Hae
Mansikkapilvi

Minun tulot, Sinun tulot, Naapurin tulot. ARGH!

KETÄ KIINNOSTAA!?

Herra jestas sentään. Siis isoin ja tärkein uutinen tähän päivään on verotustiedot, eli siis jonkun tuntemattoman tulot. Uutiset toitottaa, että tarvittaessa jos tiedonhalu yltyy mahdottomaksi, voit soittaa valtakunnalliseen palvelunumeroon ja selvittää, että paljonko se Toni Tuntematon tienasi. Voit myös ihan kävellä lähimpään verotoimistoon ja kysyä tiedot livenä. Siis ihan hyvin voit.

Mä en voi käsittää niitä ihmisiä, ketä kiinnostaa kummin kaiman veljen naapurin tulot. Siis mitä väliä? Mitä väliä on sillä paljonko joku tienaa? Sehän ei periaatteessa kuulu kenellekään. Aina sitten löytyy vielä näitä nokan koputtajia, joittenka mielestä joku on syntynyt kultalusikka peräaukossa ja ovat saaneet omaisuutensa tekemättä mitään. Mitä sitten vaikka asia olis vaikka ihan just noin. Sekään ei mua kiinnosta eikä haittaa. Tai sitten me kiistellyt bloggaajat ja etenkin he, ketkä tekee tätä leipätyökseen. Niitten tulot ne vasta kummastuttaakin. Eihän bloggaminen voi olla työtä ja eihän siitä ainakaan pitäisi maksaa niitä summia mitä kukin on tienannut. WHO CARES?

Mutta ilmeisestikin monia ihmisiä kiinnostaa, koska tällaisia neuvovia puhelimia on perustettu ja ohjataan ihan jopa asioimaan paikan päällä verotoimistossa. Huoh.

Kateutta kun täällä Suomen maassa on jo ihan tarpeeksi, niin miksi ruokkia sitä tällaisella uutisoinnilla? Sitähän tämä auttamatta muodostaa; kateutta. Kateutta siitä miten joku voi tienata enemmän, omasta mielestä kevyemmästä tai vaatimattomammasta työstä kuin mitä itse tekee. Kukaan ei saisi ansaita enemmän kuin toinen. Miksi? No koska ei vaan saa. Koska se on ilmeisesti jotenkin itseltä pois jos toisella on millä mällätä. En mä sitä sano etteikö mullekin pulleampi pankkitili kelpaisi, totta kai kelpaisi, mutta en mä jää sitä harmittelemaan jos jollain toisella menee tosi hyvin. Voin lähinnä katsella nää vero-otsikot, et wau, toi tienaa noin kivasti, vähänkö siistiä. Ennemminkin haluan olla iloinen näitten puolesta. Harva hyvin tienaava kuitenkaan mitään on valmiina koskaan saanut. Se yleensä kuitenkin vaatii hitosti työtä ja panostamista, että menestyy. Ja tämä koskettaa asiaa kuin asiaa. Ei dieettikään onnistu jos et siihen panosta ja sille omistaudu.

Mitä mieltä te olette näistä verotiedoista? Kiinnostaako vai ei? Herättääkö toisten hyvät tulot kateutta? Kertokaa rehellisesti, haluun tietää jos siellä joukossa on joku kuka on oikeesti kiinnostunut näistä. Haluaisin kuulla, että miks? 😀

7 kommenttia

 1. Lotta kirjoitti:

  Itse myönnän, että kiinnostaa, mutta oikeastaan vaan sellasten tuttujen, joiden tiiän tekevän todella paljon töitä. Ite motivoidun siitä ajatuksesta että he on kovalla työllä saavuttanu myös taloudellista menestystä. Kenenkään tuntemattoman tai julkkiksen tulot ei mua kiinnosta, niillä tiedoilla en tee mitään.
  Kuitenkin musta on käsittämätöntä, että tollasia tietoja pitää julkaista ja kuka vaan voi vartavasten soittaa verotoimistoon ja kysyä kenen vaan verotietoja. Ikinä ei itelle tulis mieleenkään käyttää aikaa verotoimistoon soittamiseen vaan siks, että saisin tietää jonkun toisen verotiedot 😀 Suomessa yleensä rahasta ei muutenkaan puhuta mielellään koska se koetaan tosi henkilökohtaseks asiaksi, niin miksi nämä tiedot pitää tehdä julikiseksi?? Ite koen, että parempi olisi jos verotietoja ei julkastais tai ainakin että jokainen vois omalla kohdallaan päättää saako häntä koskevat verotiedot julkaista.

