Hae
Mansikkapilvi

JOULUVALMISTELUJA JA AUTTAMISTA

Itse oon ollut tänä vuonna niin kiireinen, että enpä ole juurikaan ehtinyt kivijalkamyymälöihin joululahjaostoksille. Kiireestä on pitänyt huolen päivätyö, koiranpentu ja se, että me ollaan aika paljon järjestelty mun miehen kanssa jouluapua Jyväskylän vähävaraisille perheille.

Omat joululahjat onkin sitten tullut shoppailtua netistä. Se on yllättävän helppoa ja kätevää. Viime vuonna tein tälleen samalla tavalla suurimman osan lahjojen kanssa. Paketit tuli jouluhulinasta huolimatta kaikki ajoissa. Suurin etu on se, että netissä on joulun alla ihan todella hyvät alennukset useimmissa paikoissa. Vinkkaan jälleen teille paikan mistä itse oon joulushoppailuja tehnyt. Ja vinkki tulee nyt koska tää on voimassa enää tänään maanantaina 18.12 kello 23.59 saakka.

Eli Sportamoren nettikaupasta saa lähes kaikesta -30% alennusta, jos ostokset ylittää 79 euroa. Koodi on merryxmas ja tosiaan itse taisin saada tuon alennuksen kaikista tuotteista mitä koriini valitsin, säästö oli todella merkittävä itselläni ainakin. Tästä pääset suoraan Sportamoren sivuille käyttämään tuon alekoodin! Ja kun tilaat viimeistään 19.12 varmistat, että paketit tulee perille ennen joulua.

Mitäs muuta meidän jouluvalmisteluihin?

Tosiaan, tänä jouluna ollaan viemässä mun miehen kanssa joulua kahdeksaan vähävaraiseen perheeseen. Oon huomannut, että tähän auttamiseen jää koukkuun. Haluaisi vaan haalia enemmän ja enemmän perheitä kenelle järjestäisi edes vähän jotain, mutta jossain meidänkin kapasiteetti tulee vastaan. Ollaan nimittäin itse myös kuljetettu nämä lahjoitukset perille. Perheitä auttaa aina isompi joukko ihmisiä, eli yhden ihmisen harteilla ei yhden perheen auttaminen ole. Joku auttaa ruoka-asioissa, toinen hankkii vaikka yhdelle lapselle lahjoja ja toinen toiselle. Me ollaan hommattu lahjoja omalla rahalla ja sitten ollaan saatu jonkin verran lahjoituksia. Minä olen tosiaan haastanut mukaan lahjoituksiin Jyväskyläläisiä yrityksiä ja olenkin saanut tosi kivasti mukaan porukkaa. Tuun esittelemään nämä firmat joulun jälkeen täällä blogissa. On ihanaa kun niin isot kuin pienetkin yritykset haluavat auttaa.

Nämä autettavat perheet ovat pyytäneet lahjoituksia ihan käyttövaatteista lasten toiveisiin lelujen ja pelien suhteen. Myös kaikki hygieniatuotteet ja petivaatteet ovat haluttuja lahjoja. Monet perheet ovat kiitollisia käytetyistä leluista ja peleistä. Joissain perheissä lapset tietävät perheen rahatilanteen eivätkä uskalla toivoa edes mitään lahjoja, ettei vaan tarvitsisi stressata vanhempia enempää. Silti näilläkin lapsilla olisi oikeus siihen oikeaan jouluun ja omiin toiveisiin. Lapset ovat täysin syyttömiä rahahuoliin ja siihen perheessä vallitsevaan tilanteeseen. Onneksi on olemassa kuitenkin paljon järjestöjä ja ihan tavallisia ihmisiä ketkä haluavat auttaa näitä perheitä. Yhdessä saadaan aikaan iso apu. Jo yksi paketti auttaa paljon. Aina lahjoituksen ei siis tarvitse olla rahallisesti merkittävä tai paketin kovinkaan suuri. Silti ollaan haluttu kuulla mun miehen kanssa näiltä lapsilta spesifejä toivomuksia. Onhan se nyt kiva toteuttaa joku sellainen toive jota se lapsi oikeasti haluaa. <3

Mä itse suunnittelin hiukan jo ostoslistaa jouluruokien osalta meidän porukan joulua ajatellen. Miehen vanhemmat tulee meille jouluaattona. Kuusi haetaan tällä viikolla, ehkä keskiviikkona. Aika kivaa kun pääsee rauhoittumaan ihan kohta jo joulun viettoon <3

Mitenkäs teidän jouluvalmistelut etenee?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *