Hae
Mansikkapilvi

LUKAN ENSIMMÄINEN JOULU

Meillä aletaan pikkuhiljaa rauhoittumaan joulun viettoon. Jouluviikko on ollut todella kiireinen. Töitten jälkeen ollaan aina tultu kotiin, ruokittu ja lenkitetty Luka ja lähdetty tonttuilemaan. Nyt kuitenkin kaikki velvollisuudet on hoidettu ja voidaan alkaa keskittymään omaan jouluun. Kuusi laitettiin eilen ja koristeltiin se myös. Uhkarohkeana laitoin myös joululahjat kuusen alle. Katsotaan saako ne olla ehjänä aattoiltaan saakka. Yhden paketin kulmaa on vähän syöty ja alimpien oksien koristeita kovasti yritetty kiskoa Lukan toimesta, mutta muuten vähin vaurioin toistaiseksi selvitty.

Viime joulun joulukatastrofista oppineena yritän olla stressaamatta yhtään mistään. Viime joulu oli täynnä odotuksia ja kaikki meni viimeisen päälle penkin alle. Tai no lopputulema oli hyvä, mutta kauheeta hampaitten ja hermojen kiristelyä, koska odotukset. Aina kun jotain odottaa ja suunnittelee, niin sen tietää, että kaikki kusee viimeisen päälle. Meidän kuusi oli viime vuonna itse metsästä haettu, tai miehen sisko perheineen haki sen meille. Se ei ensinnäkään pysynyt pystyssä vaan kaatuili koko ajan ja siitä varisi kaikki neulaset tyyliin jo seuraavana päivänä kun otettiin se sisälle. Sitten nukuttiin pommiin kun paisteltiin kinkkua. Ei vaan herätty herätyskelloon kumpikaan. Kinkku oli sitten uunissa kolme tuntia ylimääräistä. Kinkusta tuli alkuharmituksen jälkeen oikein hyvä. Itse tykkään mureasta lihasta. Kinkku ei saa olla sellainen kostea ja lötkö. No tuo kinkku ei sitä ainakaan ollut. Kaiken kruunasi se kun aloin tekemään joulupuuroa aattoaamuna, niin se otti ja paloi pohjaan vaikka hämmensin sitä koko ajan. Kippasin sitten koko setin vessanpöntöstä alas. Voin sanoa, että tuolloin ei naurattanut yhtään, mutta nyt toi on vaan hauska tarina mitä voi kertoilla 😀

Joten tänä jouluna ajattelin olla stressaamatta mistään valmisteluista. Päätin, että ostan kaiken valmiina ja puuroakaan en tee. Tosin, oon jo päättänyt, että yritän uudelleen sitä puuroa! Katsotaan mitä siitä tulee. Kinkku laitetaan tänään hyvissä ajoin uuniin ja onneksi meillä on ajastin uunissa eli nyt se ei voi ainakaan jäädä sinne sen takia, että nukuttaisiin pommiin. 😀 Ja kuusikin käytiin hakee kaupunkilaisittain Plantagenista. Ostettiin sellainen jalostettu versio, jossa neulasten pitäisi pysyä paremmin kiinni ja kuusen kokokin on nyt hallittavampi. Ei se ole ainakaan vielä kertaakaan kaatunut.

Punaviini on avattu ja Greyn anatomia maratooni pyörii taustalla. Kaikki on hyvin <3

Ihanaa joulua mun blogin seuraajille <3

3 kommenttia

  1. Kristiina kirjoitti:

    Ihanaa ja rauhallista joulua teille! 🙂

  2. Nanne kirjoitti:

    Laita riisipuuro uuniin, niin ei tarvii vahtii. ? sekoita vaan kerran pari ja arvot! ?

  3. Tommi Hartikainen kirjoitti:

    Kiitos kuluneesta vuodesta ja texteistäsi. Nyt viimeistään on aika rauhoittua ja nauttia läheisten seurassa. Hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta. Sinulle ja perheellesi erityisesti Lukalle toivottavasti paketista löytyy oikein herkullinen luu ?…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.