 2. Nimetön kirjoitti:

  Mua itseasiassa kiinnostaa eniten ne joilla on pienet tulot. Ihmetyttää suuresti kaiken maailman johannatukiaiset ja missit jne joiden tulot ovat ihan minimaaliset, mutta silti matkustelevat ja shoppailevat paljon enemmän kuin minä. Millä rahalla! Itse teen vaativaa asiantuntijatyötä päivät ja tällainen ylemmän toimihenkilön työ seuraa usein kotiinkin sähköpostien ja puheluiden vastaamisella iltaisin. Tienaan ”hyvin”, n. 50 000 eur vuodessa, mutta silti nämä kymmenen kertaa pienemmin tienaavat elävät hienommin kuin minä. Eli olen kateellinen pienituloisille ilmeisesti 😀

 3. Nimetön kirjoitti:

  Mua todellakin kiinnostaa ja oon jopa käynyt verotoimistossa asti katsomassa työkaverin tuloja. Kas kun pomon mukaan sitä palkankorotusvaraa ei todellakaan ollut eikä tällaisestä tehtävästä edes voisi saada isompaa palkkaa. Kummasti vaan samoja duuneja tekevällä kollegalla oli 700 euroa suurempi palkka!

  Toinen asia on tietenkin se, että musta on yhteiskunnallisesti kiinnostavaa tietää vaikka Portugalissa mukamas asuvista talousvaikuttajista, jotka eivät näennäisen asuinpaikkansa takia maksa penniäkään veroja Suomeen.

  Verotiedoissa ei musta ole kysymys vain kateudesta vaan myös yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden varmistamisesta. Ja bloggari on palkkansa ansainnut!

 4. Henna kirjoitti:

  Minuu lähinnä harmittaa, että noista vaikka 100 000 € joutuu jaksamaan PUOLET veroja! Ei ainakaan itteä naurattais, jos siis kovalla vaivalla tienaisin sen verran ja sitten puff veroprosentti 50. Ja jotkut kehtaa sanoa että pitäs verottaa suuritulosia vielä enemmän. Ihan naurettavaa. Sama veroprosentti heilleki ku meille normitulosille. Joku 25 olis heilleki ihan sopiva. Aamen.

 5. Liina kirjoitti:

  Verotietojen julkisuudella on suuri merkitys yhteiskunnan avoimuuden ja läpinäkyvyyden takia. Sillä on myös poliittista merkitystä. Mielestäni on hyvä, että tiedetään kuinka suuret ansiotulot yksityisten tai valtion omistuksessa olevien yritysten johtajilla on. Samoin kansanedustajien ja työmarkkinajohtajien tulojen julkisuudella on erittäin suuri merkitys.

  Sinuakin sen pitäisi kiinnostaa, koska ko. henkilöt suureen ääneen valittavat teidän hoitajien ”suurista” tuloista, joita tulisi leikata. Samaan aikaan nämä herrat kasvattavat vuositulojaan sadoilla tuhansilla vuodessa ja kikkailevat verojaan (joilla maksetaan sinun palkkasi), että välttyvät niitä maksamasta.

 6. Minsku kirjoitti:

  En jaksaisi nähdä vaivaa käydä kyselemässä toisten ihmisten tuloja. Miksi pitäisi kiinnostaa? Huvittaa kun lähipiirissä on näitä uteliaita ja varmasti uteeraavat mieheni tulot kun ovat niitä suullisesti koittaneet urkkia. Omat tulot lähihoitajana on n.25 000 vuosi ja kyllä tuohon rahaan saa duunia painaa:) nyt opiskelen sairaanhoitajaksi niin tulot kyllä menee melko pieniksi:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *