinen työpäivä uudessa pisteessä. Tuolla nimittäin vietettiin eläkkeelle siirtymisjuhlaa, ja minä tietenkin olin se dieettiläinen siellä joukossa. Tiedättekö, eka päivä uudessa työpisteessä, pieni porukka ja kaikki katsoo mitä syöt. Tietenkin siellä oli tarjolla kakkua ja kahvia. Mä en millään viitsinyt alkaa nirsoilemaan ja otin henkäyksen ohuen siivun sitä kakkua. Siitä palasta valehtelematta varmasti näki läpi, niin ohut se slaissi oli. Seuraavana aamuna kakkua oli vielä jäljellä ja muiden ladatessa uusia annoksia lautaselleen minä ilkesin jo kieltäytyä kakusta. Päiväkahvilla tarjolla olikin sitten jo suklaata ja pähkinöitä. Pähkinät kyllä on hyvä välipala, mutta nyt kun noudatetaan tällaista dieettiä, en halua poiketa siitä pähkinän vertaakaan ja olinhan jo ottanut sitä kakkua. Sitä paitsi, välipalalla minulla on omat pähkinät 🙂

Tällä dieetillä en käynyt puntarilla ennen dieetin aloitusta, en myöskään ottanut lähtökuvia enkä mitään mittoja. Idea ei siis ole varsinaisesti laihduttaa, vaan saada fressi ja hyvä olo, sekä se miljoona kertaa toistamani rytmi päälle tähän touhuun. Ei niillä mitoilla ja kiloilla ole mitään merkitystä. Homma toimii kyllä hyvin tän ekan viikon jälkeen. Nälkä kyllä on jo, mutta aina kun saa ruokaa niin virrat tulee taas päälle. Tähän valmennukseen kuuluu kolme treeni kertaa salilla per viikko ja tiukahko ruokavalio. Ton kolmen salitreenin lisäksi mä käyn tiistaisin siellä yleisurheilussa.

Katsotaan mitä viikot tuo tullessaan. Ensi viikon jälkeen ollaan jo puolessa välissä tätä dieettiä! 🙂

Onko lukijoissa muita ketä on nyt dieetillä?

Ps. Muistakaa osallistua Mahtavaan Isänpäivä arvontaan, aikaa on 31.10 saakka! Tästä arvontaan.

10 kommenttia

 1. Helzu kirjoitti:

  Jään mielenkiinnolla odottamaan postauksia tästä projektista.

 2. Mona kirjoitti:

  Samalla ”dieetillä” ollaan! ? Kattelinkin Istagramista että siun ruoat on näyttäny hyvin tutulta.. ? Itselläkin tavoitteena saada terveellisemmät rutiinit takaisin, ei niinkään viidestä kilosta eroon päästä. Tsemppiä!

  • Noora kirjoitti:

   Noniin! Kohtalotoveri 🙂 Jepaa! Tsemii sinnekin, miltä on tuntunut?

   • Mona kirjoitti:

    Säännöllinen ruokailu on ollu yllättävän haastavaa ja paljon menee aikaa myös ruokaa laittaessa (vaikkei hifistelekään).. 😀 Treeneissä taas on ollu kivaa vaihtelua aiempiin treeneihini ja yleisesti olo on jo viikon jälkeen selvästi kevyempi (painoa tai mittoja en miekään seuraile). Tää on ollu just mitä kaipasin ja uskon et neljän viikon jälkeen osaan taas ilman valmennustakin ruokailun ja treenit aiempaa fiksummin toteuttaa. 🙂

    • Noora kirjoitti:

     Jep, mutta kyllä tää tästä. Suunnitelmallisuutta vaan vaatii hiukan mutta hyvin me vedetään 😀

 3. Nimetön kirjoitti:

  Aloitin elokuussa Superdietin, en edes käynyt salilla vaan ihan perus työmatkaliikunnalla (12 km päivän aikana pyöräilyä), sekä fyysinen työ (lähihoitaja), sain boostia ja painoa alemmas. Ostin heti perään Sd+:ssan ja en tiedä nyt miten paljon painoa on lähtenyt kun tätä diettiä olen vetänyt pari viikkoa, Sd:lla lähti kiloja 5,5 ja senttejä reippaasti yli 27 cm kaikkialta.

 4. henna kirjoitti:

  Olen myös samalla dieetillä, en ole aikaisemmin kokokeillut fitfarmin valmennusksia ja olen todella positiivisesti yllättynyt! Kroppa toimii ja ruokaa saa kuitenkin syödä ihan kohtuullisesti (vaikka nälkä onkin, mutta se kuuluu asiaan) ja treeneihin vähän vaihtelua. Kiva lukea sinun matkaasi tässä painon pudotuksessa 🙂 tsemppiä!

 5. KristiinaS kirjoitti:

  Sama dieetti menossa ja ei toimi, väsyttää kiukuttaa, voimat totaalisen poissa ja olen iso nestevalas. Ei ole eka kerta kun dieettaan ja aiemmat kerrat on onnistuneet joten epäilen että tämä makrorytmitys ei vaan sovi mun kropalle. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *